Forum » Problemi človeštva » Švica - prepoved minaretov
Švica - prepoved minaretov
jype ::
Bistri007> ker so Evropi muslimani blokirali pot
Haha!
Evropejci so pa muslimanom blokirali pot do severnega tečaja, nesramneži!
Mračni srednji vek je kvečjemu zato, ker so takrat Arabci kulturno in tehnološko napredovali (ker so se v islamu takrat razvile presenetljivo humanistične interpretacije), evropa pa takrat ni.
No, zdaj je obrnjeno, namesto kalašnikov bi jim pa lahko zdaj vrnili človekove pravice in sodobno tehnologijo, v tem vrstnem redu.
Haha!
Evropejci so pa muslimanom blokirali pot do severnega tečaja, nesramneži!
Mračni srednji vek je kvečjemu zato, ker so takrat Arabci kulturno in tehnološko napredovali (ker so se v islamu takrat razvile presenetljivo humanistične interpretacije), evropa pa takrat ni.
No, zdaj je obrnjeno, namesto kalašnikov bi jim pa lahko zdaj vrnili človekove pravice in sodobno tehnologijo, v tem vrstnem redu.
USS Liberty ::
kako to misliš, da naj bi jim "vrnili človekove" pravice?
Oni hočejo šerijo za cel svet, ne pa čovekovih pravic...
Oni hočejo šerijo za cel svet, ne pa čovekovih pravic...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29
Bistri007 ::
jype> Mračni srednji vek je kvečjemu zato, ker so takrat Arabci kulturno in tehnološko napredovali
Firme rastejo lahko organsko, lahko pa rastejo s prevzemi. Isto s tehnologijo: lahko jo ustvarijo in-house, lahko pa s prevzemi.
Islam sam je okupiral svet od Alžirije do Indije in naprej do Indonezije. Tisti zaostali puščavki beduini niso izumili ničesar vrednega. Razen, da so premagali bolj razvite civilizacije - in potem so prisilili dhimmije, da vladarjem naredijo čimboljše orožje in medicino za krpanje vojakov.
Dhimmi mora plačevati za "zaščito", medtem ko je musliman že zaščiten pred ostalimi muslimani.
Firme rastejo lahko organsko, lahko pa rastejo s prevzemi. Isto s tehnologijo: lahko jo ustvarijo in-house, lahko pa s prevzemi.
Islam sam je okupiral svet od Alžirije do Indije in naprej do Indonezije. Tisti zaostali puščavki beduini niso izumili ničesar vrednega. Razen, da so premagali bolj razvite civilizacije - in potem so prisilili dhimmije, da vladarjem naredijo čimboljše orožje in medicino za krpanje vojakov.
Dhimmi mora plačevati za "zaščito", medtem ko je musliman že zaščiten pred ostalimi muslimani.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bistri007 ()
Thomas ::
Kaj Okapi, ti se boš pa prilagodil in se nič ne bojiš?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
Okapi, zgodovina se ponavlja. In nočem zamenjati liberalne demokracije za šarijo.
Muslimani delujejo po 1400 let starem receptu, ki se od tistih časov ni spremenil: osvojiti in podrediti.
Muslimani delujejo po 1400 let starem receptu, ki se od tistih časov ni spremenil: osvojiti in podrediti.
USS Nimitz> Oni hočejo šerijo za cel svet, ne pa čovekovih pravic...
Oni? Nikakor. Oni si želijo v miru obedovat z družino. Njihovi cilji so skromni in njihove potrebe povsem posvetne.
Oni drugi, zaradi katerih oni prvi bežijo k nam, so pa zoprni. Množica onih drugih narašča sorazmerno z revščino in obratno sorazmerno z izobrazbo.
Warmongering naših nepotešenih kristjanov je popolnoma odveč. Zmagali smo tisti trenutek, ko je v intervjuju islamski terorist v kamero povedal "če mi pa dajo zeleno karto, grem pa takoj v ZDA živet!".
Bistri007> Muslimani delujejo po 1400 let starem receptu, ki se od tistih časov ni spremenil: osvojiti in podrediti.
No, kaj sem rekel? Še vedno nisi prebolel vere!
Oni? Nikakor. Oni si želijo v miru obedovat z družino. Njihovi cilji so skromni in njihove potrebe povsem posvetne.
