» »

Možnosti nakupa stanovanja

Možnosti nakupa stanovanja

Temo vidijo: vsi
««
37 / 69
»»

klemenSLO ::

ZLoky:mene je koštalo 150k EUR 200m2 novogradnja z opremo.Če bi pa prištel še 3000 ur ki smo jih opravili v lastni režiji. (zidarija itd) smo pa nekje na 200k EUR.
Torej 1000EUR/m2.

PS(moram pa še cca 10k EUR vložit da vse zrihtam do konca....)
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

EC9 ::

Okapi je izjavil:

udariti po žepu višja stopnja davka na nepremičnie,
Ja, če bo hotel kakšen župan narediti politični samomor in davek povišati bistveno nad sedanje nadomestilo za stavbno zemljišče. Dvomim, da se bo našel kakšen tak junak.

Prej pričakujem, da bo davek nižji (vsaj za fizične osebe), občine pa bodo poskusile morebitni izpad prihodka kako drugače izcuzati od države. Ker župani in stranke se bodo raje volivcem dobrikale z nižjim davkom kot z boljšo infrastrukturo in storitvami, mogočimi na račun višjega davka.

O.

Volitve so letos jeseni. Do naslednjih volitev bo leta 2012 torej še 3 leta - dovolj, da folk pozabi. Z drugimi besedami: v tem obdobju se običajno sprejema nepopularne ukrepe.

Občine so zelo zadolžene in bodo reševale svoje proračunske probleme tako, kot jih bodo lahko najlažje - z dvigom stopenj davka.

Zakaj mislim, da tvoje sklepanje ne drži:
1. dobre tri leta pred volitvami se župani / vlade običajno ne "dobrikajo" ampak takrat "delajo". Zakaj recimo toliko asfaltirajo (gradijo štadione, mostove...) tik pred volitvami in ne 3 leta pred volitvami?
2. Občine ne morejo rešiti svojega proračuna z radikalnim znižanjem postavke "investicije", ker:
a. ne gre za zelo velik del proračuna (primer Ljubljane) - manjše občine pa še težje, ker je pri njih proporcionalni del invesicij še manjši (glavni strošek občine s 3000 ljudmi so proporcionalno gledano prostori župana (fikus, tajnica), obvezne socialne dajatve in to je to).
b. vseh investicij ne moreš rezati - občani bi verjetno še bolj pop**, če ne bi imeli vode, ogrevanja, odvoza smeti, vrtcev..., kot pa če jim zvišaš stopnjo davka
3. občine bodo težko še kaj dobile "od države", ker ima državni proračun že tako cca 5% tekočega primanjkljaja, smo se pa zavezali, da ga bomo zmanjševali, da nam ne pade bonitetna ocena.

djordjevic ::

Za tem, kar govoriš, stoji logika, po drugi strani pa se sprašujem, kolikšno povišanje stopnje imate nekateri v mislih. Pri stopnji, ki jo je država določila za mojo občino, bom plačal toliko kot zdaj za nadomestilo za stavbno, kar znese dobrih 50 evrov. Četudi bi stopnjo podvojili, pa še to dvomim, da upajo, ker ljudje radi reagirajo na odstotke, bi to pomenilo 100 evrov na letni ravni. Kako naj takšen strošek konkretno vpliva na ceno nepremičnine? V smislu, da bo človek zdaj rekel: Uf, pišuka, tega pa ne sfolgam, bom raje prodal. Nakar bi čudežno padla cena nepremičnin po vsej državi.
No grave is deep enough to keep us in chains.

mile ::

ta davek v tej obliki ne bo prinesel nobene spremembe na tržišču nepremičnin

djordjevic je izjavil:

Za tem, kar govoriš, stoji logika, po drugi strani pa se sprašujem, kolikšno povišanje stopnje imate nekateri v mislih. Pri stopnji, ki jo je država določila za mojo občino, bom plačal toliko kot zdaj za nadomestilo za stavbno, kar znese dobrih 50 evrov. Četudi bi stopnjo podvojili, pa še to dvomim, da upajo, ker ljudje radi reagirajo na odstotke, bi to pomenilo 100 evrov na letni ravni. Kako naj takšen strošek konkretno vpliva na ceno nepremičnine? V smislu, da bo človek zdaj rekel: Uf, pišuka, tega pa ne sfolgam, bom raje prodal. Nakar bi čudežno padla cena nepremičnin po vsej državi.

