Forum » Pomoč in nasveti » Windows XP + Format c:
Windows XP + Format c:
Zavo ::
Kajmi lahko kdo pove kako naj formatiram hard disk na XP Pro?
Probal sem tudi z varnim zagonom pa mi nekako ne uspe!
Prosim za čimprejšnje odgovore, ker moram še danes zadevo formatirat!
Hvala
Probal sem tudi z varnim zagonom pa mi nekako ne uspe!
Prosim za čimprejšnje odgovore, ker moram še danes zadevo formatirat!
Hvala
poga ::
odvisno katerega:
1. ce imas samo en HD in ga hoces formatirati in na njega namestiti XPje, potem v BIOSu nastavi da se bo bootalo iz CD-ROM-a, potem pa samo sledi navodilom.
2. ce imas dodaten HD (se pravi da imas ze en disk in si instaliral se enega), se zbootaj v XPje (prijavljen kot administrator), pojdi v Control Panel --> Computer Management --> in tam pod Storage izberi Disk Management. Od tu lahko potem naredis novo particijo, ki jo bos potem videl v Explorerju in jo bos lahko tudi formatiral.
PoGa
1. ce imas samo en HD in ga hoces formatirati in na njega namestiti XPje, potem v BIOSu nastavi da se bo bootalo iz CD-ROM-a, potem pa samo sledi navodilom.
2. ce imas dodaten HD (se pravi da imas ze en disk in si instaliral se enega), se zbootaj v XPje (prijavljen kot administrator), pojdi v Control Panel --> Computer Management --> in tam pod Storage izberi Disk Management. Od tu lahko potem naredis novo particijo, ki jo bos potem videl v Explorerju in jo bos lahko tudi formatiral.
PoGa
ToniT ::
Lahko pa si narediš zagonsko disketo in na njo skopiraš format.com (nahaja se na c:\WINDOWS\system32) in nato zaženeš računalnik z disketo.
Zavo ::
Hvala obema za pomoč!
Samo en HDD imam, gor pa so že XP Pro, ampak me grafika tako hudo zajebava (GF2 MX400 - pred tem KYRO), da bom vse skupaj sformatiral in še enkrat naložil XP-je, pa da vidimo če bo potem delalo?
Mislite, da je še kakšna druga rešitev.
Sprobal sem že vse driverje in pa tudi sis agp.110 upgrade, pa nič ne pomaga!
BTW: S KYRO kartico je delovalo vse skupaj odlično!
Motherboard pa je K7S5A!
Ima še kdo kakšno idejo?
Samo en HDD imam, gor pa so že XP Pro, ampak me grafika tako hudo zajebava (GF2 MX400 - pred tem KYRO), da bom vse skupaj sformatiral in še enkrat naložil XP-je, pa da vidimo če bo potem delalo?
Mislite, da je še kakšna druga rešitev.
Sprobal sem že vse driverje in pa tudi sis agp.110 upgrade, pa nič ne pomaga!
BTW: S KYRO kartico je delovalo vse skupaj odlično!
Motherboard pa je K7S5A!
Ima še kdo kakšno idejo?
Matek ::
Pol bootaj iz WinXP cedeja, pa se ti bo pognala inštalacija, in ko boš izbral disk, bo naslednji korak izbira datotečnega sistema, predvidevam da maš NTFS, tojer izberi NTFS in format.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dostopanje do diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1538 (903) | Mendos |
» | Problem pri inštalaciji Windowsov xp na novo!Oddelek: Programska oprema | 1963 (1677) | Al-Ni |
» | Delanje particij (NTFS)Oddelek: Operacijski sistemi | 1906 (1769) | pivmik |
» | ne vem kako se priklopi diskOddelek: Strojna oprema | 1708 (1501) | MrX |
» | 80GB in particije..dos ali xp?Oddelek: Operacijski sistemi | 1360 (1253) | Zheegec |