» »

Švica - prepoved minaretov

Švica - prepoved minaretov

««
5 / 16
»»

Brane2 ::

Zakaj ne, če gre za "normalen" folk ?

Po drugi strani pa ljudje tipa "Mujo" & "Haso" niso "pravi" muslimani...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Okapi ::

upam, da ne bodo prepovedali obresti, kar je en zanimiv detajl islama
Ki so ga prekopirali od kristjanov, ti pa od Judov. Ampak Judje so bili zviti in so prepovedovali računanje obresti samo pri posojilih drugim Judom, zato so tudi začeli ukvarjati z bančništvom, ker pravoverni kristjani in muslimani niso smeli zaračunavati obresti in sem jim bankirstvo ni splačalo. Judom se je to splačalo s finančnega vidika, popularnost jim pa zaradi tega ni ravno narasla:P

Po drugi strani pa ljudje tipa "Mujo" & "Haso" niso "pravi" muslimani...
In kaj jim fali? Mogoče te bo presenetilo, ampak 90% muslimanov na svetu niso fundamentalisti, ki ženske zavijajo v burke, molijo 5x na dan in se ne dotaknejo alkota.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Ne bi me presenetilo, ampak to niso pravi muslimani.

Ravno tako so pravi muslimani, kot je pravih 90% slovenskih kristjanov. Ali pa morda misliš, da jim boš sedaj tudi to ti določal, kateri je pravi in kateri ni?

O.

Ne jaz, Koran. Za muslimane je Koran Pravilo Službe, torej...

Tudi to bi te verjetno presenetilo, če bi vedel, kako fleksibilen je v resnici Koran. Gre nekako takole. Molit je treba 5x na dan. Če je mogoče. Če ni, pa tolikokrat, kolikor gre. Če gre. Če ne gre, se pa vsaj na Alaha od časa do časa spomni. Pri molitvi moraš biti obrnjen proti Meki. Če veš, kje je. Če ne veš, pa v tisto smer, v kateri misliš, da je Meka. Pred molitvijo se moraš umiti. Če se lahko. Če se ne moreš, si pa vsaj misli, da si se. Svinjine se ne sme jesti. Če imaš kaj drugega. Če nimaš, lahko ješ tudi svinjino. In tako naprej za vsako stvar.

O.

Zgodovina sprememb…

donfilipo ::

tr33k>> ''Ti bi rad mešal nordijce z južnjaki, muslimani, sredi evrope'' ?

Ma jok, jest osebno ne bi švicarje razglasil ravno za nordijce:) Švica je že mešanica bila, pred prodorom islama.

Ljudje so se vedno mešali. Ampak uvažanje sužnjev ima tudi negativne posledice. In le 'melting pot' večinskega prebivalstva, ob skrbi za polno ali čimvečjo zaposlenost domačega življa, je včasih ustvaril kar zanimive in kulturno zelo prodorne mešanice.
Mulikulturnost pa je že težji izziv. A je ravno Švica en primer dobre multikulturne federacije. Česar se bojijo, je prevlada zastarele etnije. Upravičeno? Dvomim! Upam na spoj švicarskega multietičnega kapitalizma z sekulariziranim islamom.

Če kdo misli, da so mi zanimivi irski ali angleški etnični modeli, toliko, da bi jim posvetil 70% svojega časa za kulturo, se hudičevo moti. Čorba, ki je nastala v USA, pa me potegne, da sem včasih kar resno zaskrbljen:) In seveda nisem edini. Glasba, film, in konec koncev tudi politični show:)

Okapi>>''Ki so ga prekopirali od kristjanov, ti pa od Judov. Ampak Judje so bili zviti in so prepovedovali računanje obresti samo pri posojilih drugim Judom, zato so tudi začeli ukvarjati z bančništvom, ker pravoverni kristjani in muslimani niso smeli zaračunavati obresti in sem jim bankirstvo ni splačalo. Judom se je to splačalo s finančnega vidika, popularnost jim pa zaradi tega ni ravno narasla''

