» »

Pioneer DVD in regijska zaščita

Pioneer DVD in regijska zaščita

Seadoo ::

A ma kdo od vas kakšne izkušnje z flashanjem Pioneerjevega DVDja ? Kupu sem namreč model 105 S (tisti brez pladnja) in bi ga rad regijsko odklenu, pa ne vem točno, kako.
Sicer sem našel eno stran na netu, samo je full nenatančna, in bi bil zelo vesel, če bi mi kdo malo razjasnu pojme.

whatson ::

Najdi si RPC1 regijski crack na netu.. strani se ne spomnim.. zraven dobis navodila... vse naredis kot pravijo navodila.. in to je to.. dvd imas odklenjen..
samo pazi, da ne naredis kake napake, kajti ta napaka te lahko stane DVDja...
ce te se kaj zanima pa vprasaj.. meni se vec ne da pisat:)

joze ::

najprej prikljuci enoto kot secondary master.potem napravi v winsih zagonsko disketo ter z nje pobrisi vse datoteke razen command.com,config.sys,avtoexec.bat ter himem.sys. V config.sys moras izbrisati vse parametre in napisati: Device=atapi_cd.sys /d:mscd000 .Potem na disketo posnemi gonilnik atapi ki ga dobis na tej strani:
http://beam.to/ProgressRamsoftNet/DVD/f... Z iste strani snemi firmware ter ga kopiraj na toisto disketo.sedaj vstavi disketo v disketnik in zazeni racunalnik.ko se bo vse zagnalo iz diskete bos le se dvakrat pritisnil enter in stvar bo opravljena.Bodi pa nadvse previden saj ti lahko v primeru da ti zmanjka elektrike ali imas kaksne druge tezave dvd crkne za zmeraj.
veliko srece

luni ::

urg urg a zdaj je ze tak komplicirano al kaj?
v mojih casih, ko smo se fleshali sedj arhaicne DVD 114 modele, si lepo naredil eno cisto normalno boot disketo, gor posnel flash proggie in se en fajl, ki si ga dobil od norega madzara in samo pognal zadevo... isto ko da bi flashal bios... od kdaj take kolobocije z zagonskimi datotekami?!
Artificial Intelligentia

whatson ::

Luni saj zdaj je vecinoma podobno, kot je bilo takrat... za pioneerja 115 sem samo skopiral fajl na disk, ga pognal v DOSu in to je to... zadeva funkcionira...
v navodilih sicer pise naj naredim boot disketo pa vse gor skopiram, pa nekaj spreminjam v configu, ... bla bla...,... ampak v tem primeru se je dalo ignorirat navodila... :D


whatson

joze ::

tako je po navodilih,ce hoce kdo stvar poenostaviti naj kar izvoli,ker pa sem dal za enoto 35 jurjev rajs nardim vse po pravilih

kuntek ::

Kaj pa fleshat Pioneer 116? a je kdo zasledil flash za ta DVD?

Ribicija ::

Na tem linku boš našel firmware za skoraj vsak DVD rom ki obstaja.
lp
Firmware

ABX ::

Če imaš Win9x pritisneš ob zagonu F8 in zbereš SAFE MODE COMMAND PROMPT ONLY. To ti je isto kot boot disketa. Ne rabi nič dajat na disketo.
Fora je v tem da nebi imel že naložene kake čudne programe.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Boky ::

Jaz sem 105-tko flashal tako, da sem pred tem naredil par varnostnih ukrepov (procesor na default ferkvenco, odklopil cd-rom, dal DVD na secondari master. bootal v dos-promtu(save mode)). Nato sem se postavu v direktorij, v katerega sem razpakiral Zip, ki sem ga skinil z madzarevega HP-ja in pognal autoexec.bat, ki je prisel zraven. Dihanje se je potem zaustavilo(skoraj bi mi zmanjkalo zraka, glede na to da mi je srce delalo z obrati v rdecem), dokler mi ni izpisalo, da je stvar uspela Zelim ti dosti srece z elektrogospodarstvom in cim manj izpadov elektrike, predvsem ob flash-anju :))

frudi ::

lol - fajl, ki si ga dobil od norega madžara :D:D:D
luni, s to izjavo si mi polepšal dan :)

sicer pa, ta navodila so za tiste, ki so odraščali v času win9x/me in ne vejo, kaj je to dos. nekateri pa še vedno poznamo "safe mode command prompt" in ga s pridom uporabljamo. :)

kot je bb zapisal, če te skrbi zanesljivost in stabilnost računalnika, pa je fajn pred flashanjem odklopit nepotrebne naprave (cd-rom, cd-r...), priklopit pioneerja na sec. master in dat cpu na default frekvenco.
in če ti je dvd pogon res pri srcu, najdeš nekoga, ki ti za eno uro posodi ups :D
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Seadoo ::

