» »

PS3 al Nagradnja PC-ja al Xbox

PS3 al Nagradnja PC-ja al Xbox

1
2
»

Berserker ::

Ja ampak če primerjaš uncharted 2, god of war 3 bodo grafično precej bolje zgledli kot katera koli xbox igra.

KK44444444 ::

pogledal sem malo fpsje na netu in vidu da assassins creed 1 je delala na ps3 in xbox 360 samo 30 FPS največ , pa zgleda na videz da dela 60 . !! kko je to možno , meni če dela na računalniku 40 se zdi dosti manj kot na ps3 30 .

kratos ::

zakaj se tako zarad teh fps-jev sekiraš ? špil mora delat gladko in bo delal gladko, to ni kakšen call of duty kjer je skoraj vse v fps-jih, tukaj je da igra teče gladko in ne rabiš 60 fps-jev če ti isto dela na 30...

KK44444444 ::

ja , sam če gdaj zašteka ni vredu .

rh^ ::

Tako kot je tr33k rekel, folk ki jim je pomemben multiplayer pri konzolah bo navalil na ps3 ker pri xboxu nima kaj več ostajat zaradi vseh teh banov.


Tega lih ne razumem zakaj bi folk navalu na PS3? Če pa ima xbox kao boljši live plus cenejši je (banali te seveda ne bojo, če ne bo fleshan)?

XsenO ::

Na konzolah so vedno (no razen morda v kakšnih ekstremno redkih primerih) špili zaklenjeni na 30 oziroma 60 fps. Če pa ti grafika pomeni več kot igralnost ostani raje na PCju.
1 + 1 = 1

rh^ ::

A kdo ve kateri kabli so vse priloženi zraven v paketu PS3 120gb slim? Nikjer ne najdem seznama in me zanima, če je HDMI-DVI kabel že zraven pa tisti, ki ima 3 barve (rumena, bela, rdeča za TV)?

KK44444444 ::

ja no grafika je itk na ps3 ju in xboxu odlična za moje pojme . Nebi rad da šteka al kaj podobnega .

Tihi Mi53k ::

Zraven je samo kompozitni, torej rumen, bel, rdeč kabel.

Berserker ::

Še nekaj gta4 precej slabše dela na ps3 kot na xboxu, saj je ps3 verzija port iz xboxa, recimo sem igral MP na ps3 pa so vseposod leteli rpg istrelki pa je špil totalno zaštekal imel sem nekje 5 fps-jev.
Sicer pa se na konzoli ne gleda toliko na FPS-je, namreč špil mora delat normalno sicer skenslajo kakšne efekte pa teksture potem pa je ok. Grafika na konzolah res ni tak slaba kot pc-jaši govorijo, recimo gears of war 2 je prejel 2008 nagrado za najboljšo grafiko na gamespotu pa raznih straneh(kljub temu da je tedaj prišel crysis warhead).

kratos ::

Tako kot je tr33k rekel, folk ki jim je pomemben multiplayer pri konzolah bo navalil na ps3 ker pri xboxu nima kaj več ostajat zaradi vseh teh banov.


Tega lih ne razumem zakaj bi folk navalu na PS3? Če pa ima xbox kao boljši live plus cenejši je (banali te seveda ne bojo, če ne bo fleshan)?


xbox je plačljiv.

Berserker ::

Sej ps3 bo tudi.

TOP ::

Kateri budala bi kupu ps3 potle pa za vsako igro dal še minimalno 50e.In potle je obrneš v par urah,totalna bedarija.

Trupl0 ::

@tr33k
samo premium storitve na PSN naj bi bile plačljive...vsaj tako je pisalo.

@TOP
zakaj bi človeka, ki si igro kupi, označil za budalo?
Ni vse DL and play veš ;)
If you are going through Hell, keep going !

BALAST ::

TOP ali si sploh kdaj igral na PS3, ogromno iger je ki ponujajo več 10 urno enoigralski način in večigralski gre lahko v nešteto, tako da ta razlog proti nakupu ni popolnoma opravičen.

Nekateri razumemo kje tiči zajec v poceni konzoli, ampak marsikateri mulci ali pa njihovi starši mislijo, da brez konzole ni za živeti, pa še zelo trendovsko je imet poleg LCD/Plazma TV še to plastik igračo in padejo na ta "obročni" način odplačevanja.

