Forum » Pomoč in nasveti » Windowsi ne zaznajo kamere preko firewire-a!!
Windowsi ne zaznajo kamere preko firewire-a!!
darian ::
Mam problem, saj hočem na laptop preko firewire-a priklopit digitalno JVC-jevo kamero (JVC GR-DVL 107), vendar je windows oz. pinneacle studio DV 7.0 noče in noče prepoznati. Probal sem na XP-jih in ME. Sicer se mi pojavi zahteva po neznanem driverju "61883 Class bus device", vendar se zaradi slabe povezave z netom nisem preveč ukvarjal z iskanjem. Je lahko še kako drugo neujemanje (kamera podpira DV in/out!!) ??
Zjeban ::
Katere driverje pa si sprobu? Z ''V.2.0'' driverji naj bi šlo brezhibno. Sicer jih pa poišči na netu Google!
CaqKa ::
na xpjih bi se morala kamera pojavit v exploreru če imaš firewire prav instaliran.. če nimaš najprej tisto inštaliraj. ko maš to pa mislim da nebi smelo bit problemov tudi z ostalimi programi ne... probaj movie makera v xpjih če dela...
darian ::
Hvala !! Bom probal s temi driverji!!
PS : Firewire mam prav inštaliran!! XP-ji bi morali kamero samodejno prepoznati, vendar je ne! Očitno se ne ujemajo vsi modeli kamere z windowsi in programjem, zato mislim da bi moral naložit gonilnike (JVC jih namreč niti ne ponuja na svoji strani). Ja tudi v movie maker-ju sem sprobal, ampak se temu še sanja ne za kakšno digitalno kamero!!
HVALA!!
PS : Firewire mam prav inštaliran!! XP-ji bi morali kamero samodejno prepoznati, vendar je ne! Očitno se ne ujemajo vsi modeli kamere z windowsi in programjem, zato mislim da bi moral naložit gonilnike (JVC jih namreč niti ne ponuja na svoji strani). Ja tudi v movie maker-ju sem sprobal, ampak se temu še sanja ne za kakšno digitalno kamero!!
HVALA!!
CaqKa ::
enemu ko ma sonyjevo kamero reči naj jo pride samo priklopit na tvoj komp pa boš takoj videl če je problem v povezavi, driveri za firewire, ali pa celo driveri za kamero.
jaz nisem potreboval posebej driverjev za kamero, samo vštekam pa se v explorerju pojavi čisto na koncu
jaz nisem potreboval posebej driverjev za kamero, samo vštekam pa se v explorerju pojavi čisto na koncu
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | iz kamere na PCOddelek: Programska oprema | 6219 (5184) | Tomay |
» | Kamera jvc gr - d93e, kako spravim posnetek iz kasete na računalnik?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2769 (2486) | MiranRxx |
» | [JVC GR-DF570E] Težave s firewire povezavo :$Oddelek: Pomoč in nasveti | 2196 (1972) | Looney |
» | Firewire kartica (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 7538 (6686) | BadWolf |
» | Mini DV kamera Panasonic NV-GS11 - osebno mnenje (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 6971 (5364) | pivmik |