Forum » Kaj kupiti » Kateri DSLR fotoaparat
Kateri DSLR fotoaparat
;-) ::
Ja D5000.
Kaj pa vem enih 10 fotografij sem naredo, probal kak snema video zdaj pa polnim baterijo. Dobil sem ga v Merkator Tehniki v kitu z 18-55mm objektivom, 4GB kartico ter torbico. Doma pa mam še 8 in 2GB kartico tak da bo za začetek dost prostora. (drugega pa bom jutri naročil). Ta mi je najbolj sedel v roko, glede nastavitev itd. pa sem še "slep" =) sem navajen Alfe. Bomo vidli, dobite tud kako sliko;)
Filmi so bolj tak tak samo to lahko rečem. 24fps je samo
Kaj pa vem enih 10 fotografij sem naredo, probal kak snema video zdaj pa polnim baterijo. Dobil sem ga v Merkator Tehniki v kitu z 18-55mm objektivom, 4GB kartico ter torbico. Doma pa mam še 8 in 2GB kartico tak da bo za začetek dost prostora. (drugega pa bom jutri naročil). Ta mi je najbolj sedel v roko, glede nastavitev itd. pa sem še "slep" =) sem navajen Alfe. Bomo vidli, dobite tud kako sliko;)
Filmi so bolj tak tak samo to lahko rečem. 24fps je samo
s1m0n ::
Niso DSLRji namenjeni snemanju videa ampak za fotografije to, da pa omogočajo snemanje pa je le zaradi prodaje saj se s to funkcijo bolj prodavajo :)
jype ::
Mogoče res niso ampak snemanje filmov s poceni 35mm lečami in bodyji je v primerjavi s snemanjem filmov s profesionalno opremo več kot desetkrat cenejše, izdelki so pa lahko praktično enaki.
matejmesar ::
@;-) Najboljša možna izbira. Tudi sam sem namreč lastnik enakega, le z boljšim objektivom
Bo treba Digitalno Kamero in podobne revije v roke vzet koliko opažam, tud navodila niso za vstran =)
Objektiv grem jutri iskat drugi oz. bom naročil. Katerega priporočate. Limit je 700EUR za letos.
Objektiv grem jutri iskat drugi oz. bom naročil. Katerega priporočate. Limit je 700EUR za letos.
s1m0n ::
Mogoče res niso ampak snemanje filmov s poceni 35mm lečami in bodyji je v primerjavi s snemanjem filmov s profesionalno opremo več kot desetkrat cenejše, izdelki so pa lahko praktično enaki.
To je pa res ja :) Zaslonka, občutljivost na svetlobo, velikost senzorja to ponujajo le drage prof. kamere!
matejmesar ::
Za objektiv si moraš malo razjasniti pojme in odločit, kaj bi slikal. Do takrat pa uporabljaj tega, saj ni slab.
Bomo jutri sprobali kak snema avto v gibanju itd. da vidim. Danes prebiram navodila in "raziskujem". Ena stvar mi najeda, ne najdem podatka kje bi pisalo koliko slik še gre na pomnilniško kartico. Piše samo za koliko slik je še free pomnilnika.
Mah, sem mislo da K samo na netu v slengu jurjaze imam ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ;-) ()
Sedaj imam še D3000 in isti objektiv če slikam z istimi pogoji na iste nastavitve ne opazim razlike. Mi lahko kdo razloži kaj naj delam da bom opazil razliko? Ker se nemorem odločit katerega dam vstran. D3000 je dosti lažji to je nekaj.
bluefish ::
In kako razliko pričakuješ?
Lahko se pojavijo razlike pri šumu pri višji ISO občutljivosti, različna popačenja glede na objektiv,... Na splošno pa za enega domačega uporabnika ni občutnih razlik.
Lahko se pojavijo razlike pri šumu pri višji ISO občutljivosti, različna popačenja glede na objektiv,... Na splošno pa za enega domačega uporabnika ni občutnih razlik.
To me je zanimalo, ker se odločam da bi dal d5000 vstran. Baterija itak drži pri obeh v nedogled kolk sem probal. Snemanje pri d5000 je zanič, ker je ročno ostrenje in mi ne diši.
Stara tema pa vseeno, danes po 7letih in 14 dneh sem spet nasel tale A3000 na podstresju, se sam nemorem vrjet aparat se je prizgal in bateriji je manjkala ena crtica. Z njim sem naredil okoli 300 fotografij preden sem ga pospravil.
Sedaj me zanima naslednje:
-je zadeva se uporabna danes v tem svetu
.... in dela boljse fotografije kot iphone 7?
-bi ga po tolie casu trebalo dati kaj na servis da se ocisti v kolikor bi se odlocil zadevo uporabljati?
Neznam si predstavljat oz se ne spoznam dovolj koliko je ta aparat se sedaj "dober" oz. ali je ze tako dalec sedaj da ce primerjamo z telefoni je tole nokia 3310...
Sedaj me zanima naslednje:
-je zadeva se uporabna danes v tem svetu
.... in dela boljse fotografije kot iphone 7?
-bi ga po tolie casu trebalo dati kaj na servis da se ocisti v kolikor bi se odlocil zadevo uporabljati?
Neznam si predstavljat oz se ne spoznam dovolj koliko je ta aparat se sedaj "dober" oz. ali je ze tako dalec sedaj da ce primerjamo z telefoni je tole nokia 3310...
BigWhale ::
Verjetno ni tako dober v slabsih svetlobnih pogojih in verjetno je malenkost pocasnejsi pri ostrenju. Drugace je pa zanj na voljo se en kup objektivov. Ni se ravno za v smeti.
errhec ::
Imaš še kaj prostora na podstrešju? Bi pustil aparat pri tebi. :)
(Iz D3000 (NIKON) se je spremenil v A3000 (SONY))
(Iz D3000 (NIKON) se je spremenil v A3000 (SONY))
dd
Zgodovina sprememb…
- spremenil: errhec ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov D-SLR (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 27014 (15279) | BigWhale |
» | Kateri fotoaparat? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 28048 (19656) | bela120 |
» | zrcalno-refleksni fotoaparat (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 25584 (20435) | schurda |
» | Digitalni fotoaparat (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 13123 (12395) | Invictus |
» | nikon d90 + nikkor 16-85 ? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 11698 (9950) | zcetrt |