» »

Interneta ne dela več in še 1 vprašanje

Interneta ne dela več in še 1 vprašanje

brezimni ::

Stvar je sledeča, kolegici na novo naredil okna gor itd... 1 teden delalo vse brez težav, danes pa mi pošlje sporočilo da ji več internet ne dela. Rekel sem ji naj proba nekaj stvari naredit (resetirat modem, obnovitev sistema, povezavo vzpostavit v varnem načinu) a nič ne pomaga. Ponudnik pa je amis, torej adsl. Nekje na forumu sem bral da grem v command in tam vpišem nek ukaz pa da bi potem moglo iti. Nevem sicer kakšno napako javi, ker nisem še videl pcja. Kaj bi lahko še storil, kakšni so ukazi da bi prevril kdo je krivec (modem ali pc.

ipconfig /all ali ima modem svoj ip do katerega potem dostopam

2 vprašanje pa je:

Ali je možno da ti internetne strani odpira dosti bolj počasi, ker sem na ruteru odprl porte za torent da lahko uplodajo. Če mu dam kaj dol za vlečt doseže polno hitrost 1.5 MBIT -> okoli 170 - 200 kb in do 30 kb uplouda. Ko pa grem kakšno stran odpirat pa rabi kot najpočasnejša povezava, ali je včasih tudi stran nedosegljiva (torenti in ostala krama izklopljeno). Ruter sem tudi resetiral pa ni bilo kakšnega efekta.

Hvala za odgovore in pomoč

Shinobi170 ::

Port forwarding na routerju za p2p programe nima veze s počasnim odpiranjem web strani. Če praviš, da je torrent ugasnjen, pa ti še vedno slabo odpira, je problem drugje. Prvo, kar lahko narediš je, da spustiš čez pc spyware ter antispam programe.

markk1 ::

najbolje da se obrnes na amisovo pomoc kjer ti bodo zagotovo najkoristneje svetovali kaj bi bilo narobe

lp jure

amigo_no1 ::

Najpreš govoriš o modemu , nato o routerju.
Kateri model ima ?

Kar si opisal je tipičen primer ko router omaga in začne naključno zapirati povezave.

Prosim za pomoč: težave z povezavo

brezimni ::

No modem ima neka kolegica, sem bil pri njej vzel sestrin leptop zraven probal povezati pa isto ne dela. Omrežje je kao vzpostavljeno, po paketkih pa se samo vidi da je nekaj poslanega 0 pa prejetega. Kaj dosti pa se ne spoznam na adsl zadeve, nastavljeno pa bi moglo biti vredu. Pravi pa da ji je na 1x nehal delat. (mogoče je modem crknil, kaj pa vem, lučke nekaj svetijo).
Modem pa je iskratel, mislim da standard kaj davajo polek siola.
To je bilo prvo vprašanje, tole spodnje pa je 2 in nima veze z zgornjim

Ruter pa ima sosed Belkin (brezžična povezava)

Problem ni v torentih, ker dela tudi bolj počasi ko se nič dol ne vleče (ne limewire, ldc++, ali mikrotorent). Uporabljam firefoksa najnovejšo verzijom ampak to nima veze. Vzrok tudi ni da bi sosed s polno močjo dol vlekel, ker tudi kmalo po resetiranju ruterja se strani odpirajo bolj počasi. Sicer glavno da internet dela.

Pesimist ::

reci ji nej placa enmu ki ve kaj dela in ne tebe sprasevat :D

BlazP ::

To si zdej nametal tolk enih stvari, da clovek ne ve, kje bi se sploh lotil zadeve.

Ce jaz nazgem torrent do nezavesti, da zabije router, resetiram router, bo rabil priblizno 30 sekund po restartu, da bo spet zelo otezeno odpiral spletne strani. Tako da noben reset routerja ne bo pomagal, ce en racunalnik (sosed, kdorkoli na potencialno nezascitenem routerju?) se vedno goni torrente gor.

Ko je enkrat router zabit, tudi ne bo pomagalo samo da se na racunalniku izklopi torrent. Po samem izklopu torrent programa rabijo tudi povezave na racunalniku lep cajt, da time out-ajo.

Tezko je zivljenje, ko folk ne zna primerno uporabljat programov za torrent:|


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
372338861 (39317) ignats
»

Počasen internet

Oddelek: Pomoč in nasveti
222505 (2037) konspirator
»

Internetna povezava (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
575747 (4718) BK5
»

IP TV + net na istem kablu - kockanje televizije?

Oddelek: Omrežja in internet
4110906 (9973) car100
»

Torrenti preko Tuš Telekoma

Oddelek: Omrežja in internet
244674 (2235) Yacksy

Več podobnih tem