» »

Ali sem dobil ponarejen DVD?

Ali sem dobil ponarejen DVD?

Fr33man ::

Ne vem kako bi drugače rekel? Piratski? Danes sem kupil v Harvey Normanu po zelo dolgem času film na DVD-ju. Zadeva je bila zavarovana z tisto plastično škatlo ki jo odprejo na blagajni. DVD škatlica je bila še ene 2x ovita v folijo, tako da se je glih komej še vidlo kaj je notri. Na blagajni nisem bil pozoren, ko sem odpiral doma sem videl da je folija tista najbolj cenena in vsekakor ne originalna saj se je DVD dalo odviti ven. Nadalje je bila plastična škatlica tako cenena da je bila folija ki prekriva vmesen papir bolj podobna foliji ki jo dobiš na vrečkah v trgovini zastonj. Ko sem zadevo odprl je zasmrdelo po plastiki in nikjer nobenega logotipa, razen kratice DVD. Papir je bil osnoven malo bolj fin, na eni strani printano v slovensem, na drugi strani v hrvaškem jeziku. Škatlico sem že po parkratnem normalnem odpiranju in zapiranju polomil. Ko sem vstavil DVD v računalnik je zahteval da spremenim regijo??

Ne vem ali so me samo grdo nategnili z v trgovini spacano embalažo, ali so mi prodal kak kopiran DVD?

mtosev ::

postaj sliko
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Fr33man ::

Žal nimam fotoaparata. Tega ovitka sem se spomnil ker sem sam 1x pred časom pri njih kupil neke poceni DVD plastične ovitke in sem enega starega še našel pri sebi doma, ter ugotovil da sta identična. Torej so prepakirali DVD. In to DVD za 19EUR ki naj bi bil "collectors edition". Sumljiv mi je tudi ker na bonus disku piše tole: "PLYTA DVD DO SPRZEDAZY DETALICZNEJ BEZ LICENCJI DO WYPOZYCZANIA", tak da bohve od kod je.

XsenO ::

PLYTA DVD DO SPRZEDAZY DETALICZNEJ BEZ LICENCJI DO WYPOZYCZANIA = DVDs to RETAIL SALE WITHOUT LICENSE TO lending

Kakšne barve pa je bralna plat dvdja?
1 + 1 = 1

Fr33man ::

Bralna plat je iste barve kot pri glasbenih CDjih. Doma imam tortico Verbatim DVD+R so vsi modre barve, če pa dam te dva DVDja in nekaj original glasbenih CD-jev skupaj pa ne znam ločit kater je kater. Na embalaži piše da naj bi bil dvoslojen.

KoMar- ::

Brez podrobnih fotk ti ne moremo čisto nič pomagat.

jamiroq ::

imho si 'zrtev' nizanja stroskov proizvajalca ali zaloznika, nic vec.

Fr33man ::

Če bi dal za DVD 10EUR še ne rečem, ne pa da dam 18EUR. Če proizvajalec ne želi pa pač ne bom kupoval več DVDjev v trgovini.

49106 ::

Slikaj z mobijem?

dzinks63 ::

Plošček je bil popolnoma sijoč ali že kje kakšna praska? Kvaliteta posnetka je ok, je vsebina zaščitena? Lahko zadevo prekopiraš z enostavnim prenosom (copy paste) datotek. Napisal si, da je z druge regije, deluje mi, da je ta dvd v redu in pristen. Sicer pa poslikaj zadevo, sposodi si fotoaparat, nemoremo kar takole na blef nekaj ugotavljati. Sicer pa skoraj ne verjamem, da bi si v Normanu privoščili kaj takega.

Okapi ::

Lahko zadevo prekopiraš z enostavnim prenosom (copy paste) datotek.
To ti nič ne pove. Večina devejev, ki jih pri nas prilagajo revijam in časopisom, ni zaščitenih. In vsi so bolj "home made", naštancani pri nas, z dodanimi podnapisi.

O.

dzinks63 ::

To ti nič ne pove. Večina devejev, ki jih pri nas prilagajo revijam in časopisom, ni zaščitenih. In vsi so bolj "home made", naštancani pri nas, z dodanimi podnapisi.


Plošček ni bil priložen reviji, plačal je zanj poštenih 18EUR in predvidevam, da je takšna zadeva zaščitena.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dzinks63 ()

Okapi ::

Ni nujno. Nikjer ne piše, da mora biti zaščiten in glede na to, da kopiranja tako ali tako ne prepreči, se z zaščito DVD-jev marsikje sploh ne trudijo več.

O.

Fr33man ::

Plošček je na pogled čisto nov, nobenih prask ali sledi. Lahko ga preprosto kopiram. Ne vem kako bi bilo na Win mašini, imam Mac minija, vedar če označim kar je na DVD-ju lahko bp skopiram v novo mapo na disku (pokaže mi da je velikost 5.29GB in da preostaja še 50min, pustil sem in je 10 minut prenašal brez da bi ga karkoli prekinilo - potem sem sam prekinil). Glede slik se bom potrudil, jutri probam uploadam. Film sicer je OK in predvaja bp.

Highlag ::

Mogoče si imel samo srečo pa kupil prepakiran DVD, ker se je originalna škatla poškodovala?
Never trust a computer you can't throw out a window

KoMar- ::

Ponaredek pomoje ne bi bil Dual Layer...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Skeniranje starih revij (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6518457 (12914) Alamar
»

Kateri program za kopiranje DVD v DVD?

Oddelek: Zvok in slika
116201 (2696) CaqKa
»

Kaj podobnega NEROTU?

Oddelek: Programska oprema
353764 (2604) javr
»

Vse o High Definition + xbox 360 HD DVD review (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
778805 (6380) trdoreh
»

S psi nad pirate

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
454421 (3186) Hammer123

Več podobnih tem