Oni drugi, zaradi katerih oni prvi bežijo k nam, so pa zoprni. Množica onih drugih narašča sorazmerno z revščino in obratno sorazmerno z izobrazbo.
Warmongering naših nepotešenih kristjanov je popolnoma odveč. Zmagali smo tisti trenutek, ko je v intervjuju islamski terorist v kamero povedal "če mi pa dajo zeleno karto, grem pa takoj v ZDA živet!".
Bistri007> Muslimani delujejo po 1400 let starem receptu, ki se od tistih časov ni spremenil: osvojiti in podrediti.
No, kaj sem rekel? Še vedno nisi prebolel vere!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Okapi ::
Kaj Okapi, ti se boš pa prilagodil in se nič ne bojiš?Mene malo skrbijo kvečjemu Kitajci, muslimani pa niti najmanj. Z muslimani sem se zapijal v Turčiji, Indoneziji, Nigru, Makedoniji, na Kosovu ... In tudi tisti, ki ne pijejo alkohola, so bili povsod izjemno prijazni in gostoljubni, v povprečju bolj kot krščanski Evropejci. Poznam tudi enega madžarskega novinarja, ki je prestopil v islam, in je tudi zelo prijeten človek, pa je med bolj ortodoksnimi, kar se pijače in hrane tiče
Me pa res malo skrbi, da bodo evropski in ameriški ksenofobni klerofašistični fanatiki (pa tudi samo navadni preplašeni hribovci in rednecki) uspeli radikalizirati islam, kar ne bo koristilo nikomur.
O.
>>>>>>Mene malo skrbijo kvečjemu Kitajci,
zakaj pa?
A zato ker so pridni, se učijo, delajo in zato njihova ekonomija raste, pa še rast prebivalstva kotrolirajo, za razliko tvojih muslimanov, ki namesto vsega tega kar počnejo kitajci, raje petkrat na dan molijo in se nekontrolirano množijo, za vse svoje probleme pa krivijo ostali svet...
zakaj pa?
A zato ker so pridni, se učijo, delajo in zato njihova ekonomija raste, pa še rast prebivalstva kotrolirajo, za razliko tvojih muslimanov, ki namesto vsega tega kar počnejo kitajci, raje petkrat na dan molijo in se nekontrolirano množijo, za vse svoje probleme pa krivijo ostali svet...
USS Nimitz> tvojih muslimanov
In pol mene obtožujejo biasa, ko se malo ponorčujem.
Niste resni, pobje frdamani.
Nobelov nagrajenec za kemijo leta '99 je recmo "pobegnil" iz islama na zahod. Reveža bi nekateri enostavno zaprli, ker se samo množi in petkrat na dan moli.
Nekateri smo pa mnenja, da naj kar čimveč takih pride k nam - kakšen od njih bo zagotovo poslal domov razglednico, ki bo muslimanske stereotipe o dekadentnem zahodu podrla kot hišico iz kart.
In pol mene obtožujejo biasa, ko se malo ponorčujem.
Niste resni, pobje frdamani.
Nobelov nagrajenec za kemijo leta '99 je recmo "pobegnil" iz islama na zahod. Reveža bi nekateri enostavno zaprli, ker se samo množi in petkrat na dan moli.
Nekateri smo pa mnenja, da naj kar čimveč takih pride k nam - kakšen od njih bo zagotovo poslal domov razglednico, ki bo muslimanske stereotipe o dekadentnem zahodu podrla kot hišico iz kart.
noraguta ::
Zato se reče "mračni srednji vek", ker so Evropi muslimani blokirali pot do Indije in Kitajske, pa tudi Afrike. Kdo pa je sesul Bizanc, če že govoriš o Aristotelu?
benečani?