Tudi sam sem bil v letih konzol, Sega Mega Drive in Super Nintendo dokaj odtujen od računalnika, ampak to zato, ker smo bili dokaj "revni" za nov računalnik in nisem dobil nobene tehnične igračke v dar, ampak sem moral kupiti rabljene, vključno s tistimi 5-10 igrami (od prijateljev, ki so se naveličali ali dobili boljšo konzolo).
To so res nepozabni spomini in jih bolj cenim kot igranje DOOM 2 in Monkey Island na mojem prvem računalniku.

Pred pol leta sem imel možnost nadgradnje računalnika ali pa nakup konzole, pa sem se odločil za PC, kar mi ni žal.
Tistih 640Gb diska in grafična Gtx260 mi ponuja dovolj za moje potrebe in verjetno do naslednjega poletja ne bom nadradil ničesar več. Preigravam pa skoraj vse zvrsti ampak najljubše so mi realočasone strategije, ki pa so tako ali tako zaščitni znak PC-jev zaradi miške in tipkovnice.

I vote for PC upgrade!

Berserker ::

Mi lahko razložiš kaj sploh je premium storitev pa take fore, namreč že več kot pol leta nisem prižgal ps3(no razen zdaj sem malce U2 igral).

Trupl0 ::

We shall see when we cross that bridge ;)
If you are going through Hell, keep going !

XsenO ::

Kateri budala bi kupu ps3 potle pa za vsako igro dal še minimalno 50e.In potle je obrneš v par urah,totalna bedarija.


Budala, ki si ne upa pogledat izven Slovenije ugibam? Sam vem, da nisem nikoli dal več kot 42 EUR za čisto novi PS3 ali XB360 špil.

Če smo mal žleht, bi cel quote lahko malo obrnili na, katera budala bi vsako leto in pol se skeširala za najmanj 240 EUR, da lahko igra nove špile na dobrem grafika/performance razmerju?:P
1 + 1 = 1

Berserker ::

pacinojr ::

To ni poceni roba 38 funtov je 41,50 evrov. Zdaj ceneje kot v trgovini že,dobro nekatere igre so še cenejse vsi vemo zakaj, to ni potrebno razlagat, pa dodaj neko postnino pa nanese.Od 15- 30 € je realna normalna cena iger PS3, ki je mozno tu v Slo dobit. Zdaj jaz nimam direktne veze, ampak mislim bi se dalo.Do zdaj sem oddigral na skoraj vseh konzolah to so ps2,ps3, xbox se pa spravljam da ga preizkusim. Imam en primer ko je kolega za novi xbox 360, zamenjal obstojec ps3.No jaz imam zelo zmogljiv PC, malo so neke določene tezave, ki sem jih sestavil ampak nic ne ovira delovanja.Hočem povedati, da ce bi ustvarjalci za PC proizvajali igre, ki na zalost sploh niso prisle letos na povrsje, meni neke ljube. Nekdo je omenil tukaj PC je in pa bo se vedno najbolj zmogljiva "konzola", meni je kot konzola, imam gamepad, full hd tv, monitor, graficno, vse tak kot more biti.Recimo letosnji soccer 2010 je izjemen na PC. Odigral na PS3 in PC ni razlike, razen online uzitka, ki ga ima PS3.Kot vidim tu postaja neka konkurenca samo se med PS3 in XBOX.V najboljsem smislu PC bi prekasal obe konzoli kot za salo, ampak zgleda so v ospredju politika ekonomije ustvarjanja iger.Ampak to zdaj ne govorim, ker ne bi rad placeval do 70 € za igre, sploh ne, placam, toda mene niso impresionirale, nic bolj kot pa moja zmogljiva kista, ce pa hocem igrat online, pac kupim PC igro.Razocaran nad tenisom na ps3,virtua tennis ni nikoli navduseval,jaz sem verjel ej to je zdaj ps3,to bo zazigalo, pa da povem tenis igra na ps2 jo prekaša in se res samo sprasujem kaksna je sploh razlika, razen ze tej grafiki,..toliko povedanem,..itd.Dolocene igre prihajajo z vsakim novim letom do boljse grafike, ampak nekatere igralnosti pa ne uspevajo, verjetno bo prihodnost dal čas za tehnologijo, pa verjetno bomo igrali igre tako da bomo obcutili,znoj.

Tr0n ::

Odvisno od iger, ki jih zelis igrat.

Xbox ima Gears of War in Halo, PS ima God of War, GT, Uncharted, Last Guardian,...