Nihče ne more vedeti, zato tudi nima veze kaj imamo v mislih. Stopnja je odvisna predvsem od gospodarske situacije...

Tudi, če bo obdavčitev rasla zelo počasi, bo v 20 letih (na kolikor večina recimo jemlje kredit) verjetno postopoma dosegla stopnje, ko bo bolj vplivala na odločitve lastnikov ali res rabijo tisto dodatno stanovanje, za katero morajo občini plačati npr. 1000 EUR na leto. (...in tako nepremičnina postane še slabša investicija za "varno starost").

Učinek na trg v tem trenutku je v tem, da bodo Slovenci na lastništvo nepremičnine začeli gledati drugače - ne samo pravica ampak tudi dolžnost (obveznost), ki se konkretizira v čedalje večjih stroških lastništva. Ali drugače: Če vem, da me bo lastništvo v naslednjih letih verjetno stalo toliko in toliko, za koliko sem sedaj pripravljen prodati oz. kupiti.
Povečana likvidnost ("Uf, pišuka") - več transakcij pa je lahko posledica "psihoze", ki nastane ob spremembah trenutne situacije. Dober primer je divje kupovanje avtomobilov pred uvedbo DDV, leta 1999. Seveda bodo to psihozo istočasno napihovali tudi:
- stavke in crkovanje podjetij (učinek recesije)
- stečaj Vegrada (&Co.) in povečevanje javnih dražb
- padec statističnih cen (GURS in SURS napovedujeta, da bosta začela spet "normalno" meriti cene / bosta vsaj povedala kako jih merita - klik.)

EC9 je izjavil:

Tudi, če bo obdavčitev rasla zelo počasi, bo v 20 letih (na kolikor večina recimo jemlje kredit) verjetno postopoma dosegla stopnje, ko bo bolj vplivala na odločitve lastnikov ali res rabijo tisto dodatno stanovanje, za katero morajo občini plačati npr. 1000 EUR na leto. (...in tako nepremičnina postane še slabša investicija za "varno starost").

Mnjah, tole je spet ena čorba. Če že špekuliramo v tej smeri, potem lahko takisto špekuliramo, da se nam bo (delno z ozirom na napredek zadnjih 20 let) standard podvojil in en takle davek za nekoga, ki ima več nepremičnin prav tako ne bo problematičen. Oz. vsaj ne do te mere, da bi se mu splačalo nepremičnino zato prodati. V vsakem primeru pa mislim, da se za lastnike nepremičnin, v katerih živijo, davek ne bo občutil.

McGregorSL ::

Država bi mogla regulirat ceno nepremičnin... po moji kmečki logiki postavt mejnike na kvadraturo oziroma št. prostorov. Ker tolk kokr so cene sedaj nikoli ni dejansko vredna nepremičnina... tko da 1000€/m2 bi lahko bila zgornja meja vrednosti nepremičnine... kdo pa je/so glavni, ki regulira vrednost zemljišča in stanovanja? Uni ki gradijo novogradnje?Država? Posamezniki ki prodajajo rabljene nepemičnine?

Hehe, nazaj v socializem, juhej.

Okapi ::

Po treh letih ljudje mogoče res malo pozabijo, da je župan (oziroma županova stranka) zvišal davek, ampak smo lahko povsem prepričani, da jih bodo drugi kandidati na volitvah na to cel mesec predvolilne kampanje spominjali. In marsikateri kandidat oziroma stranka utegne predlagati tudi znižanje davka.

Tako da mene ta davek niti najmanj ne skrbi. Zaradi njega do psihoze množičnega prodajanja nepremičnin prav gotovo ne bo prišlo.

