Forum » Pomoč in nasveti » TušTelekom in težave z internetom
TušTelekom in težave z internetom
osti1 ::
Srečno.
Pred dobrim mesecem sem vzel trojčka (telefon, internet in TV) pri TušMobilu. In se je pojavila težava:
- ko sem na omrežje povezan preko modema (Motorola SB5101E) deluje internet kot švicarska urca, ko pa priklopim vmes še razcepnik za telefon (Bath Company Telco Systems AC-211N) se internetna povezava svako uro (približno vsako uro) prekine in znova vzpostavi (cca. 3-5 sekund).
- kadar kličem preko IP telefona (priklopljenega na razcepnik) mi internetni prenos pade (imam 10M/1M) na 5-10k.
Imam Win XP Pro 64-bitne, posodobil sem gonilnike za mrežno kartico, dobil in priključil nov razcepnik, Tušmobilovi tehniki so 'nekaj' popravili na centrali in na razcepniku, toda nič ni pomagalo.
Če kaj pomaga:
- ko se povežem na razcepnik (192.168....), mi pokaže System Up-time čas, ki je enak pretečenem času od zadnje prekinitve-vzpostavitve internetne povezave. DHCP lease remaining pa se ob vsaki prekinitvi-vzpostavitvi ponastavi na 24 ur.
Če ima kdo kakšno idejo, se toplo priporočam, da jo pove.
LP
osti
Pred dobrim mesecem sem vzel trojčka (telefon, internet in TV) pri TušMobilu. In se je pojavila težava:
- ko sem na omrežje povezan preko modema (Motorola SB5101E) deluje internet kot švicarska urca, ko pa priklopim vmes še razcepnik za telefon (Bath Company Telco Systems AC-211N) se internetna povezava svako uro (približno vsako uro) prekine in znova vzpostavi (cca. 3-5 sekund).
- kadar kličem preko IP telefona (priklopljenega na razcepnik) mi internetni prenos pade (imam 10M/1M) na 5-10k.
Imam Win XP Pro 64-bitne, posodobil sem gonilnike za mrežno kartico, dobil in priključil nov razcepnik, Tušmobilovi tehniki so 'nekaj' popravili na centrali in na razcepniku, toda nič ni pomagalo.
Če kaj pomaga:
- ko se povežem na razcepnik (192.168....), mi pokaže System Up-time čas, ki je enak pretečenem času od zadnje prekinitve-vzpostavitve internetne povezave. DHCP lease remaining pa se ob vsaki prekinitvi-vzpostavitvi ponastavi na 24 ur.
Če ima kdo kakšno idejo, se toplo priporočam, da jo pove.
LP
osti
Če polžu ukradejo hišico, ... a je nag ali brezdomec?
Klenobo ::
Jaz imam adaptarja AC-211N priključena za routerjem. Če ga dam pred njega se mi povezava upočasni skoraj na 0.
Pajek.Net, (http://www.pajek.net)
Brezplačna MojaPosta.Com (http://www.MojaPosta.Com)
Brezplačna MojaPosta.Com (http://www.MojaPosta.Com)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sinope 568 in wirelessOddelek: Pomoč in nasveti | 47811 (25233) | Spajky |
» | Siolov IPTV preko WlanaOddelek: Omrežja in internet | 3812 (3470) | Zm3-D3n |
» | kabelski internet +tv?Oddelek: Omrežja in internet | 3422 (3195) | Jakka |
» | Montaža ADSL-a? Par vprašanj glede inštalacijeOddelek: Omrežja in internet | 3094 (2666) | ToniT |
» | oddaljenost adsl modema od NT enote (ali ...Oddelek: Omrežja in internet | 1267 (1110) | ThinMan |