Forum » Šport » Nakup pohodnih čevljev
Nakup pohodnih čevljev
Kleemen ::
NotSpecial je izjavil:
Mene bolj prepriča Tibet, cel zgornji del je usnjen, podloga in steljka sta mix med usnjem in tekstilom, pa še sympatex je zračnejši k alpitex.
Kot vse kaže bom verjetno res dal malo več eur kot sem mislil in vzet Tibet, ga bom pa prej pomeril in primerjal z Ventom (ki mi je vizualno bolj všeč, ampak to nima veze..).
chort ::
Še en glas za Alpina Tibet. Edina zamera gre gumi med podplatom in školjko, ki mi je po 10 letih razpadla in je podplat odletel po svoje, na obeh čevljih hkrati. Dobra stran je da stane zamenjava pri Alpini cca 30€. Imam tretji par in ko se zgonijo kupim enake. Morda jih je potrebno malo bolj čuvat, ker se zna usnje na sprednjem delu znucat, še posebno če si z njimi šlampast.
To sploh ni problem, v gore grem parkrat na leto (rekreativno) tako da mislim da bo Tibet za moje potrebe več kot odlična izbira. :)
noraguta ::
Po desetih letih so ponavadi vse gume bolj al manj preperele. Men vsi gojzarji spustijo v pregibu.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Furbo ::
Ja pregib.. drugače pa.. s 5 let in več starimi gojzarji je isto kot s tako starimi avto gumami..
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
mailer ::
Sem danes preizkusil Alpina Tibet pa se mi zdi podplat čudno zavit navzgor s sprednje strani in ga nisem kupil. Imajo vsi pohodni čevlji tako obliko podplata. Je pa popolnoma nepregiben in trd.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
nitro2 ::
Se en glas za tibet.
Ko jih prvic obujes jasno da so trdi.
Po dveh treh turah jih razhodis.
Meni najboljsi in najtrpeznejsi pohodni cevlji do sedaj.
Ko jih prvic obujes jasno da so trdi.
Po dveh treh turah jih razhodis.
Meni najboljsi in najtrpeznejsi pohodni cevlji do sedaj.
Trubadur ::
Sploh pa npr. "top" plezalniki, kjer je vloga gume/podplata ključna, nimajo Vibrama, ki naj bi bil najboljši za oprijem na skali ...
Dej ne prbiji, prosim lepo.
Berite Thomasa!
krneki0001 ::
Vibram izdeluje nekje 1500 različnih podplatov in nekje 150 različnih zmesi za vse podlage. Če dobiš tisti pravi vibram podplat (ne kitajske kopije), ki je namenjen plezanju, boš videl, da zadeva nič ne drsi po skalah. Ker pa v veliki večini dobiš ravno kitajsko kopijo, sploh v sloveniji, kjer je velika večina čevljev kopija s kitajske, pa lahko trdiš, da drsijo. Ker kitajske kopije so samo kopije oblike čevlja in kopija podplata čevlja, obnašanje na podlagi pa ni enako kot pri originalu.
Lahko pa kdaj probaš kaj takega, za hojo po naravi, s pravim vibram podplatom:
http://us.magnumboots.com/product-elite...
Oba čevlja skupaj imata 480 gramov
Sploh zanimiva je peta točka, glede na to, da so 20cm visoki čevlji???
Boš presenečen, prvič zaradi teže, drugič zaradi "gripa" na skalah.
http://us.magnumboots.com/product-elite...
Oba čevlja skupaj imata 480 gramov
Sploh zanimiva je peta točka, glede na to, da so 20cm visoki čevlji???
oSuede leather upper with highly breathable aero mesh
oSpidermesh lining
oLightweight Vertical build system
oStabila-Flex lasting board
oRunning shoe last for ultimate athletic comfort and feel
oComposite shank
o3D2 max comfort contoured sockliner
oCompression molded EVA midsole
oVibram(R) outsole
oAirport friendly with durable composite non-metallic hardware
oWeight: 16.9 oz.
oMagnum style #5469
Boš presenečen, prvič zaradi teže, drugič zaradi "gripa" na skalah.
Xserces ::
damn v tem laufaš? men se zmeša če imam pri laufanju čevelj nad gležnji
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
Vojaške hlače, vojaške škornje in ruzak s 35kg utežmi. Pa še imam kakih 20kg preveč. 180cm in 110kg.
Občutek laufanja v teh škornjih je pa tak kot da bi imel superge nike, une z gelom v podplatu.