Ampak tam v navodilih piše, da lahko z nekim switchem (se mi zdi /S:x) dopoves programu, da mas DVD tudi kje drugje in ne samo na secondary master. A je to res al ne ?

Sej ga bom vseeno dal, ker res ne bi bil rad ob 30 tisocakov.
Out of my mind. Back in five minutes.

ABX ::

Ne pozabit kemično očiščene rokavice, ki dobiš brezplačno na bencinski, brez teh je flash-iranje masa nevarno. :D
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Ribicija ::

Točno v txt filu ki je zraven ti točno piše kateri switxh uporabiš za recimo PS. Mislim da je nekako tako 1=PS, 2=SM 3=SS. Jaz nikoli nisem nastavljal na SM, ampak sem samo te številke prav dal in zadeva je zaenkrat delalo zmeraj brez problemov. Sicer pa kaj nima Fekete v ta novih firmwarih tako narejeno da samo po menijih izbiraš?

Lp

bosstjann ::

zakaj se sploh gre tle

whatson ::

Jaz sem glede fleshiranja ugotovil eno stvar: cim manj komplicirat... :D

miha ::

Kaj je mogoče kdo od vas nasel bos flash za DVD 116? Preizkal sem vse znane site ampak nič.

kuntek ::

Sem nekje prečital, da za Pioneer 116 še ni flasha, ker je pogon še čisto nov.

dynamite ::

http://beam.to/ProgressRamsoftNet/DVD/f...


Tukaj dobis vecino shekanih Pioneer firmware nadgradenj. Preklop na Secondary Master ni potreben, samo drug parameter vpisies in je! Na primer:

UPDVDA4 /n FIRMWARE.HEX

Primary Master=0
Primary Slave=1
Secondary Master=2
Secondary Slave=3

Vsako nadgradnjo izvajaj v cistem MS-DOS nacinu. Nadgradnja na starejso verzijo ni mogoca, zato bodi pozoren na to ali imas shekano verzijo ali morda samo originalno. :D

miha ::

to dynamite: rabim za serijo dvd 116

bosstjann ::

jaz nameravam kupit dvd pa bi bil zelo hvaležen če mi en pove kaj s tem prikobiš ali se splača to delat itd.

boha ::

pridobitev je odklenjena enota oz. dvd. pomeni to, da lahko od tistega trenutka dalje gledaš dvdje različnih regij neomejeno krat. pri pioneerju (z regijsko zaščito) lahko regijo spremeniš petkrat, potem se zadeva zaklene na zadnjo vrednost. aka če si petič spremenil regijo, recimo na 2, se lahko za filme regije 1 (usa) obrišeš pod nosom. zato obstaja firmware s katerim nadgradiš dvd in odstraniš to zaščito. fino ne?

Seadoo ::

No morem vam povedat da sem uspešno sflešal ta moj Pionirček in sedaj nima regijske zaščite :)

10x
Out of my mind. Back in five minutes.

kuntek ::

Ali obstaja tudi kakšna softwerska rešitev za odklep regije? Mislim na kakšen programček, ki bi lahko sam v nedogled spreminjal regije, ne da bi moral flashati DVD.

matevzm ::

Pri RPC1 ni dovolj samo sw, ker ze sam firmware v pogonu zastrajka in ne more sw nic.
Ce pa pogon tega ne omogoca, potem je pa program odgovoren za zascito. Zato najprej flashas, da prides do sem, nato pa uporabis DVD Genie.

Seadoo ::

Joj, ta DVD me bo spravu ob živce...

