» »

Modern Warfare 2 še vedno podira rekorde

Modern Warfare 2 še vedno podira rekorde

TorrentFreak - Priljubljenost najnovejšega naslova iz serije Call of Duty skorajda ne pozna meja, saj je rekordom v prodaji sledil tudi rekord pri količini nelegalnih prenosov. Teh je bilo v letu 2009 oz. pravzaprav v dveh mesecih od izida kar 4,1 milijona samo za osebne računalnike, več kot dvakrat več od najbolj piratizirane igre iz leta 2008, Spore (izid v začetku septembra, 1,7 milijona prenosov za PC). Številki za Modern Warfare lahko dodamo še 970.000 prenosov za Xbox 360, kar prek vseh platform pomeni trikrat več prenosov od Spore (slednji je na voljo le za osebne računalnike z operacijskim sistemom Windows oz. OS X). Lanskoletno zmago Spore je z letošnjimi rezultati preseglo vseh 5 najbolj prenesenih iger, The Sims 3 na drugem, Prototype na tretjem, NFS: Shift na četrtem ter Street Fighter IV na petem mestu z 1,85 milijona prenosi. Z dobrim milijonom prenosov New Super Mario Bros., ki vodi na lestvici Nintendo Wii, lahko vidimo, zakaj založniki raje razvijajo igre za konzole, saj so zaslužki tam večji. Pri TorrentFreak poročajo še, da je veliko večje število nelegalnih prenosov posledica podvojitve števila uporabnikov uTorrenta v primerjavi z lanskim letom, kljub nekaterim napovedim, da se promet na P2P omrežjih zmanjšuje.

31 komentarjev

tsatthoggua ::

MW2 - prav jim je. Tudi sam sem pripomogel k temu rezultatu, je pa to ena tistih iger ki jih sigurno ne mislim kupit.

Activision je pomoje ze prevec zasluzil na hyped folku - komur se ta trditev ne zdi pravilna, pa toliko boljse - placali ste pravo cena za dobro igro (po vase). Pricakujte pa kmalu placljive dodatke v smislu 2 nove mape (only 19.99€??), ker ocitno folku denar rad leti iz rok ;)

Ne stekam vec folka - ni dedicated serverjev, cheaterjev (baje) polno, cena pretirana - folk pa navali kot na vroce zemlje. In potem te se malo manj kot krizajo, ker se trudis, da bi bila igra se bolja kot je.

Bor H ::

Priznam, probal sem jih vseh pet, samo v CODu sm zdržal več kot začetnih nekaj levelov. Ergo, če že katero, bi kupu MW2.

particle ::

Ker sem bil s travniško verzijo (SP) zelo zadovoljen, sem se odločil da kupim original in poskusim še MP. Po skupnem času dveh dni~ čistega gameplaya sem dosegel prestige mode, po katerem me je pa začelo vse skupaj minevati, in trenutno imam še eno igro ki bo več ali manj nabirala prah na polici.

g. Oden ::

Sam je sicer nisem dolpotegnil pa tudi kupil je nisem. Se mi zdi škoda po eni strani pasovne širine ter zajebavanja s kreki in raznimi drugimi zadevami, po drugi strani pa denarja.

=666= ::

Jest sem si dolpotegnu samo prvi COD (2004) , in je po 20 minutah igranja MPja letu z diska. Cel kup enih bunny loserjev. Takrat sem glih net dobil in še nisem vadel kako zgleda multiplayer .Nejprej sem mislil , da je to en zajebantski server , ampak sem pol ugotovil , da se to dejansko tako igra. Od takrat me Call of duty serija ne zanima več.

galu ::

SP je vredu, MP pa zanič, srečen sem da nisem kupil igre.
Tako to gre.

dronyx ::

SP je v redu? Zaradi mene tudi če SP sploh ne bi naredili in bi bil MW2 samo multiplayer igra. Za tistih par uric "deja vu" nažiganja je po moje absolutno škoda vložiti toliko dela. Mnogo bolje, če bi energijo in resurse namesto v SP dali v to, da bi MP imel še kakšne dodatne mape ali bi ga kako drugače naredili boljšega.

Če gledam samo SP, je meni tudi Wolfenstein bil dosti bolj zabaven od tega.

