» »

Možnosti nakupa stanovanja

Možnosti nakupa stanovanja

Temo vidijo: vsi
««
12 / 69
»»

Mr.B ::

oldguy, da smo če nebi imeli NLB, nebi imeli pralnice denarja. To je problem. Zakaj pa misliš da so potrebovali slabo leto za postavitev nadzornikov v NLB-ju.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

oldguy ::

oldguy, da smo če nebi imeli NLB, nebi imeli pralnice denarja. To je problem. Zakaj pa misliš da so potrebovali slabo leto za postavitev nadzornikov v NLB-ju.

Eh, igrice v ozadju sicer verjamem da so, a nas to v tejle temi ne zanima. Pač še en razlog več za znebitev državnega deleža. Vsej, kar sem jaz trdil, je zgolj to, da naj se ne pomaga gradbenikom ali bankam z državnim denarjem z namenom, da je to kao dobro za ljudstvo oz. potrošnika. Zugrunt naj gredo, trg pa naj zrihta svoje. Kuhinj na naše stroške pa ne rabimo.

Sicer pa ravno pedenam parcelo za novogradnjo pa zato malo berem to temo, da morda zvem kaj koristnega. Kup problemov...

imagodei: Se strinjam, precej arhitektov ne dela stanovanj funkcionalno. Ono na tvojem linku je že takšno, ampak so ziher gledali na stroške in je bilo to glavno vodilo. Najbrž so voda in priključki postavljeni na takšnih mestih, da bi bile potrebne dodatne zajebancije za spremembo, pa so šli "the easy way". Sranje, res...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oldguy ()

Super Sonic ::

Kar se tiče razporeditve prostorov, se strinjam.

Pri nas je tloris takšen: http://www.begrad.si/html/tloris_-_vrst...

Kopalnica je brez okna (čeprav bi lahko izpejali drugače) in pa krona vsega; pozorno si oglejte "shrambo" - št. 5. To je mišljeno kot klet. Pa poglejte kje je vhod. Bo treba spomladi kolo čez cel flet nest, ipd. Še vedno je pa tole 100x boljše dizajnirano od Vegradovih dvorov, pa še 180k cenejš je blo, imamo še 3x parking pred hišo in 35 kvadratov atrija.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

energetik ::

Super Sonic je izjavil:

pozorno si oglejte "shrambo" - št. 5. To je mišljeno kot klet. Pa poglejte kje je vhod. Bo treba spomladi kolo čez cel flet nest, ipd.

A vhod v shrambo je samo iz atrija? A drugje se pa ne da v atrij priti, recimo okoli bajte, da bi tam notr prišel z biciklom?
Se pa strinjam, tloris je superioren v primerjavi z Vegradovimi...

Ne, ker mamo hišo na sredi objekta ;P.

Tole je tloris samostojne hiške (ki so bile prodane v hipu), majo dost boljš tole izdelan:
http://www.begrad.si/html/tloris_-_indi...

+ to, da imamo možnost dobiti še okoli 45 kvadratov v mansardi, če bo kdaj potreba, je torej zamišljeno kar ok, glede na Vegrad.

Jergo ::

Kolikšna je bila pa cena in kdaj?

"Kolikšna je bila pa cena in kdaj?"

Hiše so naredili leta 2008. Samostojne so šle takoj (ceno sem pozabil, naj bi šlo nekaj čez 300k), vrstne pa ne. Zadnje vrstne hiše (številka 2,5 in 6) so se prodajale za 225k, september 2009. Začetna cena vrstnih hiš je bila 275k. Za tri zadnje hiše je bilo kar veliko zanimanja.

Se pravi, 100 kvadratov bivalne, 35 kvadratov atrija. Zraven pa še 3 parkina mesta (35 kvadratov).

EC9 ::

Super Sonic je izjavil:

"Kolikšna je bila pa cena in kdaj?"

Hiše so naredili leta 2008. Samostojne so šle takoj (ceno sem pozabil, naj bi šlo nekaj čez 300k), vrstne pa ne. Zadnje vrstne hiše (številka 2,5 in 6) so se prodajale za 225k, september 2009. Začetna cena vrstnih hiš je bila 275k. Za tri zadnje hiše je bilo kar veliko zanimanja.