Če računamo, da bankirji v Švici niso ravno židi, pomeni, da je ena najbolj donosnih dejavnosti pri njih v nasprotju s krščanstvom? Ali da se krščani pač ne držijo svojih načel? In kolikor jaz vem, židje s še večjim zadoščenjem zaračunajo obresti ravno judom:) No ja, pa tudi pri muslimanih se je zadeva povečini že rahlo spridila:P Ali pač ne? Resnično sem slišal za islamske banke, ni mi pa čisto jasno kako delujejo?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Tudi to bi te verjetno presenetilo, če bi vedel, kako fleksibilen je v resnici Koran. Gre nekako takole. Molit je treba 5x na dan. Če je mogoče. Če ni, pa tolikokrat, kolikor gre. Če gre. Če ne gre, se pa vsaj na Alaha od časa do časa spomni. Pri molitvi moraš biti obrnjen proti Meki. Če veš, kje je. Če ne veš, pa v tisto smer, v kateri misliš, da je Meka. Pred molitvijo se moraš umiti. Če se lahko. Če se ne moreš, si pa vsaj misli, da si se. Svinjine se ne sme jesti. Če imaš kaj drugega. Če nimaš, lahko ješ tudi svinjino. In tako naprej za vsako stvar.

O.

Pa saj to vem. Bivši sosed in dober kolega mi je posodil Koran in razložil določene stvari.
Ampak ne mi reč da tiskti "zmerneži" pijejo alko ker ravno vode nimajo in jedo svinjino, ker drugega ni.

In zakaj bi nekdo zmeren pil in žrl svinjino, bi se pa full zasekiral, ker nima minareta ob mošeji BTW ?

A je ravno Švica en primer dobre multikulturne federacije.
Mimogrede, v glavnem vsi pozabljajo, da je bila Švica še proti koncu 19. stoletja večinoma zelo revna kmetijska država.

Če računamo, da bankirji v Švici niso ravno židi, pomeni, da je ena najbolj donosnih dejavnosti pri njih v nasprotju s krščanstvom?
Z izvirnim krščanstvom vsekakor. Zlasti protestanti so se potem začeli odmikati od papeževih pridig, da gredo tisti, ki računajo obresti, naravnost v peklo (po Danteju v 7. krog). V Angliji je recimo šele Henrik VIII. uradno dovolil zaračunavanje obresti. Poučno branje na to temo je geslo usury na Wikipediji. Tam nekje najdeš tudi, kako delujejo islamske banke.

pijejo alko ker ravno vode nimajo in jedo svinjino, ker drugega ni.
Saj svinjine v glavnem ne jedo, ker je niso vajeni od otroštva in jim sploh ni všeč. Če nisi navajen, je svinjina z vso svojo mastnostjo precej zanič meso. Za alko pa najdejo 101 izgovor (zdravilo za želodčne težave ali recimo proti glistam, pa voda velikokrat ni čista ...), tako kot najdejo kristjani 101 izgovor za mnogo stvari, ki jih ne bi smeli početi, pa jih v glavnem vsi.

In zakaj bi nekdo zmeren pil in žrl svinjino, bi se pa full zasekiral, ker nima minareta ob mošeji BTW ?
Iz principa, ker ni tvoja stvar, da mu določaš, kakšno mošejo sme in kakšne ne sme zgraditi. Kot rečeno, zaradi te prepovedi ne bo niti enega muslimana manj, kvečjemu kakšen več. In kakšen zmeren bo postal bolj goreč. Iz inata in zaradi občutka ogroženosti. Imam jih bo vsakokrat v mošeji pri molitvi spomnil, kakšni ksenofobni prasci so Švicarji, ker jim ne pustijo narediti enega majhnega minareta.

O.

Vsekakor. ne užali muslimana za nobeno ceno, ker bo postal GOREČ.

Vsi pa vemo, da se goreče variante ne da ustaviti. Le prapradedje tega nekako niso vedeli, ko so sesuvali Turke...

Kot rečeno, eni se očitno še od tistih časov grozno bojite Turkov.

O.

Nekateri se jih še zdaj. Kurdi recimo.Aja, pa seveda ti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

donfilipo ::

Okapi>> Kot rečeno, eni se očitno še od tistih časov grozno bojite Turkov.

