» »

32" Full HD LCD tv kot primarni monitor

32" Full HD LCD tv kot primarni monitor

Unforgiven ::

Živjo!

Iščem uporabniške izkušnje... Kdo med vami uporablja 32" LCD 1920x1080 tv (ni pomembno katere znamke, čeprav imam osebno zelo rad Philips) za primarni(edini) zaslon računalnika, na razdalji cca 1m? Moti me predvsem to, da verjetno postane slika precej zrnata od blizu, saj je velikost pike že presegla .35mm. Kakšne so vaše izkušnje, kako odzivna je zadeva v strelskih igrah? Je kdo testiral različne modele (50, 100, 200Hz)?

kreki ::

Imam računalnik na 42" LED TV in mi deluje super na 1920x1080 preko HDMI povezave.
Priklopljen na šštrom.

Kriza, na kakšni razdalji pa gledaš to 42-tko? Kateri model pa imaš?

kreki ::

Gledam na cca 2,5 metra. Imam LG 42SL9500.
Priklopljen na šštrom.

bf4ed ::

Odsvetujem filipsa meniji pa to, nerazumljivi, komplicirano kaj nebi rabilo bit.

Jaz imam Sony KDL32-4000 nevem točne oznake. Vglavnem imam ga kot tretji monitor, in iz razdalje 1,2m je slika super, večinoma uporabljam za filme. Ampak zna se zgodit da odprem opero in gledam strani. Iger ne igram, nisem probal.

Saj za streljačine ti drugo ne ostane kot da sam probaš. Sposodi si v trgovini :D

Philipsa že imamo kot primarni tv (47pfl7404H), zelo zadovoljen z njim, pri menijih nisem zaznal nekih težav (res pa je, da ima tast Sony-a, ki ima bolj logične menije - imo). Ja, očitno bo res potreben test, ne bo druge. Ko zaženeš Opero...kakšen je tekst? Polna ostrina, ali je kje karkoli nejasnega/meglenega/nedoločenega? Je kdo zaznal kakšen ghosting ali lag? Ne bi ravno 200Hz jemal, razen če ni absolotno potrebno, proračun bo težko požrl 800€ za rač. monitor.....

bf4ed ::

No pri enih Philipsih sem celo opazil da so meniji počasni, kot da bi bil preslab procesor.

No pri mojem Sony-ju je slika za tekst odlična. Ostrina je super. In zaradi večjega kontrasta kot moja dva LCD (20" in 19" samsung) boljša slika in barve. Mislim da je moj 50Hz, ker nikjer ne piše kaj več. Slika je po celem zaslonu odlična.

Za ghosting sem pa to probal. test na full screen.
Je pa rahla bleda rdeča senca polovice kockice...
Je pa boljše kot na 19" LCD monitorju :D
Na 20" pa ni opazno.

Za 200Hz pa škoda denarja...pomoje ne pridobiš dosti. In niti nebi opazil razlike.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o LCD od A-Ž (strani: 1 2 3 4165 166 167 168 )

Oddelek: Kaj kupiti
83751050430 (45828) KTr1sk
»

FulHD TV kot monitor

Oddelek: Strojna oprema
374043 (1793) Silck
»

LCD TV kontrast, osveževanje ?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6313591 (12919) hojnikb
»

osveževanje slike 100hz

Oddelek: Zvok in slika
263878 (2191) ABX
»

Se splača kupit 200Hz lcd tv ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
637984 (6539) Invictus

Več podobnih tem