Kar se pa hiš z malo "ohišnico" tiče, me zanima nekaj drugega. A kdo pozna pri nas kakšen primer nekajstanovanjske hiše, ki bi imele določene skupne prostore, recimo za fitnes, klubsko sobo, delavnico, mogoče tudi (zunanji) bazen?

O.

djordjevic:

vse pa tut ni bilo slabo v socializmu.... vsi ki sem jih vprašal in so dali socializem (slovensko verzijo) skozi, trdijo enako da je bilo življenjo lepše, z manj skrbi.... in kar se tiče stanovanj si lahko dobil občutno lažje.

Sej ne rečem da bi mogl it nazaj v socializem... lahko bi pa pogruntal nov sistem kjer bi vzeli najboljše iz vseh sistemov... ali pa 4leta napredka potem pa 4 leta sociale... pa spet 4 leta napredka in 4 leta sociale (loop that)... Dost mamo "napredka" in 100x različnih jogurtov v trgovini... rajši mam 3 na izbiro in te testirane, da so res zdravi in da ne vsebujejo ničesar škodljivega... (npr)... no ampak je to off topic... sry

Saj nisem hotel pljuvati po socializmu, ker se tudi jaz spomnim dobrih plati. Se pa sprašujem, če nismo delno ravno zaradi njih zafrustrirani nad sistemom, v katerem živimo. In ne, niti približno nočem, da mi država omeji vrednost kvadrata, pa naj se sliši še tako mikavno. To namreč avtomatsko pomeni, da so 'omejeni' tudi zaslužki ljudi, ki stanovanja gradijo. Čim so omejeni njihovi zaslužki, pa ne vidim ovir, da ne bi bili omejeni še od koga. In potem smo spet v situaciji, ko dobi trgovec 600 evrov neto, človek s 7. stopnjo izobrazbe pa 900 evrov. Ne, hvala. Nočem takega sistema. Uravnilovka mi ne diši (and that's all that it boils down to).

djordjevic je izjavil:

Saj nisem hotel pljuvati po socializmu, ker se tudi jaz spomnim dobrih plati. Se pa sprašujem, če nismo delno ravno zaradi njih zafrustrirani nad sistemom, v katerem živimo. In ne, niti približno nočem, da mi država omeji vrednost kvadrata, pa naj se sliši še tako mikavno. To namreč avtomatsko pomeni, da so 'omejeni' tudi zaslužki ljudi, ki stanovanja gradijo. Čim so omejeni njihovi zaslužki, pa ne vidim ovir, da ne bi bili omejeni še od koga. In potem smo spet v situaciji, ko dobi trgovec 600 evrov neto, človek s 7. stopnjo izobrazbe pa 900 evrov. Ne, hvala. Nočem takega sistema. Uravnilovka mi ne diši (and that's all that it boils down to).

A nismo že zdej v tej situaciji ker trgovci že sedaj dobijo 600eur in manj... in ljudje s 7 stopnjo 900eur in manj? Moje mnenje je da za osnovne dobrine za dostojno življenje 1 človeka to je stanovanje, osnovna hrana, osnovna obleka in še kaj... se naj omeji. Zakaj pa bi eni ljudje živeli od bede drugih? Za mene predstavlja stanovanje osnovna stvar (ki je nimam), da si lahko ustvarim družino in odselim od staršev...

djordjevic je izjavil:

EC9 je izjavil:

Mnjah, tole je spet ena čorba. Če že špekuliramo v tej smeri, potem lahko takisto špekuliramo, da se nam bo (delno z ozirom na napredek zadnjih 20 let) standard podvojil in en takle davek za nekoga, ki ima več nepremičnin prav tako ne bo problematičen. Oz. vsaj ne do te mere, da bi se mu splačalo nepremičnino zato prodati. V vsakem primeru pa mislim, da se za lastnike nepremičnin, v katerih živijo, davek ne bo občutil.

Jah, tvoja špekulacija o podvojitvi standarda je pa golaž. Čeprav ga bom z veseljem jedel, če se bo skuhal! Držim torej pesti, da se nam bo standard podvojil in da bo opozicija uspela držati vse župane v šahu.