No ni ravno tako enostavno. Obstajajo določene prakse in dogodki, ki v navidez povsem benignih vernikih, vzbudijo prakse in verze krvavih pohodov in to vidiš in celo čutiš na lastni koži. Potem šele začneš razmišljati in študirati kaj je islam. V mestu, kjer je praktično od mojega rojstva, kar dober del prebivalstva bošnjakov, za islam, do vojne za osamosvojitev, sploh nisem vedel. Pa sem se z njimi družil normalno. Nacionalizem je bil preganjan od dokaj trde in spretne udbe. A je pod krinko preživel in se po vojni neverjetn razbuhtel . Je pa res, da ga je ravno uradni islamski-kler pomagal blažiti in izgrede ali konflikte, po moje zavrača tudi sedaj. Koliko je ta iskrenost trajna in v skladu z osnovno filozofijo islama, pa si ne upam soditi. Same bukve so tudi pri starejši verzijah (judovstvo in krčanstvo) dale vse mogoče oblike sožitja in nasilja...tako da se zdi, da je pomembno razmišljati tudi o kvaliteti čisto človeških stikov civilizacij, ki so (vsaj normalno), vsi sestavljeni z večjo ali manjšo skepso, do prastarih bukev:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Aja, pa seveda ti.
:)) Ja, minarete bi jim pustil imeti očitno zato, ker se bojim, da mi bodo kaj naredili, če jim ne bi.:))

Natanko tako razmišljaš kot eni modeli včeraj v Kmetiji, ki mislijo, da če si prijazen do drugih, si 100% zahrbten hinavc in imaš nekaj za bregom. Ker normalno stanje človeka je, da nobenega ne maraš in si z vsemi skregan.
in se po vojni neverjetn razbuhtel
Razbuhtel? Pač so hoteli postaviti par mošej, kot so na vsakem vogalu cerkve. Nobenega niso muslimani poskušali spreobrniti, nobenega sovraštva do kristjanov ali drugih sosedov niso kazali. Za razliko od kristjanov, ki so jih začeli zatirati, kolikor se je pač to dalo (ne damo mošeje, čapci, kar v telovadnici se klanjajte, če se hočete). In to seveda pri vsakem normalnem ponosnem človeku sproži reakcijo, pa čak i kod muslimana.

O.

Zgodovina sprememb…

Beli_Zajcek ::

mogoče ker so zamejski slovenci v ITA in AVT avtohtoni oz. živijo tam že skoraj 1500 let, muslimanov pa prej ni bilo tu? razmišljaj malo.

A meja za avtohtonost je natančno na 1500 let potem? Kaj pa 20? Ali pa 50? Mogoče 100? 200? 500? Kdaj lahko rečemo, da je neki narod avtohton in mu podelimo pravice, ki mu gredo? A bi lahko rekli na nek način, da so hrvati in srbi in bošnjaki naše manjšine? Nekateri so tu že 40 let. So že avtohtoni?

Meni se zdi, da je avtohtonost samo izgovor, da se ne podeli pravic, ki pripadajo. Če so te sprejeli kot delovno silo in kasneje še kot državljana, ti pač pripadajo neke pravice. Lahko bi pa že na začetku rekli ne, samo kaj ko to tepe po žepu.

Ja, minarete bi jim pustil imeti očitno zato, ker se bojim, da mi bodo kaj naredili, če jim ne bi.:))

Pa saj to si reku. Ne se zaj* z minareti, da ne postanejo goreči muslimani. Nisi to reku mogoče ?

Ne, mogoče si ti tako razumel napisano, ampak si napačno razumel. Če jaz tebi podržim vrata, ko te vidim, da s polnimi rokami vrečk prihajaš za mano iz trgovine, ne storim tega zato, ker bi se bal, da me boš drugače na gobec. Če muslimanom pustim minaret, je to zato, ker tudi kristjanom pustim, da zidajo zvonike.

Da je prepoved v resnici kontraproduktivna, pa poskušam dopovedati tebi oziroma tistim, ki mislijo, da bodo s prepovedjo minaretov muslimane omajali v veri, ali kar pač že mislijo, da bodo z njo dosegli. Kot je prepoved mamil kontraproduktivna, in še marsikatera druga. Kot je bilo kontraproduktivno komunistično zatiranje kristjanov. Slovenija je zdaj verjetno bolj farška, kot je bila v Cankarjevih časih.

