Forum » Izdelava spletišč » PHP: dinamično poimenovanje spremenljivk
PHP: dinamično poimenovanje spremenljivk
SubOrbit ::
Zivjo!
Znasel sem se pred sledecim problemom:
Imam bazo, v kateri so imena spremenljivk za nek javascript
(recimo i_var1, i_var2, i_var3...)
v javascriptu se uporabijo samo tiste, ki jih predhodno dolocis v bazi...
potem bi s PHPjem na naslednj strani (stran se z vrednostmi spremenljivk redirecta) rad preveril, ce te spremenljivke obstajajo.
tosepravi jaz iz baze dobim recimo tole:
$row[0] = i_var1
sedaj bi rad naredil nekaj v smislu:
if(isset($i_var1)) ...
kaksna ideja ali sem popolnoma narobe zastavil zadevo?
lp
Znasel sem se pred sledecim problemom:
Imam bazo, v kateri so imena spremenljivk za nek javascript
(recimo i_var1, i_var2, i_var3...)
v javascriptu se uporabijo samo tiste, ki jih predhodno dolocis v bazi...
potem bi s PHPjem na naslednj strani (stran se z vrednostmi spremenljivk redirecta) rad preveril, ce te spremenljivke obstajajo.
tosepravi jaz iz baze dobim recimo tole:
$row[0] = i_var1
sedaj bi rad naredil nekaj v smislu:
if(isset($i_var1)) ...
kaksna ideja ali sem popolnoma narobe zastavil zadevo?
lp
darh ::
če mal bolj podrobno opišeš kaj bi rad naredu, ti mogoče spacam kako alternativno rešitev...
Excuses are useless! Results are priceless!
MUC ::
Preber si manual, ker so ga zato tolk časa pisal, drugač pa je zate rešitev $$ (dvojni dolar) ... več o tem si preberi v manualu.
SubOrbit ::
ok...
imam javascripte, ki ti recimo pogledjo resolucijo, pa barvno globino etc.
za vsako informacijo (resolucija, colordepth, cookie-enabled...) so javascripti v posameznih .js datotekah (recimo resolucija.js, globina.js...) nekaksna modularna zasnova...
imam bazo, v kateri je napisano, kaj vse lahko preverjas (okoli 15 razlicnih stvari)
na prvi strani php bere iz baze, da pogleda, kaj bi jaz rad logiral, in to napise v stran v stilu:
script src=resolucija.js, script src=globina.js
preden pridobljene podatke vpisem v bazo, bi rad se preveril nekaj v tem smislu:
if(!isset($row[0]) || $row[0] == "unknown" || $row[0] == "false" || $row[0] == "undefined" ||
$row[0] == "none" || $row[0] == "" || $row[0] == " " || $row[0] == "0")
{
$row[0] = "other";
}
row[0] ima vrednost recimo i_resolucija, kar je ime spremenljivke, katera vsebuje podatek o resoluciji.
sedaj bi rad preveril, ce $i_resolucija ni slucajno recimo "false", "0", etc., vendar bi podatke o imenih spremenljivk rad prebral iz baze, ker ne vem, kdaj bom dodal nove module (recimo referer.js)
razumljivo?
lp
imam javascripte, ki ti recimo pogledjo resolucijo, pa barvno globino etc.
za vsako informacijo (resolucija, colordepth, cookie-enabled...) so javascripti v posameznih .js datotekah (recimo resolucija.js, globina.js...) nekaksna modularna zasnova...
imam bazo, v kateri je napisano, kaj vse lahko preverjas (okoli 15 razlicnih stvari)
na prvi strani php bere iz baze, da pogleda, kaj bi jaz rad logiral, in to napise v stran v stilu:
script src=resolucija.js, script src=globina.js
preden pridobljene podatke vpisem v bazo, bi rad se preveril nekaj v tem smislu:
if(!isset($row[0]) || $row[0] == "unknown" || $row[0] == "false" || $row[0] == "undefined" ||
$row[0] == "none" || $row[0] == "" || $row[0] == " " || $row[0] == "0")
{
$row[0] = "other";
}
row[0] ima vrednost recimo i_resolucija, kar je ime spremenljivke, katera vsebuje podatek o resoluciji.
sedaj bi rad preveril, ce $i_resolucija ni slucajno recimo "false", "0", etc., vendar bi podatke o imenih spremenljivk rad prebral iz baze, ker ne vem, kdaj bom dodal nove module (recimo referer.js)
razumljivo?
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C - shranjevanje rezultatov iz baze v arrayOddelek: Programiranje | 1246 (945) | Randomness |
» | [Visual C#] kako narediti vrstice?Oddelek: Programiranje | 1726 (1208) | dbeong |
» | povezovanje strani z tabeloOddelek: Programiranje | 1062 (929) | iggy |
» | [c++] osnovna težava z mysql apiOddelek: Programiranje | 2082 (1721) | SasoS |
» | [ASP.NET]Oddelek: Programiranje | 1346 (1200) | OmegaM |