Če mi bo kdo nanizal še kakšno logično ali konkretno podporo za te lepe želje, pa bom še bolj vesel! (opomba: cinizem)

No, vidiš. Špekulacije na eni in špekulacije na drugi strani. In če mi zrase plača na tri jurje mesečno, bom z veseljem odštel jurja letno za nepremičnino. ;)

Samuel ::

Današnji Odmevi.... davek na nepremičnine bo v bistvu manjši kot je zdaj nadomestilo.. tako da, za kakšnih 5 let je ta zadeva zaključena in ne bo niti malo vplivala za gobanje cen nepremičnin.

LeQuack ::

To pomeni da bodo še kar padale. No pa sej to je fajn a ni?
Quack !

Jergo ::

Tole je za prebrat:
http://www.finance.si/290164/Nepremi%E8...
Marsovci?

bluefish ::

Gradbenikom kljub Vegradovem fiasku še zmeraj ni jasno, da so cene nepremičnin nerealne. Ni kaj.

Mr.B ::

Od tu dalje ni potrebno brati več, kaj si Nepremičninski baron Anderlič misli o zgrešeni investicij :
,,Ideja ni slaba in je vredna razmisleka," se je Čerin odzval na Anderličevo pobudo, da država pokupi vsa razpoložljiva stanovanja. To pobudo je javno sicer Anderlič prvič izrazil v intervjuju za Finance pred pol leta.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Jergo ::

Sploh ne vem, kako bi to imenoval: investiraš in investiraš, se zainvestiraš, potem pa država odkupi in se skratka nikoli ne zainvestiraš. Nikoli ne propadeš. Sociokapitalizem?

zee ::

Kaki sociokapitalizem neki. Temu se rece socializem. Plain & simple.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zee ()

Ja pa kaj še... ali ima LJ premalo ali preveč stanovanj... to se zdaj sprašujejo??? WTF. Itak da jih je premalo....prodajajo pa se ne zato, ker ljudje NIMAJO denarja. Krediti so pa smrt kreditojemalcu(75% neugodni) (pa tut ne dobiš ga toliko za nakup 130k vredne nepremičnine)

Cene stanovanj naj padejo za 50-75% pol pa se lahko pogovarjamo.

Gandalfar ::

Torej zagovarjas, da naj velik del slovencem pade premozenje za 50%

imagodei ::

Hm, hočeš reči na realno vrednost? To bi bila kar ideja, ja...
- Hoc est qui sumus -

Beli_Zajcek ::

Gandalfar je izjavil:

Kaj smo zdaj ostali krivi, da so se zakalkulirali in preplačali nepremičnine?

Gandalfar je izjavil:

Zagovarjam pravico za vse slovence tudi one, ki imajo manj kot drugi. Pa naj gre za stanovanje, hrano ali zdravstveno oskrbo.... nekatere stvari bi morale biti zastonj.

BlueRunner ::

Gandalfar je izjavil:

Ta "velik del slovencev" uporablja nepremičnino za bivanje in jim je popolnoma vseeno, če na njej piše vrednost 50.000€ ali pa vrednost 500.000€. Važna je relativna vrednost (starejše je cenejše od novega, večje je dražje od manjšega) ne pa absolutna vrednost. Pa še davčna osnova bi potem bila nenadoma 50% nižja. Pa naj mi nekdo najde "velik del slovencev", ki mu takšna logika ne bi ustrezala.

Se bi pa jokale banke, ki v trenutku več ne bi imele niti enega ustrezno zavarovanega stanovanjskega kredita, zaradi česar bi jim šle bonitete v greznico. Ravno tako se bi jokali lastniki bank (še posebej naša vrla vlada in minister K), ker bi jih morali dokapitalizirati, da bi ostale kapitalsko ustrezne. Poleg njih pa se bi morda zajokal še kakšen špekulant, ki bi se mu nenadoma zgodilo to, kar se je zgodilo borznim špekulantom pred letom dni.