Občutek laufanja v teh škornjih je pa tak kot da bi imel superge nike, une z gelom v podplatu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
otago ::
Me zanima, kaj pa uporabljate za zaščito/impregnacijo pohodnih ali pa zimskih čevljev (material naravno/umetno usnje, goratex)?
Katerega sno seal ali magnum čevlje?
Če za čevlje misliš, jih greš pomerit k nam v kak army shop in pobereš še US številko spotoma.
Če za čevlje misliš, jih greš pomerit k nam v kak army shop in pobereš še US številko spotoma.
YaN-cH ::
krneki0001 je izjavil:
Občutek laufanja v teh škornjih je pa tak kot da bi imel superge nike, une z gelom v podplatu.Ja in svizec zavije čokolado.
Vse vredu in prav samo pretiravat pa spet ni treba. Vsak, ki je kdaj tekel v supergah in visokih pohodnih čevljih ve, da ni niti približno podobno. Res da nisem tekel v takih, ki jih nebivedu priporoča, ampak vseeno ne verjamem, da so neki ekstra.
Ja je razlika. Je pa tudi odvisno od tega na kaj se navadiš. Sam sem se na škornje (oziroma v vojski na gojzarje, ker smo jih imeli na bohinjski beli).
Tam smo laufali v alpininih triglav gojzarjih iz vojašnice na bohinjski beli čez Savo in potem na vrh Babjega zoba, pa nazaj v vojašnico - skupaj nekje 2.5km v hrib in potem nazaj dol. Pa ko imaš še 35kg opreme na hrbtu, je sploh zanimivo. To je bila jutranja telovadba alpsko izvidniškega voda.
V supergah sem pa laufal nekje 2 meseca, potem sem jih zamenjal nazaj za škornje, ker sem si parkrat zvil gleženj na brezpotjih. In po brezpotjih (luknjast makadam, korenine, skale,...) se veliko bolje obnesejo. Ne laufam pa po cestah, ker tam zdravja ni, če ti mimo vozijo avtomobili. (tudi kolesarjev ne razumem, kako se lahko v prometnih konicah vozijo po cestah in potem govorijo, da oni pa zdravo živijo.
Tam smo laufali v alpininih triglav gojzarjih iz vojašnice na bohinjski beli čez Savo in potem na vrh Babjega zoba, pa nazaj v vojašnico - skupaj nekje 2.5km v hrib in potem nazaj dol. Pa ko imaš še 35kg opreme na hrbtu, je sploh zanimivo. To je bila jutranja telovadba alpsko izvidniškega voda.
V supergah sem pa laufal nekje 2 meseca, potem sem jih zamenjal nazaj za škornje, ker sem si parkrat zvil gleženj na brezpotjih. In po brezpotjih (luknjast makadam, korenine, skale,...) se veliko bolje obnesejo. Ne laufam pa po cestah, ker tam zdravja ni, če ti mimo vozijo avtomobili. (tudi kolesarjev ne razumem, kako se lahko v prometnih konicah vozijo po cestah in potem govorijo, da oni pa zdravo živijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
celada ::
Sploh pa npr. "top" plezalniki, kjer je vloga gume/podplata ključna, nimajo Vibrama, ki naj bi bil najboljši za oprijem na skali ...
Dej ne prbiji, prosim lepo.
Pogledaš na iglu sport od 25ih plezalnikov v ponudbi jih ima 16 vibram podplat.
In? Pa ni vibram nek bog pohodništva kt gore tex? Petrakt preživet 100x narobe uporaljan!
Danes sem kupil nove čevlje Alpina Tibet številka 43 in trgovka mi je rekla naj jih imam doma po hiši par urc obute, da vidim če me bodo tiščali, če ne bo ok lahko prinesem nazaj in vzmem večjo cifro. Trenutno jih imam obute kakšno urco in so ok, nevem pa kako bi bilo ko bi hodil v dolino, glede na to da sedaj po ravnem ne morem premikati prstov (lahko pomigam za 1-2mm to je pa to) tako da se bojim, da so mogoče za pol številke premajhni? Ali je prav tako da je "kot ulito"? V sprednjem delu čevlja je sicer še nekaj prostora, zgoraj pa mogoče 1-2mm. Drugače pa sem z čevlji zelo zadovoljen. Hvala za pomoč.
celada ::
Načeloma je tako, da ko kupiš čevlje jih probaš po klancu dol ( v večini trgovin imajo tako malo klančino ). Takrat ti prsti ne smejo pritiskat v čevelj. V primeru, da ti imaš premajhne čevlje.
