Forum » Pomoč in nasveti » Zaradi strele skurlo računalnik
Zaradi strele skurlo računalnik
jcb ::
Včeraj zvečer nas je prešla huda nevihta z močnimi sunki vetra
Zvečer sem bil na računalniku, ko je iznenada se pobliskalo in naenkrat počlo v računalniku. Takoj sem poslutil morda na modem, ampak je potem modem delal, torej je nekaj šlo v računalniku. 100% sem bil, da je šel napajalnik, danes zjutraj menjam napajalnik (dobil ga na podstrehi) in ne dela, preveril sem še trdi disk tudi ne, drugi disk pa je delal, ampak je takoj spustil smrdljiv vonj, takoj sem ugasnil.
Kako naj vem, če dela matična, procesor, če so rami celi.
Lučka na matični je delal nakej časa nato se je ugasnila.
Kaj se sedaj bolje splača, vržt v smeti vse skupaj in kupt eno kišto za 100 evrov.
Računalnik rabim samo za INTERNET in nič drugega.
Zvečer sem bil na računalniku, ko je iznenada se pobliskalo in naenkrat počlo v računalniku. Takoj sem poslutil morda na modem, ampak je potem modem delal, torej je nekaj šlo v računalniku. 100% sem bil, da je šel napajalnik, danes zjutraj menjam napajalnik (dobil ga na podstrehi) in ne dela, preveril sem še trdi disk tudi ne, drugi disk pa je delal, ampak je takoj spustil smrdljiv vonj, takoj sem ugasnil.
Kako naj vem, če dela matična, procesor, če so rami celi.
Lučka na matični je delal nakej časa nato se je ugasnila.
Kaj se sedaj bolje splača, vržt v smeti vse skupaj in kupt eno kišto za 100 evrov.
Računalnik rabim samo za INTERNET in nič drugega.
Shadow666 ::
O sveta jeba,
sem bil na istem,
le da je meni na srečo skurlo sam napajalnik,
mojmu bratu pa celotno kišto....
Zdj,
ker ne veš ker deu je crknu,
po pravic povedan ti tut ne znam čist razložit kako bi preveru kaj sploh dela še v njem.....
če je komp v garanciji
nes nazaj oz na servis , ker ti po garancijski polici krijejo še tisti pri katerih si kupu..
Če ni,
ti predlagam nakup novga za 100eur
(če res rabiš samo za net,
bo to več kot dovolj)...
sem bil na istem,
le da je meni na srečo skurlo sam napajalnik,
mojmu bratu pa celotno kišto....
Zdj,
ker ne veš ker deu je crknu,
po pravic povedan ti tut ne znam čist razložit kako bi preveru kaj sploh dela še v njem.....
če je komp v garanciji
nes nazaj oz na servis , ker ti po garancijski polici krijejo še tisti pri katerih si kupu..
Če ni,
ti predlagam nakup novga za 100eur
(če res rabiš samo za net,
bo to več kot dovolj)...
IntelXeon1241v3 3.5Ghz|GTX 1060 Strix 6GB| 16Gb 1600Mhz CrucialBallistics|
|AsusH97Pro|XFXPro650WBronze|
|1TbWDBlue|Crucial M500 SSD 240GB|Samsung EVO 256GB|ThermalRightRev.A
Mat* takle, ko je počl v rač.se nisem še nikol ustrašu, pa kako je potem smrdelo.
Računalnik je star 8 let.
in je močan 1700 mhz, 80+40gb, 512 ram, cd enote ne delajo, tako da bom danes nesel računalnik na servis in po mojem šel v nakup drugega.
Računalnik je star 8 let.
in je močan 1700 mhz, 80+40gb, 512 ram, cd enote ne delajo, tako da bom danes nesel računalnik na servis in po mojem šel v nakup drugega.
Shadow666 ::
Heh ja mi je znan tak kabaam
mene je tut takrt skor vrgl=)
uf 8 let o.O
moja prejšna je stara 5 oz 6 pa ma iste specifikacije,
tut že odslužla svoje,
mah ja zdj že za 100-200eu dobiš spodobno mašino za internet...
grafe se itak ne rab ostalo je pa lah zlo spodobno=)
tko d ja
boš kr prou naredu
serivs+umes pa nabaviš neki novga za primer če še kdaj strela butne da maš rezervo
ker pol lah eno na drugi testiraš:P
mene je tut takrt skor vrgl=)
uf 8 let o.O
moja prejšna je stara 5 oz 6 pa ma iste specifikacije,
tut že odslužla svoje,
mah ja zdj že za 100-200eu dobiš spodobno mašino za internet...
grafe se itak ne rab ostalo je pa lah zlo spodobno=)
tko d ja
boš kr prou naredu
serivs+umes pa nabaviš neki novga za primer če še kdaj strela butne da maš rezervo
ker pol lah eno na drugi testiraš:P
IntelXeon1241v3 3.5Ghz|GTX 1060 Strix 6GB| 16Gb 1600Mhz CrucialBallistics|
Saj v bajti smo imel do sedaj 3 aktivne računalnike, včeraj pa se je eden poslovil. Računlnike obvladava samo dva pri hiši jaz in brat (brat bolj malo).
Spajky ::
Jap, problemi namesto dat enih 15€ za prednapetostno 230V~ z ethernet zaščito zraven ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
PacificBlue ::
Jap, problemi namesto dat enih 15EUR za prednapetostno 230V~ z ethernet zaščito zraven ...
Ne pomaga kaj dosti, še sploh če ti udar strele pride prek telefonskega kabla v modem,kar se celo bolj pogosto dogaja, kot pa preko električnega kabla.
I’m out.
:3
:3
Izi ::
Kot že sam pravilno razmišljaš, se 8 let starega računalnika ne splača popravljati. Karkoli boš kupil novega ne bo več pasalo skupaj z starimi komponentami.
Matična plošča, procesor in RAM so komponente, ki se vsakih nekaj let tako spremenijo, da je treba zamenjati kar cel komplet skupaj.
Najbolje bo torej, da vse skupaj vržeš v smeti in kupiš novejši računalnik preko oglasov. Igričarji menjajo računalnike na 2 leti, tako da je vedno veliko izbire.
Jap, problemi namesto dat enih 15€ za prednapetostno 230V~ z ethernet zaščito zraven ...
Že marsikaj nam je skurlo, ampak zadnje čase vse skoraj pravočasno izklopimo....smo zadnja hiša in nimamo nobenga strelovoda.
Sem bil danes na servisu in je rekel, da je šla plata, 2x diska, napajalnik in še kaj druzga edino rami so OK, ker sem jih dal v moj pc 2
Spajky ::
@ PacificBlue , prednapetostna Belkin za štom in tel.linijo (se da pred modem) v HarveyNorman = 13€
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Logitech Z-5500 in pokanje/prasketanje v zvočnikih?! (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 7383 (2495) | Skater1982 |
» | prenapetostna zaščitaOddelek: Kaj kupiti | 15250 (11716) | mojca |
» | Zaščita mreže in tel. pred strelo...Oddelek: Kaj kupiti | 1818 (1665) | Netrunner |
» | Zaščita pred strelo (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8977 (7379) | AngelOfDeath |
» | Nevihta in PCOddelek: Loža | 2664 (1789) | neoto |