Se pravi, 100 kvadratov bivalne, 35 kvadratov atrija. Zraven pa še 3 parkina mesta (35 kvadratov).

Jergo je izjavil:

Kolikšna je bila pa cena in kdaj?

"Kupila (oba, ne samo jaz) vrstno hišo (novogradnja), cena na kvadrat 1800€, kredit na 15 let. Mislim, da sem celo pripel izhodiščni dokument."

Koliko so ti še spustili ceno?

Se pri vas, na Brezovici, sliši avtocesto? Koliko časa rabiš, ob 16ih z avtom od FMF do Brezovice?
- Zadnjič, mi je kolega razlagal, da živi ful blizu avtoceste in da se nič ne sliši, pa da rabi 10 minut. Pa mislim, da pretirava.

"Koliko so ti še spustili ceno?"

Ne, saj sem v bistvu zapisal napačno. Hotel sem napisat 1600EUR na kvadrat, ker parkirišča nisem štel v kvadraturo. Se pravi 105 bivalne in 35 atrija, 140 kvadratov funkcionalnega prostora. My bad. Če bi pa strogo gledal in upošteval vse živo zraven, se pravi parkirišče, atrij, stanovanje in solastiški delež v ulici, je to pod 1300EUR na kvadrat.

"Se pri vas, na Brezovici, sliši avtocesto?"
Se jo ja. Ampak to je tako. Sedaj, ko so okna praviloma zaprta se ne sliši nič. Niti piša ne. Ko okno odpreš, se sliši nekaj, še vedno pa minimalno. Prej vsa živela v Lj. in je bilo slabše, saj je tam več hupanja, ipd. Primarno sva gledala povezave v okolici (vrtec, šola, povezava v Ljubljano, ipd), ne pa drevesa okol hiše.

"Koliko časa rabiš, ob 16ih z avtom od FMF do Brezovice? "
FMF? Recimo ob 16 rabim iz BTC-ja do hiše od 10 do 20 minut. 20 minut če je dež in sneg (včeraj). Če grem v službo (lahko delam od doma), grem 7.45 iz hiše in sem 8.01 na parkirišču v bližini BTCja.

Zgodovina sprememb…

Pa še to.

Zgornji del hiše ni v mansardi. Zato se lahko zgoraj (podstrešje) z dokaj minimalnimi sredstvi dobi še okoli 45 kvadratov mansardnega prostora. Če bo kdaj potreba. Potem bi kalkulacija lahko bila še nižja (na kvadrat).

Zgodovina sprememb…

Super Sonic je izjavil:

Pa še to.

Zgornji del hiše ni v mansardi. Zato se lahko zgoraj (podstrešje) z dokaj minimalnimi sredstvi dobi še okoli 45 kvadratov mansardnega prostora. Če bo kdaj potreba. Potem bi kalkulacija lahko bila še nižja (na kvadrat).

Je v planu 10 otrok? ;)

"Je v planu 10 otrok? ;) "

Hehe, mislim, da sta že dvojčka povsem dovolj, da grem zavezat organ.

Okapi ::

brez da bi ocenjevala, kako brezhibno imaš postlano posteljo.
Če živiš v 30 kvadratov velikem stanovanju, se čudežev ne da delati. Moraš se prilagoditi in spati v postelji, ki se čez dan (oziroma vsaj ko dobiš goste) spremeni v fotelj. Jebiga, moraš se tudi malo prilagoditi, drugače preprosto ne gre. Namesto stene, ki ločeju kuhinjo od ostalega stanovanja moraš pa imeti eno malo močnejšo napo nad štedilnikom.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Modri dirkač ::

Okapi je izjavil:

brez da bi ocenjevala, kako brezhibno imaš postlano posteljo.
Če živiš v 30 kvadratov velikem stanovanju, se čudežev ne da delati. Moraš se prilagoditi in spati v postelji, ki se čez dan (oziroma vsaj ko dobiš goste) spremeni v fotelj. Jebiga, moraš se tudi malo prilagoditi, drugače preprosto ne gre. Namesto stene, ki ločeju kuhinjo od ostalega stanovanja moraš pa imeti eno malo močnejšo napo nad štedilnikom.

