» »

Švica - prepoved minaretov

Švica - prepoved minaretov

««
11 / 16
»»

JanK ::

In je enak za vse.
No, v Švici pa ni enak za vse in to je problem. Če bi prepovedali graditi ob stavbah stolpiče, višje od slemena, bi bilo čisto nekaj drugega, tako pa so prepovedali samo minarete, in to ne glede na njihovo dejansko višino, obliko in videz.

O.

Je, je, prav za vse. Vsak lahko izrazi svoje nestrinjanje z določeno zadevo. Če pa je to večina švicarjev (direktna demokracija) pa se to mora upoštevati še toliko bolj. In tudi pričakuje se, da bodo ostali, ki so na referendumu "spušili", spoštovali demokratično voljo večine. Ne glede na razloge. Ti so irelevantni.

Se pravi, ce bi bil razultat kaksnega hipoteticnega referenduma v 30h letih prejsnjega stoletja, da je treba vse zide upepeliti, niso vazni razlogi, se to pac spostuje in naredi, ane?

Thomas ::

Tele multikulturne strpneže bo treba marginalizirat.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

urban99 ::

To, Thomas. Direktno demokracijo v vsako vas. Samo ne vem kako boš piskal, ko ne boš znotraj čredne večine :)

poweroff ::

Direktna demokracija je pri nas pokazala, da hočemo levega predsednika, ki odlikuje ertle.
sudo poweroff

Okapi ::

Blasfemija po slovensko, epilog afere s podgano in Marijo.
http://www.mladina.si/tednik/200339/cla...

O.

No, če vas ne bomo marginalizirali desničarji in "desničarji", vas bodo pa "marginalizirali" islamisti.

Torej, moj cilj vas je napraviti ene toliko kredibilne kot je jurček. No more, no less.

Bistri007 ::

Po mojem je edini pravilen odgovor za tiste, ki objavljajo stvari, s katerimi se močno ne strinjaš, bojkot. Pač bojkotiraš firmo ali institucijo, skušaš pa tudi preprečiti, da taka podjetja ali institucije ne bi bili upravičeni do proračunskega denarja.

Grožnje z nasiljem pa morajo biti preganjane po zakonu. Ne glede, ali drezaš Vijole, bajkerje, muslimane ali katolike. Samo katoliški duhovnik za razliko od imama ne bo pozival k nasilju!
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

Limit-sky ::

Se pravi, ce bi bil razultat kaksnega hipoteticnega referenduma v 30h letih prejsnjega stoletja, da je treba vse zide upepeliti, niso vazni razlogi, se to pac spostuje in naredi, ane?

Hipotetično?
Jaz ti iz prakse izpred nekaj let povem, da nisem mogel vgraditi okna, ker se 1 (en) sosed ni strinjal. Ima vso pravico. In jaz jo spoštujem. In če bi imeli pri nas referendum o limit-skyjevem oknu in bi se večina opredelila, da jaz ne morem zidati okna, bi to spoštoval veliko bolj. Seveda mi ne bi ustrezalo, ne bi pa zaradi tega večino slovencev opredelil za kmete in fašiste.

A je moj sosed fašist? Vsi v naši ulici imajo 5 oken, jaz pa le 4 in mi ne dovoli vgraditi še enega, čeprav bi bil enak kot vsi ostali.

Limit-sky... a ta z oknom velja za vse ali samo za tvoje okno?

edit: spregledal tvoj zadnji stavek. Ne vem no, imam občutek da je to okno padlo po nekem zakonu. Samo ne vem katerem. Ker če ni, potem ne vem zakaj ga nisi vgradil.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: urban99 ()

jype ::

Bistri007> Grožnje z nasiljem pa morajo biti preganjane po zakonu.

Saj so. To, da policija ne izvaja zakonov, je podlo od policije in podlo do vseh zglednih muslimanov, ki na ta račun trpijo krive obtožbe, šikaniranja in diskriminacijo.

Limit-sky> A je moj sosed fašist? Vsi v naši ulici imajo 5 oken, jaz pa le 4 in mi ne dovoli vgraditi še enega, čeprav bi bil enak kot vsi ostali.

Narobe. Dovoljenja ti ne da zakon, sosed mora dat samo soglasje. Ja, seveda vem, da mnogi ne razumete razlike. Pač ste malo manj intelektualno sposobni, saj to se kaže po vsem forumu. Nič strašnega, povprečje je pač povprečje, če smo eni nad njim, morate drugi biti pod njim.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

vas bodo pa "marginalizirali" islamisti.
Ja, takoj za vami pridemo mi na vrsto.

