» »

pripomba na zaklepanje tem

pripomba na zaklepanje tem

suse80 ::

Meni je jasno, da so npr. mp3 lahko ilegalni in legalni. Enako velja za programe.kakšne pa ima kdo na svojem disku, pa je njegova osebna stvar.
Navsezadnje, tudi nekateri servisi za dolvlečenje mp3 najbrž niso protizakoniti. To je samo interpretacija SONY, MS, BSA ipd firm. Če bi bili res nezakoniti po zakonih kakršnekoli države, bi jih nemudoma zaprli, skupaj z njihovimi lastniki. Tako kot zaprejo internet pedofile. Zakaj torej npr. FBI ne zapre ustanoviteljev kake take firme? Zato ker po zakonih ZDA ni kaznivo delati to, kar oni delajo. To, da imajo kršene pravice nekatere korporacije, pa je civilno pravo in ga morajo dokazati na sodišču. V primeru Kazaa npr. so se morali pslužiti civilne tožbe. In tam nekaj dokazati. Če bi bilo kar vse tako enostavno, kot hočejo prikazati na BSA,SONY in podobni, bi bilo lepo.Smo v Slo podružnica teh firm, jih moramo zastopati v vseh njihovih pravnih ali nepravnih interesih? Ste na ST plačani za zaščito microsofta, Billa Gatesa,( njegovega lika in dela, tekovin revolucije...)
Mislim da ne. Vsak je sam dožan, da se na sodišču izbori za svoj interes, če misli, da je ogrožen.
Da povzamem:

IMam občutek, da ST admini malo preveč zagovarjate osebe in korporacije, ki si tega ne zaslužijo, niti vas zato niso plačale. Predlagam torej, da pustite ljudem svobodo do določenih mej, tudi takim in sploh takim, kot je npr. PALOMINO. Kar on prodaja, je njegov problem. Tudi ostali radi kaj prodamo. Če jaz zdajle ponudim XY CD zastonj, je pač moj problem, če sem ga ukradel ali kupil.
Če pa je ST moralna policija v stilu talibanov, se pa vnaprej opravičujem.


No verjetno me boste za te vrstice nagradili s kakim nazivom. Sicer pa - tu ni demokracije, kot ste večkrat zapisali. Samo počasi se mi bo zazdelo, da je demokracija za samo ene ljudi.

Obiščite stran o astronomiji ijn astrologiji http://www.mojevesolje.org

perci ::

Debate o servisih, ki omogočajo download mp3 in podobnih datotek so dovoljene - dokler ne začnete na dolgo in široko razpredati o tem, katere nelegalne stvari dol vlečete.
Ste na ST plačani za zaščito microsofta, Billa Gatesa,( njegovega lika in dela, tekovin revolucije...)

Se ti ne zdi tale nekoliko nizka?

Predlagam torej, da pustite ljudem svobodo do določenih mej, tudi takim in sploh takim, kot je npr. PALOMINO. Kar on prodaja, je njegov problem. Tudi ostali radi kaj prodamo. Če jaz zdajle ponudim XY CD zastonj, je pač moj problem, če sem ga ukradel ali kupil.

Nope. Tako pač ne bo šlo. Nihče ne bo prodajal wareza na S-Tju. To bi ti lahko bilo že jasno. Če hočeš prodajat warez, ga prodajaj kje drugje. Tu ga ne boš. Ne zato, ker bi S-T rad ščitil velike programske hiše, ampak zato, ker smo se tako odločil. Zakaj smo se tako odločil je pa drugo pitanje, ki ga ne bomo vsakemu posebej razlagali. Poglej si v starejših temah, kjer teče debata o zaklepih. Imaš 100 drugih siteov, kjer lahko prodajaš warez. Zakaj bi ga moral ravno tu?
Če pa je ST moralna policija v stilu talibanov, se pa vnaprej opravičujem.