O.

Ah, dizajn tistega stanovanja je totalno mimo. Živim v podobnem, ampak je neprimerno bolje načrtovano - funkcionalno, je pa res, da je blok iz začetka 80-ih.
Everybody lies!

Zgodovina sprememb…

Mimogrede, načrtovalci majhnih stanovanj bi se morali zgledovati pri načrtovalcih turističnih jadrnic. Tam je prostor maksimalno izkoriščen. Mene recimo moti neizkoriščena višina stanovanj. 220 cm je po mojem več kot dovolj. Če bi recimo dvignil pod za 30 cm, bi dobil po celi površni stanovanja, ali pa vsaj v posameznih sobah, recimo spalnici, spodaj ogromno prostora za shranjevanje.

O.

BlueRunner ::

Hmmmm... to pa je ideja za resen razmislek...

dbevfat ::

Okapi je izjavil:

Mimogrede, načrtovalci majhnih stanovanj bi se morali zgledovati pri načrtovalcih turističnih jadrnic. Tam je prostor maksimalno izkoriščen. Mene recimo moti neizkoriščena višina stanovanj. 220 cm je po mojem več kot dovolj. Če bi recimo dvignil pod za 30 cm, bi dobil po celi površni stanovanja, ali pa vsaj v posameznih sobah, recimo spalnici, spodaj ogromno prostora za shranjevanje.

Sicer se strinjam, da je treba prostor izkoristiti in da so jadrnice glede tega res fenomenalne, ampak živel v 220cm pa ne bi. Pri tej višini bi se komaj normalno popraskal po glavi. Moraš računati še na kakšno luč, občutek tesnobe in seveda kvaliteta zraka, ki opazno padev manjših prostorih.
nvr2fat

No, meni pa se 220 cm višine recimo zdi bolj domače, prijazno. V mladosti sem precej časa preživel v 200+ let stari hiši v Kobaridu, kjer se lahko z roko dotakneš stropa, in je bil občutek zelo prijeten, domač. V Veliki Britaniji so tudi zelo priljubljene hiše, ki jim tam pravico cottages in imajo velikokrat zelo nizke stropove.

Kakovost zraka ne pade čisto nič, pač moraš pazit, da je zračenje dobro urejeno. Zato pa se lahko precej znižajo stroški gretja (in deloma tudi hlajenja).

O.

imagodei ::

Okapi> "Če živiš v 30 kvadratov velikem stanovanju, se čudežev ne da delati."

Ah, no, Okapi... Vraga, spet brezveze... A to če mene vidiš pisat, se moraš nujno s kontra idejo oglasit?

Kot sem že napisal (in kot si ti krasno izpustil - morda zato, ker ti ni všeč omemba hrane):
No, mama išče tudi druga, starejša stanovanja (tudi 40+ let stara) in med tistimi, ki jih je gledala, so bila po kvadraturi tudi manjša (26-28m2). Zanimivo, stanovanja imajo uspešno ločeno kuhinjo od dnevnega prostora/spalnice, tako da lahko brez skrbi skuhaš pečenko in se ti pri tem ne usmradi cela spalnica.

See?

Sploh pa ti je Modri dirkač tudi povedal, da je problem v zasnovi stanovanja.
- Hoc est qui sumus -

Vraga, spet brezveze...
Ne, brezveze je, če pričakuješ, da boš v 30 kvadratov velikem stanovanju lahko sprejemal goste in imel "spalnico" razmetano. A ti citiram, kje si to napisal?

Kuhinje pa marsikje od dnevne sobe ali dnevnega prostora z jedilnico ne loči stena niti v velikih stanovanjih. Predelne stene utesnjujejo že tako majhen prostor in manj kot jih je, bolje je.

O sami zasnovi konkretnega stanovanja pa nisem nikjer nič pisal. Mi je čisto jasno, da bi lahko bila v večini primerov precej boljša.

O.

djordjevic ::

Okapi je izjavil:

Kuhinje pa marsikje od dnevne sobe ali dnevnega prostora z jedilnico ne loči stena niti v velikih stanovanjih.

