» »

Firefox 4 bolje drugi dan

Firefox 4 bolje drugi dan

Ars Technica - Firefox 3 ima v rokah svetovni rekord v številu prenosov programske opreme v prvih 24 urah od izida, ko je to različico Mozillinega brskalnika preneslo kar 8,3 milijona ljudi. Firefox 3.6 se je temu dosežku nekoliko približal s 5,5 milijoni prenosov, a mnogi so z izidom Firefox 4 pričakovali nov rekord. Temu ni bilo tako, saj se je po prvih 24 urah števec prenosov ustavil pri 7,1 milijonih. Firefox 4 vseeno beleži stabilno rast, kar dokazuje tudi Mozillina grafika prvih dveh dni prenosov, ki jih je zabeležil najnovejši Mozillin brskalnik.

Drugi dan je bil namreč z 8,75 milijoni prenosov uspešnejši od prvega, skupaj pa je bilo v prvih 48 urah zabeleženih 15,85 milijonov prenosov. Iz grafike lahko izvemo, da je bila to celotna populacija interneta leta 1995, da je število prenosov višje od števila prebivalcev Los Angelesa, da je bila pri prenosih najbolj aktivna država ZDA (4,45 milijonov prenosov), medtem ko pri regijah ta naslov drži Evropa s 6,63 milijoni prenosov. V povprečju se je na minuto v prvih 48 urah preneslo 5.508 namestitvenih datotek novega Firefoxa. Števec je z dobrih 15 milijonov od 24. marca v preteklih dneh še dodatno narasel, saj se je število že skoraj potrojilo. Za časa pisanja novice se bliža 43,5 milijonom prenosom, nedvomno pa se še lep čas števec ne bo ustavil. Podobne rezultate kaže tudi StatCounter, saj je bil pred dnevi (27. marca) Firefox 4 že prek 5 % tržnega deleža med brskalniki.

21 komentarjev

blackbfm ::

Jim ta rekord nič ne pomaga ker brskalnik je pa še vedno beden..pogosti random freezi, pade na acid 3 (še mobilni safari zna opravit z njim), beden zoom itd..

nodrim ::

meni še ni freeznil nobenkrat .. hitrejši od 3ke je precej .. kakšen je pa beden zoom?

OK.d ::

naj raje še povejo, koliko uporabnikov od teh 43 mil. ga je obdržalo, jaz sem šel nazaj na 3.6 ker me razen hitrosti ni zaenkrat prepričal
LPOK.d

subby ::

pa od kje jim te nenatančne cifre... sam sem spremljal tako prvi kot drugi dan, kako bo in je blo 6,9 v prvem dnevu ter okroglih 10 v drugem

opeter ::

Jaz ga uporabljam. Super je. Sicer sem potreboval pol ure, da se zadevo prilagodil svojim potrebam, a sem se že navadil na nov vmesnik. Tudi zavihke sem pustil zgoraj.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

r0ker ::

zelo so mi všeč ti novi vmesniki. no operi še manjka malo pospravljanja.
Imam navado, da dam na računalnike zravn IEja še FF. Zdaj na Win7 samo updejtam na IE9 in je super, na XPjih sem pa updejtal FF na 4ko pa je tudi super.

Afo ::

Ej meni se FF4 odziva kot da ima downov sindrom.
Nč ni od njega. 3-ka je bila vsaj dokaj odzivna. Ne vem kje je problem - in ne: ne laufam win7 na 486-ki =) (računalnik je dovolj zmogljiv).
Bolje biti mlad in neumen, kot samo neumen!

antonija ::

Men je 4ka strasno vsec... dela vse kar sem rabil v 3.6, hitrejsi je, pa se izgled se da komot spravit na starega (za desktop monitor) al pa uporabit slimmed down UI (za netbook). O kaksnih freezih, stekanju ali kaj podobnega pa ne duha na sluha. Zaenkrat super!
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

m47hingi ::

Ni revolucija je pa evolucija in sem zadovoljen z 4

WamPIRe- ::

Kot sekundarni brskalnik zame deluje več kot zadovoljivo. Mi še ni "zmrznil" z razliko od 3.6.
Msi Z77 | Intel i7-3770K | Kingston HyperX DDR3 16GB
CM Silent Pro Gold 700W | Asus RTX 2080 | Samsung 850 EVO 250GB
Samsung 850 EVO 500GB | 2x Asus ROG PG279Q

PARTyZAN ::

blackbfm je izjavil:

Jim ta rekord nič ne pomaga ker brskalnik je pa še vedno beden..pogosti random freezi, pade na acid 3 (še mobilni safari zna opravit z njim), beden zoom itd..