O.

USS Liberty ::

>>>>>>Ampak ja, hribovci počasi silijo tja, kamor spadajo.

Ojoj, a niso v tej prekleti zarukani nazadnjaški Švici v Cernu izmumili WWW, da lahko ti in podobni danes tukaj po njih pljuvate. Ti "hribovci", kot je že nekdo tukaj napisal, imajo recimo vrhunske znanstvene izobraževalne ustanove in laboratorije in lahko svetu marsikaj pokažejo... Kaj pa pa lahko recimo svetu pokažete vi "napredni" slovenski levičarji? Najbrž FDV in Kreftov marksistični inštitut...

Najbolje, da iz "Liberalne" akademije pošljete par marksističnih filozofov za misijonarje v Švico, pa da oni tam živeče "hribovce" prevzgojijo in naučijo kaj je prava demokracija.
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

poweroff ::

Švica je bila ena zadnjih evropskih držav, kjer so ženske dobile volilno pravico. Sam tolk, v razmislek.

Ti bi rad mešal nordijce z južnjaki, muslimani, sredi evrope ?

Hehe, ti pa ziher še nisi spoznal kakšne vročekrvne južnjakinje... >:D
sudo poweroff

>>>>Slovenija je zdaj verjetno bolj farška, kot je bila v Cankarjevih časih.

To je totalna neumnost in čista neresnica. Če bi bila Slovenija bolj farška kot v Cankarjevih časih, potem bi NSI dobila 90% na volitvah. Vemo pa, da ji ni uspelo niti parlamentarnega praga prestopiti. Na volitvah pa pri nas najlažje zmagaš, če širiš fobijo do katolikov in RKC...

>>>>>Da je prepoved v resnici kontraproduktivna, pa poskušam dopovedati tebi oziroma tistim, ki mislijo, da bodo s prepovedjo minaretov muslimane omajali v veri,

Strinjam se, da muslimanov sama prepoved minaretov ne bo omajala v veri in tudi mislim, da se zaradi same prepovedi minaretov islam v Švici ne bo nič manj širil. Za zaustavitev islama bi morali uporabiti veliko bolj restriktivne metode na področju priseljevanja, saj je to glavni vzrok širjenja islama v Švici.

Je, pa ta referendum v Švici pomemben zato, ker so Švicarji celemu zahodu pokazali, da islam ni neka sveta krava, kateri je treba stalno za vsako ceno popuščati in ji vedno servilno ugajati. Mislim, da je ta referendum samo prva iskra, ki bo opogumila tudi druge evropske narode, da se bodo odslej upali bolj odločno postaviti po robu muslimanom...

Daedalus ::

To se dnevno dogaja. Vsak pravni akt, ki ima posledice za javni proračun, je tak. Enim neto vzame, manjšini neto da. Vsak pravni akt, ki nalaga neke obveznosti določenim osebam, jim "zapleni" denar, ki bi ga lahko drugače porabili, v korist neke tretje osebe.

Ne glupi za brezveze. Jaz sem govoril o načelu enakosti pred zakonom. Ki se ga sicer ne da dosegati vedno (skoraj nikoli pravzaprav), ti pa mora biti, v kolikor hočeš govoriti o pravni države, vedno norma. Se pravi, da morajo biti sprejeti ukrepi najboljši možni približek temu. In enim verskim skupnostim dovoliti "rakete", drugim pa ne, je kr grda diskriminacija.

Zdaj pa pejd preštevat svoj denarček, pa se tresi, kolko ti ga država pobere:8)

Kaj pa pa lahko recimo svetu pokažete vi "napredni" slovenski levičarji?

Približno ene tolko, ko napredni slovenski desničarji. Bore malo, če sploh kaj.

p.s. - Kvaliteta debate (in bralnega razumevanja) tule naokoli je res v kurcu.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Hehe, najbolj slaven slovenski "stalinist", Žižek, je svetovno poznan in cenjen. Se lahko kakšen desničar primerja z njim?

(provokacija, jasno). :D
sudo poweroff

jype ::

USS Nimitz> Ojoj, a niso v tej prekleti zarukani nazadnjaški Švici v Cernu izmumili WWW, da lahko ti in podobni danes tukaj po njih pljuvate.

