» »

FRI in zaposlitev

FRI in zaposlitev

1
2
»

Lion29 ::

koga skusas prepricati?
za katero koli podrocje IT je 2 leti osnov racunalnistva vec kot zadosti

in ce hoce nekdo pol biti programer, se bi pac naslednjih 6 let ucil vse kar spada k programiranju:
algoritme,
logiko,
optimizacijo,
programske strukture,
in v zadnjih 2 letih tudi na dejanski praksi - in se bolj natancna usmerjenost

enako velja recimo za sistemskega inzenirja ali dizajnerja
2 leti osnov in potem, 6 let njemu specificne teme/predmete

zkaja bi se jaz kot nekdo, ki bi zelel biti recimo spletni programer moral v srednji 4 leta uciti vse o racunalnistvu (rsm, apj, apo, etc) in potem na faksu se te stvari veliko bolj podrobno??? neuporabno in zguba casa... kot sem rekel...

ampak ce ti mislis, da tebi to ustreza, potem kul!

jaz kot direktor firme, nebi nikoli preferiral nekoga z diplomo in brez znanja (ker to, da ti dobis diplomo ne dokazuje, da ti stbvari, znas) kot pa tistega brez diplome in z ogromno znanja in izkusnjami....

pa verjami mi, ne projeciram.. ampak je to preprosta ekonomska racunica...

seveda pa igra tukaj se veliko vlogo odnos do dela
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

BlueRunner ::

Za nekoga, ki se mu domet "IT-ja" konča pri programiranju in "dizajniranju" (karkoli naj bi to že bilo), je FRI odvečen. Z nekoga, ki pač v življenju ne bo nikoli razumel kaj ti visoka izobrazba da, česa pa ti ne podari, vsekakor zapravljen čas. Je pač ni šole, ki te bi tozadevno razsvetlila, razen šole življenja. Ta pa si običajno vzame svoj sladki čas.

Tako, kot te je že kdo drug opozoril, pa si ne misliti, da imaš kaj pojma o IT-ju. S svojimi naštevanji nisi uspel niti popraskati po skorjici tega, kakšen naj bi bil doseg znanja in razumevanja enega dipl. ing. Če pa takšnih v hipotetični firmi, katere direktor si, ne potrebuješ, potem pa je pač ne potrebuješ. Če pa jih slučajno potrebuješ, pa niti tega ne veš zakaj, imaš pa do njih nekakšen bolesten odpor, pa boš verjetno zelo hitro odpuščen kot nesposoben direktor.

Zgodovina sprememb…

Lion29 ::

ne me narobe razumet... jaz sem za vsako pridobivanje znanja, bodisi je to visokosolska, bodisi je to iz tecajev/seminarjev/delavnic, bodisi je to iz samoustva, etc.. meni je v koncni fazi vseeno..

Ampak tako kot je urejen nas rac. faks je tam 90% overheada... za moje pojme zgubljanje casa... ce bi pokrival tiste tri tocke, ki sem jih omenil v prvem delu, bi bilo veliko bolje.... v ameriki je solanje v IT veliko bolj specificno .. racunalnistvo je hudo presirok pojem
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

cyber_killer ::

@BlueRunner, Mavrik

Dajmo to obrnt v drugo smer. Pa se vidva razpišita, kaj nekdo s FRI diplomo dobi po koncu faksa.

Mavrik ::

Ampak tako kot je urejen nas rac. faks je tam 90% overheada... za moje pojme zgubljanje casa... ce bi pokrival tiste tri tocke, ki sem jih omenil v prvem delu, bi bilo veliko bolje.... v ameriki je solanje v IT veliko bolj specificno .. racunalnistvo je hudo presirok pojem


V ameriki na MITju program "Computer Science" pokriva vse teme, ki jih ima FRI UNI in še kakšno zraven. Samo pač ti si ne moreš vbiti v glavo, da računalništvo ni samo kucanje strani.

Dajmo to obrnt v drugo smer. Pa se vidva razpišita, kaj nekdo s FRI diplomo dobi po koncu faksa.


Sem že napisal v tej temi. Vsaj dvakrat. Beri.
The truth is rarely pure and never simple.