GregiB ::

Gandalfar je izjavil:

Hmmm, premoženje je vredno toliko, kolikor je trg pripravljen zanj plačati.
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

Pyr0Beast ::

0 ? :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Gandalfar je izjavil:

Kot so ti povedali že zgoraj:

Slovencem v praksi ni jasno, da ima nepremičnina ceno (= je v denarju izrazljivo premoženje) šele ko najdeš nekoga, ki jo je pripravljen plačati.

Vse ostalo so mokre sanje. In če si npr. leta 2000 kupil hišo za 100 (realno, ne nominalno), leta 2008 pa so nekateri heroji zaradi poceni kreditov podobne hiše kupovali po 200 (realno, ne nominalno), to ne pomeni, da tvoja nepremičnina danes predstavlja 200 premoženja.
Navedeno še bolj drži, če pogledaš koliko je v Sloveniji popisanih nepremičnin (okrog 4 mio), koliko pa transakcij (okrog 4 tisoč na kvartal, po poročilu GURS).

Ali drugače: Je ta "velik del Slovencev" kdaj sploh imel teh 50% za kolikor naj bi jim padlo premoženje?

BlueRunner ::

EC9 je izjavil:

Slovencem v praksi ni jasno, da ima nepremičnina ceno (= je v denarju izrazljivo premoženje) šele ko najdeš nekoga, ki jo je pripravljen plačati.

Pa ne samo, ko najdeš nekoga, ampak tudi takrat, ko jo sploh želiš prodati. Večina preprosto ne prodaja nepremičnine v kateri živi... konec koncev, zakaj pa jo bi.

Seveda pa to niti najmanj ne moti GURS-a in DURS-a pri izračunu osnove za davek na nepremično premoženje. Lepo, da je ta osnovan na cenitvah, ki morda sploh nimajo realne osnove, ker so cene na tem "trgu" deformirane do nerazpoznavnosti.

Zgodovina sprememb…

Hmm, v luči zadnjih poplav...

Kako je lahko kvadratni meter v LJ vreden 2.500 EUR in več, če je na poplavnem območju? Bodo cene nepremičninam sedaj kaj padle? Stavbe, ki se ne bodo presušile, bodo pozimi utrpele še dodatno (strukturalno) škodo zaradi zmrzovanja vode v stenah.

Pri ocenjevanju vrednosti bajte je menda tudi to pomemben podatek? Zakaj bi plačeval 150.000 EUR za stanovanje v LJ, kjer mi bo ob poplavah zalilo klet in garažo ter povzročilo ogromno gmotno škodo? Poleg tega pa bom moral vlagati denar (v primeru stanovanja v stolpnici sicer sorazmerni delež) za odpravo škode na stavbi? Ob enem pa lahko npr. v Kranju, katerega večji del leži na terasi precej nad gladino Save in je od Centra LJ oddaljen 20 minut vožnje, enako stanovanje kupim 20% ceneje?

Well, spet poenostavljanje pa selektivno izbiranje določenih dejavnikov... Zgolj razmišljam.
- Hoc est qui sumus -

Zakaj bi plačeval 150.000 EUR za stanovanje v LJ
Saj te nihče ne sili.

O.

Keyser Soze ::

imagodei je izjavil:

Hmm, v luči zadnjih poplav...

Sem že ob poplavah razmišljal o tem kako fino bi bilo začet ponujat parcelo, ki je na lahko dostopnem, poplavno, potresno, naravno huje ujmno neogroženem področju.

Pa se mi je zdelo neokusno it s takšno ponudbo v javnost.>:D

P.S.: Me pa res zanima, če bi bil kdo pripravljen odšteti več sedaj, ko je jasen še en parameter več, ki je pomemben pri izbiri lokacije.
OM, F, G!

NEpremičninski tajkuni rešujejo svoje riti : http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_z...
Za tajkunske kredite bomo plačali 2x, oziroma kot se reče preko državne banke financirano, sedaj postane lastniški delež 8-). Narod je pa slep.

