Forum » Pomoč in nasveti » prekinjanje interneta
prekinjanje interneta
ursula100075 ::
Imam nov računalnik, na katerem so naloženi Win 7 Ultimate. Z novim računalnikom, ki je z žico povezan, se je pojavil problem, da mi ugaša modem, to pomeni, da na sinopeju ugasnejo vse lučke (kot pri resetu). Hkrati ugasne TV in vrže Wireless računalnik iz omrežja.
Prej je bil na Sinope priklopljen samo wireless računalnik z XP in je vse delalo BP - res pa je da ni imel nikoli vklopljenega torenta. Imam Siol Trojček.
Kdo ve kaj bi to lahko bilo?
Prej je bil na Sinope priklopljen samo wireless računalnik z XP in je vse delalo BP - res pa je da ni imel nikoli vklopljenega torenta. Imam Siol Trojček.
Kdo ve kaj bi to lahko bilo?
gorenjc ::
Kolikokrat pride do reseta modema?Je takrat, ko pride do reseta modema, vklopljen torrent( čeprav dvomim, da je to razlog)?
Resetira se časovno neenakomerno. Je pa vedno vklopljen torent, ker se prižiga ob startupu. Vendar vleče pa dol samo 10 kbp, up - enako.
gorenjc ::
Če prihaja do reseta večkrat na dan, naj se začasno izklopi torrent.
Če bo kljub temu prihajalo do resetov, bo potrebno težavo iskati drugje.
A je mašina čista, kar se tiče virusov in ostalih zajedalcev?
Če bo kljub temu prihajalo do resetov, bo potrebno težavo iskati drugje.
A je mašina čista, kar se tiče virusov in ostalih zajedalcev?
antireal ::
Potem pa bittorrent, bitcomet, vuze. Če se še vedno resetira modem enostavno za nekaj časa izklopi računalnik. Če se modem resetira ko je računalnik ugasnjen veš da ni računalnik kriv.
Mislim, da je. Uporabljam Bit defender za win 7.
Bom jutri imela prižgan računalnik brez torrenta. POtem se pa javim, kakšen bo rezultat.
Pa še odgovor antirealu: modem se ne resetira, ko desktop računalnik ni vklopljen. Laptop ne moti modema. Res imam pa na njemu ubuntu brez antivirusa.
Bom jutri imela prižgan računalnik brez torrenta. POtem se pa javim, kakšen bo rezultat.
Pa še odgovor antirealu: modem se ne resetira, ko desktop računalnik ni vklopljen. Laptop ne moti modema. Res imam pa na njemu ubuntu brez antivirusa.
ok upam, da še kdo tole bere.
Računalnik je cel dan delal brez torenta pa se modem še vedno resetira.
Ima kdo sedaj še kakšno idejo?
Računalnik je cel dan delal brez torenta pa se modem še vedno resetira.
Ima kdo sedaj še kakšno idejo?
miranpozar ::
Znano dejstvo je, da so SiOLovi modemi težavni! Meni so jih zamenjali sedem (7)!
Na tvojem mestu bi najprej preveril, če se aparat slučajno ne pregreva, sicer pa bi poklical SiOLovo tehnično pomoč in zahteval zamenjavo, kot ti pripada.
Na tvojem mestu bi najprej preveril, če se aparat slučajno ne pregreva, sicer pa bi poklical SiOLovo tehnično pomoč in zahteval zamenjavo, kot ti pripada.
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/
zdaj je pa takole:
torent izklopljen
modem zamenjan
povezava pa še vedno prekinja - imam občutek, kot da se resetira zaradi preobremenenosti.
poleg tega sem tudi že izklopila windows firewall pa nič ne pomaga.
sploh si ne znam več pomagati, Ima kdo še kako idejo?
torent izklopljen
modem zamenjan
povezava pa še vedno prekinja - imam občutek, kot da se resetira zaradi preobremenenosti.
poleg tega sem tudi že izklopila windows firewall pa nič ne pomaga.
ST-777 ::
ursula100075 je izjavil:
zdaj je pa takole:
Tudi pri meni je Siol Trojček in sicer na optiki. Prekinitve na netu so redke, če pa so, izklopim 220V kabel napajalnika modema za 10 sekund in priklopim nazaj, povezava se nato vzpostavi.
Prej sem uporabljal Bit defender, vendar ko sem ga izbrisal in namestil anti virus program Microsoft Security Essentials, se strani na netu hitreje odpirajo, pa tudi druga opravila na kompu so hitrejša. Priporočam, da namestiš Microsoft Security Essentials.
Jankolovski ::
Kaksna je pa kej napetost elektrike kej pri vas doma mogoče izgublja energijo in se zato restarta?
mrBlack ::
jankolovski ednini pametni komentar :) dragi povpraševalec, če se tebi ob enem ugasne tudi TV, potlej ne more biti problem na računalniku... sploh pa ne softwarsko....
moj predlog...
sta TV in modem na istem podaljšku? poskusi različe vtičnice... v vsakem primeru... vklopi modem v svojo, da ni kombinirana npr na podaljšku z računalnikom... če se ti bo še vedno resetiral, to pomeni da je 100% nekje na modemu problem, ali na adapterju. verjetno imaš kakega "rezervnega" doma, saj so tako ali tako precej standardni... poizkusi s tem. če se ti bo še vedno dogajal reset, javi siol-u naj pridejo menjat modem... pri takem problemu ti ne morejo mutiti da bi znal biti pri tebi problem, ker če to potestiraš in je še vedno isto, potlej dejansko ni pri tebi problem(če se resetira le modem in nič več TV), v nasprotnem primeru... bo problem v tvoji hišni električni inštalaciji:)
srečno,
lp
moj predlog...
sta TV in modem na istem podaljšku? poskusi različe vtičnice... v vsakem primeru... vklopi modem v svojo, da ni kombinirana npr na podaljšku z računalnikom... če se ti bo še vedno resetiral, to pomeni da je 100% nekje na modemu problem, ali na adapterju. verjetno imaš kakega "rezervnega" doma, saj so tako ali tako precej standardni... poizkusi s tem. če se ti bo še vedno dogajal reset, javi siol-u naj pridejo menjat modem... pri takem problemu ti ne morejo mutiti da bi znal biti pri tebi problem, ker če to potestiraš in je še vedno isto, potlej dejansko ni pri tebi problem(če se resetira le modem in nič več TV), v nasprotnem primeru... bo problem v tvoji hišni električni inštalaciji:)
srečno,
lp
Malo pozno ampak rešili problem z nastavitvijo DNS- jev.
Električno napajanje pa je ločeno.
Hvala za pomoč.
Električno napajanje pa je ločeno.
Hvala za pomoč.
Mesky ::
Ali lahko malo bolj konkretno napišeš kako si rešil problem.
LP Mesky
LP Mesky
Mesky
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mesky ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 52343 (24093) | simone |
» | prekinjanje linije je to normalno?Oddelek: Omrežja in internet | 1432 (1091) | amigo_no1 |
» | Prekinjanje interneta (modem se sesuje)Oddelek: Omrežja in internet | 3441 (2497) | marky007 |
» | Interneta ne dela več in še 1 vprašanjeOddelek: Omrežja in internet | 1105 (975) | BlazP |
» | Prešibak napajalnik v IBM Aptiva model 2193 / 420?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2165 (1830) | FastWIND |