» »

Jon Rubenstein geek leta 2009

Jon Rubenstein geek leta 2009

Jon Rubenstein na predstavitvi Palm Pre

vir: engadget
engadget - Po mnenju revije Fast Company je geek leta 2009 Jon Rubenstein, CEO prerojenega izdelovalca mobilnih telefonov Palm. Svojih 9 konkurentov, med katerimi sta brata Rasmussen, odgovorna za Googlov revolucionarni Wave, Evan Williams in Biz Stone, ustanovitelja Twitterja, Mark Zuckerberg, ki je svetu predstavil Facebook, Kudo Tsunoda, vodja razvoja projekta Natal, ustanovitelji družbe Layar, vodja razvoja igre Batman: Arkham Asylum (Sefton Hill), kar dva režiserja (Neill Blomkamp, režiser filma District 9 ter J.J. Abrams, režiser lanskoletnega filma iz prerojene serije Star Trek) ter David S. Goyer, človek, ki je na televizijske zaslone spravil roman Flash Forward, je premagal prav s preporodom družbe Palm.

Ravno leto dni nazaj so mnogi pričakovali Palmov propad, medtem ko so za zaprtimi vrati divje razvijali webOS in Pre, javnosti prvič predstavljena na CES 2009. Od takrat se je podjetje že nekoliko postavilo na noge ter predstavilo že drugi mobilni telefon, ki uporablja webOS (Palm Pixi). Da pa Jon Rubenstein ni od muh, pove tudi dejstvo, da ga je pred leti k sodelovanju povabil sam Steve Jobs. V nekajletnem sodelovanju z Applom je bil Rubenstein bolj ali manj ključen za izdelavo prvega iPoda (za kar je bilo krivo popotovanje na Japonsko, da bi jim partnerji pokazali popolnoma sveže izdelke, npr. 1,8 palčni trdi disk) po ustanovitvi projekta iTunes ter je bil človek, ki je odločil, da iMac ne bo imel disketnega pogona in bo uporabljal USB priključke v časih, ko so bili prvi nekaj popolnoma običajnega, drugi pa daleč od tega (celotno zgodbo o njegovem popotovanju si lahko ogledate v intervjuju na prvem Engadget Showu).



Če že (posredno) govorimo o Palmu, webOSu in Preju, povejmo še, da na slednjem v 3D grafiki deluje prvi Quake, začetnica serije, ki je postala slavna večigralska prvoosebna streljačina (Quake III Arena, Quake Live). Pomembna novica tukaj je, da grafika deluje strojno pospešena, kar je s Quakeom večji dosežek, kot s starejšim Doomom.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LG je od HP-ja kupil webOS

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
53986 (3430) CitroX
»

HP ne ve, kaj bi z webOS

Oddelek: Novice / Ostale najave
93935 (2439) opeter
»

HP kupil Palm

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
3011438 (10489) jlpktnst
»

Symbian in Windows Mobile nazadujeta (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
628741 (7650) damirj79

Več podobnih tem