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
>>>>>Me pa res malo skrbi, da bodo evropski in ameriški ksenofobni klerofašistični fanatiki (pa tudi samo navadni preplašeni hribovci in rednecki) uspeli radikalizirati islam,
ja, tudi Danci so zihr hribovski klerofašistični fanatiki, pa jim je z eno samo risbico uspelo, da je gorel velik del sveta od Maroka do Indonezije. Jaz mislim, da se bo zgodilo nekaj drugega, da bo vam dvoličnim levičarjem, z vašo do muslimanov servilno in do zahoda sovražno politiko, uspelo tako zradikalizirati ljudi na zahodu proti vam, da boste kmalu lahko iskali azil na Antarktiki...
res ne vem, kako ti, jure in podobni sploh zdržite na zahodu, kjer so sami hribovski klerofašistični fanatiki, pa da ne spakirate kufre v Alžirijo al pa v Pakistan med napredne demokratične in sekularne muslimane...
ja, tudi Danci so zihr hribovski klerofašistični fanatiki, pa jim je z eno samo risbico uspelo, da je gorel velik del sveta od Maroka do Indonezije. Jaz mislim, da se bo zgodilo nekaj drugega, da bo vam dvoličnim levičarjem, z vašo do muslimanov servilno in do zahoda sovražno politiko, uspelo tako zradikalizirati ljudi na zahodu proti vam, da boste kmalu lahko iskali azil na Antarktiki...
res ne vem, kako ti, jure in podobni sploh zdržite na zahodu, kjer so sami hribovski klerofašistični fanatiki, pa da ne spakirate kufre v Alžirijo al pa v Pakistan med napredne demokratične in sekularne muslimane...
hja pa hodijo v zaplankano švico , ker jim ponuja boljše pogoje.
samo eth je povezan z izobrazbo ali delovanjem koliko nobelovcev?
List of ETH Zurich people @ Wikipedia
cern? , luzana?
pustimo zaplankano ljubljano kjer imamo "zdrave nazore".
USS Nimitz> ja, tudi Danci so zihr hribovski klerofašistični fanatiki, pa jim je z eno samo risbico uspelo, da je gorel velik del sveta od Maroka do Indonezije.
Am. Protesti so se začeli šele mesece po objavi. Ti to nič ne smrdi?
USS Nimitz> res ne vem, kako ti, jure in podobni sploh zdržite na zahodu, kjer so sami hribovski klerofašistični fanatiki, pa da ne spakirate kufre v Alžirijo al pa v Pakistan med napredne demokratične in sekularne muslimane...
Za razliko od hribovcev smo nekateri že bili tam in - surprise, surprise - nihče nas ni kamenjal, ker smo bili odkriti ateisti!
noraguta> cern? , luzana?
V Ženevi so prepoved zavrnili. Naključje? Seveda ne.
Am. Protesti so se začeli šele mesece po objavi. Ti to nič ne smrdi?
USS Nimitz> res ne vem, kako ti, jure in podobni sploh zdržite na zahodu, kjer so sami hribovski klerofašistični fanatiki, pa da ne spakirate kufre v Alžirijo al pa v Pakistan med napredne demokratične in sekularne muslimane...
Za razliko od hribovcev smo nekateri že bili tam in - surprise, surprise - nihče nas ni kamenjal, ker smo bili odkriti ateisti!
noraguta> cern? , luzana?
>>>>>>In pol mene obtožujejo biasa, ko se malo ponorčujem.
ne vem, kje ti vidiš bias, če sem napisal "tvojih muslimanov", saj iz postov vsak lahko sklepa, da okapi, ti in še nekateri tukaj, muslimane ljubite bolj kot samega sebe...
>>>>>>Am. Protesti so se začeli šele mesece po objavi. Ti to nič ne smrdi?
Itak, da je v resnici dansko-vatikansko-židovska zarota proti miroljubnim muslimanom...mogoče so tudi hindujci del te zarote, saj vemo, da se ne razumejo z muslimani...
>>>>>>Za razliko od hribovcev smo nekateri že bili tam in - surprise, surprise - nihče nas ni kamenjal, ker smo bili odkriti ateisti!
In kako so oni vedeli, da ste ateisti? A vam je na čelu pisalo? A ste šli verjetno kar pred lokalno džamijo s transparentom, kjer ste jih podučili, da Allah ne obstaja...
Sicer pa tudi mene v Maroku ni nihče kamenjal... muslimani turiste zelo redko kamenjajo, to raje delajo svojim ženskam...
ne vem, kje ti vidiš bias, če sem napisal "tvojih muslimanov", saj iz postov vsak lahko sklepa, da okapi, ti in še nekateri tukaj, muslimane ljubite bolj kot samega sebe...
>>>>>>Am. Protesti so se začeli šele mesece po objavi. Ti to nič ne smrdi?