Še ena nizka :'( . Ne, ni stvar v tem kaj mi odobravamo in kaj ne. Stvar je v tem, kaj mi na forumu dovolimo in kaj ne. Nas nič ne moti, če imaš ti doma vse nelegalno dokler tega ne prodajaš na ST-ju. Velika večina userjev na ST-ju ima nelegalno programsko opremo - to nas ne moti.
No verjetno me boste za te vrstice nagradili s kakim nazivom. Sicer pa - tu ni demokracije, kot ste večkrat zapisali. Samo počasi se mi bo zazdelo, da je demokracija za samo ene ljudi.
Nihče še ni dobil naziva zaradi pisanj v katerih je izrazil nestrinjanje z ST politiko, če seveda ni bil obenem nesramen. Tudi ti ga ne boš. Kaj si pa hotel povedati s tem, da je demokracija tu samo za ene, pa lahko samo ugibam. Si morda videl, da kje protežiramo kakšne userje glede wareza? Ali so morda kdaj koga od adminov videl, da je prodajal ali spraševal za warez?

Lep pozdrav, Peter

Elemen_T ::

Ko ravno hkrati gledam dva podobna posta si poglejte forum poljub.com.
Kako majo šele tam narjen.
Zapirajo poste ko se začne šušljati o (ne)pravilnosti moderiranja.

suse80 ::

No, da ne bi kdo od bralcev ST narobe razumel, jaz se POPOLNOMA STRINJAM, DA PRODAJATI TAKO ALI DRUGAČE SCRACKANO ROBO NI MORALNO!

Potrjujem, DA WAREZ roba NI v redu, ker je to kraja intelektualne lastnine. Samo ne vem, zakaj se ti intelektualci sami ne brigajo dovolj zanjo, če je tako dobra. Zakaj morajo imeti pomoč raznoraznih ljudi, ki od tega nimajo nič ( adminov...he, he, he)

Iz prav tega razloga jaz uporabljam LInux, tole pišem z Opero 6.02. Pravzaprav sem hotel samo sprožiti razpravo o tem , iz kakšnega razloga bi moral jaz ali kdo drug verjeti na besedo BSA ali SONY ali MICROshit Company, da je njihova defekt roba res vredna toliko, da jo je treba braniti kot religijo in kaznovati krivoverce?
Naj se na tem forumu javi eden sam, ki lahko reče: Ljubim Windowse, ker so tako dober izdelek za svojo ceno. Takoj se bo nanj vsulo 1000 mnenj tistih, ki jim je družina Billa Gatesa povzročila luknjo v denarnici in sive lase v rani mladosti. Menim, da je sam izdelek prevara, maček v žaklju, torej nemoralno izkoriščanje naivnega ljudstva, iz kakšnega razloga so torej tisti, ki želijo pač vrniti milo za drago ( izpuliti nekaj denarja Billu Gatesu) okarakterizirani kot BAD GUYs?
Naj jim to Bill G. dokaže na sodišču. DO TEDAJ PA SO, TUDI PO PRAVILIH REVOLUCIONARNIH SODIŠČ TALIBANOV NEDOLŽNI:

Če sumimo na Warez, še ni rečeno, da je varez.



Prav zdajle pa sem spoznal, da ta tema pravzaprav spada v rubriko Prva Fronta...

Moj namen ni bil žaliti adminov in se jim vnaprej opravičujem, če so me razumeli, da jih obtožujem korupcije, pristranosti ali podobnega. Pravzaprav me moti samo na splošno: enostransko prikazovanje in zaščita proizvodov ( mp3) in določenih firm kot "angelov".

BSA ima svojega advokata ( mislim da je tudi g. Rok Koren, šef BSA advokat) .

Predlagam temo za anketo?

So proizvajaci softwara pošteni in njihovi proizvodi OK, ali pa prodajajo polizdelke in njihove napake pokrijejo z določili licenčne pogodbe ( niso krivi za nič na svetu, kar se zgodi z uporabo njihovega umotvora)?

Pa brez zamere...
Za tisto o plačilu adminom s strani B.G: pa se opravičujem, vprašanje je bilo mišljeno zgolj retorično. Ne predstavljam si, da bi Micro shit company nakazoval dolarčke v ST režijo...