Sem probal v trgovini ja in mi ne pritiskajo ob čevelj. Kako bi bilo na daljši turi pa nevem.
energetik ::
Spredaj moraš imeti za prst placa, ko imaš peto pritisnjeno povsem nazaj. Sicer pa kot so rekli, ko ornk zategneš vezalke in stojiš na strmini se ne smejo prsti niti malo dotakniti čevlja spredaj.
jusv ::
Pa tudi ko imaš obute ni okej, če ne moreš premikati prstov.
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!
Eh večje traparije še nisem prebral. Goretex ima izrecno specificiran način spajanja posameznih delov, event pa nima. Skratka kravjek.
fantasycamp ::
Jaz iščem pohodne za poletje, tko da imajo podplat za trekking medtem pa da so zračne, ker če kupim normalne superge mi po hoji navzdol zelo hitro uniči mrežico pri prstih...
knoxville ::
Pozdravljeni.
Sedaj imam vrsto let Alpina pohodne čevlje in bo potrebno počasi menjati saj so že dokaj zdelani.
Zelo so mi všeč od Planike model Brana in razmišljam o nakupu teh. Ima kdo izkušnje s Planika pohodnimi čevlji?
Sedaj imam vrsto let Alpina pohodne čevlje in bo potrebno počasi menjati saj so že dokaj zdelani.
Zelo so mi všeč od Planike model Brana in razmišljam o nakupu teh. Ima kdo izkušnje s Planika pohodnimi čevlji?
L1nK ::
asolo, salewa, la sportiva, to je vse top, potem pa po okusu, vse kvalitetno je okrog 100-150EUR, pomembno je pa itak čevelj preizkusiti v živo in hoditi z njimi. meni so tudi merrel zelo všeč, ventilator za poletje, so zelo mehki in udobni, spredaj zelo široki, trpežni verjetno malo manj od prej omenjenih. garmont je tudi cool. za poleten trekking so tudi traili brooks cascadia zelo cool, pa salomon x-scream, to so zelo mehki, udobni, prožni, obenem pa zelo trajni. merrel moab crush naj bi bili precej dobri, 100EUR. Viking tudi, če kje dobiš, Norveška obutev.
https://www.facebook.com/link.zhizhekian
Zgodovina sprememb…
- spremenil: L1nK ()
gruntfürmich ::
made in slovenija in čim dražji za predvideno uporabo.
to naj bo edino merilo.
to naj bo edino merilo.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
itak da ne made in slovenija, ker za enak denar dobiš boljše druge čevlje. še posebej alpina je povprečna. govoriš, kot da je MIS kakšen garant za kvaliteten čevelj. Ziher jima ni primarno to, da bosta vzdrževala slovenska državna podjetja, ki so na robu stečaja oz. v stečaju. ne bom rekel, da se ne splača kupiti Alpine, ampak ti daješ kar neke absolutne pogoje.
Zgodovina sprememb…
itak da ne made in slovenija, ker za enak denar dobiš boljše druge čevlje. še posebej alpina je povprečna. govoriš, kot da je MIS kakšen garant za kvaliteten čevelj. Ziher jima ni primarno to, da bosta vzdrževala slovenska državna podjetja, ki so na robu stečaja oz. v stečaju. ne bom rekel, da se ne splača kupiti Alpine, ampak ti daješ kar neke absolutne pogoje.
Si siguren da skup z poštnino dobiš kaj takega kar jaz rabim za poleti.. pa nemi enih no name z ebaya vlačit..
http://www.alpinashop.si/p2-31-179/poho...
http://www.alpinashop.si/p2-31-227/poho...
Ne nisem, se ne spoznam toliko na čevlje za 30-40EUR. Dvomim, da so kaj prida. Priporočam ti Brooks cascadio. Je sicer drag trail runner, ampak ga boš imel dolgo in užival boš z njim. Tazadnji trail sem imel sam Salomon X-Scream in je odličen. dal sem pa 78EUR zanj lani poleti.
Tle maš zelo dobro ceno: http://www.hervis.si/store/Blagovne-zna...
Tle maš zelo dobro ceno: http://www.hervis.si/store/Blagovne-zna...