File:Minarettinitiative 2009 de.svg @ Wikipedia

Coincidence?

I think not, my dear naive human.

USS Nimitz> Je, pa ta referendum v Švici pomemben zato, ker so Švicarji celemu zahodu pokazali, da islam ni neka sveta krava, kateri je treba stalno za vsako ceno popuščati in ji vedno servilno ugajati.

Je pomemben, ker pokaže, da lahko tudi najrazvitejše države sprejemajo najbolj idiotske in kontraproduktivne možne ukrepe.

Veš kaj bi bila učinkovita demonstracija tega, da zahod nikomur ne popušča?

Da bi policija priprla vse udeležence masovnega protesta, pri katerih je bil zaznan sovražni govor, začenši z voditelji. Ne ker bi želeli pokazat, da ne pustimo muslimanom srat po naših vrednotah, ampak ker to pravi zakon in je to _dolžnost_ policije, ki je itak ne bi smela _nikoli_ opustiti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

>>>>>Približno ene tolko, ko napredni slovenski desničarji. Bore malo, če sploh kaj.

Samo napredni slovenski desničarji vemo, da je naša država ene 20 let za Švico in Švicarje ne zmerjamo s hribovci in njihovo državo ne primerjamo s S. Arabijo, to je razlika...

DarkSite ::

Malgaj ::

Odpor evropskih narodov je povsem naravno dejanje. Če se bodo Džamije še naprej gradile eksponentno naraščujoče bo Francija kmalu preplavljena z Minareti in Džamijami. Zaskrbljujoč je tudi podatek, da želijo muslimani v Angliji zgraditi največjo džamijo na svetu - kar je nekako tako kot bi dobili v Iranu drugo Baziliko svetega Petra.

urban99 ::

mwhahahhah, tale Dnevnikov link me je pa nasmejal :))) It does not compute pa če se Sarko s svojo idejo 'redefinicije francoske identitete' na glavo postavi. Po kolonizaciji zvoniti je prepozno. Razen... če je v ozadju propad ideje sekularizacije. Vprid vsi vemo katere 'avtohtone' religije.

podbevna ::

Demokracija je problem, če ne razumeš hierarhije človekovih pravic.

Politične pravice (kot ena od svoboščin) nikakor ne smejo pretirano omejevati ostalih svoboščin. Svoboda veroizpovedi IMO žal obsega tudi svobodo izražanja religije v objektih ali oblačilih. Kaj meni (neumna) večina je čisto vseeno, ko pride do ČP. ESČP bi zato IMO moralo posredovati tako v tem, kot v francoskem primeru.

Seveda pa je potrebno razumeti tudi, da bi bilo čisto legitimno, da bi podeljevanje gradbenih pravic za minarete pogojevali z ustrezno umestitvijo v pokrajino in bi bili bolj "alpinski" kot saudski.

Tako kot je potrebno razumeti, da svoboda veroizpovedi NI nadrejena svobodi izražanja ampak je le njen del. Neumne interpretacije, da so "verska čustva" nadrejena svobodi izražanja so ravno multikulturniška zabloda, ki pripelje do reakcij, kakršna je švicarska. Lahko zgradiš minaret ali drug tempeljski stolpič(primeren za okolico) in prideš v službo v čebelarski obleki ali poln križcev, a jaz lahko (tudi javno) kritiziram ali se delam norca iz tvojih "svetih resnic".

Bistri007 ::

Islam ni religija, pač pa v religijo preoblečena avtoritarna politična ideologija.

Dobesedno "islam" pomeni podložništvo.
(Mein) Kampf = Jihad

Kjerkoli je islam na oblasti, ni človekovih pravic. A si res tega želite???
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

Ja, ja. Kjer je pa desnica na oblasti je pa korupcija in teptanje svobode medijev (npr. Italija,...). Zeh.
sudo poweroff

noraguta ::

Ja, ja. Kjer je pa desnica na oblasti je pa korupcija in teptanje svobode medijev (npr. Italija,...). Zeh.

desnica? al pol je definicija za desnico kar korupcija? al religijozna korupcija. za levico pa samoreflektirano poštenjakarstvo?
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Matthai, stanje svobode po svetu bolj kot tvoja površna izjava odraža http://freedomhouse.org/template.cfm?pa...