Itak, da je v resnici dansko-vatikansko-židovska zarota proti miroljubnim muslimanom...mogoče so tudi hindujci del te zarote, saj vemo, da se ne razumejo z muslimani...
>>>>>>Za razliko od hribovcev smo nekateri že bili tam in - surprise, surprise - nihče nas ni kamenjal, ker smo bili odkriti ateisti!
In kako so oni vedeli, da ste ateisti? A vam je na čelu pisalo? A ste šli verjetno kar pred lokalno džamijo s transparentom, kjer ste jih podučili, da Allah ne obstaja...
Sicer pa tudi mene v Maroku ni nihče kamenjal... muslimani turiste zelo redko kamenjajo, to raje delajo svojim ženskam...
saj iz postov vsak lahko sklepa, da okapi, ti in še nekateri tukaj, muslimane ljubite bolj kot samega sebe...To lahko sklepajo samo taki kot ti, ki jim strah in mržnja povsem zamegli razum.
O.
nevone ::
V Jugo so tudi hodili tuji turisti, in jo hvalili, pa so se narodi potem vseeno klali med sabo. To, da tebe niso kamenjali je bolj slab argument, da so muslimani vsi, povsod in v vsaki situaciji miroljubni.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
zakaj bi bilo javno mnenje naključje? zakaj ga niso pa prepuščam izpeljavo tebi.
saj iz postov vsak lahko sklepa, da okapi, ti in še nekateri tukaj, muslimane ljubite bolj kot samega sebe...seveda ljubimo muslimane kot same sebe zakaj jih nebi. dejstvo je le , da se s časom formirajo določene norme. eni so za multikulturacijo po vsej sili, potem imaš še tradicionaliste, pa hujskače , ... .
V katero smer gre na koncu družbeni konsenz v bistvu niti ni tako pomembno. oz upam , da gre in bo šel v različnih okoljih v različne kompromise(kajti enega samega za vse zveličavnega prav in narobe pač ni). Dokler se stvari ne sprevržejo v kakšne bolne ekstreme , je popravljanje sosedove demokracije še bolj bolno kot dojemanje zakaj je pri njih tako in pri nas drugače.
Muslimani so prav enako miroljubni ali nemiroljubni kot kristjani. Vojna na Hrvaškem je bila med kristjani. Rusko-gruzinska tudi. Na Severnem Irskem si bombe podstavljajo kristjani med seboj. V Baskiji enako.
O.
O.
nevone> je bolj slab argument
Saj ni! Je pa dober argument, da je obsedenost naših fantov kolaborantov z muslimani neproduktivna, nevarna in nesmiselna.
Saj ni! Je pa dober argument, da je obsedenost naših fantov kolaborantov z muslimani neproduktivna, nevarna in nesmiselna.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
nevone> je bolj slab argument
seveda je , a tudi neko poveličevanje minaretov je dokaj butasto.
Minareti so smešni in neuporabni. Ampak ker se ne bodo gradili na moji zemlji in z mojim denarjem, se me to nič bolj ne tiče, kot Hoferjeva štacuna. No, al pa Lidl, če ga kdo mogoče ne mara.
Ravno tako kot ni smiselno, da s fašističnimi metodami omejujemo kadilce, pa jih vseeno, je fašistično prepovedovanje minaretov neustrezen in nevaren precedens.
Ravno tako kot ni smiselno, da s fašističnimi metodami omejujemo kadilce, pa jih vseeno, je fašistično prepovedovanje minaretov neustrezen in nevaren precedens.
a tudi neko poveličevanje minaretov je dokaj butasto.Eni očitno res čisto nič ne razumete. Če rečeš, da muslimani niso krvoločne pošasti, si bodisi muslić ali pa jih ljubiš bolj kot samega sebe. Če rečeš, da je prepoved gradnje minaretov nesmiselna in škodljiva, poveličuješ minarete (in ljubiš muslimane bolj kot samega sebe). Če rečeš, da nimaš nič proti porokam istospolnih, si peder (in ljubiš muslimane bolj kot samega sebe, ker mi dobro poznamo te multikulti levičarje, vsi so enaki).
O.
se strinjam , da ni nedolžen precedens vendar tudi integracija vere v neko drugo družbo ni enoznačen problem. Jebat ga jure nočem , da babe hodjo v feredžah pa rjuhi po ulci, pa me klič al rasist al pervert al pa kmetauzar , kukr češ.
