» »

Kateri router kupit?

Kateri router kupit?

rdecaluc ::

Lep pozdrav.

Kupujem nov router, ker mi "beli iskratel siolov" router ne ustreza več.

Želim da ima veliko portov, torej več kot 4 vsekakor, da je programabilen, ter da deluje ip-telefonija in siol-tv na njem. Želim tudi kvaliteten wireless, če je le možno.

Slišal sem da linksys routerje dosti hvalijo, vendar me zanima če obstaja kakšna taka varjanta za okoli 100-150€. Seveda pa lahko predlagate tudi druge, če mislite da ustrezajo pogojem.

Srečno! .. in hvala.
Est modus in rebus. ,typos

alen1 ::

Ta "beli iskratel siolov" ni samo router je tudi modem tako, da to mora ostat. Lahko je pa seveda router zraven (pravilna vezava...), za več portov bo pa kar en switch uredu.

hudychk ::

"Beli" siolov modem mora ostat, ker drugače ne bosta delovala TV in telefon, lahko pa si za prenos podatkov med računalniki zraven kupiš še router. Linksys nima wi-fi 8-portnih routerjev, sem pa našel od Netgeara, ki je tudi baje OK in sicer nekaj takega, če ga boš kje dobil pri nas. V Hestia-pro vem da na veliko prodajajo Netgeare pa bi ti verjetno lahko zrihtali tudi kaj takega.
The Devil himself!

rdecaluc ::

Jao, pa ko sem ravno mislil, da se ga lahko znebim.

No ja potem pa raje en switch ko bo res potrebno.

Hvala za odgovore.
Est modus in rebus. ,typos

Raje router kot switch. Switchi so bolj "neumne narave" :) za domačo uporabo skoraj neuporabni :)
The Devil himself!

SasoS ::

Odvisno...vsaka naprava ima svoj namen.

v njegovem primeru bi switch prišel v uporabo samo za razdelitev interneta na maksimalno 2 računalnika ali pa za razdelitev povezave za TV...
The Devil himself!

BlaY0 ::

Zakaj mora Iskrin modem ostati? A Siol pogojuje njihovo storitev s tem modemom? Obstaja cel kup routerjev, ki imajo notri tudi ADSL modem...

blackmack ::

Zgodovina sprememb…

Kolk ma to rama, da ne iščem preveč?

CPU: Broadcom BCM4718 533MHZ - Tovarniško na 480
RAM: 128MB (2x 64MB)
ROM: 32MB
ETH: 4x GIGABIT (LAN) 1x GIGABIT (WAN)
USB Ports: 2
WLAN: Radio N

Ni slabo, ni slabo...

Jap, bolj še je zanimivo, ko že eni pubeci baje ženejo CPU na 800MHz. Jaz še ne upam it več kot 532, bom prvo počakal, da še bolj pretestirajo. Ram pa je baje 400MHz, dostopa pa v DualChannel torej 800. Tovarniško je seveda nastavljen nižje.

Bomo vidli kak bo kaj, ker se je komaj pred kakimi tremi tedni začelo začelo na veliko ukvarjat s tem routerjem. Je pa totalno vroča roba.

Zgodovina sprememb…

Amm, a tale router ma izhod za ip telefonijo??? Nima ane, zato mora Iskrin modem ostat!
The Devil himself!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pametn switch

Oddelek: Kaj kupiti
322948 (2210) N4m31355
»

profesionalni hardware za networking (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
818086 (5356) Poldi112
»

Wireless N Gigabit Router

3510938 (9740) Dr_M
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

15544049 (19589) imallears
»

SIOL Duo paket

Oddelek: Pomoč in nasveti
193537 (2983) farko

Več podobnih tem