49106 ::

XBOX ima lepšo grafiko le zaradi tega, ker igre naredijo najprej zanj. Sicer pa za grafiko ne glejte multijev, ampak glejte U2 oz ostale ekskluzive. Pri FFXIII naj bi bila grafika 30% v prid PS3(Vir Joker.si). Danes je nabor iger precej izenačen a se vendarle počasi vse bolj nagiba proti PS3. Pravzaprav so 'backupi' v tem trenutku edina prednost xboxa.

GLAVNI ::

LOL WUT!

Grafike iger, ki pridejo tako za xbox360 kot za PS3, je skoraj enaka oz. se razlikuje le v malenkostih in je v prid PS3. Dokaz je FFXIII: http://www.neogaf.com/forum/showpost.ph...

Ne pozabi, da je xbox360 izkoriščen skoraj že do maksimuma, medtem ko je PS3 zgolj na polovici.

Odvisno je pa čisto od posameznika, kaj želi. Ali hočeš igrati eksluzive za določene konzole, ali pa ti je škoda keša pa raj piratiziraš.

dolenc ::

Konzolo kupovat glede na zmogljivost je pa res največja bedarija. Sama konzolo po sebi ni vredna nič.

Vse kar je pomembno so igre, za to se ponavadi kupi konzolo :)

Zdej pa če ti ustrezajo tiste na ps3 se pač to kupi, če une na xbox se pač to, še najbolje je met oboje :D

Jst ustrajam na ps2 ker že če bi hotel dobre špile na tej konzoli preigrat bi potreboval več časa kot ga imam, moj penis je dovolj velik da se ne obremenjujem s tem kak hardware je notri :)

XsenO ::

@Messiah: Drži v večini primerov so multi špili lepši na Xboxu, razen v nekaj primerov ker 1. je prvotni sistem, za katerega naredijo, 2. Ps3 je težko programirati in programerji so leni zato pride tudi do rahlo slabših izdaj. Lepšega šila od uncharted 2 v tej generaciji še nisem videl.

@Glavni
Ne pozabi, da je xbox360 izkoriščen skoraj že do maksimuma, medtem ko je PS3 zgolj na polovici.

Na kratko povedano PR bullshit :)

@dolenc:
Konzolo kupovat glede na zmogljivost je pa res največja bedarija. Sama konzolo po sebi ni vredna nič.

Vse kar je pomembno so igre, za to se ponavadi kupi konzolo :)


Lepše kot tako povedati, se ne da. :)
1 + 1 = 1

Tr0n ::

Obe konzoli imata ze precej staro graficno generacijo (specalizirana 7. generacija?), tako da se ne razlikujeta kaj prevec, razen v CPU arhitekturi in opticni enoti.

Kot ze receno, izbira je predvsem odvisna od iger, ki jih zelis igrat.

djordjevic ::

dolenc je izjavil:

Vse kar je pomembno so igre, za to se ponavadi kupi konzolo :)

Ni nujno edini pogoj. Meni PS3, recimo, uspešno nadomešča htpc v dnevni sobi. Je ne menjam za noben denar.
No grave is deep enough to keep us in chains.

matija14 ::

Pa če se hočeš singleplayer iger naigrat, nabavi xbox360 in ga flashaj pa prideš ceneje skozi, iger se naigraš. Če bi pa rad multiplayer igral, se pa splača PS3. Vsaj pri meni je tako. :) Igre so itak podobne na obeh, ekskluzive pa tudi...

Berserker ::

Lol ravno xbox je za online saj je recimo večji del konzolaške skupnosti(ksi recimo) mahjena na xbox360, tudi sam sem do bana večidel igral samo online, z kolegi, tedaj se mi je zdel pc smešno beden, samevat pred enkranom, sam sistem(live) je odlično zrihtan z dosti iznajdljivimi možnosti, ps3 je nekaj podobnega a je veliko manj folka na tej zadevi pa precej malo možnosti in funkcij ima kar se tiče gledanje prijateljovih dosežkov, frendov, itd, no mogoče se je scena malce spremenila od kar je prišel MAG.
Ne gre se zato katera konzola je bolj zmogljiva, gre se zato katera ponudi boljši igralno izkušnjo, ne pozabite da pc primarno ni razvit za igre. Sicer pa ko boste uzrli kakšne umetnine Last guardian, Heavy Rain, bo kakšen crysis ,DX11 efekti in grafično vrhunski pc naslovi zbledeli.

