» »

Zviševanje trošarin

Zviševanje trošarin

T0RN4D0 ::

http://24ur.com/novice/gospodarstvo/obc...

A se niso neki hvalil da trošarine dvigujejo zato, da jih bodo lahko znižal ko bodo derivati šli gor in tako ublažil nihanje cen? No, sicer je bilo jasno da je to kr-neki, ampak kar je preveč je pa preveč. Vsi derivati za 4 cente gor, vlada pa išče načine kako bo lahko v prihodnosti trošarine dvignila še za 50%... Očitno se pripravljamo na podiranje novih rekordov, tokrat v cenah naftnih derivatov.

"Novela tako za plinsko olje za pogon zvišuje možno trošarino s 320,71 evra na 470 evrov za tisoč litrov, za plinsko olje za ogrevanje z 41,45 evra na 70 evrov in za neosvinčen motorni bencin s 377,11 evra na 490 evrov."

Halo? 50 centov na liter, +20% na produkt+trošarino, poleg tega da se bo nafta najbrž še kr lepo podražila... Že tako država pobere 2/3 pri naftnih derivatih, in pravijo da je še pol premalo trošarine. A ne urejajo teh zadev evropske regulative?
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Icematxyz ::

Na vseh področjih bo država pritisnila. Dolg je pač velik. Sanirali bi radi vse zgrešene poteze iz preteklosti. Projekte bi imeli radi iste ali še večje kot pred recesijo. Denarja je in bo manj. Varčevala država ne bi rada. Odpuščala tudi ne. Gospodarstva ne more še bolj obremeniti. Celo nižali bi radi obveznosti.

Samo ne vem če je res gorivo tisto ki se jim bo na dolgi rok izšlo. Se pravi rešuj težave z tem da nabijaš procente na gorivo ki jih pobere država. To vse gre do neke meje. In mislim da smo že blizu. Bomo pač se vozili s kolesom. Ker si goriva ne bomo mogli privoščiti. Ampak spet. Kdo bo pa potem plačal vse našteto višje. Če boš raje kot gorivo kupil kolo.

T0RN4D0 ::

Imam občutek da so trenutne podražitve pod črto že tako polom. Domačini sicer tankamo več ali manj isto, vendar tistih par procentov kolikor so dali gor, ob meji namesto da bi folk prihajal tankat k nam, zdaj še naši hodijo ven. Tovornjakarji enako, včasih se je tankalo pri nas, sedaj še domači tankajo zunaj. Torej, pridobili smo to, da slovenci plačujemo več in nič drugega. (No, najbrž se je vseeno kakšna malenskost več nabrala, ampak je rešitev daleč od optimalne).


Strahu da bi nehali kupovati gorivo ni, v večini slovenije alternativ praktično ni, tako da iz tega naslova lahko fino šponajo. Pritisk bo kvečjemu na manj razvitih področjih, kjer se ljudem ne bo več splačalo vozit na šiht za minimalca.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Zheegec ::

Jaz sem pa pred recesijo (neumno) pričakoval splošno znižanje davkov in poenostavljenost naše birokracije (sploh manj "spodbud" in "subvencij" za vse možno - kar bi ob nižjih davkih pomenilo bolj poštene pogoje za vse) ter seveda znižanje stroškov javne uprave (bistveno znižanje!).

Kako sem se motil. Viša se davke za prebivalstvo, kar niža našo kupno moč, seveda se tudi viša trošarine za podjetja in pa viša minimalno plačo na račun podjetij in ne na račun prispevkov državi. Dali smo OGROMNO denarja za e-upravo in posodobitev javne uprave, pa imamo tam sedaj prej več, kot pa manj zaposlenih ljudi, ki za okenci na naših pre-številnih občinah brskajo po youtube (no, nekatere sem videl tudi na Wikipediji, kar je pohvalno).
Gremo se neke subvencije (namesto splošnih znižanj davkov), za katere traja zelo dolgo, da sploh pridejo do podjetij preko vse možne birokracije, pa seveda se poveča možnost zlorab in porabi dosti denarja samo za birokracijo.

V glavnem, trenutno sem nad "Pahorjevo" vlado že skoraj toliko razočaran, kot nad "Janševo" vlado (ki ima sedaj naenkrat množico predlogov, prej pa v 4 letih niso naredili nič) kar se tiče gospodarstva. Kar se tiče ostalega pa še ne, ampak bom tudi počasi tam... Pa nikjer ni nobenega glasu razuma?!?!
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zheegec ()

Pyr0Beast ::

Dokler ne bo ogrožen njihov vir prihodkov se ne bodo pobunili. Pika.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napoved cene goriva

Oddelek: Na cesti
244955 (4082) Roadkill
»

Janez kopač želi ceno kurilca izenačiti s ceno dizla

Oddelek: Problemi človeštva
472972 (1655) T0RN4D0
»

Dvoličnost pri določanju cen goriva (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19310493 (7841) darkolord
»

Še malo pa bomo peš hodil (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13311453 (7792) jype

Več podobnih tem