» »

V Boxee Box prihaja Atom

V Boxee Box prihaja Atom

Oblika ostaja enaka - še kdo pogreša USB priključek na zelenem delu?

vir: engadget

Daljinec je še vedno del paketa...

vir: engadget

...kakor je del daljinca tipkovnica QWERTY

vir: engadget
engadget - Velika novica v začetku leta 2010 na področju malih in poceni HTPC-jev je bila, da bo Boxee Box uporabljal nVidiino platformo Tegra 2. Boxee Box je plod razvijalcev pri D-Linku v sodelovanju s podjetjem Boxee Inc., ki bo za malo škatlico dalo programsko opremo, Boxee. Prvotne napovedi so bile, da bo do izida prišlo še v prvi polovici letošnjega leta, a do tega seveda ni prišlo. Datum izida je zdaj prestavljen na november. Razlog za to je popolna zamenjava notranjosti napravice, saj bo namesto nVidiine Tegre Boxee tekel na Intelovem Atomu, natančneje na CE4100, ki je namenjen prav za HTPC-je in set-top-boxe ter bo uporabljen tudi v Logitechovem Revue, set-top-box različici Google TV. Razlog za zamenjavo platforme je popolnoma preprost - zmogljivost. Čeprav ima Tegra 2 dvojedrni procesor ARM, ta še vedno ni dovolj zmogljiv za predvajanje posnetkov v visoki ločljivosti. Največje težave je povzročal h.264 v ločljivosti 1080p, medtem ko je VC-1 (uporabljen na HD-DVD-jih in Blu-ray-ih) deloval gladko. V internih testih s CE4100 so opazili, da težav s h.264 ni, saj zmore predvajati posnetke s pasovno širino vse do 90 Mbit/s oz. posnetek ločljivosti 1080p pri 60 sličicah na sekundo. Žal se napoved, da bo Boxee Box stal manj kot $200, ne bo uresničila, saj priporočena maloprodajna cena za ZDA znaša 229 ameriških dolarjev. Amazon ga sicer bo prodajal za 200 zelencev, medtem ko naj bi cena v Sloveniji znašala okrog 220 €, dobavljivost naj bi se pričela v novembru, medtem ko so prednaročila na Amazonu v ZDA že možna. Avner Ronen, CEO Boxee-ja, ni zanikal možnosti uporabe 3. generacije nVidiine platforme Tegra, saj je povedal, da z grafičnim gigantom še vedno sodelujejo ter so v dobrih odnosih.

11 komentarjev

Blazz ::

vse bo odvisno od tega kaj bo dovoljeval vmesnik in pa kako bodo skrbeli za nove FWje. Če bo tko kt pr xtreamerju bo super, če bo pa tko kt popcorn, egreat in podobno pol pa naj ga kr imajo. Sploh za ta dnar...

Res pa je tudi da pri xtreamerju niso lih 'on time'

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Blazz ()

misek ::

Drži. Gre za to ali proizvajalec naprave ima popolno kontrolo na fw ali ne. V primeru Xtreamerja to ne drži, saj so za določene zadeve odvisni od Realtek-a in sami ne morejo izvesti zadev.

Spock83 ::

Upam, da je Boxee Box toliko bolj dražji tudi zaradi vključene licence DTS in DD. Torej da bo predvajal vse živo in mrtvo.

borisk ::

kupim...





...daljinca :D

LordPero ::

Ja, od daljinca sanjam že odkar so ga prvič prikazali (lani). Sej vmes so se zadeve začele premikati, vse več takih malih tipkalic in bojda vse več proizvajalcev TVjev tlači QWERTY na spodnje strani daljincev.
LordPero

Spock83 ::

Ammmmmm. Baje je Dlink močno povečal cene za Boxee Box. Prasci. ;(( (priporočena maloprodajna 272,5EUR + DDV)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spock83 ()

JayKay ::

od kod ti info?

Spock83 ::

Poznam nekoga pri uvozniku. To je Dlinkova uradna priporočena cena.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spock83 ()

JayKay ::

učitno se norca se vsi delajo. logitech hoče met 300 dolarjev za njihov revue, kar bo nevemkoliko EU, d-link toliko za to. Tokrat je Apple najcenješi...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JayKay ()

Spock83 ::

Ma ja samo Appe podpira samo do 720p če se ne motim.

JayKay ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Boxee Box prihaja! (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
5112991 (10702) Spock83
»

Boxee Box šele novembra

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
458056 (6399) Spock83
»

Bogata konkurenca iPadu na Computexu

Oddelek: Novice / Android
224597 (3505) Bor H
»

Boxee Box uporablja Tegra 2

Oddelek: Novice / Diski
134815 (3335) Dekinio
»

Alternative iPadu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
7217997 (15559) Stark

Več podobnih tem