Keyser Soze ::

Berserker je izjavil:

Ne gre se zato katera konzola je bolj zmogljiva, gre se zato katera ponudi boljši igralno izkušnjo, ne pozabite da pc primarno ni razvit za igre.

Igram tako na Xboxu kot na PCju, in ti lahko povem, da mi je PC vseeno bližje boljši igralni izkušnji, kot pa Xbox.

Pri PCju vsaj roko(zapestje) premikaš (odvisno od nastavitev mišaka in uporabljenih pripomočkov), pri Xboxu pa samo palce dodobra nadrkaš. Da ne omenjam simulacij, kjer PC vsekakor ponuja bolj pestro izbiro "RL wannabe" pripomočkov, kot pa Xbox.

Konzole se vse preveč oklepajo ploščka. Upam, da bo natal konkretno spremenil zadevo oz. prinesel tisto pravo, kar rabimo pri xboxu.

P.S.: Pač, za razliko od marsikatere lenobe tule, ki mu je še drkanje palcev "tumač", si vsekakor želim več fizičnega udejstvovanja pri igranju iger.
OM, F, G!

Berserker ::

Sej zato pa pride Natal ven pa Move. Jaz sam prisegam na gamepad nevem zakaj bi moral gibati celo roko če lahko ravno z palcem delam enako. Če se hočem gibat grem na sprehod, telovadim,itd... Pri simulacijah je dobro imet različne pripomočke vendar so simalcije slabo zatopane in večini folka nezanimive zato so tudi razširjene samo na pc. Enostavno pa je nek motion senzor kontroler za igranje resnih iger nenatančen.

Bananovec ::

rh^ je izjavil:

Jaz tudi razmišljam med xbox in ps3. Mislim da se bom odloču za xbox predvsem, ker nimam denarja, da bi kupoval igre po 50EUR+. Tako, da bom z "back upi" delal.

A mi kdo razloži v čem je fora live? A to je za multiplayer igrat preko neta (predvidevam)? Če se mi gre samo za SP igrat pa je lahko konzola tudi banana (npr. če jo iz druge roke kupim)?

Jaz pa predlagam tako:
Kupiš tisto, kar ima več tvojih prijateljev.
Sam osebno ti predlagam, da kupiš PS3.
Igre niti niso tako drage, če jih kupiš iz tujine (Velika Britanija, tam so zelo poceni).
Naprimer: Nekaj dni nazaj sem videl Fallout3 za smešnih 12 funtov (okrog 15€) Nove igre pa lahko že dobiš za 40€.
Na PC pa jaz nebi dajal upov. Ali so predrage igre ali so pohaxane ali jih je malo ali pa je igralnost na ravni leta 2000.

GLAVNI ::

Keyser Soze je izjavil:

P.S.: Pač, za razliko od marsikatere lenobe tule, ki mu je še drkanje palcev "tumač", si vsekakor želim več fizičnega udejstvovanja pri igranju iger.


Kup si Wii pa ne jamri.

Keyser Soze ::

GLAVNI je izjavil:

Kup si Wii pa ne jamri.

Ga imam. Še kakšen pameten nasvet?
OM, F, G!

Berserker ::

Počakaj na NATAL ali MOVE. Ali pa se greš za kakšni dve uri razgibavat pa potem malo za konzolo.

Keyser Soze ::

Keyser Soze je izjavil:

Ga imam. Še kakšen pameten nasvet?

Tole je blo bolj sarkastično mišljeno. Na ne preveč pameten reply.

Opcija "razgibavanje in potem konzola" obstaja že od Ponga naprej. Čas da naredimo kakšen korak naprej. :)
OM, F, G!

Berserker ::

Nevem no ampak če igram igro jo igram zaradi zgodbe, gameplaya in določenih zadev ne pa zato da bi se razgibaval na k**** motion kontrolerju.

RazzorX ::

Samo da omenim, nekako ima Xbox kontroler vsaj zame veliko boljši. Lažje se drži v rokah in roke so v lepši poziciji. Pri PS3 se nekako matraš da držiš gamepad v rokah kot je treba, pri Xbox kontrolerju so lepo sproščene. Vsaj jaz imam tak občutek.

