» »

Hišni kino projektor

Hišni kino projektor

upbluee ::

Pozdravljeni!

Zanima me kateri projektor bi bil primeren za hišni kino. Seveda mora biti HD in čim tišji.

Hvala in lp, Uroš
  • spremenil: podtalje ()

popster ::

poglej po ceneje.si kaj ti bolj ustreza (odvisno tudi ali mislis gledat podnevi al ponoči)

bewc74 ::

Etien ::

Da ne odpiram še ene teme. Za bližnje SP v nogometu bi v lokal dal na teraso en projektor,zdaj pa me zanima,če je kdo kaj s tem na tekočem,kateri modeli so primerni konkretno,s tem da bo tole stalo cel mesec zunaj,sicer dovolj visoko za naprave roke,vendar več kot 200-400e ne bi dajal za to,novi ali rabljen,nima veze,sicer sem že gledal da su tu nekje cene v tem rangu,seveda tudi preko 2000e,samo kot pravim,glede na namembnost ki bo na vsake toliko in možnost da ga še kdo ukrade usred SP,več kot 400e nisem pripravljen dati. Ima kdo kaj temu primernega v mislih?

Ja,pa kako je kaj s platni? Vidim svega i svašta,od navadnih za manjšo ceno,do nekih z elektromotorji do cca. 300-400e,pa tja spet čez 2000e. Seveda bi vzel v paketu za nek enak cenovni razred.

Kakšen predlog? Modeli? Cene?

Okapi ::

Platno vzemi najcenejše, kar ga dobiš (če imaš primerno belo ali zelo svetlo steno, platna ne potrebuješ).

Za projektor je pa odvisno od vira tv signala. Če si v Ljubljani in loviš DVB-T v visoki ločljivosti, se splača vzeti najcenejši HD projektor, kar jih dobiš (po možnosti full HD, samo tega za 400 EUR verjetno ne boš dobil), če tega nimaš, pa ločljivost ni pomembna, je tudi VGA dobra. Sicer pa glej samo podatek o svetilnosti (lumni), ki naj bo čim večja.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Avian ::

ok projektor na vrtu za 400EUR. Moj odgovor je sledeč: hitro najdi kak tovornjak ali kombi, in upaj da kaj z njega dol pade.

Vsaj 4000 lm (dobiš projektor od 1.300EUR+DDV) bo potrebno, da bo v popoldanskem soncu vsaj vidno, katera ekipa ima žogo, v kolikor pa planiraš platno na sonce, potem pa izpod 15000 lm ne glej ;) (aja cene pa tudi tu nekje 15kEUR)

lp Avi
"Sound is fifty percent of the motion picture experience" - George Lucas

Etien ::

Avian,ne ravno na vrtu no,lesena pokrita terasa s streho in ograjo,tako da so samo "okna" odprta,še ograja terase je iz polnega lesa,tako da lahko še dodatno kar dobro zatemnim po potrebi s kako temno tkanino,da mi ne bi skakali vladni teritorijalci po glavi glede kadilskega zakona. Malo pretiravaš okoli cen :)

Okapi,tvoj odgovor mi je bolj všeč :)

Poldi112 ::

Da je platno nepomembno se ne bi strinjal. Na njem je slika na enem projektorju srednjega razreda (EUR600) občutno boljša.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Okapi ::

Etien bi rad neko low-cost varianto in če mu bo kakšen evro viška hodil, je bolje, da da malo več za projektor kot za platno. Drugače pa, kar se platna tiče, Etien, če boš izbiral med različnimi modeli, vzameš tistega, ki ima večjo refleksivnost, odbojni faktor ali kakor se pač temu reče. Običajno so to platna za predavalnice, ne za domači kino.

O.

il ::

Za low-cost varianto projektor+platno poglej aktualni katalog E-leclerc.

huelz ::

Na netu ga se ni, lahko poves kaj vec?
Razmislam da bi zamenjal 37" FHD lcd TV za projektor (za multimedia sobo, tako da svetloba/sonce ne bo problem)

il ::

Je že, samo imajo vse pomešano.
Tu

Za multimedia sobo pa ta projektor ni pravi. Glej raje format 16:9 (1280/720 ali 1920/1080) pa svetilnost je lahko nižja (cca 1200lm). Pomembna pa je tudi glasnost, sicer ne za gledanje nogometa.

huelz ::

Ok wide format bi bil plus (ampak native-wide projektorji so kar drazji), glasnost NI pomembna (ker bodo zvocniki itak preglasil vse), svetilnost ni problem (je kletni prostor, kjer imam lahko cisto temo), bo pa gor priklopljen XBOX360, NMT pa mogoce kasneje HTPC.
Ubistvu samo ne vem, a vzamem najcenejsega a dam 100-200 eur vec za kaksen res hud bonboncek, zivljenjska doba zarnice je pri vseh itak priblizno ista v tem rangu...
Edino ne vem kako zgleda ta compatibility mode za hd resolucije.
Nic, gremo prebrat kak review :))

Okapi ::

Na vsak način moraš vzeti vsaj 720p, drugače se brezveze trudiš s projektorjem.

O.

huelz ::

Ok, sem si malo razjasnil pojme, ampak za tak budget lahko kar pozabim na 720p :))

Okapi ::

Poglej malo med rabljenimi. In če boš gledal med rabljenimi, ne smeš vzeti DLP. Ti imajo namreč barvni filter, ki se hitro vrti in slej ko prej gre njegov ležaj in začne hudo ropotati, zamenjava pa je predraga.