Lion29 ::

racunalnistvo je hudo presirok pojem


Mavrik je izjavil:

Samo pač ti si ne moreš vbiti v glavo, da računalništvo ni samo kucanje strani..
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lion29 ()

BlueRunner ::

Če je svoj študij vzel resno, dobi odprta vrata v katerem koli IT podjetju v Sloveniji, prednost pred ostalimi iskalci zaposlitve, ki imajo samo praktične operaativne izkušnje, možnost starta na višje izhodiščne plače, saj so takoj ali z minimalnim uvajanjem sposobni prevzeti bolj kompleksne izzive, veliko jih ustanovi svoja lastna podjetja, ki se NE ukvarjajo z golo preprodajo paketov za nižjo ceno od konkurence, temveč strankam zaračunavajo premuim, ker jim dajejo na voljo svoje široko znanje. Diplomante srečaš med arhitekti rešitev, poslovnimi analitiki, revizorji, informacijskimi strategi, produktni vodje, svetovalci, BI eksperti, ... Veliko se jih sreča v tujini, bodisi na podiplomskem študiju, bodisi na delu pri tujih podjetjih, kjer so zaradi dobrega osnovnega znanja (balasta, kot ga je poimenoval Lion29) zelo cenjeni.

Tisti pa, ki so se izvlekli skozi luknje, ki jih FRI na žalost tudi ima, pri čemer niso izkoristili možnosti, ki jih takšna ustanova vodi, pa večinoma končajo v istem košu z nadpovprečnimi samouki, izučenimi tehniki in ostalim operativnim ter podpornim kadrom. Torej v najslabšem primeru tam, kjer bi itak bili po štirih letih nabiranja prakse.

cyber_killer ::

@BlueRunner
Vendar vseeno, kar jaz trobim tukaj že cel čas je to, da potrebuješ konstatno dodatna izobraževanja. Nemoreš biti npr. projektni vodja, če prej nisi dobro poznal sistema, aplikacije katere tečejo na teh sistemih, celotno arhitekturo vsega. - To je dober projektni vodja.

Slab projektni vodja je pa en, ki po uni izobrazbi to takoj postane, kjer se mu ne sanja nič od tega in potem preveč vase zagledan pa te pridejo taki spraševat neke banalne zadeve npr. kako naredim share na svojem disku, da boš lahko gor mi dal datoteke.

Mavrik ::

Kaj ma to veze s faksom?
The truth is rarely pure and never simple.

BlueRunner ::

Nič. Lenobe v trenutnem sistemu pač pridejo skozi. Bistvena razlika med kvalitetno in nekvalitetno šolo pa je v deležu pametni:glupi, ki jim šola izda potrdilo o usposobljenosti. Ravno zato nas nekatere skrbi to, kar je na čisto začetku teme že napisal mmmattt: če šola nima ugleda, potem je papir ničvreden, ker ničesar ne dokazuje. V tem trenutku je papir, ki ga potrdi FRI, še nekaj vreden. Vendar pa, če se bo devalvacija te valute nadaljevala, bo na koncu res vreden natančno toliko, kot se Lion29-u zdi vreden. Nekje med nič in bore malo.

Težava pa ni v temu, da se s papirjem ne bi smelo k...čiti. Lahko se, vendar pa samo, če za tem papirjem potem stoji toliko in toliko pridobljenega znanja takšne in takšne kvalitete. Če za papirjem tega znanja ni, potem bo vadenje te diplome poželo kvečjemu smeh, namesto višje vrednosti.

Nikakor pa (še) ne morem sprejeti teze, da je to, kar se je v pred-bolonjskih programih učilo 90% neuporabno. Prej nasprotno: vse je uporabno in še kakšna malenkost manjka. Tisto pa, kar se mi je pri 20. ali 22. letu zdelo najbolj b.v., pa je bilo natančno tisto, zaradi česar sem se sam skesan vrnil nazaj v šolske klopi in se začel učiti. Zanimivo pa je, da sem v zadovoljstvu, učinkovitosti in splošni kompetentnosti napredoval še preden je prišel na vrsto papir. Zato, ker sem v klopeh pridobival znanje, ne pa zapravljal svoj čas (in denar).

Programiranje, kar sem prej počel tudi za življenje, pa je sedaj ostal samo še hobi... oh, sem pač moral odrasti v to ugotovitev.

