Forum » Operacijski sistemi » Windows 7 in My Book World Edition
Windows 7 in My Book World Edition
CWIZO ::
Pozdravljeni,
imam PC z Windows 7 (home edition, 64bit) in pa mrežni disk WD My Book World Edition.
Oba sta v mrežo povezana preko ruterja. Iz PCja vidim router in vse javne mape. Problem je pa ko preko admin panela od diska naredim userja in folder do katerega ma dostop samo ta user. Do teh folderjev potem iz Win7 ne morem dostopati pa da se ubijem. Folder vidim ko pa kliknjem nanjga in vpišem username/password (ki sem ga določil v admin panelu) pa mi javi tole:
Sem probal potem z leptopom ki ima gor XPje (in je povezan preko wirelessa) pa lahko normalno dostopam do teh folderjev in datotek ki so notri.
Kaj torej delam narobe v Win7?
imam PC z Windows 7 (home edition, 64bit) in pa mrežni disk WD My Book World Edition.
Oba sta v mrežo povezana preko ruterja. Iz PCja vidim router in vse javne mape. Problem je pa ko preko admin panela od diska naredim userja in folder do katerega ma dostop samo ta user. Do teh folderjev potem iz Win7 ne morem dostopati pa da se ubijem. Folder vidim ko pa kliknjem nanjga in vpišem username/password (ki sem ga določil v admin panelu) pa mi javi tole:
Sem probal potem z leptopom ki ima gor XPje (in je povezan preko wirelessa) pa lahko normalno dostopam do teh folderjev in datotek ki so notri.
Kaj torej delam narobe v Win7?
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...
No najbrž tole niti ni tolko na My Book-a vezano kot na katerikoli mrežni disk ...
hancic.info
Bom probal v ponedeljek ko bom v pisarni spet. Se oglasim takrat, za 1x pa hvala!
hancic.info
To ne dela.
Sem pa probu zdej prek IPja se povezat (IP\ime_folderja) in pridem notr.
Zakaj prek imena ne, prek IPja pa ja?
Sem pa probu zdej prek IPja se povezat (IP\ime_folderja) in pridem notr.
Zakaj prek imena ne, prek IPja pa ja?
hancic.info
Maš kako idejo kako rešit to? Disejblam ipv6 na network adapterju?
hancic.info
darkolord ::
Ja, poskusiš lahko, da vidiš, če je kaj s tem povezano.
A če se probaš povezat prek imena, ti javi prav enako napako kot je na slikici v prvem postu?
A če se probaš povezat prek imena, ti javi prav enako napako kot je na slikici v prvem postu?
Ma mal čudn je vseskupej zdej. Če grem Computer -> Network in kliknem na mrežni disk (ki je prikazan z imenom) se mi v address baru pokaže IP diska zdej in če kliknem na en folder mi dela na enem pa ne.
Javi pa tak error kot je na sliki ja.
Javi pa tak error kot je na sliki ja.
hancic.info
darkolord ::
A imaš za različne mape različna uporabniška imena?
Tista napaka v bistvu pomeni, da lahko za povezavo na en server hkrati uporabljaš le eno uporabniško ime.
Z "net use" poglej, če imaš že kakšne aktivne povezave pod drugim uporabniškim imenom. Če imaš, jih pobriši (moj prvi post) in poskusi ustvariti network drive direkt z uporabniškim imenom:
net use x: \\ime\jan_private /user:uporabnisko_ime
Tista napaka v bistvu pomeni, da lahko za povezavo na en server hkrati uporabljaš le eno uporabniško ime.
Z "net use" poglej, če imaš že kakšne aktivne povezave pod drugim uporabniškim imenom. Če imaš, jih pobriši (moj prvi post) in poskusi ustvariti network drive direkt z uporabniškim imenom:
net use x: \\ime\jan_private /user:uporabnisko_ime
Toj bla fora zgleda ja, sem bil z enim prijavljen že pol sem pa hotu dostopat do drugega folderja k je mel drugega userja dodelenega. Do folderjev do katerih mam dostop loh zdej normalno dostopam.
Dela tut preko imena zdej.
Zgleda sem se zaštrikal ko sem na začetku probaval in se prjavu večkrat. No uglaunem zdej dela tko kot mora. Milijonkrat hvala res!
Dela tut preko imena zdej.
Zgleda sem se zaštrikal ko sem na začetku probaval in se prjavu večkrat. No uglaunem zdej dela tko kot mora. Milijonkrat hvala res!
hancic.info
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 52149 (23899) | simone |
» | Gajba piva za rešitev mrežneag problema Vista-W2KOddelek: Omrežja in internet | 3220 (2344) | just_a_cook |
» | Kako nastaviti LAN?Oddelek: Omrežja in internet | 11601 (7271) | Tomi |
» | Domače omrežje ne DELA - prosim za pomočOddelek: Omrežja in internet | 1625 (1447) | hruske |
» | Windows XP mreza errorOddelek: Pomoč in nasveti | 1804 (1537) | aliado |