Forum » Pomoč in nasveti » računalnik se ne zažene
računalnik se ne zažene
red_point ::
hej!
imam problem z računalnikom, ki se noče več zagnat potem, ko sem spihal prah iz filtrov in malo uredil kable po ohišju. nobenega kabla nisem odpel ipd.
ni mi jasno kako je to mogoče, kr se nism dotikal drugih komponent. mislim, da je lahko kriv napajalnik, saj računalnik niti ne trzne. tudi lučke na priklučku za lan ne svetijo ko je vse priključeno.
kakšno je vaše mnenje?
nujno rabim pomoč!!!!help
hvala
imam problem z računalnikom, ki se noče več zagnat potem, ko sem spihal prah iz filtrov in malo uredil kable po ohišju. nobenega kabla nisem odpel ipd.
ni mi jasno kako je to mogoče, kr se nism dotikal drugih komponent. mislim, da je lahko kriv napajalnik, saj računalnik niti ne trzne. tudi lučke na priklučku za lan ne svetijo ko je vse priključeno.
kakšno je vaše mnenje?
nujno rabim pomoč!!!!help
hvala
- spremenil: red_point ()
red_point ::
sm vklopil. vse kable sm dvakrat preveril. nič ne sveti na plati.
nwm.
EDIT:
a je možno daje s plato kj narobe? računalnik je star 3 mesece.
amd 995BE
4 gb rama a-data
gigabyte ga- ma 790xt-ud4p
lc power lc 6600 gp2 v2.3
smasung spin point f3 1 tb
to je konfiguracija.
nwm.
EDIT:
a je možno daje s plato kj narobe? računalnik je star 3 mesece.
amd 995BE
4 gb rama a-data
gigabyte ga- ma 790xt-ud4p
lc power lc 6600 gp2 v2.3
smasung spin point f3 1 tb
to je konfiguracija.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: red_point ()
Goran's Blog ::
Zelo mogoče ko si spihal je prišlo do elektrostatične napetosti kar ti zna uničit konponente!
hudychk ::
Hmm, ne ga tko strašit mckmck :) Se je tud men kr nekejkrat to zgodil, ko sem s sesalcem in čopičem čistil računalnik, in na koncu sem izklopil vse napajalne kable in jih nazaj vklopil, pa je delalo. Morda je res kaj povezano s statiko, ampak te ne bi ustvaril dovolj s spihovanjem, da bi uničil kakšno komponento... Če bi to držalo, na servisih ne bi uporabljali kompresorjev za spihovanje računalnikov...
The Devil himself!
Duhec ::
Vseeno poglej, če je kabelček za "Power On" gumb dobro nataknjen na konektorju na plošči.
Preveri vtičnice 220V~.
Preveri vtičnice 220V~.
Goran's Blog ::
hudychk hehe ja prav imaš hehe:)
Če gledamo tako tudi mi ne bi smeli prijamat konponentov z rokami kar tako bi morali se prej ozemljiti hehe:)
Če gledamo tako tudi mi ne bi smeli prijamat konponentov z rokami kar tako bi morali se prej ozemljiti hehe:)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 17853 (13976) | G_mAn |
» | Pregrevanje prenosnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 2582 (2468) | SplitCookie |
» | Matična plošča ima probleme iz nič.Oddelek: Pomoč in nasveti | 1457 (1186) | WinX64 |
» | Resevanje politega Thinkpada (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4506 (3131) | maia |
» | Epox 8RDA+ prenizek VDDOddelek: Strojna oprema | 2740 (2467) | Pyr0Beast |