» »

overclockanje

overclockanje

neo ::

Imam naslednjo konfigurancijo mojega compiča:
Pentium 2 266Mhz in osnovno ploščo Intel Atlanta AL440LX.
A se ta procesor na tej matični plošči da overclockat?Če se da,a mi lahko kdo napiše kako poteka postopek,ali pa mi posreduje kaki link do strani kjer o tem kaj piše.Se že vnaprej zahvaljujem
Neo's

mojsterpeter ::

s to plato se verjetno da; ob zagonu (ko ti posta kolk rama mas pa kater proc/oz lahko da imaš ob zagonu intel logo screen) pritisni tipko s katero prideš v bios pol pa nastavi cpu speed... če se ti ne znudi več pa odpreš kišto pa poiščeš jumper za reset ali clear CMOS ali pa vzameš ven baterijo iz mb...sicer pa nujno preberi članke na slo-techu pa ne pretiravaj - vse delaš na lastno odgovornost...
ill communication

msmiha ::

Z Intelovimi platami se ne da overclockat procesorjev (kolko jas vem. Zakaj bi Intel biv tako butast in na svoji plati umogočil ovreclockanje.) Drugače pa sem mel jas isto plato kot ti pa se ni dalo (vsaj s tistim BIOSom ne)!;((
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

J-A-G ::

?:D

MRB0rYS ::

Jaz ga tut ne morem mam eno DTK plato pa sm probu jumper prestavt tako kot piše v knjigi sam v zagonu je blo še zmeraj 300MH nevem kaj nardit pol sm dal nazaj. Probaval pa tut vse načine v biosu pa ni šlo.
b0rys

mojsterpeter ::

na ene parih intelovih platah naj bi se dalo oc-at
ill communication

yoystick ::

Jaz sem imel isto plato pa sem šel na intelovo stran in dol potegnu "user manuals" k je not opisana cela plata in kje je kej na plati. Na konc sem ugotovil da se pilt ne da nic, ampak sam če zamenjas procesor moraš en jumper (J8B2, KI SE NAHAJA V LEVEM SPODNJEM KOTU PLATE) prestavit da se ti odpre drug del biosa (configuration), kjer računalniku poveš kok Mhz procesor maš. Pol morš pa spet ta jumper nazaj dat in to je vse OC pri tej plati.:)))
Če hočeš res kej overclockat si kup eno plata z BX čipi, po možnosti Abitko.:D>:D
null

yoystick- a mi lahko prosim pošlješ tale "user manual",če še ga imaš za tole ploščo,ker jaz tega nikjer ne najdem.Pošlji prosim na h_mitja@hotmail.com
Neo's

Menjal sem tale jumper,v biosu mi je javilo ,da naj izberem procesor,izberem 300 mhz,dam jumper nazaj na prvotno mesto,in glej ga zlomka,op ponovnem zagonu mi kaže,kao da mam noter 133mhz procesor.Navzdol se da overclockat,navzgor pa ne.Kaj naj še naredim če se sploh da?

Loki ::

Itaq, ker maticna podpira sam spreminjanje mnozilnika, kar pa tvoj procesor ne omogoca. Edina sansa je, da ji poves, da mas 400 (FSB 100), kar pa dvomim, da bo procesor zdrzal.
I left my wallet in El Segundo

yoystick ::

Na žalost sem izbrisal "user manual" kmalu po tem ko sem obupal nad navijanjem s to plato. Sem ga tut jaz iskal pa ga nisem našel.
Prejšnič sem pozabil napisat da ti pretikanje juperjev pride pri tej plati prav samo takrat, ko zamenjaš procesor, ker je plata tko naumna da ne ve kaj ma na sebi.
Kdo, da s to plato ne boš nič pilil!!!!!!!
:|:'(

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Overclock x3220

Oddelek: Pomoč in nasveti
351271 (1037) lovro535v2
»

QDI Advance 10T + Tualatin, max. overclock ?

Oddelek: Navijanje
482066 (1538) Spajky
»

imam težave s premikanjem jumpera za friziranje

61024 (910) krucymucy
»

Navijanje celeron 400

131297 (1112) ABX
»

Qunetiz 7D plata in Athlon