Potem bi vas vseh skupaj že ne bilo več tu, ampak bi se že sončili na Karibih...

To temo končujem.

Res ni bilo mišljeno kot podpora Warezu ampak le domneva, da ni kriv vsak, ki je morda lahko tudi nedolžen.
Obiščite stran o astronomiji ijn astrologiji http://www.mojevesolje.org

MI_KO ::

Podobna debata je tekla pred 4 dnevi, ko jaz nisem razumel zaklepa te teme.

Ogled debate

Perci, čeprav ti toleriraš debate, dokler ne gre za specifične stvari, jih nekateri drugi ne. Zgleda, da si pravila kroji vsak admin sam (čeprav vem, da ni tak. In ja, pravila sem si tud prebral).

Drugač pa je dokaj kul forum. (Al pozna kdo boljšega?)

Ziga Dolhar ::

Ljubim Windowse, ker so za svojo ceno tako slednje vreden izdelek.

btw, Microsoft Company je verjetno Microsoft Corporation, aneda? :]

andrej ::

suse80:
1. kazaa in podobni programi so nezakoniti. problem pri tem je, da oni ne morejo tozit vec miljonov posameznikov. Enako velja pri piratstvu. Nobenemu se ne splaca it tozit navadnih posameznikov, ker to prevec stane. Ce ne preganjanjo posameznikov se ne pomeni, da je legalno.
2. poglje, s-t je lastnik in lahko postavi svoja pravila. Ce jih noces upostevat ne rabit bit tu. S-t pa ima svoj pravico postavljat pravila - tu tukaj nic ne mores. Zato ce se s-t odloci da ne se ne sme o cem pisat ti nic ne mores. ce pa ze hoces tolko o warezu pisat pa je nesteto drugih forumov...
3. ne strinjam se, da so winsi prevara, macek v zaklju itd. Windowsi so dober izdelek, na zalost pa so za nase razmere predragi. americanom 200 USD ne pomeni nic, nam pa 60k zelo veliko...
4. vsak se prezivlja na svoj nacin. MS pac s programsko opremo.

Gandalfar ::

Mislim, da tu ni vprasanje morale ampak tega, da imamo neko stvar, ki se ji rece zakon in v njem pise pac, da se krasti ne sme. Warez je kraja in je tudi z zakonom prepovedana. Ni tu nobene debate o MSju ali pa karkoli.

Mi nismo uporniki trenutnemu rezimu oz. nismo na tak nacin kakor bi zeleli videti nekateri uporabniki (podpiranje wareza, ker bi to kao pomenilo manjse dobicke in protest proizvajalcem programske opreme)

Sicer pa tudi jaz recem, da sem zadovoljen z MS izdelki do te mere, da sem pripravljen placati (in tudi sem) placal za njih ceno, ki jo proizvajalec zahteva.

Boeing ::

suse80: moraš se zavedat, da S-T gostuje na linku določenega ponudnika. Če bi se na S-T začela pojavljati trgovina z nelegalnim softverom, bi lahko to povzročilo določene probleme ponudniku linka, zaradi katereih je lahko S-T v trenutku ob povezavo. Kaj boš pa pol... jok in stok ?
Mislim da je to eden in edini razlog.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

CaqKa ::

pomojem tudi...
če bi se že šli kam pritoževat je to na bsa slo in pa na ono antipiratsko zdruzenje al kaj so že...

Tjulenj ::

sam zadne čase ste pa res začel pretiravat. sej ql, čist podpiram da če rečete ne warezu, da ga pol zatirate. pametni bo že znal vse probleme tko razložit da ne bo warez nikjer omenjen. zdej če izrecno ne pove da ni ne warez ne original, bi mogoče lah čez prste pogledal ampak to je vaša odločitev. zaklep teme gledanje zakodiranih programov na satelitski... mi pa ni čist jasn. a ni to lih tolk nelegalno kokr upgrejdat firmware od DVD-ja da maš region-free al pa, če prašamo AMD, isto kot odklepanje procesorjev? ne it v take skrajnosti ker boste ratal en mlačen forum z vedno istimi debatami. pa ne, nimam lastne želje po odkodiranju programov, sam mal me je strah da ob naslednjem nakupu DVD-ja, ne bom vedel na koga se obrnit za region-free crack :)