Islam=nesvoboda. A to hočeš tudi v Evropi?

PaX_MaN ::

Dobesedno "islam" pomeni podložništvo.

Podložništvo Bogu.

Islam=nesvoboda. A to hočeš tudi v Evropi?

Facepalm... kaj bi ti rad povedal? Da bo ena lastovka... pardon, minaret... prinesel tiranijo? Ne ga lomit s fobijami, no. Kaj pa svoboda veroizpovedi, in pravica do verskih objektov? A ta svoboda ne šteje? Če to ni tiranija, potem pa naj bo tako - in velja za VSE verske ločine.

(glede vklapljanja v okolico ipd se sicer povsem strinjam s Podbevno).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: urban99 ()

Ne podložništvo Bogu, ampak podložništvo Alahu!!! Ker pa je o Alahu pričal samo en človek in ker večjega preroka, kot je bil on, ne bo nikoli več - to pomeni podložništvo tistim, ki znajo interpretirati Koran in Hadise.

Klikni na http://freedomhouse.org/template.cfm?pa...
Od držav s pomembno muslimansko populacijo so v Evropi: BiH, Kosovo, Albanija, Makedonija, Rusija (vključuje Čečenija, Dagestan).

Širjenje islama pomeni svobodo?

Bistri007> Islam=nesvoboda. A to hočeš tudi v Evropi?

Krščanstvo se od islama ne razlikuje, pa ga vseeno "trpimo".

Bistri007> Širjenje islama pomeni svobodo?

Seveda. Vprašanje je samo, kaj _ti_ počneš, da se ateizem širi hitreje kot religija? Si/boš ustvaril veliko družino in otrokom dovolil, da si, ko odrastejo, sami izberejo svoj sistem vrednot in svojo religijo?

Se mi je zdelo, da ne.

em... i'm lost. O čem je govora? O amandmajih s šeriatskim pravom v Ustavi Švice ali o minaretu?!

T-h-o-r ::

o tem, da bo evropa ostala svobodna edino tako, če bomo začeli kratiti svobodo nekaterih ljudi
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

jype:
Bistri007> Islam=nesvoboda. A to hočeš tudi v Evropi?

Krščanstvo se od islama ne razlikuje, pa ga vseeno "trpimo".

Ne mi s takimi. Daj raje razloži oni zemljevid od Freedom House: kjer je islam, so človekove pravice v k...

Preberi si kaj o islamu na:
http://www.faithfreedom.org/content/ais...
http://www.jihadwatch.org/

Faith-Freedom International - .......towards a safer dawn for humanity.
A movement of Ex Muslims against Islam, the fountain-head of terrorism in today's world and the greatest threat to the ideals of a free humanity.

Eni bi radi "čisto" deželo.

Hja, naj začnejo pri sebi in se izselijo iz "rdeče Slovenije", ki odlikuje Ertla... >:D
sudo poweroff

T-h-o-r ::

slovenija je menda tako ateistični otok, so we shall burn in hell
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Mavrik ::

Eni bi radi "čisto" deželo.

Hja, naj začnejo pri sebi in se izselijo iz "rdeče Slovenije", ki odlikuje Ertla...

Kritiziranje želje po "čisti" deželi in zahteva za tiste ko se ne strinjajo s tabo za izselitev. Hinavstvo hinavstvo hinavstvo ;)
The truth is rarely pure and never simple.

Thor:
o tem, da bo evropa ostala svobodna edino tako, če bomo začeli kratiti svobodo nekaterih ljudi

Točno tako.

Evropa je ostala svobodna edino tako, da so naši dedje začeli kratiti svobodo nacistom in fašistom.

Svobodna družba ostane edino, če krati pravice morilcem, posiljevalcem in tatovom.

Primerjaj citate iz Mein Kampfa s tistimi iz Korana: http://prophetofdoom.net/Mein_Kampf.Isl...

podbevna ::

Bistri ti malo mešaš stvari. Po mojem smo vsi na tem forumu skrajno kritični do ureditve v vseh islamskih republikah. Tam se dejansko sistemsko zatirajo človekove pravice in te države so popolnoma neskladne s sodobnim pojmovanjem pravične družbe. Ne glede na to ali so demokratične ali ne.

