» »

Življenska doba CDjev

Življenska doba CDjev

ss1234 ::

Mi lahko gdo pove življensko dobo CDjev? In to tovarniško zapečenih CDjev. Ker vsi če so pravilno spravljeni (usaj moji) še vedno brezhibno delajo, pa tudi če so stari 20 let.

huek111 ::

Glede na to da so prvi CD naredili okrog leta 1982 težko verjamem ,da imaš doma CD letnik 89´(zdaj pa še reci, da cd R-RW)!
No pa tudi, če imaš, se mi zdi da so prvotni CD-ji bili bolj trpežni kot zdaj - sploh originalni(ti imajo verjetno nekoliko daljšo življensko dobo)
Današnji ne zdržijo več kot 5-10 let, če niso ustrezno shranjeni( v avtu tudi manj),zdi pa se mi,da zaradi vedno cenejših materjalov ne zdržijo niti toliko!(Se prej oluščijo).
Če imaš res CD iz leta 89` ti priporočam, da si jih "prepečeš" kajti življenska doba se jim končuje, čeprav so ti takrat proizvajalci obljubljali "neuničljivost"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: huek111 ()

KoMar- ::

Tovarniško izdelani zdržijo zelo dolgo, CD-Rji pa odvisno od uporabe in pravilnega skladiščenja...

Nagi Bator ::

Tovarniski CD-ji imajo kar dolgo zivljensko dobo in niso "zapeceni" ampak "stancani".
Vsi, ki sem jih nabavil se v 80' delajo brez problemov, medtem ko doma zapecen CD zacne crkovat ze po par letih,
pa naj bo se tako pravilno shranjen. Odbojna metalna plast pac oksidira. Mi pa zaenkrat delajo se vsi mitsui CD-R,
ki sem jih pekel 10 let nazaj in so imeli zlato odbojno plast. Nisem jih videl v trgovinah ze vec let.

teoo ::

če imaš spečene CD-je spravljene v vakumskih vrečah v zmrzovalniku zraven šap od medveda Rožnika, znajo zdržati precej dolgo.
defying gravity

Nagi Bator ::

Hudo dvomim, da organski barvi v katero se zapecejo podatki, pasejo temperature izpod nicle.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kvaliteta CD-R medijev

Oddelek: Pomoč in nasveti
162786 (2247) hojnikb
»

10 let star CD in disk

193608 (3098) [D]emon
»

Življenska doba doma zapečenega cd-ja?

Oddelek: Zvok in slika
101557 (1288) Jst
»

Kolk je življenska doba CDjev ?? ... nekateri pravijo da crkne že po 2 letih ???

191581 (1140) SasoS
»

Smartbuy cdji (strani: 1 2 3 )

1168841 (6256) City

Več podobnih tem