V mojem, recimo, je že tako. K sreči mi je všeč odprti sistem kuhinja/jedilnica/dnevna soba.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Ah, država je krenila v reševanje Vegrada. Stanovanjski sklad je naročil 224 študentskih stanovanj po 2950 eur na meter. :(
http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/dn...
Nepremičninski balon bo v Sloveniji počil, ko bo umrl zadnji davkoplačevalec.

Jergo je izjavil:

Ah, država je krenila v reševanje Vegrada. Stanovanjski sklad je naročil 224 študentskih stanovanj po 2950 eur na meter. :(
http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/dn...
Nepremičninski balon bo v Sloveniji počil, ko bo umrl zadnji davkoplačevalec.

Če prav berem članek, ki si ga citiral, so ugotovili, da je Erjavec skorajda naročil študentski kampus po abotno visoki ceni. Na srečo je bil odrezan. Novi minister pa bo rekel: Sklad, a ste zmešani? In upam, da začel razmišljati, da bi sklad ukinil in ga spravil pod okrilje ministrstva.

Erjavca imam na sploh na sumu, da je imel "nepremičninarske prjatelje", ker je med drugim tudi ustavil izgradnjo stanovanj stanovanjskega sklada na Brdu - po okrog 2000 EUR/m2, ki bi jih verjetno lahko celo prodali, če bi bila gradnja solidna.

Aston_11 ::

Niso normalni - vse je prepleteno in vsi so pri koritu. Država bo financirala Hildico. Stane pamet. In to se zdi naši Vladi normalno? 30 milijonov za stanovanja po neki enormni ceni?

Sicer se nimam za človeka z ekstremističnimi pogledi, ampak imam občutek, da zadeve v Sloveniji postajajo zrele za kako revolucijo in uvedbo D Giljotine...
- Hoc est qui sumus -

Aston_11 ::

Vsaka druga novica je taka, da pred očmi kradejo in da se človeku kar stemni pred očmi, ko vidi vsa ta pranja denarja. Gornja novica iz linka je taka kraja denarja. Denar perejo skozi cene stanovanj in cene parkirišč. Ker ljudje jasno ne morejo plačati 3 kEUR na m2, se bi rada vmešala država. Pa koga farbajo? Saj so fašiji najslabše vrste.
Predsednik enega sindikata že pol leta melje, da se bo folku utrgalo in bo šel na ulice in to malenkost bolj zares kot samo kričati.
Saj ni čudno.
Afera na afero. Laž na laž. Sankcij nobenih. To s cucki ni doživelo epiloga in ga tudi ne bo, tole s cenami nepremičnin prihaja v nekakšen stall, ko se bo zaustavilo in povpraševanje in ponudba daleč vseksebej, cene osnovnih storitev nabivajo v nebo, in do skrajnih meja preiskušajo potrpežljivost ljudi.
Prej ali slej se bo strgalo. Da ne rečem, da vsakega, ki se bo na ta način boril za svoje pravice, takoj podprem.
Teh političnih parazitov, ki se grejo legalizirano krajo, na volitvah, ki so pesek v oči demokracije (volitve = izberimo nove lopove), ne podprem za živo dušo ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Aston_11 ()

Okapi je izjavil:

Ne, brezveze je, če pričakuješ, da boš v 30 kvadratov velikem stanovanju lahko sprejemal goste in imel "spalnico" razmetano. A ti citiram, kje si to napisal?

Ne vem, kaj sploh hočeš - ampak tega itak tudi ti ne veš. Glavno, da se postavljaš na nasprotni breg, ker odgovarjaš meni in me pač slabo prebavljaš. :D

Kot že rečeno, stanovanja, ki so manjša (cca 26-28m2 bivalnega prostora imajo uspešno ločeno kuhinjo od spalnice. Goste (recimo raje gosta) lahko posadiš za jedilno mizo v kuhinji, pri tem pa ti ne gleda v barvo posteljnine. Že tudi povedano je bilo sledeče: da gre za starejša stanovanja, ko so arhitekti zgleda še vedno bolj razmišljali o funkcionalnosti stanovanja, kot pa o estetiki in "utesnjevanju". Živim v majhnem najemniškem stanovanju in ti povem, da me boli k...c za utesnjenost, če mi le ne bi celo stanovanje smrdelo po kuhi še dva dni po tem, ko si pripravim dunajca.