Tomi ::

Kot je bilo že velikokrat povedano, je tako, da ima vsak moderator pravico, da sam odloči, kaj je zanj dovoljeno, in kaj ne. Seveda imajo vsi drugi s pravicami v forumu ali njegovih delih to popraviti, če se jim ne zdi prav, kar je kolega naredil. Kljub prvemu členu je vseeno na Slo-techu veliko demokracije, prvi člen je naša zaščita, in ga morate sprejeti.
Sicer pa, vsi, ki toliko govorite o moderiranju, vsake toliko so razpisi, in prijav ni ravno veliko. Mogoče je čas, da se malo izprsite in sami pripomorete h kvaliteti foruma...
metrodusa.blogspot.com

Sergio ::

z gledanjem satelitskih programov, do katerih si prisel preko ilegal kartice, si kradel tistemu, ki te kartice prodaja originalne.

Odklep DVDja ti pa omogoča, da gledaš filme drugih regij, s čimer ne odžiraš profita. A ni res?
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

||_^_|| ::

Sergio: ja ga..hipotetično gledano: regije so ble narjene zato, ker v ameriki filmi prej pridejo vn kot pri nas. Torej, ti dobiš DVD iz Amerike, in ga tuki s prjatli pogledate in tko plačate 20$ namesto 40$ za kino. 8-)

MadMax ::

Torej:
Moderatorje in admine vljudno naprosam, da brez milosti striktno brisejo/zaklepajo vse teme, v katerih je govora o M$ softveru, pa tudi ostalih 98% softvera zraven.
Enako velja za hardver in ostale izdelke.

Obrazlozitev:
Ce neko zadevo kupis legalno, imas s tem zagotovljeno tehnicno podporo.
Ce jo nabavis nelegalno, do te pomoci nisi upravicen, torej ti preostane utrujanje na S-T forumu.

Izjemoma se dovoli doticna tema, ce osebek, ki je postavil vprasanje dokaze, da ima zadevo legalno, ali pa predlozi dokaz, da mu na Tehnicni podpori niso znali/mogli pomagat.

Prav tako naj se zaklepajo teme, ki disijo po "uvozu" iz tujine, kajti tu je potem ogoljufana nasa drzava!

Se boste torej striktno drzali pravil, ali se boste obnasali hinavsko, po sistemu "kakor mi pase" ali "kam veter piha" ?
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Ziga Dolhar ::

MadMax: pravila so naspiana tako, da velja slednje.

matter ::

Vse lepo in prav. Ampak admini ne vejo da v vodah zakona veljajo restrikcije tudi za delilce pravice, s čimer se vzpostavi ravnotežje in prepreči zlorabo položaja.
Sat zadeva je res pretiravanje.
S tem vodenjem se odpirajo vseskozi nove teme ko imajo povedati "zakaj zaklenjeno."
Kmalu bo v "teme zadnjih 24 ur" samo še to vidt.
Treba je vedeti da folk mora met malo pravice, vsaj toliko da se admini posvetujete ne pa zaklene vsaj po svojih merilih.
Problem je predvsem v pretiravanju deljenja pravic, ker imam občutek da kar zanalašć kdo zaklene, da se ja admin lahko mal pokrega pa pokaže svojo admisko moč.

Nimam nič proti adminom pa tut prav je da se zatira w4rez na forumu, ampak ni pa treba zaklent teme, ki je recimo na meji, pa se ve da bojo negodovanja. Treba je met filing kdaj je preveč, ampak ga ni.

