» »

Boxee predstavil beta različico, Boxee Box

Boxee predstavil beta različico, Boxee Box

Boxee Box od spredaj...

vir: engadget

in od zadaj.

vir: engadget

Prenovljen domač zaslon

vir: engadget
engadget - Pred približno mesecem smo govorili, da bo beta različica multimedijskega vmesnika, namenjena HTPC-jem, predstavljena 7. decembra, skupaj z njo pa tudi prvi, trdi Boxee Box. Predstavitev je normalno potekala v ponedeljek in servirala z vsemi napovedanimi novostmi.

Boxee Box, ki je nadvse zanimive oblike in popolnoma drugačen od prve digitalne ilustracije, bo za Boxee izdeloval D-Link. Z detajli so vsi vpleteni še skopi, a prvi sliki pokažeta, da bo naprava imela HDMI, Ethernet ter analogno in optično zvočno povezljivost. Na zadnji strani sta poleg prej naštetih priključkov tudi dva USB 2.0 priključka, v sprednjo stran pa je mogoče vtakniti pomnilniške kartice SD. Po uradnih podatkih naj bi se v notranjosti skrivala tudi WLAN povezava, medtem ko ostale komponente še niso znane. Šušlja se o sodelovanju z nVidio (ION), saj je le-ta sodelovala pri programskem delu Boxeeja. Celotna predstavitev se je seveda vrtela okrog predstavitve beta različice (pred tem je bil Boxee v javnem alfa stadiju), ki prinaša kar nekaj novosti. Kot je bilo že napovedano, so popolnoma spremenili grafični vmesnik. Globalni meni, ki se prikaže nad katerimkoli prikazom, zdaj vključuje sam glavni meni, kjer lahko izberete način predvajanja (slike, glasba, video posnetki), nastavitve, itd., oz. si ogledate enega izmed shranjenih filmov ali epizod. Prenovljen je tudi domač zaslon, kjer se zdaj prikazuje osebna čakalna lista (še neogledane epizode priljubljenih serij). Poleg prej omenjenega glavnega menija, čakalne liste in Boxeejevih priporočil bodo prikazana še priporočila s Facebooka in Twitterja, če vnesete svoje prijavne podatke zanju. Različica za operacijske sisteme Windows prinaša tudi zamenjavo pogona za izrisovanje slike, namesto OpenGLa je tokrat uporabljen DirectX. Z njim pride tudi podpora video pospeševanju na grafičnih karticah, ki podpirajo DirectX 10, kar pomeni tudi podporo platformi ION. nVidia je prav tu pomagala s svojimi izkušnjami, poleg gladkejšega predvajanja video posnetkov pa se lahko nadejamo tudi pospešitev v Adobe Flash 10.1. Beta različica bo javnosti na voljo po nadaljnji predstavitvi na januarskem CES-u, do takrat pa bo vsak teden izbranih kakih 100 srečnežev, ki bodo beta različico lahko testirali že pred tem. Priporočamo tudi ogled galerije vmesnika na Engadget.

10 komentarjev

Spock83 ::

Koliko dobro poznam Dlink bo ta zadeva na voljo samo v ZDA. Mogoče kasneje še za evropo. Če bo res pod 200 dolarji, bo win zadeva.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spock83 ()

LuGi ::

Te čudne skatle nikakor ne mores postaviti poleg tvja.. oz pod tv.

Bor H ::

Spock:
tole bo dlink izdeloval, tržil bo pa verjetno kar boxee sam, to nekako pomeni, da bodo oni odločali kje bo na voljo in kje ne. Edino če se prav spomnim boxee tudi precej temelji na spletnih ponudnikiv videovsebin ala Hulu, ki so pa USA only.

Spock83 ::

Zanimivo pa je, da je Dlink ukinil celotno svojo serijo playerjev.

ozbolt ::

Boxee je neuporaben v SLO in pika. Tukaj je edini način za pridobivanje najnovejših vsebin p2p.
Bi bilo pa zakon če bi v Evropsko verzijo vključili svoje lastne proxy strežnike prek katerih bi lahko gledali Hulu in ostale bombončke. To bi bil WinWin. (In potem pride RIAA...)

bluefish ::

Če bo Hulu postal plačljiv, kot se vse bolj govori, potem bo najbrž slej ko prej našel pot tudi v Evropo. Do takrat pa ima tale napravica (sploh programski del) pri nas omejeno uporabnost.

roli ::

Strojni del tegale mi je vsekakor zelo všeč. Programski del pa kot je že zgoraj omenjeno v Evropi (sploh pa v SLO) ni ravno tako zelo uporaben. Če se bo sem gor lahko dalo kak XBMC pa bo zadeva super. V primeru da se programa gor ne bo dalo zamenjati pa bi morali za Evropsko različo kar torrent klient in iskalnik vgraditi:D.
http://www.r00li.com

PrimozR ::

Zakaj omejeno uporabnost? Point boxeeja ni samo Hulu in podobno, ampak branje z NASa :P

ozbolt ::

showrss (google it) v povezavi z XBMCjem bi bil v Sloveniji najbolj uporabna zadeva :)

Spock83 ::

Baje bo Boxee box imel gor player podoben VLCju. Podpora multicastu! Jupi :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung kupil Boxee

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
209200 (7526) roli
»

Boxee Box šele novembra

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
458056 (6399) Spock83
»

Boxee Box uporablja Tegra 2

Oddelek: Novice / Diski
134815 (3335) Dekinio
»

Boxee napovedal svojo strojno opremo

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
223812 (2840) techfreak :)
»

Boxee z Windows podporo

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
143590 (2925) roli

Več podobnih tem