» »

Nexus One se prodaja počasi

Nexus One se prodaja počasi

Tabela s prodajo prvega tedna

vir: engadget

vir: engadget
engadget - Glede na podatke, ki so jih zbrali pri Flurry, se je Nexus One v primerjavi z nekaterimi svojimi konkurenti v prvem tednu prodajal porazno. Prodanih naj bi bilo le okrog 20.000 primerkov, v primerjavi s 60.000 myTouch3G (HTC Magic), 250.000 Droidi in kar 1,6 milijona Applovih iPhone 3GS v prvem tednu dobavljivosti. Primerjava s slednjim je sicer nekoliko nepravična, ker gre že za tretjo generacijo istega modela, medtem ko so ostali trije prvi v svoji vrsti. Številke so pri Flurry ocenili glede na število nameščenih aplikacij z Applovega App Storea in Android Marketa. Spremljajo jih prek 10.000 in tako menijo, da pokrijejo približno 80% vseh naprav z Androidom in iPhoneov. Takšne razlike v prodaji, celo med Droidom in Nexus One lahko najdemo predvsem v izbiri operaterja, pri katerem je aparat na voljo, ter frekvenčnemu območju, v katerega se lahko poveže. Če želite uporabljati omrežje 3. generacije ste z Nexus One v ZDA omejeni le na T-Mobile, ki je 4. največji operater in ima očitno nekoliko slabšo pokritost in zmogljivost omrežja, kar naj nekaterim poslovnim in zahtevnejšim uporabnikom ne bi dišalo preveč. Verizon je po drugi strani največji operater v ZDA, njegovi uporabniki pa so si neizmerno želeli svoje različice iPhonea (WCDMA omrežje). Z Droidom so dobili približek slednjemu, kar je skupaj z agresivno oglaševalsko kampanjo pomenilo četrt milijona prodanih aparatov v prvem tednu. Tudi tu se skriva razlog za manjše številke, saj je Google, razen brezplačnega oglaševanja (kar je na nek način tudi ta novica) komajda oglaševal Nexus One. Tudi od predstavitve v Mountain Viewu so mnogi pričakovali več, saj npr. ni bil navzoč nobeden izmed Googlove svete trojice, ustanoviteljev Sergeja Brina in Lawrencea Pagea oz. CEO Eric Schmidt. Morda bo Nexusu nekoliko pomagala svetovna dobavljivost, ki naj bi se začela nekje spomladi, saj ima trenutna različica oddajnike oz. sprejemnike prilagojene predvsem spektru omrežij 3. generacije, ki je razširjen v Evropi, Aziji, Oceaniji in Braziliji. Poleg svetovne dobavljivosti bo svojo različico spomladi dobil tudi Verizon.

17 komentarjev

Machiavelli ::

Zato je pa google prek youtuba talal ponudbe da jim nardiš promocijski video v zamenjavo dobiš pa tale fon...:))
Nigaaazz

zee ::

zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

yang ::

Bolj realna koncna cena za Nexus One na Ebayu je nad 500 EUR.

borchi ::

Veliko Nexusov je koncalo na ebayu. Cene gredo od 212 $ naprej.

avtor članka verjetno samo ne zna pogledat in zračunat povprečne cene zaključenih avkcij, pol pa pride do takih zaključkov... :D
l'jga

OK.d ::

pa tudi trg je že počasi postal zasičen z temi dragimi igračami - folk ne serje EUR pa še recesija je svoje naredila
LPOK.d

Gregor P ::

Ne vem, če je sedaj ravno zasičen, ker sam še nisem našel primernega "pametnega" telefon, kljub vsej tej "strašanski" izbiri. No ja, v bistvu imaš prav, na pol uporabnih igračk je pa res ogromno:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

T-Majo ::

Ne spoznam se na njegove zmogljivosti, vendar po obliki mi je kot kak star ČB televizor.

Jst ::

Mene je pa googla že kar počasi postaja strah.

Brezplačna glasovna navigacija. Z eno potezo, ki je za njega "ena malenkost," je sedaj ogrožen celoten trg namenskih gps navigacijskih naprav. Vprašanje kaj se bo na tem trgu dogajalo. Google sicer ni naredil kakšne gromozanske medijske kampanje, ampak če bi, je zelo na mestu pomislek, da se gre google nefer konkurenco.

