» »

Excel in seštevanje besed

Excel in seštevanje besed

zockyx ::

Pozdravljeni!

Za podjetje morem v excelu ustvariti tabelo, ki bo imela navpično (1.teden - 52. teden) poševno na vrhu pa (pon, torek, sreda itd...). Ustvariti sem moral tudi da, ko v polje npr. 4 teden na recimo PETEK vpise gospod, da je sodeloval z 2. podjetji da mu te dve besedi sešteje in na koncu napise z koliko podjetji je sodeloval na koncu tedna... in potem se končni seštevek z koliko podjetji je delal letno oz. kolikokrat. To sem vse uredil in dela....

Zdaj morem pa urediti neki filter, ki bi recimo, če bi v eno polje vpisal ime podjetja, da bi formula preštela, kolikokrat je sodeloval samo z recimo enim izbranim podjetjem podjetjem.
Uporabil sem funkcijo "COUNTIF", ki čisto lepo sešteje iz vseh polji besedo, ki jo iščem. Vendar naletim na problem! Če v eno polje vpišem 2 podjetja se pravi(podjetje1, podjetje2) ali (podjetje1 podjetje2) mi besede ne sešteje. Če pa dam pod pogoj, da isce podjetje1 podjetje2 mi pa napise da je našel enega.

Zato me zanima če, mi lahko kdo pomaga, da bi našel tisto pravo formulo, da mi sešteje tudi več različnih besed v eni celici.

Googlov sm že tudi... vendar sm brez uspeha :/

lepo bi prosu za pomoč....

Najlepša hvala ...

LP

RuN ::

Za to je v excelu narejen Filter oz. vrtilna tabela.

Fora je v tem da mi to ne zadostuje.

Tabela zgleda takole:
 Tabela

Tabela

Zdaj če bi hotel filtrirat z tem kar ti omenjaš, mi ponudi da razvrstim po tednih, dnevih ali skupnih številkah, kar mi ne ustreza.

Potrebujem, neko formulo, da mi v celicah kjer so vpisana podjetja, preveri recimo ime iskanega podjetja, ter mi izpise, kolikokrat je bil napisan v celem letu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zockyx ()

Problem rešil!
Skratka v željeno polje vnesi funkcijo

=SUM(IF(ISERROR(FIND(E1;A1:A16));0;1))

Kjer popravi sledeče elemente:

E1 - polje z iskanim besedilom
A1:A16 - območje z iskanje

Ko vneseš funkcijo, MORAŠ namesto samo enter pritisniti CTRL+SHIFT+ENTER!

Evo, če bo še kdo, kdaj rabil kaj podobnega!

LP

zoki123 ::

Ne bi rad odpiral nove teme samo vprašal bi kako se naredi if stavek v for zanki tako, da bi bilo polovica stolpca rdeče barve polovica pa zelene.

smetko ::

Glede na to, kako si napisal, je to neizvedljivo in sicer:
Sam excel nima for funkcije, for struktura se uporablja šele v makrojih od excela( V samem excelu bi to nalogo opravil z pogojnim oblikovanjem). Kako narediti v excelu da je neka celica pobarvana z dvema barvama (in to po polovici) nimam pojma.
Če pa želiš makro v VBA-ju, kateri ti bo izmenično pobarval stolpce z rdečo in zeleno barvo na vseh listih, pa lahko uporabiš spodnji makro.

For i = 1 To Sheets.Count
For Each kolona In Sheets(i).Columns
If kolona.Column Mod 2 = 0 Then
Sheets(i).Columns(kolona.Column).Interior.Color = RGB(255, 0, 0)
Else
Sheets(i).Columns(kolona.Column).Interior.Color = RGB(0, 255, 0)
End If
Next kolona
Next i
No comment

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pomoč excel (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
587904 (3481) -JM-
»