Forum » Pomoč in nasveti » Kje tiči problem?
Kje tiči problem?
BlackHole ::
Začelo se je takole. Igral sem GP4 in kar naenkrat sredi igre se je monitor zatemnil (tudi lučka na monitorju, ki signalizira signal se je iz zelene spremenila v oranžno). Nato računlanik ni upošteval nobene tipke oz. kombinacije tipk. Tudi gumb za reset ni deloval. Računalnik sem ugasnil in ponovno prižgal. Dokler se je nalagal BIOS je bila slika normalna, ko pa se bi moral naložiti sistem (imam meni za WIN2000 in WINXP) se je spet prižgala oranžna lučka na monitorju in spet je vse skupaj "zamrlo". NAto sem računalnik spet ugasnil in počakal malo dlje (5-10 min). Po vklopu je vse delovalo normalno, le da je začelo grozno škrtati po disku, tako da se je sitem nalagal več kot 5 minut. Disk je bil IBM 15 GB, zato sem seveda mislim, da je krivec za to disk. Kljub temu, da je nasldenji dan vse (tudi disk) delovalo normalno sem disk prodal in kupil novega ter ga namestil in na novo naložil oba sistema. Po kakšnih 10 dneh brezhibnega delovanja se spet odpravim igrati GP4 in po kakih 15 minutah se zgodi popolnoma enak dogodek, vse isto, razlika je bila le ta, da je po daljši pauzi računlanik normano štartal brez problemov z kakšnim od dveh diskov. Zdaj sprašujem vas, kateri del hardvera povzroča te težave (sumim ploščo ali kak del na njej), ker softver (GP4) skoraj nemogoče da bi bil krivec za to. Zanimivo je predvsem to, da slika na ekranu je, dokler je stvar v biosu (DOS-u), ko pa pride do grafičnega nalaganja, pa slika izgine. Zdaj dela spet vse normalno, samo bi rad vedel, katero stvar crkuje.
BlackHole ::
Sem že pomislil na to, vendar pa je tako, da računalnik ni bil prižgan več kot uro (morda dovolj), vendar pa že dalj časa nisem menjal nobene komponente in s tem sistemom še nikoli nisem imel težav s pregrevanjem, tudi navit ni noben hardver, poleg tega je v sobi tudi klima (če je potreba).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC se po par sekundah starta nepričakovano ugasneOddelek: Strojna oprema | 3113 (2375) | suhi |
» | Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5763 (4699) | svetetko |
» | Računalnik se kar naenkrat ne zažene več, ni slike, lucka na ekranu utripa - pomoc!Oddelek: Pomoč in nasveti | 10183 (7966) | Tac20 |
» | Računalnik problem. prosim za pomoč.Oddelek: Strojna oprema | 1811 (1689) | kikicar |
» | Problem z mojim osebnim racunalnikomOddelek: Strojna oprema | 1258 (903) | Pyr0Beast |