Forum » Programska oprema » Težava s seštevanjem v Excelu
Težava s seštevanjem v Excelu
Scarface ::
Torej imam tabelo v Excelu, kjer je potrebno enostavno seštet 2 stolpca. Problem pa je v tem da mi ju nikakor noče sešteti. Tip podatkov je pravilen, celica ni zaklenjena. Če ročno vnesem formulo (=H1+I1) mi napise #VALUE, če pa probam s SUM funkcijo mi izpiše rezultat 0. Ne razumem. Če kdo ve v čem je problem nej prosm pomaga.
Lp
D
Lp
D
Been there, done that....
- premaknil iz Pomoč in nasveti: ToniT ()
ToniT ::
Nekje imaš namesto številke tekst!
Recimo, da imaš decimalna števila s piko, morala bi biti z vejico in so vnešena kot tekst... (ugibanje).
Recimo, da imaš decimalna števila s piko, morala bi biti z vejico in so vnešena kot tekst... (ugibanje).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ToniT ()
TheHijacker ::
Kolikor jaz vem se sešteva s SUM funkcijo:
=SUM(A1:A10) bo seštel vse celice med A1->A10
=SUM(A1;A10) bo seštel samo celici A1 in A10
=SUM(A1:A10) bo seštel vse celice med A1->A10
=SUM(A1;A10) bo seštel samo celici A1 in A10
http://www.google.si
Oba stolpca sta Number. Z decimalkami. Lahko ti pošljem na mail pa pogledaš. Nism glih začetnik v Excelu in mi res ne gre u glavo. Tud če skopiram na drug list....samo Values, dam v Format Cells na Number in probam seštet je isto stranje.
Hijacker....ja tko se sešteva s SUM funkcijo, če seštevaš samo en stolpec. Kaj pa če imaš stolpca A in B ;).
Hijacker vem. Ampak problem ni v tem kako se sešteva ampak zakaj noče seštet podatke....čeprou ni text.
ToniT tabela te caka v poštnem nabiralniku.
ToniT tabela te caka v poštnem nabiralniku.
ToniT ::
Kot sem napisal zgoraj, je problem v tem, da računalnik prepoznava številke kot tekst.
V tabeli je izvedeno grupiranje tisočic z vejico, za decimalko se pa uporablja pika.
V slovenskih nastavitvah pa je ravno obratno.
Rešitev je več, začasna je ta, da greš v regional settings in tam pri številkah nastaviš grupiranje tisočic z vejico in decimalno piko kot piko.
Potem ti bo pustil seštevanje teh kolon.
Druga rešitev je replace vejico z nič (null) in potem replace piko z vejico. To uvedeš za kolone s številkami.
V tabeli je izvedeno grupiranje tisočic z vejico, za decimalko se pa uporablja pika.
V slovenskih nastavitvah pa je ravno obratno.
Rešitev je več, začasna je ta, da greš v regional settings in tam pri številkah nastaviš grupiranje tisočic z vejico in decimalno piko kot piko.
Potem ti bo pustil seštevanje teh kolon.
Druga rešitev je replace vejico z nič (null) in potem replace piko z vejico. To uvedeš za kolone s številkami.
Se mi je zdel da so te vejice pa pike. Ker druzga enostavno nima kej bit. Delam na področju IT v podjetju, ki je v lastni nemškega podjetja in je očitno njihova tabela. Nemške nastavitve so pa kontra našim.
V glavnem ToniT hvala za pomoč!
Lp
V glavnem ToniT hvala za pomoč!
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Excel-vsotaOddelek: Pomoč in nasveti | 831 (641) | smacker |
» | Excel - kako odšteti odstotek le pozitivnim številom v stolpcuOddelek: Pomoč in nasveti | 1028 (931) | luzork |
» | Excel - seštevanje vrednosti brez upoštevanja besedilaOddelek: Pomoč in nasveti | 7722 (7367) | arnecan1 |
» | Težava z replace funkcijo v ExceluOddelek: Programska oprema | 1087 (1044) | toxius |
» | exel problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1025 (866) | uroszo |