Uspelo mi ga je sflešat, zdej pa mi ne predvaja filmov. BIOS mi ga detecta, windowsi (98) tudi, pol sem si še Power DVD 3.0 dol z neta potegnu in ko dam film notri ter stisnem play mi Power DVD napiše: "No disc in drive E:". Kaj je zdej narobe ???
Out of my mind. Back in five minutes.

matevzm ::

A CDje ti bere?

Seadoo ::

Ja CD-je mi bere vse v redu. Ko pa dam DVD not, mi v Explorerju narise samo eno ikono (kao file), brez imena in velikosti 0KB.
Out of my mind. Back in five minutes.

matevzm ::

Potlej ti v principu pogon dela. Samo zakaj pa noce brati DVDja, hmm. Poskusi z drugim DVDjem, daj gor DVD Genie, drug player, poglej, ce nimas kaj narobe nastavljeno (drive za DVD). Drugih idej nimam trenutno.
Ceprav bi moral Explorer pokazati vsaj Ime diska, pa ceprav ga ne mores brati, dokler ga player ne pozene. Poskusi se s kaksnim SmartRipperjem, ce dela.

frudi ::

če me spomin dobro služi, se je o tem problemu na netu precej diskutiralo že, ko je fekete spisal prvi shekan firmware za 114-ko. fora je namreč v tem, da se s skrekanim firmwarom spremeni tudi oznaka pogona (vsaj 114/104 sta po flashanju na koncu imela oznako F namesto S - torej 104F namesto 104S). tak da programi za predvajat filme pogona po flashanju ne prepoznajo več pravilno.
moral boš deinštalirat in na novo inštalirat vso programje povezano s predvajanjem dvd-jev, pa probaj tud odstranit gonilnike za pogon (pod control panel/system).
če ne pomaga, ti še vedno ostane "deltree windows" in nova inštalacija, to bo definitivno pomagalo.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

benzoo ::

Seado: v primeru, da imas poleg DVD enote se kak drug CD(RW) se prepricaj, da je DVD res pod oznako E:. PowerDVD namrec privzame "manjso crko" za default.

Npr. Imas DVD na X: in CDRW na W:, powerDVD bo za default player vzel W:
Zadevo preprosto popravis v nastavitvah. 8-)

Seadoo ::

Ja ampak mam samo ta DVD. Mogoce je problem res v tem, da so se driverji nalozili ko se ni bil sflešan, pol pa se spremeni ime in to Winse malo zmede...

Morem probat to.
Out of my mind. Back in five minutes.

luni ::

frudi ima prav... upostevaj njegov nasvet in vse bo ok... sem imel podobne "probleme" pri flashanju 114ke
Artificial Intelligentia

Seadoo ::

Pazte zdej to! Na PCju od kolega (pentium III 800 MHz z dokaj novo microstarjevo ploščo) mi ga v BIOSu spozna kot DVD, WinME sami naložijo driverje in stvar dela, filme lahko gledam.

Pol sem probal še na mojemu (pentium celeron 400 in Abit BX plošča), mi ga BIOS sploh ne spozna, pol ko se boota, mi napiše Pioneer DVD 105-S (!?!), v Windowsih 98 pa 105-F. Ta F se pojavi zaradi flasha, ampak stvar ne dela! In to tudi potem, ko sem Winse startal v safe mode, pobrisal vse driverje za cdrome in dvdrome in stvar še enkrat zagnal. Preprosto ne gre.

Ali je mogoče problem v prestarem biosu ?
Out of my mind. Back in five minutes.

luni ::

hm po moje ne bi smel bit... tako na slepo ti lahko samo recem, da probaj se 1x naloziti na winse (s formatiranim diskom, ne preko obstojecih)
Artificial Intelligentia


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DVD Pioneer116 BadFlash

Oddelek: Pomoč in nasveti
71060 (911) borutzi
»

Pioneer DVD 166 firmware upgrade RPC-1

Oddelek: Pomoč in nasveti
201195 (989) DanKick
»

DVD

Oddelek: Kaj kupiti
231366 (992) matter
»

odtranitev regije

Oddelek: Pomoč in nasveti
101220 (1041) Mr.B
»

Pioneer DVD RPC1 !

Oddelek: Pomoč in nasveti
71644 (1520) matevzm

Več podobnih tem