>>>>>>Saj ni! Je pa dober argument, da je obsedenost naših fantov kolaborantov z muslimani neproduktivna, nevarna in nesmiselna.
Jaz nimam nič proti muslimanom dokler oni in njihove zamaskirane ženske strašijo v Islamabadu in riadu. Sem tudi proti temu, da jim kdor koli na svetu, tudi zahodnjaki, vsiljujejo svojo kulturo in jim tja izvažamo "demokracijo", če oni tega ne želijo...
Sem pa zelo proti temu, da nam levičarski skrajneži pod krinko "multikulturalizma" cel zahod spremijate v arabijo in pakistan, vsakogar, ki se pa ne strinja z vašim mazohizmom in servilnostjo, pa razglasite za fašista...
Dej mi pa povej en sam pameten argument, kaj je recimo masovni uvoz muslimanov dobrega prinesel Švedski?
Jaz nimam nič proti muslimanom dokler oni in njihove zamaskirane ženske strašijo v Islamabadu in riadu. Sem tudi proti temu, da jim kdor koli na svetu, tudi zahodnjaki, vsiljujejo svojo kulturo in jim tja izvažamo "demokracijo", če oni tega ne želijo...
Sem pa zelo proti temu, da nam levičarski skrajneži pod krinko "multikulturalizma" cel zahod spremijate v arabijo in pakistan, vsakogar, ki se pa ne strinja z vašim mazohizmom in servilnostjo, pa razglasite za fašista...
Dej mi pa povej en sam pameten argument, kaj je recimo masovni uvoz muslimanov dobrega prinesel Švedski?
Jebat ga jure nočem , da babe hodjo v feredžah pa rjuhi po ulci,Jaz bi tudi raje vse videl v minicah, no, vsaj vse pod 30., ampak kaj češ, ne gre, ene še kar naprej hodijo v hlačah.
O.
Limit-sky ::
Minareti so smešni in neuporabni. Ampak ker se ne bodo gradili na moji zemlji in z mojim denarjem, se me to nič bolj ne tiče, kot Hoferjeva štacuna. No, al pa Lidl, če ga kdo mogoče ne mara.
Jaz sem pred časom imel namen mojo hišo malo preurediti in guess what? Nisem smel vgraditi okna, ker se sosed ni strinjal (soglasje in te traparije). Ni mi povedal razloga ampak ni mi dal podpisa. Ni bilo na njegovi zemlji in ni bilo z njegovim denarjem.
kaj je recimo masovni uvoz muslimanov dobrega prinesel Švedski?Moraš Švede vprašat, so jih oni masovno uvažali, jim izdajali delovna dovoljenja in podeljevali državljanstvo. Prav nihče Švedov ni silil, da sprejemajo gastarbajterje, očitno so že imeli (in še imajo) neko korist od njih.
O.
bibica ::
Gremo si izmislit neko svojo religijo pa gremo dilat... Lejte kake velike zgradbe so, pa lepo pogodbo z zidarčkom sklenemo pa začnemo svoj biznis, ha ???
sam sem duo religijozen
ampak niti po diskordianizmu niti po cerkvi pod genija nisem primoran v gradnjo sakralnih objektov. tako da iz mojega žepa ne bo prispevkov.
ampak niti po diskordianizmu niti po cerkvi pod genija nisem primoran v gradnjo sakralnih objektov. tako da iz mojega žepa ne bo prispevkov.
Nisem smel vgraditi okna, ker se sosed ni strinjalHribovc pač, verjetno se je bal, da boš gledal njegovo mladoletno hčerko.
Zato bi moral ti najbolj razumeti, kako se počutijo muslimani, ker na svoji zemlji s svojim denarjem ne smejo zgraditi enega nedolžnega stolpiča. Ampak ne, tvoja logika je pač slovenska - naj še drugim crkne krava.
O.
urban99 ::
Mislim... tale paranoja pred šerijo ni zdrava, fantje. Sem že enkrat v drugi temi vprašal - kaj v obstoječi (kazenski in drugi) zakonodaji nam fali, da bi poskuse izvajanja šeriatskega prava lahko preprečili?