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

@Lion29: ločiti moraš med študijem računalništva kot takega in izobraževanjem za specifično opravilo.
Če veš, da boš preostanek kariere le razvijal spletne strani, potem je FRI morda res overkill, saj lahko znanja spletnih tehnologij pridobiš tudi doma (je pa potrebna malo večja samokontrola in zavzetost). Kljub vsemu pa to še ne pomeni, da je fakulteta za odmet, saj ti ponudi širok nabor znanj, ki jih lahko dodatno izkoristiš.
Jasno je, da moraš v vsakem primeru nadgrajevati obstoječe znanje in se nenehno izobraževati.

overlord_tm ::

MMMAAATTT je izjavil:

Lep pozdrav. Precej sem se ogrel za študij na Faksu za računalništvo v Ljubljani. Kar me skrbi je kako bo z zaposlitvijo? Res da je stroka v vzponu, ampak kako bo gledano malo bolj dolgoročno? Prav tako imam nekaj kolegov s FRI-ja, ki pravijo da je bolonski program kar občutno lažji od starega. Ali to pomeni da bo seveda na ta račun vsako leto več diplomantov in se bo trg zasičil? Sam program mi ni tak problem in bi ga zmogel, kar me skrbi je to da je sedaj fakulteta znižala standard in bo s tem posledično vsako leto bruhala na plan več in več diplomantov, ki niti ne bodo primerno usposobljeni poleg tega pa zato ne bo več takih ugodnih možnosti za pridobitev zaposlitve? Kaj vi menite?


Standardi se nizajo vsako leto, ampak se vedno so na FRIju visji kot na vecini ostalih faksov ;) Pa obvezno pojdi na UNI program, ker VSS ne dosega 50% standardov UNIja. VSS je za tiste ki rabijo papir, UNI pa za tiste ki zelijo znanje.

mico ::

No, bom kot absolvent FRI-ja dodal še svoj pogled na ta 4 leta.

Bo že res, da je na FRI-ju precej overheada. Študij je zastavljen tako, da se prvi 2 leti uči zelo širok spekter splošnih stvari, v 3. in 4. letniku pa malo manj splošen. Predvsem se mi zdi, da študentje v 2. ali pa recimo 3. letniku že zelo specifično vedo katera veja in kaj znotraj te veje jih zanima in takrat tudi smeri, kot so "programska oprema", "logika in sistemi" in "informatika", postanejo presplošne. Predvsem sem si tekom študija želel, da bi imel večjo svobodo pri izbiri katero znanje želim in katerega ne. No, to mislim, da se bo spremenilo pri prenovljenem bolonjskem programu.

Sicer se pa nekateri profesorji precej trudijo ostati v koraku s časom in zato tudi predmete, ki imajo korenine iz 80. let (predvsem predmeti, kjer se osnove niso bistveno spreminjale skozi čas, kvečjemu nadgrajevale) dopolnjujejo z aktulanimi tematikami. Spet po drugi strani obstajajo predmeti, kjer profesorjem po domače dol visi in je snov totalno zastarela in neuporabna. V splošnem se mi zdi, da je mlad kader na FRI-ju (se pravi predvsem asistentje) dober, medtem ko znajo biti stari dinozavri precej trdovratni. Pogrešam predvsem kaj v stilu ameriškega voting sistema, kjer so profesorji za svoje vložke v pedagoško delo nagrajeni s povišico (na podlagi glasovanja študentov) in se dejansko zato precej bolj trudijo.

All in all ti da študij neko širino (oz. teoretičen pregled) nad celotnim dogajanjem (govorim predvsem za UNI študij), ne pa toliko prakse in na tebi je kako boš to znanje udejanjil. Jasno je, da je pametno, da se poleg študija ukvarjaš še s praktičnimi stvarmi in znanje iz faksa vnašaš v svoje delo in si pri tem nabiraš tudi delovne izkušnje (tudi takšne stvari o katerih te na FRI-ju ne bodo nikoli učili pa jih boš še kako potreboval). Naj kot primer recimo navedem nalogo, ki mi je bila zastavljena pred kratkim: delodajalec je želel, da za neko borzno trgovalno platformo naredim izpis najboljše kombinacije (količine in katerih) vrednostnih papirjev preteklega dne, ki bi jih z nekim omejenim budgetom moral kupiti, da bi dosegel največji dobiček. No, takoj sem se spomnil na problem nahrbtnika (znanje iz FRI-ja :D). Seveda sem sam algoritem že zdavnanj pozabil, vendar sam takoj vedel kaj iščem in tako sem rešil problem v pol ure, za katerega bi verjetno nediplomant porabil precej več.