Dopuščam pa, da imamo različne okuse.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

Berserker ::

"970.000 prenosov za Xbox 360"

Teh skoraj miljon uporabnikov so taprvi končali kariero z banom.

particle ::

Sp je itak uredu, še posebej scena iz letališča. Glede dolžine same igre sm se pa itak sprijaznil že še preden je izšla: kratka, a slatka!

nekikr ::

Meni je bil tudi špil super a če bi ga kupil bi se pošteno sekiral. En večer in eno jutro pa sem bil na koncu...brezveze.

WyattEarp ::

res je. prekratka... kje so igrce ko si jih igral teden dni al pa še več (pa po par ur dnevno)? Far Cry je bla recimo dolga, pa COD2 tud. te današnje pa če maš ne normal težavnost en popoldan prideš do konca. in pol naj bi plačal 50EUR za to? kr neki...
AMD Phenom II 1090T,ASUS M4A89GTD PRO/USB3,12 Gb RAM(2x4Gb,2x2Gb)-1.600Mhz,
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.

particle ::

kje so igrce ko si jih igral teden dni al pa še več (pa po par ur dnevno)?


Borderlands, Risen, ...gta4 :D

nekikr ::

Civilization. Eno "huge" karto na "epic" lahko igraš tudi dva tedna, po več ur na dan. Kart je pa neomejeno in vedno je malo drugače :)

blaz87 ::

SP obrnil na krekani.
Kupil po priporočilu prijateljev da bomo igrali MP kao ware in in, ter da je boljše da ni dedicated serverjev.

Po 1 uri igranja? Totalno razočaran. Bila 2 igrica v življenju original, in dolgo več ne bo originala.

Kaj šele STEAM politika, da igre prodati ne moreš. Na suportu imajo napisano češ da je to isto, kot da bi si šel vsako jutro sposodil k sosedu pekač za toastera.

Kje živimo. Steam je čista glupost.

destroyer2k ::

blaz87

Steam ni glupost, če pa meniš to potem pa hitro piši razvijalcem, da nisi zadovoljen z steam in bi raje imel DRM (3x lahko samo inštaliraš potem more ti pa dovoliti firma da še lahko večkrat).

dronyx ::

Po moje Steam igro lahko prodaš naprej, samo moraš vsako registrirati pod različnim uporabniškim imenom, ker potem prodaš v bistvu uporabnško ime, na katerega je igra registrirana (domnevam da je tako).

3p ::

"Kaki kurc, obrno sem jo v 15 minutah pa naj bi še plačal za to." ;((

Riff ::

zakon spil za SP :)

49106 ::

blaz87

Steam ni glupost, če pa meniš to potem pa hitro piši razvijalcem, da nisi zadovoljen z steam in bi raje imel DRM (3x lahko samo inštaliraš potem more ti pa dovoliti firma da še lahko večkrat).


Pa misliš da bi kdo kupil?

In ja steam je jajc. Namesto da bi bile igra na steamu cenejša je 50% dražja, stane namreč 60€ pri igabibi pa 40€ . Hvala lepa za steam.

Btw kakšen je lag pri multiplayer

Berserker ::

Ja steam je čista bedarija, za tiste ko na njem ničesar ne kupujejo. Za kaj za vraga sem moral namestit steam za igro empire total war in še mariskatero drugo, če sem igro kupil v trgovini in ne na steamu, vrjetno za to da lažje gnjavijo z reklamami, posiljujejo z dlc-ji in podobnim sranjem.

3p ::

Na Steamu človek samo ne sme bit nervozlek. Trenutno (še kako uro) imajo L4D za 5 pa nekaj Evrov... Drago?

DjTonic ::

Igro sem kupil v UK, ker je tam precej ceneje in mi ni žal niti centa. Podpiram delo avtorjev pri takšnih zadevah. Pred tem sem imel že COD 4, COD WaW in sedaj MW2. Igram pa na Xboxu 360.

