» »

Windows 7 na večih računalnikih

Windows 7 na večih računalnikih

alien01 ::

Zanima me ali imam lahko 1 licenčni Windows 7 nameščen na večih računalnikih (v družini + da ga dam še sosedu) ali bi lahko imel zaradi tega kakšne probleme (posodobitve...)?

JayKay ::

ne moreš met.

xyd1 ::

Lahko vendar nelegalno - pirati, travniki, cracki, patchi,..... vendar tega na tem forumu ne odobravamo(jo)/klik klok

alien01 ::

Zanima me zato, ker bom zase kupil Windows 7 in zdaj nisem prepričan, če lahk CD dam še sosedu, da si jih bo presnel. Mi lahko nekdo konkretno pove kakšne so lahko posledice? Imam lahko zaradi tega težave pri posodabljanju? Še kakšne druge? Če ja, potem mu CD-ja seveda ne bom dal... Ne bi rad, da bom za windows 7 plačal potem pa bil zaradi tega na istem kot če bi si jih snel iz partisa :P

arozma ::

Možne težave pri posodabljanju bi bile še najmanjši problem. Največji bi pa bil tožba zaradi piratiziranja.

Sale_One0 ::

No ja, DVD bi mu sicer lahko dal za presnet, samo licenčni key mu nebi smel dat. Če jih inštalira ima tako in tako neke vrste demo/shareware verzijo windowsev za 30 dni če ne vnese key-a. Kaj bo pa potem počel z njimi, oz. kako bo prišel do licenčnega key-a je potem njegov problem.
Si vis pacem, para bellum.

c00L3r ::

Aktivacija ne bo šla skozi. Kar pomeni, da bo drug računalnik lahko uporabljal Windows 7 samo 30 oz. do 90 dni z tistim podaljšanjem preizkusnega obdobja. Akrivacija se namreč veže na strojno opremo računalnika, tako lahko potem ponovno namestiš Windows. na isti računalnik.

Tako, da če namestiš tvojo kopijo na več računalnikov je to piratstvo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izteka se možnost brezplačne nadgradnje na Windows 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
7126178 (19374) orreel
»

Windows 10 na dreamsparku

Oddelek: Programska oprema
163058 (1413) seba-beba
»

windows 8 (nakup) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Operacijski sistemi
29057538 (39279) mtosev
»

Windows 7 FPP Licenca

Oddelek: Operacijski sistemi
306670 (5489) lambda
»

Aktivacija Windows 7 že razbita (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8823308 (11837) MrStein

Več podobnih tem