Okapi> "Kuhinje pa marsikje od dnevne sobe ali dnevnega prostora z jedilnico ne loči stena niti v velikih stanovanjih. Predelne stene utesnjujejo že tako majhen prostor in manj kot jih je, bolje je."

Brez dvoma - največkrat v novejših stanovanjih, kjer so arhitekti izgubili razsodnost. Kdor kupuje majhno stanovanje menda razume, da si prostornosti ne more privoščiti. Odstranjevanje predelnih sten iz načrtov je zmanjševanje funkcionalnosti - na račun šminke.

Okapi> "O sami zasnovi konkretnega stanovanja pa nisem nikjer nič pisal. Mi je čisto jasno, da bi lahko bila v večini primerov precej boljša."

In žal prav ta poved na koncu pove, da se oglašaš samo zato, da kritiziraš moje stališče zaradi kritike same. Ne zato, ker se ne bi strinjal s tem, kar sem povedal, pač pa zato, ker je moje stališče treba skritizirat, ane ;)
- Hoc est qui sumus -

Malo preveč si domišljaš. Sploh ne gledam, kdo kaj napiše, ampak izključno kaj napiše. Okusi glede stanovanj in načinov bivanja so sicer različni in mogoče ima kdo res rad tudi 5 kvadratov velike sobice, samo da jih je dovolj, na splošno pa sem hotel pač povedati, da je bolje imeti en sam 30 kvadratov velik prostor, v katerem spiš, kuhaš in sprejemaš goste, kot pa več manjših, samo zato, da ti ni potrebno pospravljati postelje. Kuhinjskih vonjav se pa znebiš z dobro napo in zračenjem, ne s steno.

O.

http://www.bolha.com/oglas383874823/his...

Če bi kdo rad bil sosed od Sonica ;)

Me zanima če se bo prodalo in za koliko. Bo en fajn test o tem kaj se dogaja na trgu.
Bom poročal.

Super Sonic je izjavil:

Me zanima če se bo prodalo in za koliko. Bo en fajn test o tem kaj se dogaja na trgu.
Bom poročal.

Sam si pa frajer, da objavljaš oglas za sosedovo bajto :)

Jst bi se vsaj malo žrl: kaj pa če sem kupil prezgodaj in plačal za tri leta mojega dela preveč? (Včeraj mi je kolega povedal, da je brez problema dobil 25 let staro stanovanje v Ljubljani (moste) po 1500 EUR/m2.)

PS: Zadnjič sem kolesaril tam mimo in so hiške čisto simpatične, edino županu morate zatežit, da se zgradi še protihrupna ograja za avtocesto.

"Jst bi se vsaj malo žrl: kaj pa če sem kupil prezgodaj in plačal za tri leta mojega dela preveč? (Včeraj mi je kolega povedal, da je brez problema dobil 25 let staro stanovanje v Ljubljani (moste) po 1500 EUR/m2.)"

No ja, ni glih pogosto, da nekdo kupi nepremičnino, jo opremi, živi eno leto notri in jo nato proda.

Žrl se pa ne bom niti en procent, četudi jo proda za 100 jurjev. Mene to čisto briga, sem že zapisal, privoščim vsakemu najboljše. Sam imam pa precej dobro izdelano sliko o tem kako gremo (kot družina) po življenski poti, ostalo je nepomembno.

Za tvojo informacijo - tam blizu nas je kompleks stanovanj: http://www.bolha.com/oglas383484704/sta...

Včeraj smo na sprehodu srečali nekoga, ki je lani julija za 64 kvadratov plačal 190k. Najbrže je imel svojo kalkulacijo, sam vem, da se ne bi spustil v tak nakup. Sicer so stanovanja v tistem kompleksu večinoma prodana.

"Sam si pa frajer, da objavljaš oglas za sosedovo bajto :)"

Me je skor kap ko sem videl, da se prodaja. Povod za brskanje v tej smeri je bil pa pogovor s tistim, ki je kupil 64 kvadratov za 190k. Zanima me če se bo prodala in za koliko.

"Zadnjič sem kolesaril tam mimo in so hiške čisto simpatične, edino županu morate zatežit, da se zgradi še protihrupna ograja za avtocesto."