O.

Limit-sky... a ta z oknom velja za vse ali samo za tvoje okno?

Popolnoma irelevantno. Ne spremeni dejstva, da imajo vsi v moji ulici 5 oken jaz pa samo 4. Pa jaz nisem dal nobenega soglasja nikomur, ker sem hišo kupil, ko so bile vse že zgrajene.

A je moj sosed fašist, ker mi ne dovoli vzidati okna? Naj še enkrat povem, da ne poznam razloga.

@Urban99: Neki zakon je o soglasju soseda, če hočem vgraditi okno. In če soglasja ni, mojega okna ni. Pa sosedu ni treba nobenemu navajati razlogov. Dovolj je že, da se mu (njemu) ne dopade.

Zgodovina sprememb…

A je moj sosed fašist, ker mi ne dovoli vzidati okna?
Ne, samo dober sosed je, ki ga skrbi, da si ne boš po nepotrebnem stroške nakopal in pogršal fasado hiše. Saj to si že sam ugotovil, da ti samo dobro hoče. Povabi ga torej na pir in se mu lepo zahvali za skrb.

O.

nevone ::

Samo katoliški duhovnik za razliko od imama ne bo pozival k nasilju!

Sej tudi imam pri nas ne poziva k nasilju, recimo. Ampak nikoli ne veš, kateri fanatik se bo pojavi, ko se mu bo zazdi, da je trenutek pravi in začne s tem.

Sej pravim. V Yugi smo tudi imeli bratstvo in jedinstvo naroda, pa so se ob priliki pošteno sklofali. Nič ni pomagalo, da jim je Tito 45 let trabunjal o prijateljstvu. Ko je bila prilika, so se sklofal. Tako da, lahko kar nehate s tem, da je kakršno koli pozivanje k strpnosti kaj zaleže, če se ena stran odloči, da je čas za akcijo. Multikulturnost se obnese samo, dokler ena stran dominira, ostale se pa tej prilagajajo.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

:))) Seveda Nevone, živ primer so ZDA, še posebej New York, kjer se dnevno koljejo indijanci, črnci, hispanosi in Židje.

Spet en zelo "pameten". Govorimo o Londistanu, Parizistanu in podobnih krajih. Ne o New Yorku.

Dojameš?

Seveda Nevone, živ primer so ZDA, še posebej New York, kjer se dnevno koljejo indijanci, črnci, hispanosi in Židje.

Seveda v New Yorku dominirajo kristjani, kar samo potrjuje mojo tezo.

iz Wikipedije:
Catholics comprise more than 40% of the population in New York.[28] Protestants are 30% of the population,
Jews 8.4%, Muslims 3.5%, Buddhists 1%, and 13% claim no religious affiliation.

o+ nevone

Thomas> Govorimo o Londistanu, Parizistanu in podobnih krajih. Ne o New Yorku.

O mestih, kjer poka avtomatsko orožje in se širi smrad razpadajočih trupel, torej.

Spet en zelo "pameten", ki dlje kot na Bled očitno še ni potoval.

nevone> Seveda v New Yorku dominirajo kristjani, kar samo potrjuje mojo tezo.

Ne, je ne. V Dubaju dominirajo muslimani, pa ne poročajo o nasilju. Neverjetno, katoliki imajo tam celo katerdrale, pa zvoniki niso prepovedani.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

A je moj sosed fašist, ker mi ne dovoli vzidati okna?
Ne, samo dober sosed je, ki ga skrbi, da si ne boš po nepotrebnem stroške nakopal in pogršal fasado hiše. Saj to si že sam ugotovil, da ti samo dobro hoče. Povabi ga torej na pir in se mu lepo zahvali za skrb.

O.

Saj to sem ga že, se dobro razumeva. Ampak fašist ima bolj svetlo dnevno sobo od mene, in moram jaz posledično plačevati več elektrike za razsvetljavo. A misliš, da bi minaret šel skozi? Na moji zemlji, z mojim denarjem.
Švica je dober primer, ja, samo malo večjih dimenzij.

djordjevic ::

Dobro se razumeta, pa ti ne da dovoljenja, da izvedeš spremembo na lastni hiši? Imaš ti to ene pahorjanske komplekse? Ali to ali pa prekleto dobre živce.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Limit-sky> A misliš, da bi minaret šel skozi? Na moji zemlji, z mojim denarjem.

