engadget - Prvotne napovedi da bo naslednja pomembnejša različica Androida, ki bo nasledila Eclair (2.0, 2.1 in še nekaj prihodnjih podverzij), poimenovana Flan, so se izkazale za napačne. V The Engadget Showu je Googlov Eric Tseng, vodja projekta Android, razkril, da bo naslednik nosil kodno ime Froyo, kar pomeni zamrznjen jogurt (frozen yoghurt). Žal Erik ni razkril, katera bo prva (pod)verzija zamrznjenega jogurta, niti kaj lahko v njej pričakujemo oz. kdaj. Po nekoliko mlačnem odzivu na Googlov Nexus One po spletu že krožijo govorice, da lahko pričakujemo še enega predstavnika v družini Nexus, na kar moli taco tudi ena v imenu prvega. Po zadnjih govoricah naj bi Nexus Two postal Motorolin naslednik Droida, t.i. Shadow, ki podobno kot Droid pod ekranom skriva fizično tipkovnico QWERTY. Slike so le 3D renderji, ki so zlahka delo izkušenega oblikovalca/navdušenca nad Androidom. A prva Android 2.0 naprava je bil Motorolin Droid oz. Milestone, Motorolin CEO pa je bil navzoč na predstavitvi Googlovega Nexus One. Slednji je po najnovejših poročanji iSupplya za izdelavo cenejši, kot Droid. Pri iSupply so že primerjali Nexus One in iPhone in ugotovili, da je slednji s $178,96 z izdelavo vred nekoliko dražji od Nexus One ($174.15 zgolj za dele). Droid v končni fazi z izdelavo vred stane $187.75, kjer je za $179.11 sestavnih delov.
No meni je vseeno koliko in kak se prodaja iPhone. Kot zahtevni uporabnik želim tehno. dovršen telefon z zelo dobrim vmesnikom. In tukaj je Apple v prenodosti. Res pa, da še nisem testiral Android OS. Počakal bom še kakšno rundo ali dve. .)
No, jaz sem za 3G govoril, ki je še vedno boljši od Nokie in HTC...
Pa tudi 562EUR za 3GS je totalno prepoceni (glede na to kaj ponuja konkurenca).
http://www.mobitel.si/telefoni-in-napra... - tu si poglej kaj dobiš za 500-600EUR. Večina se tudi primerjati ne morejo z Iphonom, tisti, ki pa se na daleč lahko, jih pa še vedno ne kupiš, ker Iphone ponuja bistveno več (beri: app store, UI). In veliko jih je celo dražjih.
Meni pa Android deluje ne vem...nedodelano. Tudi sami telefoni. Si bom pa verjetno omislil eno igračko, kakega herota ali t-mobile pulse; ti se dobijo pod 100 funtov že na ebayu(če ga trofiš).
Lugi: Iphone ti je drag, če je cena 500, Nexus je pa poceni, če je cena 500+? Sicer pa je tako ali tako težko primerjat totalno različna telefona.
Nikjer nisem napisal da bi ga vzel za 500 =) Najvec kar bi dal zanj je 450 (factory odklenjen - nov).. na T-mobile hr & ita (nevem kateri operater) je cena krepko cez 500eur.. tudi cene sem dopisal.
Ne v EU seveda.. dobim imported@usa če se bom odlocu zanj,..
LuGi: za razliko od tebe, ki kar nekaj govoriš v tri dni, ti jaz lahko Iphone prinesem za 500EUR, nov, zapakiran z garancijo. Prosim ne govori, da ga ni za 500EUR, če pa je.
Nebo problema ima iste - oz eno več frekvenco kot moj HD.. kjer deluje 3G bp
to ne pomeni, da je garantirano, da bo delal brez problemov. v t-mobile 3g ima neke težave. če bodo to pofiksali kr z operaterjevim OTA update-om, zna bit, da boš lepo na mrzlem, če bodo tudi težave pri kakem našem operaterju...