hruske ::

Poleg že omenjenega je mene motilo še par drugih stvari, npr. izvedba ARS. Sam predmet je čisto ok, ampak izvedba je bila pa takrat, ko sem jaz imel to na urniku, na meji katastrofalnega. Narediti smo morali neke domače naloge in nihče ni vedel kako. Posedli so te pred hardware in potem si se čudil zakaj ti program "vsakič drugič dela", ker ti nihče ni povedal, da je občutljiv samo na pozitivno fronto niti ni bilo nikjer poštenega datasheeta za tisto vezje z motorolo.

Traparija, da smo morali nekaj štet tam neke ukaze, ko nobenemu ni blo jasno kaj počne, še manj pa zakaj. Ne rečem, če bi programirali v C-ju in bi morali spisati samo en del v assemblerju, tako pa so pomojem s takim načinom dela kvečjemu marsikateremu študentu vcepili negativne predsodke ob besedah assembler, mikrokontroler in hardware, namesto da bi mu približali delo s hardverjem.
Rad imam tole državico. <3

Mavrik ::

No, po novem ima ARM9 platforma zelo dobre datasheete in tudi razlaga je čist vredu (ne bi rekel odlična sicer), tako da se mi zdi da je bilo to kar precej popravljeno.
The truth is rarely pure and never simple.

Monster ::

@MMMAATTT

ti se kr lepo vpiši na FRI, bolonski ima 4 izpite manj kot stari (vsaj vsš) ampak to še ne pomeni da je zato lažji. Za zaposlitev pomojem ni straha (ker lenuhi ne bojo naredli bolonca, tak ko niso mogli starega), ti pač čimbolj redno delaj izpite! seveda pa pričakuj, da ti bo kak predmet šol na k... :) ampak jebat ga .. ni ga čez tečn izziv :), ker teh bo kasneje še več ;)
Ka zaboga...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Monster ()

3p ::

Še moje mnenje.

O nekem specifičnem področju se najbrž sam lahko hitreje in več (bolj poglobljeno) naučiš sam, kot pa na faksu. Če hočeš npr. programirati spletne strani se boš PHPja naučil bolj, kot na faksu pri kakem "programiranju za splet" ali kaj pa imajo. Tudi SQL boš spoznal dovolj dobro in naučil se boš kako dobro orodje za administriranje baz.
Vse to na račun "balasta". In to je problem. Ko se učimo sami, se nam ne ljubi ukvarjati z "balastom", katerega neposredne aplikacije na svoje področje ne vidimo.
PHP boš že znal, vendar: kako bo videti tvoja koda? Bo pregledna in razumljiva ali pa bo en velik zmazek, v katerem se niti sam v trenutku dela na njem ne znajdeš dobro, kaj šele, ko te bo stranka klicala čez par let? Bodo algoritmi vsaj približno primerno izbrani (če delaš kaj kar to zahteva)? Bo baza vdaj približno normalizirana in zagotovljena konsistentnost podatkov?
Vse to se seveda lahko naučiš sam, vendar je problem, da če hočeš reševati probleme z različnih področij, je potem teh zadev ki se jih LAHKO naučiš samo približno toliko kot "balasta" na faksu. In za tisti "balast" te nekdo pač prisili da ga pogoltneš, z užitkom ali pa na silo.
Koristi pa ti morda ne neposredno... Ne verjamem, da te bojo na FRI/FERI naučili izdelati npr. "modern warfare II", vendar pa boš znal načrtovati algoritme, imel boš dovolj matematične podlage da boš lahko premetaval zadeve po 3D prostoru, znal se boš lotiti izdelave skriptnega sistema...
Balast ti torej pride prav, ko se da zadeva boljše rešiti z znanji s področja, s katerim se ne ukvarjaš vsak dan. To je prednost.

Seveda pa sam papir s faksa ne pomeni nič, ker je kar nekaj študentov doštudiralo po metodi copy-pa-paste, in se je nekdo z malo motivacije v tem času dejansko naučil več brez faksa. Samo papir brez znanja ni vreden nič.

