Forum » Loža » buderus regulacija - nasveti
buderus regulacija - nasveti
DamijanD ::
Potreboval bi kakšen nasvet v zvezi z nastavitvami regulacije. Nekako sem pričakoval malo več strokovnosti od tistega, ki je prišel narediti prvi zagon (kar je povedal (pa ni veliko) je bilo nekako v nasprotju navodili...)
V enem stanovanju imamo rc35, v drugem pa rc20 kjer opravljata tudi funkcijo sobnega termostata-vsak pa krmili svoj ogrevalni krog preko mešalnega ventila. Zanima me kateri način regulacije je v tem primeru najbolj primeren:
- glede na zunanjo temperaturo + vpliv (0-10K) temperature sobe. Čeprav mi ni povsem jasno kako se ta vpliv sobe sploh odraža.
- glede na sobno temperaturo.
Informacije iščem predvsem zato, ker je v enem stanovanju temperatura za skoraj stopinjo nad nastavljeno (trenutne nastavitve imam zunanja temperatura +5K vpliva sobne)...
Zanima me še, če so podakti, ki bi morali biti dostopni na
http://193.2.110.244/mop_pp/mop.html, dostopni kje drugje?
V enem stanovanju imamo rc35, v drugem pa rc20 kjer opravljata tudi funkcijo sobnega termostata-vsak pa krmili svoj ogrevalni krog preko mešalnega ventila. Zanima me kateri način regulacije je v tem primeru najbolj primeren:
- glede na zunanjo temperaturo + vpliv (0-10K) temperature sobe. Čeprav mi ni povsem jasno kako se ta vpliv sobe sploh odraža.
- glede na sobno temperaturo.
Informacije iščem predvsem zato, ker je v enem stanovanju temperatura za skoraj stopinjo nad nastavljeno (trenutne nastavitve imam zunanja temperatura +5K vpliva sobne)...
Zanima me še, če so podakti, ki bi morali biti dostopni na
http://193.2.110.244/mop_pp/mop.html, dostopni kje drugje?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Imp sistem 200, kako priklopiti ?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8331 (2649) | AntonL |
» | ogrevanje hiše s termostatskimi ventiliOddelek: Loža | 21687 (13532) | vinetu |
» | Ali se splača na navadno peč (feroterm 35kW) vgraditi zalogovnik (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 43668 (42803) | jozuaj450 |
» | Vremensko vodena regulacija da ali neOddelek: Loža | 6168 (5774) | sese12 |
» | Plinski kondenzacijski kotel_glasnost in nastavitveOddelek: Loža | 12951 (12700) | Dr.S |