Mamo moronastega soseda, je šel takoj merit zvočno onesnaženost in ugotovil, da smo na meji hrupa (45 decibelov al kolk?), tako da zvočna tam niti ni nujna, bo pa se dogradila v najkrajšem možnem času. Letos prideta po tisti cesti še mestni plin in optika.

Vins ::

Off topic, ampak .. Sonic, kje si izvedel da bo po tisti cesti optika? Glede na to, da zivim 100 metrov naprej od tebe, je to super informacija.
blaha

Hm.. ob prevzemu stanovanja, ko smo pregledovali napeljave po hiši je bilo rečeno da bo tako (plin in optika na brezovici v 2010). Kasneje sem tudi klical na kontakt (siol) in je bilo potrjeno.

klemenSLO ::

Supersonic:
Optika ? Kje si pa to slišal ?
A maš ti dvojčke al kak sosed :)
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

Zgodovina sprememb…

Sem napisal zgoraj. Bom jutri, ko bom doma, še enkrat poklical če vaju to zanima.

Off topic
Tole je pisalo v opisu stanovanja:
"Objekt se na telekomunikacijsko omrežje priključi na optiko ponudnika Telekom. Seveda je možno namesto Telekoma izbirati tudi drugega operaterja.
Preko zemljišča parc. št. 369/235 in 369/236 poteka Telekom omrežje za napajanje ostalih hiš iz Telekom obstoječega jaška, ki je lociran na prostoru za skupne komunalne naprave. Upravljalcu omrežja bo podeljena služnost vzdrževanja in rekonstrukcije."

Hkrati so omenil, da optike še ni in da se jo pričakuje v drugem letu, ter da je v fasciklu tel. št. Tja sem potem klical in je en tip to potrdil. Bom jutri poklical ponovno, da zvem če je kaj novega.

Sosed ma dvojčke ja ;) - zgleda, da je pol Brezovice tle gor ;P

Se opravičujem, ker vpadam v sosedske pogovore, ampak:
http://www.finance.si/273951/Intervju-N...

Se opravičujem, ker vpadam v sosedske pogovore, ampak:
http://www.finance.si/273951/Intervju-N...

Ta hip preobilice nepremičnin ali stanovanjskih površin ni. Trdno sem prepričan, da ne gre za napihnjen nepremičninski balon.

Par vrstic naprej pa:

Imamo težavo in prazna stanovanja na trgu.

Se mi zdi, da ni ravno tako, kot govori tale gospod...

Vse se čaka na lokalne volitve. To bo sicer tema, samo ne bo glavna tema volitev. Po volitvah, se bo reklo gremo reševati stanovanjsko politiko, toliko imamo mladih družin, brez stanovanja, ki rabijo 300m2 stanovanje z 100m2 teraso....
Za stadion je šlo ravno 80 miljonov EUR državne pomoči državne banke, zakaj ? Ah to nima nikakršne veze z županom, on samo dober posel dela, samo kaj ko Ljubljanske ovce ne vidijo nič pred sabo....A se je kdo ?, kdo bo te dolgove odplačeval. In tistih 60milEUR " vzeli so mi jih SDS, in oškodovali Ljubljano", je pravi drobiž, ko bo narejen poračun šele čez 6 let, za mestno občino Ljubljana.
Potem imamo take in drugačne barone, politične mojstre, itd.., ki so špekulirali z nakupom, in na koncu, tako kot bi se razumelo, trg regulira cene, jih bo sedaj pod pretvezo regulirala država, kot reševanje bogih pod izvajalcev . Namesto da bi kupila stanovanja po 1500EURm2, jih bo pa 2500EURm2, saj svojih bank, res ne more pustiti na cedilu....