Pa ne mi rečt, da bodo islamisti potencialno lahko postali večina in dominirali ustavni red. Lahko se to zgodi ja, ampak naj se kar, saj je v skladu s 'totalitarnim pojmovanjem demokracije'... ker če kak bimbo misli, da lahko pod okriljem demokracije zakonodajo in celo Ustavo prilagaja trenutni želji večine, potem naj se kar. To pač ni demokracija.
Kar se pa tiče Kitajcev... zgoraj sem prebral toliko hecnih stereotipov o njih, da sem se spomnil na Let3 in njihov komad "Kinezi, marš nazad u Japan" :))) Skrijte pse, ko pridejo, btw...
Pa ne mi rečt, da bodo islamisti potencialno lahko postali večina in dominirali ustavni red. Lahko se to zgodi ja, ampak naj se kar, saj je v skladu s 'totalitarnim pojmovanjem demokracije'... ker če kak bimbo misli, da lahko pod okriljem demokracije zakonodajo in celo Ustavo prilagaja trenutni želji večine, potem naj se kar. To pač ni demokracija.
Kar se pa tiče Kitajcev... zgoraj sem prebral toliko hecnih stereotipov o njih, da sem se spomnil na Let3 in njihov komad "Kinezi, marš nazad u Japan" :))) Skrijte pse, ko pridejo, btw...
USS Nimitz> Jaz nimam nič proti muslimanom dokler oni in njihove zamaskirane ženske strašijo v Islamabadu in riadu.
Ja, vem, da nimaš. Mene pa moti nasilje, ne glede na njegovo geografsko omejenost (in se zoper vse nasilje tudi aktivno borim, pa tudi če zgolj tako, da denarno podpiram pravo stran).
Ja, vem, da nimaš. Mene pa moti nasilje, ne glede na njegovo geografsko omejenost (in se zoper vse nasilje tudi aktivno borim, pa tudi če zgolj tako, da denarno podpiram pravo stran).
Nisem smel vgraditi okna, ker se sosed ni strinjalHribovc pač, verjetno se je bal, da boš gledal njegovo mladoletno hčerko.
Zato bi moral ti najbolj razumeti, kako se počutijo muslimani, ker na svoji zemlji s svojim denarjem ne smejo zgraditi enega nedolžnega stolpiča. Ampak ne, tvoja logika je pač slovenska - naj še drugim crkne krava.
O.
ja ampak v švici je to ustaljena praksa. pri adaptacijah najprej postavijo kulise , da lahko sosedje ocenijo ali jim ustreza ali ne.
O.
Hočem ti samo povedat, da je ta zakon še danes v veljavi pri nas. In je enak za vse. In ga tudi spoštujem in okna nisem vgradil. Sem pa zato našel drugo rešitev, ki je bila na koncu še boljša. In soseda nisem zmerjal za fašista, se čisto dobro razumeva še danes. Izkoristil je le svojo pravico, pa četudi za to, da ne bom gledal njegove hčerke. In jaz jo spoštujem. Njegovi razlogi me pravzaprav sploh ne zanimajo.
In je enak za vse.No, v Švici pa ni enak za vse in to je problem. Če bi prepovedali graditi ob stavbah stolpiče, višje od slemena, bi bilo čisto nekaj drugega, tako pa so prepovedali samo minarete, in to ne glede na njihovo dejansko višino, obliko in videz.
O.
urban99 ::
Točno to, kar je rekel Okapi in kar tulim jaz že od začetka.
Švici se je ponovno zgodil primer 'direktne demokracije'. Če država nima podstati s kompasom in lahko večina uveljavlja svojo voljo kar takole povprek in po trenutnem navdihu, brez kakega arbitra a la Ustavno sodišče (še vedno zanima, če je to dokončna odločitev?), potem se ne čudit, če se bo enkrat stvar obrnila in bodo tisti, ki so danes večina, okusili 'a taste of their own medicine'.
V bistvu ima Švica s svojim butalskim volilnim sistemom še največ šans, da okusi šerijo. Samo ta pravi se morajo znajti na kupu. In dosti njih.
Švici se je ponovno zgodil primer 'direktne demokracije'. Če država nima podstati s kompasom in lahko večina uveljavlja svojo voljo kar takole povprek in po trenutnem navdihu, brez kakega arbitra a la Ustavno sodišče (še vedno zanima, če je to dokončna odločitev?), potem se ne čudit, če se bo enkrat stvar obrnila in bodo tisti, ki so danes večina, okusili 'a taste of their own medicine'.
