» »

Stanovanjski kredit

Stanovanjski kredit

vitanjer1 ::

Zanime me vaše mnenje za stanovanjski kredit. Oba sva mlada (25 let). Žena je zaposlena v javni upravi (cca. 1200 € prihodkov) jaz pa sem študent, ki že nekaj let redno dela (cca. 500-600 € prihodkov). Ali v kateri banki upoštevajo dokazilo o prilivih na moj tr?

Oglejujeva si eno stanovanje za 65. 000 € v preboldu, vendar nočeva nobenih porokov.

Ali se odločiti za hipotekarni ali zavarovani kredit?

Ali v slo katera banka ponuja kredit v višini 100% vrednosti nepremičnine?

Kam po kredit za cca. 180 mesecev?

Tanisya ::

Glede na to, da si ti študent, mislim da boš imel v vsaki banki težave z najemom stanovanjskega kredita. Najboljša varianta za vaju bi bila, da samo žena najame kredit, kajti glede na plačo bi ga lahko kar nekaj dobila. Največja je seveda možna obremenitev plače pri zavarovanju kredita s hipoteko in glede na njeno zaposlitev to ne bi bil noben problem. Če bi ga zavarovala pri zavarovalnici, morata vedeti, da imajo zavarovalnice določen limit glede zavarovanja. Do 30.000 EUR brez problema, za višje zneske bo sigurno zahtevala še kakšnega poroka zraven, kar pa vama ne odgovarja, poleg tega pa še sklenitev življenjskega zavarovanja kreditojemalcev. Če imaš kakšno dokazilo, da boš tam, kjer delaš preko študentskega servisa, vkratkem dobil tudi redno zaposlitev, imaš mogoče še kaj možnosti z najetjem, če seveda zastaviš nepremičnino. Na zavarovalnico lahko kar pozabiš, po vse verjetnosti bi zavrnila tak kredit v zavarovanje. Taka je praksa v naši banki. Praviloma naj bi bila hipoteka enkrat več vredna kot znesek najetega kredita.
Priporočam ti, da si pogledaš še temo z naslovom "Kje do najugodnejšega stanovanjskega kredita" na tem forumu, tam sem se malo razpisala o tem.

Tanisya ::

ups,

naslov teme je "katero banko za stanovanjski kredit".

se opravičujem

Ferky82 ::

Pozdravljen,

verjetno si že našel ustrezno banko glede kredita, no če še nisi, jaz priporočam banko Sparkasse, iz prve roke ti lahko povem, da ti dajo 100 % hipotekarni kredit, no vsaj jaz sem ga dobil. Kjerkoli drugje ti dajo samo 50 ali 60 % ostalo mora biti zavarovani kredit. Po moje mnenju se bolj splača hipotekarni kredit, ni toliko stroškov...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stanovanjski kredit (strani: 1 2 3 454 55 56 57 )

Oddelek: Loža
2818471146 (358) billy
»

Vzeti stanovanjski kredit s fiksno ali spremenljivo obrestno mero? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

29473511 (19859) Lonsarg
»

Nakup stanovanja howto manual (odločanje, krediti, obrestne mere, zanke, napake)

4714228 (6992) Invictus
»

kredit/leasing

4814469 (11959) Mavrik
»

Ali se da tako do kredita?

356462 (5235) xxxul

Več podobnih tem