Dejstvo je, da krize ni in je nebo konec, vsaj do leta 2012, gospodarsko stanje države Slovenije je Katastrofalno, tako da umetno zviševanje cen stanovanj, ni smiselno, tudi za špekulacije, razen če hočejo urediti sistem najemniških stanovanj, v kar pa je zelo utopično vrjeti. Banke ne morejo, saj po pogodbah čakati in čakati še naslednje dve leti za urejanje trga, saj rastejo obresti torej raste tudi dolg. Tudi tako neumne niso, da situacije nebi dojele, no imamo pa nadzorne svete trojčka v NLB-ju, tako da bo odločitev, vse prej kot ekonomsko/gospodarsko upravičena. Pa se bo čakalo morda do naslednjih volitev. Sicer pa plansko gospodarstvo khm proračun, ni bil nikoli učinkovit, ampak ta vlada drugega itak nebo znala, saj fantje niso šolani sodobne ekonomije, kapitalističnih vedenj, ampak to kar so v srednjih šolah takrat slišali, sedaj pa te itak na ekonomiji učijo stvari, ki se že deset let v praksi ne uporabljajo...

Žal se zadeva ne bo pustila sanirati na način, ki bi jo normalne države uredile. Ampak bodo reševali svoje lokalne barone, v katerih pa seveda ni nikakršnega Jankoviča, Anderliča, Sekretarjev vlade, itd... Ampak boge podizvajalce...In državljani bodo kot vedno to vse požrli, pa čeprav njihovi otroci ne bodo imeli prihodnosti...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mr.B ()

Bemtiš, Mr. B, daj malo bolj jasno napiši kar misliš. Skoraj se te ne razume... Pa preveč political ranta v tejle temi tudi ne rabimo: imamo že druge odprte ravno zato...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oldguy ()

Poanta je ta, da se reševanje stanovanske politike ne bo reševalo na način prostega trga, ampak na način reševanja socialne problematike, in bomo imeli veliko socialnih stanovnaj.....

hendriks ::

Živjo,

Ali mi lahko kdo pove koliko odstopajo (če sploh) oglaševane cene od dejanskih. Predvsem me zanima
za najemnine (LJ, Novo mesto)..

lexios ::

Poanta je ta, da se reševanje stanovanske politike ne bo reševalo na način prostega trga, ampak na način reševanja socialne problematike, in bomo imeli veliko socialnih stanovnaj.....

To pa pomeni, da v tem primeru cena m2 ne bo padla na nivo cene na prostem trgu, ampak bomo razliko plačali davkoplačevalci...

hendriks je izjavil:

Živjo,

Ali mi lahko kdo pove koliko odstopajo (če sploh) oglaševane cene od dejanskih. Predvsem me zanima
za najemnine (LJ, Novo mesto)..

Precej - recimo, če je oglas za 450 EUR se da trenutno precej enostavno zmenit za 350, če se znaš pogajati = če zbereš več ponudb in najemodajalcu pokažeš, da imaš alternative.

Najboljši način za najti najemno stanovanje (poleg vez in poznanstev) - odloči se koliko daš, potem pa na nepremičninske portale in v salomonov oglasnik daj oglas, da iščeš (ne pozabi napisat, da si resen, urejen...). In boš videl kakšna je razlika.

lexios, kompletno bomo plačali davkoplačevalci. Vprašanje je zgol, koliko bodo plačali Ljubljančani, in kolik bodo plačali ostali državljani, saj je 1.8 miljarde minusa v NLB-ju, zgolj na račun nepremičninskih kreditov.

Super Sonic je izjavil:

Bom poročal.

Tole ne zgleda slabo. Samo kakšno leto ali dve prezgodaj (ne mislim toliko kredita vzet).
A kej veš, kaj je že v bajti (ogrevanje, oprema?)
Pa še to me zanima, koliko se kaj sliši sosede? Če sem prav videl pri teh vrstnih hišah gre za dvojni zid 20cm, vmes pa par cm izolacije. Kako se to kaj obnese v praksi?
Kako je s parkiranjem, ali so kakšni problemi, da bi kdo drug zaparkiral parkirna mesta pred bajto in ali je dovoljeno kakšen lahek nadstrešek naredit tam?

Mr.B, ja stanje je res žalostno. Samo kaj bi lahko državljani naredili? Bi s splošnim bojkotom volitev kaj opravili? Ali pa da se voli neko čisto "levo" stranko.. Ampak kaj ko je večina folka ovc in bojo spet volili tiste, ki se bojo lepše smejali v kamere.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

PecenkA ::

Na Geodetski upravi so uspeli prenoviti evidenco trga nepremičnin. Klik. Za primerjavo med oglaševano in prodano ceno mislim, da je to najboljši vir. Prav tako je pod "Poročila" še statistična obdelava.