V bistvu ima Švica s svojim butalskim volilnim sistemom še največ šans, da okusi šerijo. Samo ta pravi se morajo znajti na kupu. In dosti njih.
krneki0001 ::
Zakaj je nevarno na švedskem narisat mohameda z oslovsko glavo? A niso oni multikulturna država z levo vlado in imajo svobodo govora?
Zakaj potem take risbe ne smeš dati v javnost?
Zakaj potem take risbe ne smeš dati v javnost?
Evo ti, kako v državi, kjer velja svoboda izražanja, narisati risbo
In potem bodo muslimani krivi, če ga bo kakšen fanatik fental.
Pojdi enkrat v kakšno pohorsko oštarijo, pa tam nariši tako "karikaturo" Pohorca. Ali pa v kakšen mariborski kafič, kjer se zbirajo Viole, in takole nariši mariborskega fuzbalerja. Ali pa v kakšen zasavski kafič, kjer se zbirajo bajkerji, pa se delaj norca iz njih. Ali v ljubljanski kafič, kjer se zbirajo skini. Če si upaš. Če si idiot in izzivaš fanatike, si za posledice sam kriv.
O.
Pojdi enkrat v kakšno pohorsko oštarijo, pa tam nariši tako "karikaturo" Pohorca. Ali pa v kakšen mariborski kafič, kjer se zbirajo Viole, in takole nariši mariborskega fuzbalerja. Ali pa v kakšen zasavski kafič, kjer se zbirajo bajkerji, pa se delaj norca iz njih. Ali v ljubljanski kafič, kjer se zbirajo skini. Če si upaš. Če si idiot in izzivaš fanatike, si za posledice sam kriv.
O.
Daedalus ::
Ma naj gre v kako vasico v nedeljo pred Cerkev. Pa nariše Jezusa z glavo od prašiča. Pa še malo pametuje poleg.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
PaX_MaN ::
Če si idiot in izzivaš fanatike, si za posledice sam kriv.
Zanimivo je, da ga niso sfatvali, ampak so ga za to in podobne rasistične izpade štrafali po zakonu.
djordjevic ::
Oh, yeah. In prikladno pozabiš omeniti, da je vrhuška slovenske RKC takrat praktično razglasila izredno stanje. Da ne bi slučajno izpadlo, da to pri nas takrat ni bil 'big deal'.
No grave is deep enough to keep us in chains.
In je enak za vse.No, v Švici pa ni enak za vse in to je problem. Če bi prepovedali graditi ob stavbah stolpiče, višje od slemena, bi bilo čisto nekaj drugega, tako pa so prepovedali samo minarete, in to ne glede na njihovo dejansko višino, obliko in videz.
O.
Je, je, prav za vse. Vsak lahko izrazi svoje nestrinjanje z določeno zadevo. Če pa je to večina švicarjev (direktna demokracija) pa se to mora upoštevati še toliko bolj. In tudi pričakuje se, da bodo ostali, ki so na referendumu "spušili", spoštovali demokratično voljo večine. Ne glede na razloge. Ti so irelevantni.
redo ::
Oh, yeah. In prikladno pozabiš omeniti, da je vrhuška slovenske RKC takrat praktično razglasila izredno stanje. Da ne bi slučajno izpadlo, da to pri nas takrat ni bil 'big deal'.
Prikladno pozabim? Zakaj misliš, da sem jo šel iskat?
djordjevic ::
Saj lepo to, ker sem se tudi jaz takoj spomnil na Marijo - samo pol bi pripisal, da je našim škofom pihala para iz vseh lukenj in coverja cd-ja niso sprejeli glih z navdušenjem. :)
No grave is deep enough to keep us in chains.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Diskrimjnacija žensk (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 16442 (15582) | BigWhale |
⊘ | Glasna muslimanska molitev na fužinah (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Loža | 90625 (81092) | Gandalfar |
⊘ | Prispevki za gradnjo džamije (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 51216 (47540) | Ziga Dolhar |
» | Ustavnost referenduma (o izbrisanih, džamiji ...)Oddelek: Problemi človeštva | 8385 (7935) | Poldi112 |