Forum » Zvok in slika » Gledanje 3d filmov doma
Gledanje 3d filmov doma
Toxic ::
Lp!Mene bi zanimalo če se da filme (npr. Avatar) gledat doma v 3d in če je za to potrebno imeti poseben ekran ali kakšna dražja očala ali pa so dovolj tista navadna z rdečo in modro foljo?
Hvala!
Hvala!
bastadu ::
Seveda so dovolj tista rdeče-modra očala, če se pač zadovoljiš s sliko s popačenimi barvami in težko-gledljivim 3D ... Je pa res da je najbolj cheap varianta ;)
Toxic ::
Aha, kje se pa da ta očalananabavit?Namimovrstemajo ene od nvidie za ca. 150EUR ampak tolko niti približno ne mislim dat za to :D.
jRk0 ::
ja ce hoces polarizacijska bo treba malo bolj globoko seci v zep=)
You fuck up once, you loose two teeth.
NazgulRR ::
jaz sem ta rdečo-modro glih danes dobil...kupil pri dealextreme.com, 1.5$ za 2 komada. In je kar težko gledat z njimi - sem probal na youtube neke 3d anaglyph videje/trailerje..verjetno bi te čez čas začela kar fajn oči/glava bolet.
Okapi ::
Zaenkrat je bolj kriza, ker se dobijo samo anaglifne zadeve (rdeče-modrozelena očala). Še letos pa bodo na blu-rayih prišli ven filmi, ki jih boš gledal z enakimi očali kot v Xpandu (s sinhroniziranim zatemnjevanjem leve/desne šipce). To je pa že precej bolje - vidiš v visoki ločljivosti, enako dobro kot v kinu.
O.
O.
v xpandu se nic ne zatemnjujejo ocala, finta je samo v polarizaciji, vsako oko ma drugo polarizirano sipico in tako pride druga svetloba not.v tusu majo pa anaglifno tehniko dolby 3d pa tudi nic ne zatemnjuje.
Infinity ::
jrko, seveda imajo očala, ki sinhronizirano zatemnjujejo levo in desno oko v xPandu. naslednjič ko boš šel v xpand pa pokrij senzor med očemi pa boš videl magio.
v xpandu se nic ne zatemnjujejo ocalaSeveda se zatemnjujejo. Imaš pa v Sloveniji par dvoran, kjer prikazujejo 3D s polarizacijskimi očali (kar je slabša tehnologija).
O.
po lse pa opravicujem=) sem mislil, da samo filtrirajo sliko=)
ja vem da ma xpand polarizacijsko stereoskopijo, tus pa recimo anaglifno, ma pa tudi kolosej 3d ja, ce pa v xpandu polarizacijske spegle zatemnjujejo pa ne vem=)
Da si ne bo kdo kaj naredil.
Je pa AFAIK tudi nekaj dvoran, kjer imajo polarizacijska očala. Imeti morajo posebno metalizirano platno.
Anaglifno z magenta-cian očali pa lahko predvajaš v vsakem kinu, tudi doma s projektorjem ali na navadnem tv.
O.
V XpanD-ju in kinocentrih Kolosej uporabljamo XpanD-jeva aktivna stereoskopska očala, kjer leče delujejo kot zaslonke, v nasprotju s pasivnimi pri polarizacijski tehniki, kjer leče opravljajo zgolj funkcijo polarizacijskih filtrov. Leče so iz tekočih kristalov, ki jih krmili elektronika, skrita v notranjosti okvirja. 3D-efekt dosežemo tako, da projektor izmenično projicira na platno slike za levo in desno oko. Z ustreznim odpiranjem in zapiranjem zaslonk dosežemo, da levo oko vidi samo sliko za levo oko in podobno za desno oko. To v naših možganih povzroči, da vidimo sliko v treh dimenzijah.
Tjaša Smrekar, Vodja službe za stike z javnostmi, Kolosej d. o. o.
Je pa AFAIK tudi nekaj dvoran, kjer imajo polarizacijska očala. Imeti morajo posebno metalizirano platno.
Anaglifno z magenta-cian očali pa lahko predvajaš v vsakem kinu, tudi doma s projektorjem ali na navadnem tv.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
ja saj... ne vem, preprican sem bil da majo v xpandu polarizacijske, zato mi je blo cudno zatemnjevanje...ko sem v jokerju bral je pac tako pisalo =)
Senitel ::
Se mi zdi da so v XpanD-u to menjal, ker sem tudi jaz 100%, da so imel od zacetka polarizacijska ocala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | V Berlinu poteka 50. sejem IFAOddelek: Novice / Android | 3947 (3319) | zcetrt |
» | 3D v TušuOddelek: Loža | 1448 (997) | Okapi |
» | Channel 4 pričenja s 3D televizijoOddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 3820 (2678) | jurkokafro |
» | 3D očala iz gardalandaOddelek: Pomoč in nasveti | 2758 (2554) | BluPhenix |