O.

huelz ::

Okej, pa recmo da izpljunem se 200 eur, torej budget 500 eur, kako je zdaj s temi 4:3/16:9 komatibilnimi razmerji in resolucijami? Ker to kar bi jaz rad v osnovi, se zacne pri 1000 eur.
Res mi je vseeno, ce slika ne bo ravno najboljsa, samo da zna prikazat 720p oz 1280×720 oz. da ma kokrtok ok upscaling.

Ce ne pa pac nek najcenejsi projektor, se ne bom sekiral glede same kvalitete slike, vazna mi je samo velikost (se vedno bolje met cez celo steno krep sliko kot pa bult v 37" lcdtv).

Update:
Vecina je DLP-jev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: huelz ()

huelz ::

Evo, pa sem nasel primernega :))
Projektor Epson EB-W7 oz EB-W8, oba cca 600 eur (W8 ima 300 lumnov vec), ma WXGA 1280x800 oz bo dober za 720p, sicer je malce glasnejsi (34-37dB), je pa konkretno cez budget.
Bo treba se kak mesec dva pocakat, potem pa grem verjetno v nakup...

zlobcek ::

Em za tišino beware! - tvoje razmišljanje, da je vseeno, ker bodo zvočniki glasnejši je slabo:). Posebej, če si bil do zdej navajen TV-ja. Če boš (in sigurno! boš ;)) gledal kakšne limonade v dvoje z lepšo polovico je šum en jajc. Pa tud tko - ni filma, niti špila, niti limonade - kurc, še porničev ni brez kadrov s tišino... Poceni projektorji pa ne šumijo, ampak se derejo. Tko da ti bo sigurno začel iz na živce ali pa še slabš (če si bolj potrpežljive sorte) - tvoji ženski.

Vzami čim tišjega ali pa ga pol potweaki (kar je cenejša a mogoče ne glih najboljša varjanta). Jest mam enga Acerja za 600 eur in sem ga kar konkretno predelal, da je tih ko miš in hladi dovolj dobro pa je bil deklariran na 28dB brez eco mode!

Resno.

Slušaj prakso in dobro ti bo:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zlobcek ()

huelz ::

Ma glede na prakso bi moral zapravit 1-2k eur, da bi bil zadovoljen z vsem.
Gre samo zato, da bi rad cimcenejso varianto za zamenjavo 37" lcd tv-ja, za xbox in kak film obcasno.
Itak je v bajti potem se 42" lcd tv, pa 24 monitor na kompu ni za odmet, plus laptop ce je sila :))
Sem gledal DIY variante (grafoskop), pa je sam materiala tolk, da je vseeno ce se kupi projektor za 300 eur.
Trenutno edina zahteva je 720p oz WXGA resolucija.

edit typo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: huelz ()

huelz ::

No, stvari se premikajo, da obudim malo temo.
Taprav HD (720p) projektor za cca 690 eur je Epson EH-TW450, tako da se je okvirni budget povisal za 2x (800 eur skupaj s platnom) od zastavljenih 400 (najbolj pocen projektor + platno).

Je pa tole pomoje da edina pametna zadeva trenutno, vsaj pri nas, nisem nasel cenejsega 720p projektorja. Edina jeba je, da jih ni za dobit (tud vecino ostalih Epsonovih modelov, ker jih Avtera kot uvoznik nima trenutno).

Drugace pa si poglejte video :))
klik

Etien ::

Zanima me,ali je to vredno kupiti,ker se ne razumem v karakteristike. Kot sem zgoraj omenil ze v zacetku,rabil bi nekaj nizje cenovnega konkretno za na pokrito lokal teraso za spremljanje nogometa in ostalega športa,brez zahtevnosti okrog filmov itd. Ta ACER mi je priporocal kolega,ki pa se sicer tudi baš nekaj ne razume...je to ok varjanta,ali za to ceno dobimo kaj bolj konkertnega,kar sicer dvomim,cena plus 100e je še sprejemljiva če ima kdo kak predlog...kaj višje ne bi šel ker koliko sem od tukaj skapiral,nogomet in šport ne predstavljata takega problema okoli slike same,kot recimo kakšni filmi ,kjer je treba čimbolj do izraza spraviti temno sliko ipd...

http://www.avtera.si/src/article.php?ar...

Thx za mnenja

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Etien ()

Okapi ::

Načeloma je OK, ampak če imaš možnost sprejema TV visoke ločljivosti, raje išči takšnega z razmerjem slike 16:9 (1280 x 720 pik), ker so vsi športni prenosi že taki.

O.

mpritr1 ::

Mah...bolj kot berem, bolj mi je jasno, da mora biti za doma nekaj resnega, v tem stilu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Projektor: kaj kupiti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
38369164 (2053) matobeli
»

priporočite projektor in platno

Oddelek: Zvok in slika
4011208 (8307) gorann
»

Nakup projektorja

Oddelek: Zvok in slika
295192 (3654) narodno
»

Kateri projektor za gledanje tekem SPja

Oddelek: Kaj kupiti
172236 (1816) Opkow
»

Nasvet pri nakupu projektorja in platna na podlagi slik in opisa prostora (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5211586 (10414) urosbe

Več podobnih tem