- Why Firefox 4 won’t score 100 on Acid3
- Meni FF4 ni zmrznil še nikoli. Pa ga uporabljam od bete 6 naprej.
- Kaj točno je narobe z zoomom?

M.B. ::

Kakih večjih sprememb GUIa nisem opazo. Edino tabe mi je hoto dat nad vnosno okno, pa je samo en checkbox blo treba spremenit.

Mi je pa zelo všeč kar so z zavihki naredli, da odzoomaš pa lahko grupiraš pa to.

Po moje pa ta števec ni zelo realen, ker mislim da šteje samo windows pa Mac instalacije. Linuxaši večinoma iz repositorijev dobimo kar ne vem če se šteje.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

AndraZK ::

meni je 4 super, nazaj na 3 ne grem predvsem zaradi hitrosti
friznil mi še ni
The Matrix Has Me...

ABX ::

Na malem prenosniku sem jo posodobil na 4. Na main PC in v službi sem še na 3, zaradi addon-ov.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

PrimozR ::

M.B. je izjavil:

Mi je pa zelo všeč kar so z zavihki naredli, da odzoomaš pa lahko grupiraš pa to.

A to tista Panorama, ki dela tako obupno, da bi bilo vseeno če je ne bi bilo?

PARTyZAN ::

Ne, to je tista panorama, ki nima konkurence v tab managmentu.

PrimozR ::

Aha, tista, ki dela z ~2 FPS, se ne resiza z resizanjem okna in se mi pri vskaem zagonu panorame odpre nekoliko izven okna, da jo je treba prestavljati. Le zakaj nima konkurence, mogoče ker je izven konkurence v sucky departmentu.

Resno, plug-in SHowcase za Firefox je, čeprav prav tako nekoliko počasen, deloval precej bolje.

PARTyZAN ::

Kaj se odpre nekoliko izven okna? Animacija prehoda v tab ni ravno tako "smooth" kot bi želel ja, ampak ni nič počasnejša kot bi morala bit, tako da te ne ovira pri delu.

Edino kar je res, je to da se prostori ne resizajo z oknom. Meni je sicer vseeno, ker okna brskalnika ne resizam nikoli \o/.

Sem pa tudi prepričan, da so to samo porodne težave, ki bodo z časom izginile. Važno je, da je koncept implementiran in za moje pojme (že zdaj) nima konkurence v tab managmentu. Jaz Panoramo uporabljam vsak dan in mi nekako služi točno tako kot piše "na škatli".

PrimozR ::

Vedno je Panorama okno pozicionirano izven zaslona pri maximiranem browserju. Toliko, da se ne vidi zgornje (občasno tudi levega stolpca) vrstice tabov. Pač, zadevo primeš in jo potegneš na zaslon. Ampak vseeno najeda.

Panorama je kul, ne me razumet narobe. Je precej bolj priročno sortiranje tabov (pač enake novice skupaj), kot pa drmanje po tab vrstici, ko čakaš 5 minut da prideš skozi tistih 50 zavihkov. Ampak tale implementacija nekoliko šepa. Ma ene par velikih napak, ki so verjetno še bolj poudarjene, ker sem navajen IMO rahlo boljšega Showcasea.

PARTyZAN ::

Nevem, jaz te tvoje težave z čudnim pozicioniranjem ne morem replicirat tudi pri FS.

k4vz0024 ::

Imam težave z povrnitvijo tabov ob nalaganju. Velikokrat se odprejo prazni....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prvi dan skoraj 7 milijonov prenosov Firefox 4 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
6018743 (15558) ]Fusion[
»

Firefox 4 prihaja 22. marca (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
5815264 (12762) McGregorSL
»

Internet Explorer 9 v prvem dnevu solidno

Oddelek: Novice / Brskalniki
4011469 (9959) Bor H
»

Firefox tretji najhitrejši brskalnik

Oddelek: Novice / Brskalniki
356616 (4013) GoldRakun

Več podobnih tem