Yaqwsx ::

steam je ze ql. ce igro kupis z namenom, da jo bos dalje prodal pac registriras na posebej account. pa pol prodas account.
nerabim vec teh bednih cdjev iskat pa instalirat pa pol se patchat. na stemu lepo oznacim igro pocakam 2 urci pa jo dol potegne z vsemi patchi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Yaqwsx ()

DjTonic ::

Aja pa na Xboxu je fajn, ko imaš razne achievementse :) Prvo grem običajno igrat na Regular, da vidim kak stvar zgleda potem pa Veteran. MP pa je tudi zgodba zase, non stop ogromno folka in super vzdušje. Special Ops pa še nisem kaj dosti špilal. Kdor ima možnost naj poskusi špil na Xboxu :)

Yaqwsx ::

achievmentse mas tud na pc

http://steamcommunity.com/stats/ModernW...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Yaqwsx ()

ahac ::

Aja pa na Xboxu je fajn, ko imaš razne achievementse :)

Ko sem bral tr33kov post sem pomislu ravno na to:
Na Xbox so achievements THE BEST. Če pa na PCju rabiš Steam za achievements je pa to beda do konca al kaj? :))

Steam je DRM.
In če mam na izbiro to, da dajem DVD v PC (po možnosti z kakšnim bednim DRM, ki se ne da odstranit) ali pa da se logiram v Steam... potem rajš izberem Steam.
Potem imaš pa še friend listo in enostavno invajtanje friendov v špile (če špil uporablja Steamworks za to), cross-game chat, ... in-game web browser ,...
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

RejZoR ::

Steam ni popoln, je pa sigurno boljša izbira kot ogabne aktivacije z omejenim pteviom aktivacij. Če to ni najbolj pederska zadeva ever, pol pa ne vem kaj je. Lažje požrem vse druge oblike zaščite, samo tega pa ne.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

MrStein ::

Direct2drive: dolpotegneš v uri-dveh, instaliraš, špilaš.
Lahko na DVD posnameš in (pro)daš sosedu.

Aha, torej skoraj 10% je piratskih verzij? Kaj pa jokcanje o milijardnih izgubah?

Z dobrim milijonom prenosov New Super Mario Bros., ki vodi na lestvici Nintendo Wii, lahko vidimo, zakaj založniki raje razvijajo igre za konzole, saj so zaslužki tam večji.


Kako se iz tega podatka da sklepat, da je zaslužek na konzolah večji?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

OmegaM ::

Meni pa je recimo igra zelo všeč, še posebej glede na to kakšne igre zadnje čase izidejo.

Katastrofa, imam občutek, da je čedalje več slabših iger.

LP, M
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

Seto ::

Steam je res brezveze, če ne kupuješ, drugače pač ne. Pri prodaji špilov prek Steama so na boljšem kupci in razvijalci, saj ni potrebno plačevat deležev tistim, ki špile samo pošiljajo okrog in jih dajejo na police. Slednji sicer niso najbolj veseli, ampak gre pa v tem primeru lahko več denarja v razvoj iger, kar pomeni, da so igre lahko boljše.

Kar pa se MW2 tiče, ga ne bi kupil predvsem zato, ker je narejen s premalo domišljije. Saj v smislu gameplaya niti ni slab, samo za kakšno pametno vsebino je pa očitno zmanjkalo denarja? In čeprav sem bil vedno na strani tistih, ki so se smejal kvazi ekspertom, ki so govorili, da se folku zmeša zarad iger, imam ob scenah, kot je tista na letališči celo pomisleke, da je možno, da bi kakšen psihopat, kaj takega prav po zgledu igre želel prakticirati v RL. Saj vem, da pri 99,9999 % normalnih ljudi to ni možno, ampak take igre igrajo tudi nekateri, ki v ta delež ne spadajo.
Slovenski Android portal http://slo-android.si

CookieTime ::

CoD podira rekorde, tu pa večinoma same kritike. Se pravi, da razlog za takšne številke ni v kvaliteti igre, čeprav je igralnost svetovna (ki pa je ista že od prejšnjih delov). Kot je Seto dejal, v igri ni popolnoma nič originalnega za razliko od par dobrih sekvenc.
MW2 je imel že daleč pred izidom prekleto dobro promocijo in jo ima še sedaj - spam FTW. In če še podkupiš par dobrih strani ki dajo oceno 9,8/10, dobiš igro leta.

Sam sem ga igral in ne govorim da MW2 ni dober špil, ampak takšne prodaje si niti približno ne zasluži glede na to kaj ponuja - dobro akcijo, kar pa je tudi vse.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Firefox 4 bolje drugi dan

Oddelek: Novice / Brskalniki
214706 (3719) k4vz0024
»

Internet Explorer 9 v prvem dnevu solidno

Oddelek: Novice / Brskalniki
4011591 (10081) Bor H
»

Najbolj zaželeni Heroji

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
193445 (2407) Ashrack
»

Deset najbolj piratiziranih iger (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
20116740 (10501) BigWhale

Več podobnih tem