» »

uvoz asusovih plat

uvoz asusovih plat

Asterix ::

kak bi priso v stik s kakim dealerjem?sem jim pisal na asus, bomo vidli, kaj bo s tega.
ker namrec plata iz tovarne stane kakih 5,6 krat manj, kot pa pri nas.mam pa firmo, tak da morem poiskat najboljso resitev.
kaki predlog?
hvala, lep pozdrav!
N e o

StarY ::

plata iz tovarne pride cca 30% manj skupaj (z vstetimi transportnimi stroski) manj, ne pa 5,6 krat za bozjo voljo, od kod ti tak podatek.:\

m.i.h.a. ::

Nekje sem prebral (pa ne v Novicah), da je cena izdelave enega athlona 15 000sit ostalo je firma...

AngelOfDeath ::

m.i.h.a. po moje je manj (cena izdelave) :D

Asterix ::

sem reko, da pride 5, 6 krat manj izdelava, to sem mislo.....po drugi strani pa : ce se ne grebes za denar tak kot vse nase firme, ce mas srce za to, more it......kdo od vas pa ne bi kupil kake odlicne konfiguracije za 20,25 % bolj poceni kot od drugih firm?LP

Leo ::

Ce ne razpolagas z velikim kapitalom ne vem kako ti bo uspelo sestavljat konfiguracije 20% ceneje kot ostali veliki prodajalci.
V Sloveniji bodo vedno malo visje cene kot recimo v Nemciji kar je cisto logicno. Dealer ki proda v Slo 3000 plat na leto je uspesen, dealer ki proda 3000 plat u Nemciji je pa za en k... Logicno je da Nemski dealer dobi izdelke po precej bolj ugodni ceni kot Slovenski zaradi precej vecje kolicine ki jo proda.
Povprecnemu Slovenskemu prodajalcu ostane od posamezne komponente od 8-15 %. Uvozniku med 20-40. S tem da za plate prej velja 20% kot 40.
pcxel good luck!:D

leonius ::

upam, da veš, da ce hoces dobit posteno dealersko ceno, moras kupit na enkrat kakih 100 plat. Recimo, AMD in Intel ne prodajata nikomu manj kot 1000 procesorjev na enkrat. Sicer pa...v slo je uvoznik Asusa Comtron. Z njimi se zmeni:;(
Ja, pa RES good luck.

||_^_|| ::

ASUS ti 100% ne bo prodal plate mimo dilerja, ker ga tko veže pogodba (če obstaja ekskluzivni zastopnik za SLO).

Če jo pa hočeš 30% cenej jo pejt pa v nemčijo iskat.:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ||_^_|| ()

Asterix ::

evo, prav to me zanima......zakaj bi morajo vse firme kupovat prav od comtrona, ki je uradni zastopnik?

nodes ::

Vsak posrednik več zasluži (tudi država RS) kot sam izdelovalec in to velja povsod. Vsi moramo živet. Kaj bi se zgodilo, če bi vsi samo nekaj proizvajali?

Asterix ::

torej bi mogo koncesijo placat drzavi, ce bi hotel postati uvoznik......zanimivo..
hvala za odgovore.

||_^_|| ::

Kje si pa to s koncesijo pobral?:)

To gre tkole: Lahko so zastopniki (jih je lahko več), lahko pa je ekskluzivni zastopnik (samo eden), ki ima pod kontrolo neko državo. In če je edn ekskluzivni, pol je ta edini v naši državi. In ti asus zarad njega ne sme prodat plate.

StarY ::

Kaka naivna ramisljanja, jezus kristus!

Proizvodnja plošče al pa proizvodnja enga procesorja je cisto nekaj drugega... procesorsko jedro je itak eno in isto, majhno, sam razvojni stroški so zelo visoki. Tok da je v ceno procesorja vset tudi strosek razvoja, ki pa ni majhen. V bistvu je delez teh stroskov bisveno vecji kot pa delez stroska proizvodnje enega procesorja.

V proizvodnji plošče je pa zgodba cist drugacna. Razvoj plošče je poceni, proizvodnji stroski so pa bistveno vecji. Mislim, da ni tako tezko razumeti, da ima plošča npr 100 elementov, procesor pa kvecejmu nekaj.

Tok, da se ne smesit s tem, da je proizvodnji strosek ene plošče 5, 6x manjsi od koncne cene. Cist enostavno, NI!

In, ce hoces bit distributer za npr. ASUSa v Sloveniji, bos dragi moj moral prodat cca 800-1000 plošč na MESEC.

Pa kaksne koncesije drzavi, ljubi bog...

PS: Za ASUSa sta dve firmi v SLO uradna zastopnika: Acord in Comtron

Asterix ::

8-15% bi bil moj zasluzek.....tak mi je tudi reko sef od PC Soft firme....ce gre plata iz tovarne samo cez 3,4 ljudi ali podjetja, si lahko predstavljas, koliko stane proizvodnja......
primer: razvoj kakega novega avta stane dosti vec, kot je pa prodajna cena, zato celotna proizvodnja plate nima nobene zveze s tem......ja, tako je to.Dragi moj!