In takšnih področij je vedno več. Kjer lahko google z "zamahom leve roke" odpihne konkurenco oziroma si zagotovi lep tržni delež.

7,8 let nazaj sem navijal za google, sedaj pa resnično upam, da se kaj izcimi iz partnerstva Microsoft-Yahoo. Ali pa kakšno drugo podjetje.

Če je bil google še nedavno odvisen izključno od interneta, se to danes spreminja. Nexus One je verjetno samo en člen verige, ki jo namerava oviti okoli sveta. Zato me tudi ne preseneča odsotnost reklamne kampanje za telefon in posledično slabe prodaje.

In beseda Google je beseda preteklega desetletja...

edit:
ps: hmm, to je verjetno najbolj zarotniški post, ki sem ga napisal.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jst ()

JanK ::

Mene je pa googla že kar počasi postaja strah.

Brezplačna glasovna navigacija. Z eno potezo, ki je za njega "ena malenkost," je sedaj ogrožen celoten trg namenskih gps navigacijskih naprav. Vprašanje kaj se bo na tem trgu dogajalo. Google sicer ni naredil kakšne gromozanske medijske kampanje, ampak če bi, je zelo na mestu pomislek, da se gre google nefer konkurenco.


Ceprav mene ravno navigacija najmanj skrbi iz preprostega dejstva, da moras za Google navigacijo imeti podatkovni paket, oziroma da gre kar precej podatkov preko lufta (za razliko or TomToma, Garmina,... kjer so zemljevidi na napravi). V domaci drzavi s kaksnim neomejenim paketom se nekako gre, ceprav za Mobitelov neomejen paket v kaksnem letu placas za ze kar OK samostojno napravo. Ce se gres pa roaming, postane zadeva hitro precej draga.

Drugace pa se strinjam. V nobenem primeru ni dobro, da ima en "player" taksno moc.

Jst ::

Google vidi trend, da bo internetna dosegljivost vsepovsod. Na letošnjem CESu je bilo razstavljenih kar nekaj rešitev interneta v avtu. Roaming je res drag, ampak trend gre pač počasi v smer, da bodo mobilni providerji postali data providerji oziroma internet providerji. Kako bo z roamingom, bomo še videli, ampak vsaj v EU mislim, da gremo v smer poenotenja. Dražji že bo, ampak za tolikšno vsoto, kolikor se računa sedaj, pa definitivno ne.

Sicer pa, ali Nexus One podpira vnaprejšnjo naložitev mape? KOlikor vem je One za maso, naslednja verzija bo pa za Enterprise z qwerty tipkovnico in bo tudi oglaševanje bolj agresivno. According to Google. Moje info zadnji odstavek: podcasti cnet-a, dnevni reporti CESa.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Bor H ::

@Jst: res je tvoje sporočilo rahlo zarotniško vendar mislim da gre google (če odštejemo gmail/search) v smeri "just good enough", tako kot EEEji ne bodo pokončali prenosnikov tudi googlova navigacija ne bo pokončala Garmina, niti njihova Picassa ne bo zabila žeblja v Photoshopovo krsto. Ima pa ogromno moč, se strinjam.

Jst ::

Photoshop cilja na drugačne uporabnike kot Picasa. Na letošnjem CESu so predstavili pomnilniško kartico, ki najbolj stare fotke pošilja prek omrežja na internet. Če bi dobil paket fotoaparat+pošten prostor+ta funkcionalnost, bi brez premisleka kupil plac na gdrive za picasine albume in nikoli več ne bi rabil skrbeti za svoje albume.

Vidiš razliko med photoshopom, picaso? Trend tehnologij (vsaka naprava svoj IP) in vloga googla?

Tako kot nas je MS na Desktopu prilimal (lockin) na svojo arhitekturo, to dela tudi google. Bolj subtilno, bolj premišljeno, dolgoročno. Ob tem se pa vsako leto bolj širi, več podjetij kupi, vedno več njegovih storitev je poleg brezplačne uporabe, tudi plačljiva, ki neprimerno izboljša izkušnjo. Kaj pa je picasa web album 1 GB, ki je free? "$0.25 per GB per year" Torej 25$ za 100GB na leto. Kar se bo še cenilo.