Zakaj pa ne? Če je šel supermarket čez cesto skozi... Aja, ne, zakon tam pač ne predvideva pridobivanja soglasij, ker je predaleč.

Sej so dali linke s filmi posnetki iz Pariza in Londona. Poglejte mau višje, poguglajte, sej niste idioti, ane?

A bomo dopustili, da se priseljujejo tudi k nam?

Jaz mislim, da to ni pametno. Vsej multikulturniški strpnosti navkljub.

Ne pretiravaj Thomas... v Parizu so islamski fašisti hoteli, da se njihova pripadnica gre lahko kopat v burki v bazen. So probali... pa je gospa Republika rekla, da ni variante. Ne zaradi islama, ne zaradi burke... ampak zato, ker se v javnem bazenu niti s kratkimi hlačami ne moreš kopat.

Sploh ni razloga, da bi nekdo nabijal, da naj se burke sprehajajo po Miklošičevi ali kopljejo v Atlantisu. Ni nobenega razloga. Kar dol naj bodo, v Somaliji. Ne, da Somalija prihaja sem.

Dobro se razumeta, pa ti ne da dovoljenja, da izvedeš spremembo na lastni hiši? Imaš ti to ene pahorjanske komplekse? Ali to ali pa prekleto dobre živce.

Je*i ga. Sem se moral sprijazniti s tem. Njemu ni treba navesti razlogov. Ima pravico ne dati soglasja. In jaz jo spoštujem. Ne glede na razloge, čeprav so še tako butasti. Moji živci nimajo pri tem nobene zveze.

Pa ne da naivno verjameš v principe nacionalnih držav, Thomas? To ne obstaja več, razen če svet razdelimo po principu slovenskih občin :)

In kako bo delal Volkswagen, če mu vzameš Turke? Ali pa SCT, če mu vzameš Bosance? Ne gre to tko... sploh pa če se greš v zgodovini še kolonializem in integracijo.

Limit-sky> Je*i ga. Sem se moral sprijazniti s tem. Njemu ni treba navesti razlogov. Ima pravico ne dati soglasja. In jaz jo spoštujem. Ne glede na razloge, čeprav so še tako butasti. Moji živci nimajo pri tem nobene zveze.

Ja, minaret je pa kar v splošnem prepovedan? Tudi če je zgraejn tako in tam, da ne krši nobenega zakona? Aja, razen zakon o prepovedi gradnje muslimanskih verskih objektov koničaste oblike.

Ah ne, jaz sem ZA integracijo. Vendar le pod Zahodnimi šegami in navadami. Od Tretjega sveta bi uvozil bore malo ali nič.

Nočejo? Prav, naj bodo pa dol. Semle jih ne maram, dokler ne zavržejo svojega "kulturnega izročila".

In če Zahod pravi "vera je zasebna stvar, obstaja svoboda verozipovedi, pravice vseh verskih skupnosti so enake". Kaj pa pol?

aja... diskriminacijska verzija Zahoda tega ne pravi. OK, sm se zmotu.

nevone> Seveda v New Yorku dominirajo kristjani, kar samo potrjuje mojo tezo.

jype>Ne, je ne. V Dubaju dominirajo muslimani, pa ne poročajo o nasilju. Neverjetno, katoliki imajo tam celo katerdrale, pa zvoniki niso prepovedani.

Seveda jo potrjuje. V Dubaju dominirajo muslimani pač.

iz wikiledije:
however, proselytizing or distributing religious literature is strictly prohibited under penalty of criminal prosecution, imprisonment, and deportation for engaging in behaviour offensive to Islam

In Dubaj je podobna tvorba kot Amerika, le da v arabskem svetu. Prebivalci so v glavnem priseljenci, ki so želeli ustvarjati.

o+ nevone

Zgodovina sprememb…

• spremenila: nevone ()

zee ::

Tocno to. Nic drugega se ne zahteva od njih, samo to da zavrzejo ta "kulturna izrocila", ki so prej cokla in sidro kot neko izrocilo.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Ja ne... zahteva se, da izberejo med ateizmom in križem. Obenem pa velja svoboda veroizpovedi. To dvoje pa... does not compute.

In če Zahod pravi "vera je zasebna stvar, obstaja svoboda verozipovedi, pravice vseh verskih skupnosti so enake". Kaj pa pol?