StarY ::

Tole razmisljanje je cist skregano z ekonomsko logiko. Podjejte vsekakor deluje dolgoročno. Saj ni bilo ustanovljeno, da bo izdelovalo samo en procesor ali samo eno matično ploščo do konca svojega obstoja.
Zato, če seštevaš stroške oziroma proizvodne stroške (kakorkoli), moraš vsekakor upoštevat tud stroške razvoja, saj bo lahko samo s tem denarjem pokrilo stroške razvoja novih produktov. S tem si bo omogočilo tudi nadaljni obstoj.

Razvoj IMA se kako veliko pri skupnih stroških določenega izdelka in se jasno porazdeli na stevilo prodanih izdelkov.

Sorry, sem diplomirani ekonomist.

PS: Marže pri največjih evropskih dealerjih so tam okol 1-5%, odvisno od količine.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: StarY ()

Leo ::

1-5% ?
Kere marze ti to mislis?

leonius ::

Dragi, diplomirani ekonomist. Kaj pametuješ?
Sploh ni debata o tem...ni blo vprašanje kakšne stroške imajo z izdelavo plate, ampak kako biti uvoznik neke firme oz. dilat v SLO.:|

StarY ::

?
Dej husler preber vse poste, pol se pa oglasi, ja.

Vecji dealerji v Nemciji imajo od 1-5% marze, al pa svojga zasluzka kokr hoces.

Asterix ::

fantje, ne se jezit.....:)
se zmeraj vztrajam pri tem, da ce pri nas stane plata okoli 35 k sit, stane tistega prvega dilerja ali podjetje ki jo dobi iz tovarne kakih 7 k , vec kot 10 pa ziher ne......
hotel pa sem vprasat, kak bi priso do plat, cimbolj blizu tistega prvega....ce me kdo razume sploh.
LP!!!

malinavc ::

nevem kak je kr platah, sam vem, da je moj znanec, ki ima firmo (računalniško seveda), nabavu pioneerjeve DVDrome 116, po 4.000 SIT/komad...tuki so se pa prodajal takrat po 18k sit/komad!jst sm ga dubu pa za 8k sit :D
...odvisno s katere perspektive gledamo...

Leo ::

pcxek:Nazalost se motis. Tudi ce bi ti ratalo nabavit plate direktno iz tovarne jih ne bi dobil po taki ceni kot si predstavljas. Sploh pa ti firma kot je Asus ne bi nikoli prodala nekaj 10 kosov.
Recimo pa da jih dobis po taki ceni kot si predstavljas in jih zacnes prodajati 20-25 % ceneje kot uvoznik. Kaj bi bil rezultat: Uvoznik bi enostavno spustil ceno pod tvojo in pac prodal eno posiljko z minusom...tebi bi pa ostala vecina posiljke. Skratka sam seb skodo delas u koncni fazi.

Res pa je da v Evropi ni vec zastopstev, ce pokazes denar se da vse dobit. Posebej u racunalniski industriji.

Duhec ::

pcxek: Ostala bi ti večina pošiljke, ki je zaradi (kar naenkrat višje) cene ne bi prodal niti pod roko. Pa še s papirji bi moral telovadit ( DDV,zaloga...) in se 3 leta trest, da kera plata ne crkne, ker se ti ene (ali 10) ne bi splačalo vrniti nazaj dobavitelju na svoje stroške. Skratka podoben bi postajal Jerovš....
Bolj pametno bi bilo , da postaneš dealer prvemu pri nas in se dokažeš z največjo prodajo pri nas. Če ti to rata verjemi, da boš imel večji zaslužek kot dobavitelj(uvoznik).8-)

žvau ::

Če hočeš zastopstvo za kakšno stvar se obrni na proizvajalca (Asus) pa jih vpraši. Če bodo zainteresirani (če Comtron in Acord ne prodata dovolj) te bo obiskal njihov predstavnik. Vprašu te bo o referencah (koliko računalniških komponent prodaš, servis itd.). Pol pa boš moru kupit ene 1.000 plat in jih seveda vnaprej plačat, prav tako boš plaču tud transport iz Tajvana. Ko bodo prišle do carine boš moru spet takoj plačat DDV državi. Pol boš pa lahko prodaju, pri čemer boš moru računat tud na zamenjavo pokvarjenih plat še tri leta. Če do sedaj nisi delu v računalniškem biznisu nimaš šans (vsaj ne z Asusom mogoče z kakšno manj znano firmo, ki pri nas še nima predstavnika) . Računalniški biznis ni neka meka tako kot nekateri mislijo. Samo poglej koliko firm je propadlo (Jerovšek, Iskra R., PCX (se je moru prodat)), da o manjših ne govorimo.

Malecky ::

Strošek izdelave AMD XP-ja je okoli 20$ cena se povzpe pri višjih modelih kjer je več izmeta samo ne tako drastično...



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj so (slovenski) proizvajalci neumni? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7314537 (12174) BigWhale
»

Izkušnje z elektronika.si (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
30326034 (14354) mirkuma
»

Prenosnik za deset dolarjev? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
6710618 (8137) nekikr
»

Cena izdelave proca

Oddelek: Strojna oprema
201760 (1390) celada
»

Epox 8RDA+ vs 8RDA !!! PAZITE

Oddelek: Strojna oprema
472668 (2052) borchi

Več podobnih tem