Zgodovina sprememb…
Ne nisem, se ne spoznam toliko na čevlje za 30-40€. Dvomim, da so kaj prida. Priporočam ti Brooks cascadio. Je sicer drag trail runner, ampak ga boš imel dolgo in užival boš z njim. Tazadnji trail sem imel sam Salomon X-Scream in je odličen. dal sem pa 78€ zanj lani poleti, mislim pa, da ga ni več za dobit.
od Alpine imam pohodne k sem jih dobil znižane z 110 na 78, pa so super, seveda ne moejo ceno teh superg trail nabit na 70, če ne rabiš usnje pa zelo materiala je...
Vidim da vse kar je slo sovražiš automatično, jaz sem imel mizuno pa so se mi po 1 mesecu mrežce strgale na trail...
In po čem to vidiš? Mrežice so lahko vedno problem, vedno moraš met ostrižene nohte, predvsem na palcih, pa najbolje je, za popiliš robove pogosto, ker že to ti lahko načenja mrežice. Al pa hoja/tek po podrastju in podobno, nizkem rastju. Lahko da samo nisi kupil pravega čevlja za pravo rabo in nima mizuno nič s tem.
Zgodovina sprememb…
To sem napisal, ker naj bi bil to že kar nujen pogoj po njegovem. Čevelj pač ne gledaš po tem, kje je narejen, razen če imaš res močna patriotska čustva.
To sem napisal, ker naj bi bil to že kar nujen pogoj po njegovem. Čevelj pač ne gledaš po tem, kje je narejen, razen če imaš res močna patriotska čustva.
Ne gre za patriotizem, jaz sem bil skepičen do Alpine, to so moji prvi ,pa so neverjetno trpežni, so se mi pa top firme uničevale, sploh pa tak sistem k si ti poslal od Salomona, to se ti pri spustih zelo hitro uniči!
vsa teža gre v prste, ni zaščite....Super za ravnino,sam jaz imam 100kg, to zelo hitro uničiš...
za tele x-scream mi lahko verjameš, ker sem tudi sam težak, zelo močni so, sistem vezanja je povsem v redu, močno drži, baje imajo nekateri težave, ne vem. Je pa tko, da nobena znamka ni imuna na slab čevelj, z vsako si lahko kdaj razočaran, tudi ne vržejo vedno top produktov ven. Pa se ti kdaj katera zameri, meni je takrat Aplina mid hiking čevelj za 24.000 sit razpadel v nekaj mesecih uporabe, kot bi bil skupaj zlepljen z Uho lepilom, ne pa zašivan. žal me ne morejo več prepričati. SO se pa Merrell in Salomon precej popravili od recimo 10 let nazaj.
Zgodovina sprememb…
za tele x-scream mi lahko verjameš, ker sem tudi sam težak, zelo močni so, sistem vezanja je povsem v redu, močno drži, baje imajo nekateri težave, ne vem. Je pa tko, da nobena znamka ni imuna na slab čevelj, z vsako si lahko kdaj razočaran, tudi ne vržejo vedno top produktov ven. Pa se ti kdaj katera zameri, meni je takrat Aplina mid hiking čevelj za 24.000 sit razpadel v nekaj mesecih uporabe, kot bi bil skupaj zlepljen z Uho lepilom, ne pa zašivan. žal me ne morejo več prepričati. SO se pa Merrell in Salomon precej popravili od recimo 10 let nazaj.
tud če so cool, mam jest cifro 49.5 od salomona, tko da prvo iščem cifre pol pa kaj bo....
Looooooka ::
fantasycamp je izjavil:
evo to je trpežno od Salomona
Preverjena dobri tekaški čevlji. Ravno pretekel 10km z njimi(črne barve ampak čisto isti model). Po betonu, hribu in blatu...nobenega drsenja v zadnjem letu...če ne celo dveh. So pa kar trdi čevlji in znajo bit problematični za tiste, ki težko najdejo smučarske pancarje, ker imajo pri gležnju širok sklep...jih zna konkretno butat v kost dokler jih malce ne znucajo. Definitivno prej v štacuno probat če se naroča prek neta.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Looooooka ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pohodni čevlji (strani: 1 2 )Oddelek: Šport | 23244 (3239) | JanezH |
» | O gojzarjih (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 16829 (11729) | pegasus |
» | So te čevlji primerni za začetnika pohodnika?Oddelek: Loža | 7852 (6302) | erkgheoruugh |
» | Gore-tex čevlji - premočijo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 33533 (29828) | Kleemen |