Mr.B je izjavil:

NEpremičninski tajkuni rešujejo svoje riti : http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_z...
Za tajkunske kredite bomo plačali 2x, oziroma kot se reče preko državne banke financirano, sedaj postane lastniški delež 8-). Narod je pa slep.

Če mislijo resno s tem predlogom grem tudi jaz na demonstracije / referendum.

Predlog izrazito favorizira zainvestirane gradbene barone in banke, nategne pa mlade družine, ki ne samo, da ne bodo mogle nikoli do stanovanja ampak bodo morale še plačevati prej navedenim. Norost & Svinjarija.

Super Sonic ::

"Bodo cene nepremičninam sedaj kaj padle?"

Ma ne vem kako je s tem. Pri nam se je ravnokar prodala bajta za 290k EUR, eno leto nazaj je nekdo za enako hišo odštel 20k EUR manj. Edina vrstna hiša, ki je še neprodana (je v lasti tistega, ki jo je prejel kot kompezacijo) pa se ni prodala za 240k, med tem ko bi se za 225k takoj (toliko smo plačali zadnji kupci).

Skratka, pri nas se je v tem času obrnilo na ogledih dokaj veliko število ljudi.

"Kako je lahko kvadratni meter v LJ vreden 2.500 EUR in več, če je na poplavnem območju?"
Sej to v glavenem nima nobene veze. Vič ni bil pod vodo že 100 let, zato ti bo vsak agent rekel, da je bila to stoletna poplava in da se lahko zgodi marsikaj. Zakonodaja pa vsi vemo kakšna je, tako ne verjamem, da se bodo ljudje šli geologe (če prav bi to bilo prepotrebno).

"Norost & Svinjarija."
Naj se ponovim - vsi, ki pričakujete, da bo Vegrad razprodal stanovanje po 60% cenah (ker je pač v težavah oz. ponovem v stečaju), ali pa vsi, ki pričakujete, da se bo ta trg uredil čez noč, živite hudo v iluzijah. Bo sprememba, samo kdaj in kako pa nihče ne ve. Mogoče bo to takrat, ko bodo gradili stolpnico sredi najglobjega barja, ali pa celotno naselje na plazovitem območju. Ne vem kdaj, samo provuciram.

Mislim, da je bil uporabnik Beli Zajček, ki je nekje zapisal, da potrebujemo leto dni zato, da cene "drastično" padejo. Ne vem no, ampak jaz takšnega občutka nisem dobil.

"Me pa res zanima, če bi bil kdo pripravljen odšteti več sedaj, ko je jasen še en parameter več, ki je pomemben pri izbiri lokacije."

Jaz mislim, da ni nič jasno. Postavijo naselje, se pobahajo, da ni popravlno območje, potem ti pa nekdo 400m stran čez par let postavi neko drugo naselje, s tem spremeni naravno strugo in si podvodo.

Treba je najprej zakonsko uredi stvari tako, da bodo jasne. Po pa najprej.

ps
Kolega, naprimer, se vode res nima bati, ker je na višini, je pa predkratkim izvedel, da je pod naseljem konkretna jama.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

W bistvu je lansko leto dala država v NLB 1.5 milijarde EUR, zgolj zato da se je odvijala zgodba da NLB ni bila prisiljena koristiti garancije, zato da plača kredite. Enostavno lahko preračunate koliko m2 po 2500EUR/m2 je to. Dejansko je šel danes v stečaj drugi gradbinec. Podobna zgodba je tudi z SCT-jem, ki zaradi finančnih težav ne bo uspel zaključil Bosanke obvoznice, za katero je dala Država Slovenija garancijo. Dejansko bomo vsak ti. tajkunski kredit forumašev 21, plačali 2x, toliko o palčkih iz Murgel, ki ničesar o tem ne ve..
Dejansko kak Andrelič, je prov vesel, ker če bi se sedaj dejansko pojavilo 4k če še ne več praznih stanovanj, ki bi jih prodajala banke, bi cene padel, ne raje bomo plačali kredit, pa še stanovanje, in to vse pod pretvezo sociale, katere promocijo delajo taisti ljudje, ki so danes na oblasti, katereag so to socialno klimo tudi uspšno ustvarili.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mr.B ()

Mr.B je izjavil:

W bistvu je lansko leto dala država v NLB 1.5 milijarde EUR...