"A kej veš, kaj je že v bajti (ogrevanje, oprema?)"

Vse hiške so ogrevane na plin (trenutno še na istrabenzov pujs - prihaja mestni plin, ki je še cenejši). Poraba je zaradi pozicije hiše (dve steni se ogrevata od soseda) resnično nizka in stroški bivanja so zelo ugodni. Hiše so bile izdelane na ključ, torej so oni morali opremiti le:
- kopalniško pohištvo (ostalo je),
- dnevna soba, jedilnica, kuhinja,
- oprema za spalnico in otroško sobo,
- predsoba.

Na sliki je razvidno, da imajo tam kjer je planiran kavč - dve pisalni mizi. Ne vem koliko hiše je opremljene in kako, piše tako, da se sklepa, da je vse.

"Pa še to me zanima, koliko se kaj sliši sosede? Če sem prav videl pri teh vrstnih hišah gre za dvojni zid 20cm, vmes pa par cm izolacije. Kako se to kaj obnese v praksi?"

Spodnji del je bivalni, praktično je vse zidano (manjša knauf stena, tako pri vhodu) in sluha o sosedih ni. Resnično imaš filing da si nekje čisto sam. Za NL sem šel sosede nekaj vprašat; tam pri njih cel žur, muska, pri nas pa čista tišina. Ne pretiravam in se ne hecam.
Zgodnji del hiše ima eno napako - strop je večinoma iz knaufa, nad njim sicer je izolacija, pa vendar. Ko nekdo vrta in nabija s kladivom se sliši. Glasov, televize, glasbe pa še nisem slišal. V grobem bi rekel, da s(m)o vsi zelo zadovoljni z zvočno izolacijo.

Ta hiša bi imela za sosede dvoje prijazne sosede. Na 2 in 4 sta družini, ta hiša je pa vmes.

"Kako je s parkiranjem, ali so kakšni problemi, da bi kdo drug zaparkiral parkirna mesta pred bajto in ali je dovoljeno kakšen lahek nadstrešek naredit tam?"
Parkiranje je zakon. Vsaki hiši pripadajo 3 parkirna mesta, s tem, da imaš pred vhodom v kompleks od 3 do 4 parkinge ob cesti. Ko kdo praznuje je super, folk tja nateraš. Drugače ja - parkingi so v lasti in z njimi lahko počneš kar te volja. Tile, ki imajo samostojne hiše, so si večinoma vsa parkirna mesta pokrili.

Bi pa opozoril, da ima ta hiša eno parkirno mesto manj. Zgleda da so tisto 3 parkino mesto kupili pri sosednji (samostojni) hiši.

Zaenkrat lahko napišem, da so vsi zelo korektni, fer in prijazni ljudje. Nobenih težav in zajebanjcij. Tko da parkiranje v šrek ni bil noben problem (problem so obiski, ki parkirajo vsepovsod, čeprav jim rečeš, kje naj parkirajo).

Bom prilepil še slike prazne hiše.

Zgodovina sprememb…

Dnevna soba (pogled na atrij)

Dnevna soba/pogled na vhod v prostor in jedilni kot

Vhod v stanovanje (leva stena je knauf)

Stopnišče

Hodnik zgoraj

Otroška soba 1

Otroška soba 2

Kopalnica zgoraj

Občutekje najbrž kako je to izgledalo ob nakupu.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Gandalfar ()

Ne zgleda slabo... :D
Zmotilo me je edino, da ni banje, če prav vidim.
««
12 / 69
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako določit pravo ceno stanovanja, hiše ipd. ?

Oddelek: Loža
446247 (3304) techuser
»

Najem stanovanja, blok vs hiša? (strani: 1 2 )

8622983 (17831) BorutO
»

Stanovanjski kredit - izračun (strani: 1 2 3 )

11134623 (31665) Ganon
»

Zakaj država ne obdavči nepremičnine, kot Američani? (strani: 1 2 )

7416403 (14889) Furbo
»

Kako živeti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9016536 (14839) Matako

Več podobnih tem