Forum » Programiranje » docroot problem
docroot problem
tomaz321 ::
Sem čista 0 v programiranju, vendar sem se sam spravil postavljati nek free cms na zastonjski server. Zadeva se mi je zataknila pri instalaciji in sicer:
Za shranjevanje fajlov potrebujem nek folder, ki ni v docrootu. Mislil sem, da je to mogoče storiti enostavno tako, da odprem nek folder izven htdocs folderja na serverju in zadeva bi morala delovati. Meni to ne deluje oz. ne znam napisati prave povezave do tega. Ker imam nek free hosting zadevo, seveda nimam druge mosžnosti povezave na server, kot le ftp in cpanel (ni ssh).
Ali je sploh mogoče napraviti to kar želim in kako; podatki o serverju so drugače :
VistaPanel version:2.4.0 RC1
Operating system Linux
Apache version:2.2.12 (Unix)
PHP version:5.2.10
MySQL version:5.0.84
Hvala za pomoč.
Za shranjevanje fajlov potrebujem nek folder, ki ni v docrootu. Mislil sem, da je to mogoče storiti enostavno tako, da odprem nek folder izven htdocs folderja na serverju in zadeva bi morala delovati. Meni to ne deluje oz. ne znam napisati prave povezave do tega. Ker imam nek free hosting zadevo, seveda nimam druge mosžnosti povezave na server, kot le ftp in cpanel (ni ssh).
Ali je sploh mogoče napraviti to kar želim in kako; podatki o serverju so drugače :
VistaPanel version:2.4.0 RC1
Operating system Linux
Apache version:2.2.12 (Unix)
PHP version:5.2.10
MySQL version:5.0.84
Hvala za pomoč.
tomaz321 ::
Kje bi pa rad napisal to povezavo? V kaksen PHP fajl?
V bistvu me pri sami inštalaciji CMSja vpraša po folderju za shranjevanje. Če dam folder, ki je v docrootu mi ga instalacija zavrne, ker je v docrootu, če pa preko ftp-ja odprem folder, ki je izven htdocs folderja na serverju (po moji logiki je to izven docroota) pa mi pravi, da ta folder ne obstaja - jaz si to predstavljam, da ni povezava prav napisana, zato prosim za pomoč, pri formuliranju povezave (sprobal sem pa že eno malo morje variant - z backslashi, več njih vmes,...)
680x0 ::
../folder_izven_docroota/
Sicer pa naredi prazno PHP datoteko, v njo napiši
in jo odpri v browserju. Preveveri vrstico open_basedir, ki morda omejuje dostop do datotek izven docroota.
Sicer pa naredi prazno PHP datoteko, v njo napiši
<?php phpinfo(); ?>
in jo odpri v browserju. Preveveri vrstico open_basedir, ki morda omejuje dostop do datotek izven docroota.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev Apache serverja s podporo za PHP in MySQL (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Izdelava spletišč | 253856 (28521) | miko22 |
» | hacked?Oddelek: Izdelava spletišč | 1995 (1333) | sverde21 |
» | napaka pri instalaciji forumaOddelek: Izdelava spletišč | 1406 (1236) | no_use4 |
» | iis in firefox in opera in tezaveOddelek: Izdelava spletišč | 981 (926) | alum |
» | Pomoč pri nastavitvah NTbackup.exe v win xpOddelek: Programska oprema | 1672 (1401) | XWY |