Bananovec ::

Berserker je izjavil:

Še nekaj gta4 precej slabše dela na ps3 kot na xboxu, saj je ps3 verzija port iz xboxa, recimo sem igral MP na ps3 pa so vseposod leteli rpg istrelki pa je špil totalno zaštekal imel sem nekje 5 fps-jev.
Sicer pa se na konzoli ne gleda toliko na FPS-je, namreč špil mora delat normalno sicer skenslajo kakšne efekte pa teksture potem pa je ok. Grafika na konzolah res ni tak slaba kot pc-jaši govorijo, recimo gears of war 2 je prejel 2008 nagrado za najboljšo grafiko na gamespotu pa raznih straneh(kljub temu da je tedaj prišel crysis warhead).

Hah, tu si pa ga mimo pihnil. Iz skoraj vseh opisov je bilo razvidno, da so se na PS3 pri GTA4 teksture nalagale (malo) hitreje. Druge razlike ni.

Zgodovina sprememb…

Berserker ::

To je res, gta4 sem kupil za ps3 malo mi je sicer žal zaradi dodatkov ker sem jih moral posebaj za xbox nabavit. Seveda bi lahko napisal da je na čase na ps3 verziji tak hudi padec FPS da te glava boli, recimo v MP sploh ko RPG7 iztrelki letijo povsod ti skoraj gledaš diapozitive. Na xboxu se seveda da čas nalaganja zmanjšat z instalacijo na disk, sama igra je bila narejena za xbox360 za ps3 in pc so portali.

Perkey752 ::

Jaz osebno se tudi odločam med ps3 in pc, o xboxu sploh ne razmišljam saj je online za plačati. Ampak bolj sem na strani pc-ja saj se mi nekoliko čudno zdi igrati cod4 prek neta na ps3-ju, saj ni miške, s konzolo pa deluje nekoliko čudno. Mi kdo zna več povedati o tem ???

Dromar ::

Perkey752, jaz sicer nisem nek uberfan streljačin, ampak tu pa tam pa odigram kak Killzone 2, Call of Duty, Battlefield in kake tretjeosebne kot so razni Unchartedi. Mislim, da ni nekega razloga, zakaj se nebi mogel navadit igrat brez miške; osebno mi je postalo celo boljše, ker lepo zleknjen ležiš v naslanjaču in imaš joypad lepo v rokah, roke naslonjene pa mir. Ko igraš na PC na tipkovnco morš met roke cel čas gor, pa ti počasi postane neudobno no...S kompom je seveda veliko prednosti, ampak hkrati tudi veliko slabih strani. Igre za računalnik načeloma vsi skinejo z neta, za PS3 se to ne priporoča; originali so v trgovinah blazno dragi, ampak se dobi dokaj ugodno rabljene original igre...
www.dober.si je za to pravi naslov; večinoma se prodajajo rabljene igre po polovični ceni, včasih dobiš celo zapakirano. Menjal sem preko 50 iger in še nikoli nisem dobil nobene spraskane-noben ne reskira, da bi ga bannali s strani pač.
Poskrbi pa, da boš ob PS3 imel tudi neko LCD/plazma televizijo, ki je vsaj HD ready ali še bolje full HD, ker na starih CRTjih pač ni glih filing, da imaš res ornh konzolo. V tem oziru je recimo PC veliko cenejši, ker dobiš relativno kvaliteten LCD (če se zadovoljiš s TFT matriko) že za 120-150EUR.

matonson ::

Sej PS3 gre tudi na monitor:). Pomoje celo večina tako igra. Važno, da podpira HDCP.

Dromar ::

Ma ja, gre na monitor, sam če hočeš igrat PS3 tako kot se spodobi, torej da lahko komot sediš na razdalji kot ti paše in to v nekem fotelju...24colskega monitorja glih ne gre gledat na ne vem kero razdaljo no...

BigSmoke ::

jaz imam doma PS3, sprva sem streljačine igral zelo težko, ampak se s časom navadiš in mi je celo bolje postalo kot na PC ju. Drugače pa igram na 26 inchnem monitorju

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigSmoke ()

PARTyZAN ::

Streljačine na konzolah so no-go, če imaš spodoben PC.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PS3 vs. Xbox 360 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Konzole
478264384 (10622) Larisabrownb
»

Xbox One ali PS4 (strani: 1 2 )

Oddelek: Konzole
7021072 (19313) LitralSM
»

Katero konzolo kupiti? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Konzole
15826593 (23171) Pesimist
»

PS3 vs. XBOX 360 (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Konzole
110993287 (40030) XsenO
»

Za občasno igranje Playstation 2 ali Xbox 360

Oddelek: Konzole
493421 (2313) Berserker

Več podobnih tem