Saj ko gledaš googlove posamične produkte, je vse OK. Ko malo začneš premišljevati o trendih in vzameš paket storitev, takrat se šele zamisliš...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Bor H ::

Vedu sem da se bo nekdo vtaknil v picassa/photoshop primerjavo. Letel je nekako v smislu: zakaj bi rabu photoshop, če lahko slike lepo cropam v picasi in paintu? BTW, tista kartica je EyeFi in je obstajala že nekaj časa prej, je pa res google jo ponudil v akciji z neko svojo stvarjo, mislim da ob nakupu prostora za picassa web albums, in je blo cenej kupt preko googla kot samo njo. Enako je z Googlovo navigacijo, ima ogromno napak (kot sem bral opise, probal je še nisem) ampak zakaj bi plačeval za neko navigacijo, ki mi ne prinese velike prednosti? Recimo Sygic maps stane 80EUR, kolk časa se lahko vozim z googlom in plačujem za prenos? Pomoje precej voženj za ta denar opravim, celo kakšno v tujino in nazaj.

Jst ::

Nenene, to kartico, ki ti sama prek omrežja (I Think UMTS ali LTE, mogoče celo WiMax) backupira slike so predstavili na letošnjem CESU (poslušal sem dnevne podcaste, live from CES). Lahko pa, da je v podobni obliki že obstajala.

Vendar ne backupira na Google. Predstavljaj si, da še google to zadevo ponudi. Recimo da prvo samo funkcionalnost, ki bi jo imel Nexus One. Potem šele izid te kartice.

AMPAK: Seveda slike prenaša SAMO na google Picasa. Ki je zastonj. Pa recimo 1GB imaš zastonj (To že zdaj). Potem ti pa ponudijo za 100GB, 10$, če potrebuješ večji prostor. Pa še dodatek k paketu: Picasa PLUS, ki bi bila na ravni Photoshopa, ampak webapp in User Very Very Friendly. Seveda bi moral Picaso+ doplačati. Kar bi se fotografom, ki imajo malo boljši fotkič splačalo, ker za njih je trenutna Picasa pač premalo.

In bi počasi, vsepovsod po malo, torej večkrat po zelo majhen znesek, bi/bo Google vlekel denar od tebe.

Misliš, da je googlu to problem narediti?

Zamahom Larryj-eve roke, pa imajo čez mesec že infrastrukturo, čez leto-do-dve pa prve izdelke...



edit: Ti si prvi začel primerjati Picaso z Photoshopom. Raje podaj kakšen argument, zakaj se kaj ne bo ali bo zgodilo, kar sem špekuliral.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jst ()

Jst ::

>Recimo Sygic maps stane 80EUR, kolk časa se lahko vozim z googlom in
>plačujem za prenos? Pomoje precej voženj za ta denar opravim, celo kakšno
>v tujino in nazaj.

S tem, da ti googlova navigacija ponuja vedno osvežene mape, razne druge informacije, vse kar je povezano z tvojim googlovim profilom.

Verjamem, da je sedaj FAJN slabša (navigacija) od namenskih naprav (konkurentov), smo pa lahko sigurni, da se bo stalno izboljševala. In ko bo več ljudi uporabljalo G nav, potem bodo tudi naše ceste vse označene, razne znamenitosti (GeoLocation NearBy Search).

Google je vzpostavil decentraliziran informacijski sistem, v katerem so vse informacije. VSE.

Vidiš, mene malo skrbi, kako jih bo uporabil. Če je bil še do nedavno odvisen od oglasov, postaja to čedalje manj.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

borchi ::

jaz pa komaj čakam, da jih bo meni koristno uporabil...
l'jga

Bor H ::

jst: picaso sem primerjal s photoshopom zato ker podpira nekatere funkcije iste kot photoshop, recimo crop. Ok, boljša primerjava bi bila mogoče z AcDsee. Če nisi dojel moje primerjave ne morem (več) pomagat, google ima cel kup programov zastonj pa večina vseeno ne premaga plačljivih, je pa dovolj dobra da koristijo povprečnemu userju.

Aja, včasih je treba kakšno primerjavo preterat. Sem sigurn da si jo ti tudi kdaj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Motorola pokazala globalno verzijo Droida 2

Oddelek: Novice / Android
62856 (2443) roli
»

Superphone ni tako super (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
567978 (6036) darksamurai
»

Nexus One tudi uradno predstavljen (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
618647 (6371) LuGi
»

Google Nexus One pod drobnogledom (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
11112887 (9502) Bor H

Več podobnih tem