Ne strinjamo se sicer popolnoma kaj naša kritičnost pomeni v praksi in ali je potrebno te države pustiti pri miru in zapreti za zid, ker se bodo sčasoma itak same normalizirale (tako mislim jaz), ali jih je potrebno "osvoboditi" na silo (desničarji), ali pa pustiti na miru in odpreti meje, ker bomo po globalni hipijski mulitikulturniški orgiji na koncu vsi boljši (levičarji).

Kar pa moraš razumeti ti v povezavi s to temo je, da širjenje islama res ne pomeni širjenja svobode, a tudi zatiranje islama (ali katere druge neumnosti - npr. katolicizma) ne pomeni širjenja svobode. Če enkrat pristaneš na odločanje večine o tem kaj lahko verjameš, se ne boriš proti fašizmu, ampak ga soustvarjaš.

saj bi se smejal... samo tole ni več smešno.

"o tem, da bo evropa ostala svobodna edino tako, če bomo začeli kratiti svobodo nekaterih ljudi"

Uredu, fantje. Dajte zbrat jajca in podpise še za referendum za prepoved zvonikov in ostalih manifestov nazadnjaštva, ter nas osvobodite VSE religiozne nazadnjaške zalege! Samo ne mi jokat, da sem komunist, ker vam to predlagam.

Bistri007> kjer je islam, so človekove pravice v k...

Kjer je krščanstvo, so pa ženske obsojene na rojevanje božjega ljudstva (in nimajo volilne pravice).

Kjer je ateizem... se pa cedita med in mleko.

Dej poglej uno slikco no, Bistri007. Bolj so zabiti, bolj so verni, bolj so proti minaretom.

V Iranu je podobno - bolj so zabiti, bolj so verni, bolj so za Ahmadinedžada (in torej proti katedralam).

In kaj ma to veze s tem da ljudje preprosto nočejo gledat minaretov in poslušat ljudi ko se dol derejo v Evropi?

Aja, tako enostavno je to? Bim bam bim bom je torej pravi zvok in štimunga za evropska ušesa?

Očitno je. Ni še bilo nikjer izglasovanega referenduma o prepovedi a ne?

podbevna & urban99: dajta preleteti prvo stran http://www.jihadwatch.org/ .
Potem nekaj izpovedi bivših muslimanov: npr. http://www.faithfreedom.org/content/why... . Več jih je na http://www.faithfreedom.org/ex-muslims/...

Mein Kampf:679 "The strength of a party lies in the disciplined obedience of the members to follow their leadership. The decisive factors are leadership and discipline. When troops battle one another, the victorious one will be that which is blindly obedient to the Superior Leader."

Ishaq:601 "The best men launch spears as if they were swords. They peer forward unweariedly. They devote their lives to their Prophet. In hand-to-hand fighting and cavalry attacks they purify themselves with the blood of the infidels. They consider that an act of piety."

---

Mein Kampf:677 "Since our view of life will never share power with another, it cannot co-operate with the existing doctrines it condemns. It is obliged to fight by all available means until the entire world of hostile ideas collapses."

Tabari IX:69 "He who believes in Allah and His Messenger has protected his life and possessions from us. As for those who disbelieve, we will fight them forever in the Cause of Allah. Killing them is a small matter to us."

Totalitarizme je treba premagati, ne pa jih podpirati! Iz islama je edini izstop s smrtjo. Jaz pa zagovarjam svobodo vesti in religije. Ampak ta politična ideologija nepismenega puščavskega Hitlerja ni nobena religija.

Zgodovina sprememb…

««
5 / 16
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Diskrimjnacija žensk (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10816267 (15407) BigWhale

Glasna muslimanska molitev na fužinah (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
47190284 (80751) Gandalfar

Prispevki za gradnjo džamije (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26451129 (47453) Ziga Dolhar
»

Ustavnost referenduma (o izbrisanih, džamiji ...)

Oddelek: Problemi človeštva
358376 (7926) Poldi112

Več podobnih tem