čau

MadMax ::

O.K., toliko da vem, kje sem 8-)

btw: naspiana? Daj no, Pisun™ se bo pa ja bolj potrudil (ne glede na uro) ;)


Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Sergio ::

MadMax: v forumu pisuni nekako ne pazijo na slovnico. Je pa res, da je ura pozna. Sicer je pa to ze druga tema, v kateri se spuscas v slovnico. Pusti to. To je forum.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

MadMax ::

Aha, in tretja tema, v kateri ti grem v zobe...;)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Tjulenj ::

Sergio: bom kar direktno nate apeliral ker si svoje čase bil razumen razsodnik :) precej moderatorjem pa je samo "slava" stopila v glavo. ne vsem, nekaterim pa.
zakaj gledanje DVD-jev druge regije ni legalno? ker s tem odžiraš profit koloseju in vsem ostalim ustanovam povezanim s filmsko umetnostjo v evropi. tko da pomoje, če začnete zaklepat teme kot je ta ki jo trenutno vlačimo po zobeh, potem najprej iz svojih dvd-recenzij odstrante vse filme iz regije 1. o odklepanju procesorjev pa pomoje sploh ni treba začet.
pa sej, motiti se je človeško, tko moderatorjeva "moč" ne bo oškodovana če kdaj kdo prizna da se je zmotu pa kakšno temo nazaj odklene. sam javno nej se vsem opravič pa bo :D

Sergio ::

Tjulenj: Prodajanje DVDjev regije 1 v Sloveniji ni prepovedano. Prepovedano je sposojanje tega materiala. Slo-Tech si pa DVDjev ne sposodi, ampak je nam izdan reverz na DVD z vračilnim rokom enega tedna. Vse legalno tu, ane?

Hvala, ker sem razumen razsodnik. V vsakem primeru je pa forum za to, da nadaljujemo debato ter v nadaljnjih "sivih" primerih po možnosti ukrepamo drugače.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Tjulenj ::

Sergio: priznam, pojma nimam a je legalno prodajanje al ne, po logiki po kateri je H'wood uvedel regije, ni legalno. pa tud... zakaj so pa potem že nekaj časa nazaj, izvedli večjo racijo (vem da je takrat Kos computers naj****) dvd-jev regije 1?

Sergio ::

Kos računalniki so sposojali DVDje regije 1. To pa _JE_ prepovedano.

JAE, recimo, DVDjev ne sposoja, ampak jih prodaja. Tako ima na kupu kar veliko zalogo devedejev regije ena.

Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

matter ::

Caqa :) boš roza gledu :)

CaqKa ::

a si vidu.. sploh nisem rabil omenit kakšen divx sem imel v mislih in ze so vsi pomislili na warez... in to je ta pogled slotecha na te stvari, in na to se v tej temi znašamo... malce preostra politika ki NE tolerira določenih stvari.

Ziga Dolhar ::

caqka, dobil si odgovor obiskovalca, nihče od članov ministrstva resnice, ljubezni ter big kuhownc se ni odzval. :P

CaqKa ::

na vsak način je šlo nekomu v nos glede na to da je tisti post zdaj neobjavljen :)

Sergio ::

...ker lahko brišemo stvari, ki divergirajo od aktualne teme.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

CaqKa ::

kahuna že vedo kar divergira od aktualne teme...

Sergio ::

hvala. priznaj, ne paše v diskusijo o dobavljivosti DVDjev v Sloveniji nek odgovor v stilu "če rab kdo kak divx". anede?
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

CaqKa ::

nisem blont samo naslov teme pa tudi ni 'dobavljivosti DVDjev v Sloveniji'

suse80 ::

Se striinjam z Madmaxom in ostalimi, ki samo potrjujejo, da
ni vse zlato, kar se sveti. Res si je filmska industrija izmislila regije, da
bi potegnila več denarja od revežev. Ker pa sami niso dovolj močni, rabijo domače pomagače,
nekako v stilu domobrancev med drugo svetovno vojno, ki so Nemcem pomagali spravljati
ljudi v koncentracijska taborišča, ker sami niso imeli dosti razpoložljivih ljudi.

Mislim, da nam ni treba imeti slabe vesti zaradi regije 1 ali xy.
Film, ki ga dobiš na DVD je bil torej vsaj enkrat že prodan. Avtorji, distributerji in ostali so že dobili svoje.
Z izposojo celo multiplicirajo svoj zaslužek na 1000 in večkrat.
Menim, da je njihov interes UPORABA DVD. Pa se odrečimo npr. DVd formatu in jim vsi izdani diski ne bodo vredni niti pol centa.
Za uporabo DVD pa morajo stimulirati uporabnika.
Z regijsko zaščito tega gotovo ne dosegajo. Prej nasprotno.