Kaj je dala? A jo je dokapitalizirala? Al že spet tko povprek, kot vedno.

hin, beri šoltesovo mnenje. Le za kaj je bilo zvrnjeno. Hm, pa ravno po stresnem testu so zavrnili, pač so se malo pri knjiženju zmotili...

"W bistvu je lansko leto dala država v NLB 1.5 milijarde EUR, zgolj zato da se je odvijala zgodba da NLB ni bila prisiljena koristiti garancije, zato da plača kredite"

Kakšno garancijo bi morala bit NLB prisiljena koristiti, da plača kredite?

Tudi banka ima kradite, misliš da teh ni potrebno plačati ?
No ko imamo temo o stanovanju, Z nečem pa zavaruješ investicijo, v primeru če je kreditojemalec ne more več plačevati. Ali pa recimo verjetno misliš, da je Vegrad dobil kredit tudi na lepe oči, te plombe v celovških dvorih so zgolj, mah sej veš no....

Beli_Zajcek ::

Finance

Takole, da vam malce zbudim skomine na "zlate" čase.

zee ::

Tale tip je pa lahko samo tiho, saj je v verjetno nareidl najvec skode slovenskemu narodu. Kdor je bil ob pravem casu na pravem mestu, je prisel do stanovanja drobiz; ostali (predvsem mladi) pa smo izviseli.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

bluefish ::

Čas za kaj podobnega sedaj.

klemenSLO ::

Ja Jazbinška bo treba ponovno izvolt :)
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

Na vprašanje, ali menijo, da bodo v bližnji prihodnosti nastale večje spremembe na slovenskem nepremičninskem trgu, je v Delovi anketi pritrdilno odgovorilo 53,7 odstotka vprašanih, negativno pa 41,4 odstotka.

Podrobnejši pregled rezultatov pa je pokazal, katere skupine anketiranih sodijo med prve in katere med druge. Da se bodo spremembe na nepremičninskem trgu zgodile, so bolj prepričane ženske kot moški, nadpovprečne spremembe pričakujejo simpatizerji SDS in SLS ter anketiranci s poklicno šolo. Da ne bo sprememb, pa pričakujejo predvsem anketiranci z višjo in visoko izobrazbo, simpatizerji LDS, študenti ter sploh najmlajša skupina anketirancev, starih od 18 do 25 let.
Kdo bo imel bolj prav, desni ali levi, manj ali bolj izobraženi?

O.

... pesimisti ali optimisti?

Groza, da je mlajša generacija, 18-25 let, tako skrušena in da ima tako pesimističen odnos do stanja v državi. It speaks volumes...
- Hoc est qui sumus -

Ali realisti?

O.

Keyser Soze ::

IMO večina tistih, ki pričakujejo napovprečne spremembe, to počne bolj na čustveni podlagi kot na neki realni, logični analizi stanja trga.

Tudi sam rad rečem, da se bodo zadeve bistveno spremenile, samo še nismo prišli čisto tja. Realno pa se moje dejansko mnenje razlikuje od tistega izrečenega. Upam namreč, da bo tako razmišljanje na dolgi rok prisililo nepremičninski trg v nižje cene.
OM, F, G!
««
37 / 69
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako določit pravo ceno stanovanja, hiše ipd. ?

Oddelek: Loža
446149 (3206) techuser
»

Najem stanovanja, blok vs hiša? (strani: 1 2 )

8622616 (17464) BorutO
»

Stanovanjski kredit - izračun (strani: 1 2 3 )

11133947 (30989) Ganon
»

Zakaj država ne obdavči nepremičnine, kot Američani? (strani: 1 2 )

7415827 (14313) Furbo
»

Kako živeti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9016245 (14548) Matako

Več podobnih tem