Forum » Strojna oprema » RedHat 7.3 in Promise RAID
RedHat 7.3 in Promise RAID
dr.J ::
Diske priklopi kot na navaden kontroler in naredi softverski RAID. To niso moje izkušnje, samo to sem prebral v raznih virih.
borchi ::
softwareski raid? zakaj bi potem mel raid kontroler? js sem že bil na dobri poti, da skinem windoze in preidem na linux. pa sem kupu raid kontroler, zdej pa nikakor ne morem več instalirat redhat-a. ker zaenkrat še rabim windowse, sem za bootmanager zbral bootstar, kar pa je še verjetno dodatno zakompliciralo stvar.
js sem našu en guide:
RAID-HOWTO
je napisan sicer za rh 7.2 ampak verjetno je rh 7.3 podoben. če imaš Promise Fasttrak66 si moreš prej snet driverje za rh 7.3. ker jih na Promiseovi strani pod Fasttrak66 ni (so samo za 7.1 in 7.2), jih pejt iskat pod Fasttrak100 tx2 al neki takega.
js upam, da ti uspe. če ti uspe instalirat, potem poročaj nazaj. kater način raida uporabljaš? js sem mel dva 40gb diska v strip.
js sem našu en guide:
RAID-HOWTO
je napisan sicer za rh 7.2 ampak verjetno je rh 7.3 podoben. če imaš Promise Fasttrak66 si moreš prej snet driverje za rh 7.3. ker jih na Promiseovi strani pod Fasttrak66 ni (so samo za 7.1 in 7.2), jih pejt iskat pod Fasttrak100 tx2 al neki takega.
js upam, da ti uspe. če ti uspe instalirat, potem poročaj nazaj. kater način raida uporabljaš? js sem mel dva 40gb diska v strip.
l'jga
dr.J ::
Mislim, da je Promise 20265 RAID podprt v jedru (zato tudi verjetno ni novih driverjev).
/usr/src/linux/drivers/ide/pdcraid.c
Poglej še arhiv lugos-list, tam je bilo precej govora o RAIDu.
Pa release-notes od RH7.4beta (aka null) tudi govorijo o sw raidu.
Ko bom utegnil, bom sam poskusil, ker imam mašino s pdc RAIDom.
/usr/src/linux/drivers/ide/pdcraid.c
Poglej še arhiv lugos-list, tam je bilo precej govora o RAIDu.
Pa release-notes od RH7.4beta (aka null) tudi govorijo o sw raidu.
Ko bom utegnil, bom sam poskusil, ker imam mašino s pdc RAIDom.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri DivX player za Linux?Oddelek: Operacijski sistemi | 1471 (1186) | CCfly |
» | Disk 200GB je v winsih samo 128GB?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1175 (1059) | danielka84 |
» | RH9 in Promise RAIDOddelek: Operacijski sistemi | 806 (775) | dr.J |
» | Kako upgrejdam gcc?Oddelek: Operacijski sistemi | 1020 (922) | shock |
» | Linux RH7.1 newbie help!Oddelek: Programska oprema | 1718 (1419) | lordgreg |