» »

tiskalnik HP 5150 '' bremza''

tiskalnik HP 5150 '' bremza''

anberlinka ::

Problem je sledeč, tiskalnik HP deskjet 5150 se je očitno odločil imeti praznike. Ko dam tiskat v bistvu stvar poteka tako kot more (le da traja nekaj sekund preden se postopek začne), tudi končni izdelek je v redu. Problem nastaja med tiskanjem, ko vse skupaj poteka v zelo upočasnjenem ritmu, vsakih nekaj minut se list pomakne za kakšen centimeter. To pomeni da mi eno stran besedila tiska približno 15-20 minut. Mogoče kdo ve v čem bi bil problem? Ob pripravi na tiskanje sicer napiše opozorilo, da je prišlo do napake, vendar čez nekaj minut vseeno prične s tiskanjem. Barve kartuše so sicer res že prazne, črne pa je še polovica. Je mogoče vzrok prazna barvna kartuša? Mimogrede, če prekličem tiskanje, prazen list vrne normalno (s takšno hitrostjo kot je treba). Do sedaj je tiskalnik delal brez problema.

bluefish ::

Imel podoben problem tudi sam pri Canon brizgalniku in se je na koncu izkazalo, da je bila kriva neka nastavitev v gonilniku. Malo preglej.
Zaradi praznih barvni kartuš se printer ne bi smel spakovati.

Duhec ::

Desni klik na tiskalnik ---> Lastnosti ---> in naredi testno stran (Print test page). Ti sprinta z normalno hitrostjo ?
Preglej sistem proti spyware/adware zajedalcem, ki ti okupirajo spoolsv.exe, ki je namenjen tiskanju.
Posodobi sistem na zadnji service pack, posebno, če imaš Windows XP potem jih posodobi na SP3.
Posodobi gonilnike za tvoj tiskalnik.
Inštaliraj ga na drug USB port.

Ok, torej najvažnejše je, da ne rabim novega tiskalnika. Hvalabogu! :)
Duhec - tudi testne strani ne sprinta z normalno hitrostjo.
Hvala obema, bomo posodobili zadeve :)

Problem.......

Zalaufala vse spyware, posodobila gonilnike, poskusla printer tudi na drugem računalnku pa se kljub temu ponovi isti zgodba

trek@s ::

Imel enak problem. Crknila je ena od kartuš. Poskusi vzeti ven eno in natisniti nekaj, potem pa to nazaj notri in drugo ven. Pa vidiš, če bo razlika. Pri meni je bila rešitev nakup nove kartuše.

mojcaaa ::

Haii.! Vidim da imamo podobne probleme. Jz mam tut en fuuul velik problem!! Mam en tiskalnik-laserski in od samsunga. No use ok delalo do danes...In pol mi dans ko želim sprintat en list list ustane not oz. sam pol lista pogleda ven. In to probam velikrat in usak list ostane not!!. :D In pol mi kr samo od sebe printa kr naprej. In tudi nwm en samo bel list mi je pa sprintalo celega ven. Tak da nimam pojma ko naj bi blo to!!... Aia a je možn da je zato tak kr mam rumen toner skor prazn?? Hvala za kakršno koli pomoč. :D Čau.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri tiskalnik (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Kaj kupiti
796161312 (886) scipascapa
»

Hewlett-Packard množično onesposobil neoriginalne kartuše (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
6724486 (18959) svecka
»

ali mora imeti tiskalnik vse barve?

Oddelek: Pomoč in nasveti
379003 (8387) Brane22
»

Lexmark Z32

Oddelek: Strojna oprema
51297 (1188) Brane2
»

Cheap-Ass tiskalnik