Če bi bila ustava dovolj, ne bi rabili nobenih dodatnih zakonov.

Sploh pa prepoved gradnje minaretov velja za VSE, ne samo za muslimane, če se že greste vašo levičarsko pravno logiko.

o+ nevone

USS Liberty ::

>>>>>Pa ne da naivno verjameš v principe nacionalnih držav, Thomas? To ne obstaja več,

velika večina evropskh držav so nacionalne države... Če pa so nacionalne države tako problematične, potem ne vem, zakaj jokate zaradi Palestincev. Njihov cilj je ustanovitev Palestinske države. Očitno bi naj Palestinci lahko imeli svojo državo, Slovenci pa ne...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Brane2 ::

Ne zahteva se to. Zahteva se, da rečejo, da razumejo Koran bolj kot Dr. Roman za duhovne zadeve, ne pa Pravilnik Službe, ki zahteva absolutno pokornost.
On the journey of life, I chose the psycho path.

"Sploh pa prepoved gradnje minaretov velja za VSE, ne samo za muslimane, če se že greste vašo levičarsko pravno logiko."
Roflmao... bravo. Povej še Židom, da antisemitizem velja za vse.

"velika večina evropskh držav so nacionalne države"
Ja seveda...

Če bi bila ustava dovolj, ne bi rabili nobenih dodatnih zakonov.

Sploh pa prepoved gradnje minaretov velja za VSE, ne samo za muslimane, če se že greste vašo levičarsko pravno logiko.

o+ nevone

ROFL

Mogoce bi se lahko "navadila" vsaj levicarske logike, desnicarska izgleda pesa :)

Sej pravim. V Yugi smo tudi imeli bratstvo in jedinstvo naroda, pa so se ob priliki pošteno sklofali. Nič ni pomagalo, da jim je Tito 45 let trabunjal o prijateljstvu. Ko je bila prilika, so se sklofal. Tako da, lahko kar nehate s tem, da je kakršno koli pozivanje k strpnosti kaj zaleže, če se ena stran odloči, da je čas za akcijo. Multikulturnost se obnese samo, dokler ena stran dominira, ostale se pa tej prilagajajo.

o+ nevone

V Yugi so imeli vpleteni norci _obilno_ pomoč iz zahoda. Poleg tega so bili tokrat muslimani še najmanjši problem, največji pa pravoslavci in katoliki.

Mogoce bi se lahko "navadila" vsaj levicarske logike, desnicarska izgleda pesa :)

Pričakuje se argumentirana debata.

o+ nevone

Pričakujejo se tudi resni argumenti. Tvoja zadnja trditev to ni.

Potem pa mi argumentiraj kaksen smisel ima tole:

A rad dela X (in ne mara delati Y in Z)
B rad dela Y (in ne mara delati X in Z)
C rad dela Z (in ne mara delati X in Y)

C prepoves delati Z, medtem ko A in B lahko se vedno delata X in Y

C se pritozi, pa mu poves da naj odj**e ker tudi A in B ne smeta tega (ceprav jima dol visi za Z)

Kje je tukaj logika, Marie Antoinette Jr.?

V Yugi so imeli vpleteni norci _obilno_ pomoč iz zahoda. Poleg tega so bili tokrat muslimani še najmanjši problem, največji pa pravoslavci in katoliki.

Kar ne spremeni dejstva, da 45-letno opevanju bratstva i jedinstva ni pomagalo nič.

Ker nas skušajo prepričati nekateri tule je, da če na veliko razlagamo kako se imamo z muslimani radi in jim dovolimo vse, potem bomo pa večno prijatelji. Vprašanje. Previdnost, je glede na zgodovino in stanje v svetu še kako potrebna.

Seveda pa me bolj skrbi to, da levičarji iščejo novega zaveznika za nov "roparski" pohod. Delavce so z neuspelim socializmom nekako izigrali, zdaj pa iščejo nove sile, ki bi bile pripravljene stopiti na stran salonskih "pravičnikov".

o+ nevone

Pričakujejo se tudi resni argumenti. Tvoja zadnja trditev to ni.

