Forum » Navijanje » Navijanje celeron 400
Navijanje celeron 400
Dami ::
Jst sicer nimam te plate (dtk bx), mam pa isti proc in mi ga je uspel spravit sam na 500 (6*83), tulk k je šlo v biosu. Sn probal 100*6 (prek jumperjev) pa se ni zbudu. Švoh plata.
Tvoj primer: najprej poglej če ti bios podpira OC. Skor ziher ga, če pa ne, pol se boš pa z jumperji na plati mogu ubadat.
Tvoj primer: najprej poglej če ti bios podpira OC. Skor ziher ga, če pa ne, pol se boš pa z jumperji na plati mogu ubadat.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
Tomi ::
Jaz imam isti procesor, in pa Abit BX6 v2.0, pa sem ga zaenkrat spravil na 500 ( 83 ), pa dela z volcanom in pasto pri 39 ob vroči sobi, ob seveda polno obremenitvi ( seti ).
Če imaš Abitovko, samo pojdi v Soft meni, pa nastavi manual, pa frekvenco 83, pa seveda disable error message. Dela lepo na default nastavitvah.
Če imaš Abitovko, samo pojdi v Soft meni, pa nastavi manual, pa frekvenco 83, pa seveda disable error message. Dela lepo na default nastavitvah.
metrodusa.blogspot.com
ringalori ::
Soft menuja v biosu ni, z jumperji pa se tudi ne da. Baje obstajajo nekakšni programi in da se da nastavit frekvenco kar iz windowsev. Ima mogoče kdo s tem izkušnje?
Shadowman-x ::
Če je procesor PPGA potem:
1. naviti voltažo na adapterju,
2. prelepiti PIN 21 ali na adapterju nastaviti na 100 MHz
.
Če je procesor Slot1:
1. prelepiti pine za višanje voltaže,
2. prelepiti PIN 21 (ali z drugimi besedami, v tem primeru raje pozabi na overclockanje).
1. naviti voltažo na adapterju,
2. prelepiti PIN 21 ali na adapterju nastaviti na 100 MHz
.
Če je procesor Slot1:
1. prelepiti pine za višanje voltaže,
2. prelepiti PIN 21 (ali z drugimi besedami, v tem primeru raje pozabi na overclockanje).
Maxtor ::
Jaz imam tudi C400, pa mi ga preko 450 ni uspelo spraviti, če pa sem dal na več, se je kišta kar sama resetirala (navijal sem programsko v windowsu). Mislim, da je velikokrat problem v adapterju, saj moj podpira FSB samo 66 ali pa 100MHZ, vmes pa nič, zato mislim, da je pri meni tu problem.
LP
LP
|jebiveter| ::
Jaz imam podobne izkušnje kot rednex, moj celeron noče višje kot 450, spravu sem ga na 500 sam je po minuti sam resetiru in mi poleg tega še pokvaru fat tabelo, kar je pomenilo format c:, na 600 se sploh ni zbudu.Za hlajenje je bilo dobro poskrbljeno(3 sistemski in golden orb a kaj ko je matična neka čudna -dtk)
Its nice to be important, but its more important to be nice!
Maxtor ::
Imam MSI 6163 PRO plato, pa je zraven program BUS Racing na CD-ju. Obstajajo pa tudi univerzalni programi za navijanje v windowsih za druge plate, kot je npr. SoftFSB ali nekaj takega.
LP
LP
OldSkul ::
Tvoja plata sigurno ne podpira navijanja ker navijanja Intel plošče ne podpirajo!Ali pač!
McWolf ::
jes mam eno čist levo ECS p6set-ml plato ko se je dal frekvenco 75 al pa 66 al pa 100, pa sm meu c400 na 75. pol sm pa od enga @ frenda dubu programčke ko lahko na tej plati in pa pcchips m741 lmrt (levo!) spreminjaš fsb iz windowsov, vsak fsb ima 1 program, vseh fsbjev je: 75,83,90,95,100,112,133. to je 7 programov
men dela že nekicajta brez problmu na 540mhz al pa 570
men dela že nekicajta brez problmu na 540mhz al pa 570
Go tell it on the mountains!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tualatin Upgrade Adapter nasel v ZG!!! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 11256 (7594) | Spajky |
» | PII 400mhzOddelek: Navijanje | 921 (804) | Mi+j@ |
» | Celeron II in napetosti... potrebjem nasvetOddelek: Navijanje | 1803 (1580) | MadMax |
» | Navijanje Celerona 400?Oddelek: Navijanje | 1304 (999) | McWolf |
» | Prvi overclock!Oddelek: Navijanje | 1364 (996) | Riccio_ |