Forum » Zvok in slika » Siol TV na 2 TV-ja
Siol TV na 2 TV-ja
tdk99 ::
Pozdravljeni!
Pred dvema dnevoma so mi uredili Siol Trio;zadeva dela OK,zanima me kako je z Siol TV na drugem TV-ju.Sagemov komunikator se da dobiti za 100€ oz. celo manj,bolj me zanima,kako je z hitrostjo povezave;ne vem ce bo dovolj hitrosti.Meril sem z speedtest;rezultat:
speedtest.si
Pritisnite START
Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 282.13Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 1.26Mb/s
Pritisni START za ponovno meritev
bo dovolj?
lp tdk
Pred dvema dnevoma so mi uredili Siol Trio;zadeva dela OK,zanima me kako je z Siol TV na drugem TV-ju.Sagemov komunikator se da dobiti za 100€ oz. celo manj,bolj me zanima,kako je z hitrostjo povezave;ne vem ce bo dovolj hitrosti.Meril sem z speedtest;rezultat:
speedtest.si
Pritisnite START
Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 282.13Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 1.26Mb/s
Pritisni START za ponovno meritev
bo dovolj?
lp tdk
blackmack ::
Hirost interneta nima veze z TV, razen če maš "premajhno" linijo in ti bodo morali znižat hitrost iterneta, da lahko maš še en TV. Pokliči na Siol in vprašaj če bi še ti linija nesla en dodaten TV. Ti bo tam povedal, če bo šlo ali pa boš moral znižat hitrost interneta, da bo laufalo.
telexdell ::
Hitrost interneta (to katero si izmeril) nima nobene praktične veze z gledanjem SIOL IPTV. Lahko bi imel 1Kb/s pa bi lahko gledal 3TV ali bi imel 2Mb/s pa ne bi videl niti ene.
Pravo hitrost sinhronizacije vidiš v modemu. Za en standardni kanal na MPEG4 rabiš 3-4 Mb/s. Če imaš sinhronizacijo pod 8 Mb/s boš verjetno lahko videl le en TV.
Drugače pa se prijavi na mesto za naročilo SIOL-ovih storitev, potrdi vse nastavitve kot jih imaš naročene in poskusi izbrati 2 ali 3 TV. Če ti bo to dovolilo potrdi izbiro in brez dodatnih stroškov ti bodo dvignili sinhronizacijo.
Pravo hitrost sinhronizacije vidiš v modemu. Za en standardni kanal na MPEG4 rabiš 3-4 Mb/s. Če imaš sinhronizacijo pod 8 Mb/s boš verjetno lahko videl le en TV.
Drugače pa se prijavi na mesto za naročilo SIOL-ovih storitev, potrdi vse nastavitve kot jih imaš naročene in poskusi izbrati 2 ali 3 TV. Če ti bo to dovolilo potrdi izbiro in brez dodatnih stroškov ti bodo dvignili sinhronizacijo.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
jonynho ::
Glej tdk99
Vsak dodaten kanal pri SiOL-u ti porabi 2Mb linije katera nima veze z hitrostjo trenutnega interneta ampak z hitrostjo centrale!
Naprimer imamo nekaj let staro centralo kjer imamo možnost do 12Mb.
Jaz osebno uporabljam 10M/768 imam pa TRIO paket in drugega kanal priklopiti ne morejo ker je linija zasedena; edina možnost mi je vzet 6Mb linijo in potem mi lahko priklopijo dva kanala za TV.
Vsak dodaten kanal pri SiOL-u ti porabi 2Mb linije katera nima veze z hitrostjo trenutnega interneta ampak z hitrostjo centrale!
Naprimer imamo nekaj let staro centralo kjer imamo možnost do 12Mb.
Jaz osebno uporabljam 10M/768 imam pa TRIO paket in drugega kanal priklopiti ne morejo ker je linija zasedena; edina možnost mi je vzet 6Mb linijo in potem mi lahko priklopijo dva kanala za TV.
telexdell ::
@jonynho če se ne motim ima IPTV prednost pred internetom. Če bi torej priključil dve ali tri TV bi ti padla hitrost downloada preko net-a, sliko pa bi lahko gledal. Ko bi izključil dodatni TV pa bi imel spet vse po starem.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Merjenje hitrosti downloada/uploada (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Omrežja in internet | 389309 (5867) | dussan |
» | speedtest.siOddelek: Omrežja in internet | 13773 (12161) | Pesimist |
» | 2M hitrost internetaOddelek: Omrežja in internet | 2234 (1742) | logout |
» | Telemach pritozba (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 8872 (5998) | VASkO |
» | adsl siol problemi!!Oddelek: Omrežja in internet | 2166 (1972) | mozetic8 |