Nekateri stalno smetite z neresnimi argumenti, tako da, ko boste vi vsaj zmanjšali na 10%, bom šele jaz zamnjšala na 1%

Potem pa mi argumentiraj kaksen smisel ima tole:

A rad dela X (in ne mara delati Y in Z)
B rad dela Y (in ne mara delati X in Z)
C rad dela Z (in ne mara delati X in Y)

C prepoves delati Z, medtem ko A in B lahko se vedno delata X in Y

C se pritozi, pa mu poves da naj odj**e ker tudi A in B ne smeta tega (ceprav jima dol visi za Z)

Kje je tukaj logika, Marie Antoinette Jr.?

Ne vem kje si ti našel pravno dikcijo "rad dela in zato mu je potrebno dovoliti"

Pravno formalno pa je gradnja minaterov prepovedana za vse. Nikomur ni dovoljeno graditi minareta. End of story.

o+ nevone

Semle jih ne maram, dokler ne zavržejo svojega "kulturnega izročila".
V glavnem, en prestrašen revček si, ki se boji, da mu bo bradati mož s turbanom posilil sestro, takoj ko jo bo zalotil samo na ulici.

O.

Pravno formalno pa je gradnja minaterov prepovedana za vse. Nikomur ni dovoljeno graditi minareta. End of story.

OMG... pa daj se poslušaj no, prosim. Totalitaristična logika par excellence! Ti pravim: vzemi oblast v roke, razglasi antisemitizem in razloži Židu, da itak velja za vse. Če imaš obraz, seveda.

V glavnem, en prestrašen revček si, ki se boji, da mu bo bradati mož s turbanom posilil sestro, takoj ko jo bo zalotil samo na ulici.

No, Okapi se ne boji niti tega, da mu obrežejo hčerko ali vnukinjo. Zelo pogumen človek, ni kaj.

No, Okapi se ne boji niti tega, da mu obrežejo hčerko ali vnukinjo.
In to niti najmanj. Pa prav grozno za to ni treba biti pogumen. Toliko pač, da te ni strah vsakega bavbava, s katerim te kdo straši, in da se ne bojiš čisto vsega, česar ne razumeš in poznaš.

O.

Ti pravim: vzemi oblast v roke, razglasi antisemitizem in razloži Židu, da itak velja za vse. Če imaš obraz, seveda.

Jaz sem proti antisemitizmu in podpiram švicarje ki so proti minaretom, kar je bistveno drugače kot antisemitizem. Oblasti pa nimam namena prevzemat.

Če imaš ti obraz pa priznaj, da si bil stisnjen v kot in se sedaj, s temi napadi name, izvijaš iz primeža.

o+ nevone

Jaz sem proti antisemitizmu in podpiram švicarje ki so proti minaretom, kar je bistveno drugače kot antisemitizem. Oblasti pa nimam namena prevzemat.

Da imaš nekoherentna stališča sem že opazil. Hvala demiurgu za slednje.

Če imaš ti obraz pa priznaj, da si bil stisnjen v kot in se sedaj, s temi napadi name, izvijaš iz primeža.

S čim že? S tem, da so minareti v Švici prepovedani za vse? :)))

Kar ne spremeni dejstva, da 45-letno opevanju bratstva i jedinstva ni pomagalo nič.

Nisem ravno prepričan.

Seveda pa me bolj skrbi to, da levičarji iščejo novega zaveznika za nov "roparski" pohod. Delavce so z neuspelim socializmom nekako izigrali, zdaj pa iščejo nove sile, ki bi bile pripravljene stopiti na stran salonskih "pravičnikov".

o+ nevone

Zakaj v vse vpletaš odnose levičarjev ?

Saj nimajo patenta. Kaj pa je z razlagami desničarjev, ki so se razblinile ob zaribavanju USA v dolgovih, rekorni nezaposlenosti, premnogih revežih itd?

Kaj je z 20 letno odisejo Slovenije, ki je zbežala iz ene federacije v drugo ?

Ne mi reč, da so za vse krivi ravno levičarji.

Sploh pa, prepoved minaretov in podobni pederizmi niso rešitev, to je najbrž jasno.

Rešitev je v prepovedi nekontroliranega uvoza ljudi za potrebe modernega suženjstva, to pa je bolj na področju tovarnarjev kot levičarjev.
««
11 / 16
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Diskrimjnacija žensk (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10816439 (15579) BigWhale

Glasna muslimanska molitev na fužinah (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
47190623 (81090) Gandalfar

Prispevki za gradnjo džamije (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26451215 (47539) Ziga Dolhar
»

Ustavnost referenduma (o izbrisanih, džamiji ...)

Oddelek: Problemi človeštva
358379 (7929) Poldi112

Več podobnih tem