BigWhale ::

No ja, pisanja pregledne in dobre kode te tudi ne naucijo na faksu. Algoritmi, metode in tako naprej, to ja, druge stvari te pa nauci primeren vodja projekta. :)

3p ::

BigWhale je izjavil:

No ja, pisanja pregledne in dobre kode te tudi ne naucijo na faksu. Algoritmi, metode in tako naprej, to ja, druge stvari te pa nauci primeren vodja projekta. :)


Ja, potrebna je tudi praksa, da vidiš, da ni vse samo bla-bla in nepotrebno kompliciranje.

Ampak škodi pa ne, če ti za začetek nekdo razloži osnove OO programiranja pa kake načrtovalske vzorce...

cyber_killer ::

Samo vseh teh algoritmov in tega balasta, če ne uporabljaš tudi pozabiš in si spet na nuli.

Utk ::

Seveda jih pa pozabiš, ne pozabiš pa, da obstajajo, in si jih pogledaš ko rabiš. Slivnik je rekel, tudi strojniki znajo programirat, in to celo tako dobro, da mislijo, da znajo vse sprogramirat. Na FRI-ju tega nihče ne bi smel mislit.

hruske ::

Mavrik je izjavil:

No, po novem ima ARM9 platforma zelo dobre datasheete in tudi razlaga je čist vredu (ne bi rekel odlična sicer), tako da se mi zdi da je bilo to kar precej popravljeno.


No, saj 68HC11 ima tudi dober datasheet, samo o celotnem vezju pa ni bilo nič kaj dosti informacij.
Rad imam tole državico. <3

BlueRunner ::

cyber_killer je izjavil:

Samo vseh teh algoritmov in tega balasta, če ne uporabljaš tudi pozabiš in si spet na nuli.

Niti ne. To je skoraj tako kot vožnja kolesa. Nikoli jih zares ne pozabiš in, ko pogledaš v knjigo po Googlu je tako, kakor bi znova srečal starega znanca in nenadoma ti je znova vse jasno. Še preden pogledaš stran do konca.

Monster ::

točno to, kaj je rekel BlueRunner, pozabijo samo (faliranci), ki so plonkali na izpitu in pa copy-pastali seminarske .. ostali bojo takoj vedli
Ka zaboga...

BigWhale ::

cyber_killer je izjavil:

Samo vseh teh algoritmov in tega balasta, če ne uporabljaš tudi pozabiš in si spet na nuli.


Jaz pitagorovega izreka se nikoli nisem uporabil pri svojem delu, pa ga se vedno znam. Iz osnovne sole!

MMMAAATTT ::

Se opravičujem za pozen odziv, prej sem bil precej zaseden. V tem času sem se pogovoril z nekaj študenti FRI VSŠ. Moje končno mnenje je da se vsekakor splača naredit nek IT obarvan fax, če ne drugega te kot pravijo nauči "inženirskega" razmišljanja.
Kar mene zanima je strojna oprema in logika. V tem duhu se mi najbolj dopadejo predmeti kot so rač. arhitektura, diskretne strukture, logične strukture, digitalna tehnika, V/I enote,.... in na ta bi se tudi osredotočil.
Veliko je padlo nasvetov da poleg faxa, dopolnjujem vse skupaj še s praktičnim znanjem in podobno. Sedaj vprašanje je kaj bi delal poleg? Študentsko delo je nekako dvorezen meč ki te lahko hitro zapelje s prvotne poti. Kaj bi torej lahko počel da bi čimbolj tudi sam spoznal strojno področje?
Kako je pa na koncu z zaposlitvijo? Ali lahko izbiraš že znotraj tistega 1 semestra prakse? Ali ti recimo mentor pri diplomi pomaga tudi z zaposlitvijo? Je možnost pridobitve kakega priporočila s strani profesorjev na faksu?
V katerih podjetjih bi recimo ta trenutek z mojimi željami lahko znotraj SI iskal zaposlitev? Trenutno zanimivo se mi zdi recimo kakšno reševanje podatkov z diskovnih pogonih (dokaj svežo področje) ali recimo kot sem zadnjič na TV-ju zasledil intervju z nekom ki se je začel ukvarjat z IT forenziko, recimo Gorenje z obilico bele tehnike pomoje tudi omogoča prostor za nekoga ki bi ga zanimalo programiranje vezij za njihove aparate, mogoče Krka?

