» »

Gledanje filmov...zmeda pri nakupu sistema

Gledanje filmov...zmeda pri nakupu sistema

M@73Y ::

Torej imam PIII 500Mhz računalnik, 17" monitor. Pač stara šara :D
Ob gledanju filmov, me prvo nervira, ker mi filmi "štekajo" med predvajanjem, kot drugo pa je film na 17" monitorju majhen. Sedaj me pa zanima; glede filmov; je bolje kupiti TV+DVD player, ali računalnik ter večji monitor. Seveda bi karkoli od te variante prišlo v nakup rabljeno. Samo pri nakupu TVja se obotavljam ker bi ga izkoriščal samo za gledanje filmov, pa še večina katodnih je 4:3 formatu, tako da je spet manjša slika. Pa gledanje TV programa odpade. Pri računalniku pa spet za 22"+ monitor potrebujem zmogljivo grafično, tako da bi moral iti v nakup rabljenega PC-ja in monitorja.
Oklevam med eno in drugo varianto ker mi -razen filmov- zadostuje obstoječi stari računalnik, pri nakupu katodnega TV-ja pa me moti 4:3 format. LCD TV pa ima visoke cene.
Sem pa imel v mislih tudi rabljen projektor, ampak med cena nove žarnice v primeru okvare odganja. Pripravljena cena kompleta bodisi prvi ali drugi predlog bi bila cca. 250€. Pa filme bi načeloma gledal iz razdalje (iz kavča npr.) zato bi moral biti večji monitor.

...povzetek za tiste ki ne marajo dolgega branja :D
ali rabljen TV + dvd player
ali rabljen PC + monitor 22"+
ali projektor
max 250-300€

Že v naprej se zahvaljujem za predloge.
..jump into psytrance tunnel..

jest10 ::

Ne vem kako imaš ti to uštimano, samo že 300MHz P2 je dovolj za tekoče predvajanje DIVX filmov in podobne šare.

g. Oden ::

@Jest10 - To je res, ampak ker ni napisal v kakšnem formatu gleda, moramo sklepat, da v HD... ali ne?

Jaz bi rekel PC + monitor 22" ali več. Ampak pri nakupu računalnika pazi na grafično kartico. Ta naj bo ali iz serije Radeon HD2XXX oz. višje ali iz nVidiine GF 8XXX ali višje. Lahko pa sedanjemu računalniku dokupiš kako solidno grafično.

Scorpia ::

Če maš 300 evrov, kupiš kakšen rabljen HD predvajalnik z mrežnim umesnikom. Ostalo pa kupiš kakšen rabljen lcd, ali pa lcd monitor hdmi uhodom. Računalnik bi ti še vedno služil, z playerjem bi dostopal do vsebine, ki si ga posnel v računalniku. Prek monitorja pa loh gledaš filme in ga uporabljaš za računalnik.
////

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup ekrana/monitorja 2012 (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8122298 (17373) Spock83
»

Hišni kino projektor

Oddelek: Zvok in slika
233212 (2724) mpritr1
»

nakup računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
361389 (1015) TehDucky
»

začasna rešitev: kupiti velik CRT televizor za cca 400 eur ali LCD 32'' za cca 650 eu

492886 (2128) Mr.B
»

Prosim pomoč-nakup 22 LCD!

272551 (1602) msedem

Več podobnih tem