Kar se tiče MS company, gotovo je večina nelegalnih kopij - vendar- je zato morda Bill Gates dandanes tak siromak?
Dejstva govorijo nasprotno kot pa teorije o
milijonskih izgubah zaradi kopij.

Obiščite stran o astronomiji ijn astrologiji http://www.mojevesolje.org

poweroff ::

Če smem pripomniti... Kazaa ni nezakonit. Zakaj? Ker je namenjen prenosu datotek. Lahko jaz posnamem svoje dretje in dam to v objavo. Ali pa TXT file. Nezakonito pa kršiti avtorske pravice. Nezakonito je to spodbujati, v bistvu pa gre sodišče še malce dlje in zahteva da ni dovolj da lastnik takega servisa samo prepove (oz. obvesti) kaj je zakonito in kaj ne, pač pa da mora prevzeti malce bolja ktivno vlogo.

Razmislite tole: če je Kazaa nezakonita, potem so tudi videorekorderji nezakoniti, saj so namenjeni predvsem snemanju TV oddaj, ki pa so povečini vse pod copyrightom.

Da pa se ST bolj aktivno vključuje proti prodaji wareza (ne samo z obvestili, pač pa tudi z zaklepi in brisanji) je pa prav. S tem zaščitijo tudi sebe pred raznimi sodnimi pregoni. Zato se strinjam s tem da se dovoli debata o Kaazi, vendar samo do točke, ko začne nekdo spraševati kje dobiti ta in ta komad ali film.

suse80 ::

To je tisto, ja.
Seveda lahko izmenjujemo tudi kaj drugega kot mp3 in divx.
Nekateri pa nasprotno temu menijo, da
v kolkor gre? v trgovino (Kazaa, napster..., kjer imajo poleg ribi?kih palic (npr. txt datotek) tudi pu?ke (npr. mp3), da bo? gotovo kupil pu?ko, ?eprav nima? oro?nega lista (licence ali ra?una ali...).Niti ne po?akajo da pride? s pu?ko ven.
Kar Lisice ti dajo na avto, ki si ga parkiral pred trgovino in te obto?ijo naklepnega umora. ?eprav si morda kupil le trnek...

Tako ravnajo ve?inoma zato, ker menijo, da so od vi?je sile ( Microsoft, Osama bin Laden, Bush, Drnov?ek, ...BSA...)

Mi na ST sveta sicer ne bomo spremenili, prav pa je, da vsaj vedo, kaj si mislimo o njihovih metodah.

Obiščite stran o astronomiji ijn astrologiji http://www.mojevesolje.org

MI_KO ::

Uh Suse80 kaj te šumniki j.....! To sm skor 3×! bral, da sm razumel.

Tomi ::

Sicer je off topic, samo jaz sem pa vse ? prevedel v kar pač mora biti simultano. Saj ni tako težko, če si le navajen.
metrodusa.blogspot.com

suse80 ::

Ja šumniki so mi delali težave, ker sem pisal post s službenega compa, kjer
so windowsi gor. Kadar pišem od doma s svoje Linux mašine, je ponavadi OK.
Kako to da Winsi delajo težave? Ja preberite si kakih 10 postov na to temo na ST...
Obiščite stran o astronomiji ijn astrologiji http://www.mojevesolje.org


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pregajanje piratov in ponujanja vareza

Oddelek: Loža
382538 (1438) Highlag
»

Max payne problem

Oddelek: Igre
211732 (1478) Predator
»

Sergio-zakaj si zaklenil temo o kopiranju zaščitenih cd-jev? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Slo-Tech
1107863 (5914) perci
»

WAREZ?

Oddelek: Slo-Tech
332020 (1431) Sergio
»

jep, še ena zobata ovca.. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Slo-Tech
1076901 (5234) lordgreg

Več podobnih tem