DavidJ ::

>Trenutno zanimivo se mi zdi recimo kakšno reševanje podatkov z diskovnih pogonih (dokaj svežo področje)
Za to ne rabiš faksa.

> ali recimo kot sem zadnjič na TV-ju zasledil intervju z nekom ki se je začel ukvarjat z IT forenziko
To se sliši zelo privlačno, vendar ko ljudje pobližje spoznajo za kaj gre, jih dostikrat mine.

> recimo Gorenje z obilico bele tehnike pomoje tudi omogoča prostor za nekoga ki bi ga zanimalo programiranje vezij za njihove aparate
Že boljše. Vendar so plače, kokr slišim od drugih v Gorenju boge.

>mogoče Krka?
Tu nimajo razvojnih IT služb, ampak podporne, kar pomeni, da si deklica za vse povezano z računalniki. Ko in če prilezeš na malo višjo pozicijo, pa boš opravljal delo informatika, ki nima nekega velikega preseka s tistim, kar si zgoraj opisal, ampak je področje na preseku informacijske tehnologije, ekonomije in organizacijskih znanj.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DavidJ ()

hruske ::

Visionect, Insilica, Beyond semiconductor. To so tri firme, ki so zelo razvojno orientirane in se ukvarjajo s hardverom.

Pazi da se ti hardver zaradi tega kar doživiš na faksu ne zameri; nekateri pedagogi, ki nosijo predmete, ki predstavljajo hardver oz. smer računalniški sistemi so včasih malo premalo pedagoško podkovani.
Rad imam tole državico. <3

Bimbo2k ::

Čao

malo si bom izposodil tole temo. Sam sem trnutnu v fazi pisanja diplomske naloge na FRI - stari 9 sem. UNI program. V 3. letniku sem se usmeril na področje HW. Tekom študija sem se dosti ukvarjal z spletnim programiranjem ampak v tej smeri ne želim več nadaljevati.
Nekako podočje kjer se v nadaljevanju vidim je komunik. inženiring. Glede na to, da je na ST veliko ljudi z bogatimi izkušnjami in širokim obzorjem kar se tiče IT, me zanima kako gledate na to področje. Glede na to, da imam glede dela z omrežji bolj osnovne izkušnje in še nimam kakšnih CISCO CCNA certifikatov me zanima s strani delodajalca, kkakšen je njihov odnost do takih novincev, ki jih stanejo dosti več kot pa uveljavljeni, izkušeni inženirji? Kako je z mentorstvom? Kakšno je kaj razmerje med ponudbo in povpraševanjem, npr CISCO inženirjev v Sloveniji?

Hvala za vsak pameten nasvet vnaprej!

Damiani ::

tu je pa odvisno od firme do firme. Na trgu je zelo malo ljudi, ki so se sposobni/izurjeni takoj vključiti v delov nekem IT podjetju. Če želi podjetje pridobiti kader, ga treba povečini izučiti za delo katerega bodo opravljali. Ko se zaposleni vključi v delo, je potrebno te ljudi obdržati da opravljajo za kar so invenstirali. Če se podjetje zaveda tega, bodo povečini gledali na tvojo sposobnost učenja, dela in pa tvojo osebnost. Res da je hitreje če dobiš že dobro izurjen kader za določeno delo, samo takega kadra ni veliko.

detroit ::

BigWhale je izjavil:

cyber_killer je izjavil:

Samo vseh teh algoritmov in tega balasta, če ne uporabljaš tudi pozabiš in si spet na nuli.


Jaz pitagorovega izreka se nikoli nisem uporabil pri svojem delu, pa ga se vedno znam. Iz osnovne sole!


jst pa lih zadnjič pa sm šou za svaki slučaj še prečekirat če je hipotenuza^2 = kateta^2 + kateta^2:D
Skero
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Karierna pot programerja brez računalniškega faksa (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Programiranje
16626302 (21570) 111111111111
»

FRI vs FE (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
10123940 (18731) Invictus
»

FRI

Oddelek: Šola
193946 (2960)          
»

A se je možno samostojno naučit programiranja? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programiranje
14933337 (29431) darkkk
»

Ali rabim faks ali je dovolj da se sam naucim programirat? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
10525089 (20982) NeMeTko

Več podobnih tem