Forum » Pomoč in nasveti » Maxtor 6L040J2 se izklaplja
Maxtor 6L040J2 se izklaplja
ali3n ::
Disk je star kake 3 mesece (morm prevert na računu). Do sedaj je delal ok, zadnji teden se pa dogaja, da se parkrat zapored (3-6x) izklopi in takoj spet zažene (slišat značilen "klik" in čez kaki 2 sekundi se ponovno zažene). Potem je naprimer pol dneva spet vse OK, nakar se ponovijo "začasni izklopi". Ali to pomeni, da bo šel k vragu? Je čas da naredim Backup in nesem disk nazaj? Garancija še velja...
V Power Options mam nastavljeno da se izklopi samo monitor - za disk pa nič (Always on).
Ima kak bralec podobne težave/izkušnje?
LP vsem Ali3n
V Power Options mam nastavljeno da se izklopi samo monitor - za disk pa nič (Always on).
Ima kak bralec podobne težave/izkušnje?
LP vsem Ali3n
MilkyWay ::
Jaz sem mel disk WD 4,3 GB in je delal isto. Včasih se je kar sam od sebe izključil in nazaj vključil. To je delal kakšne 3 leta, potem je bil pa zrel za prodajo. Aja, disk deluje še vedno.
bostjan11s ::
ej isti disk za popizdit danes zvečer je začel kar tak naenkrat zdaj ima še neke posledice slišim kak neki melje not. bo šel po moje ............................................jao
kdo se bo šel na mlacom pizdit naj mi nov disk dajo?
kdo se bo šel na mlacom pizdit naj mi nov disk dajo?
Moj zaenkrat še vztraja pri življenju... že ene pardni se ne izklaplja (al pa mene ni takrat zraven). Tko da zaenkrat še ostane. Upam da bo ok...
Jaz imam pa zdej malo drugačne probleme z diskom (maxtor 40GB ATA133, 7200 rpm). Zadeva je postala nenormalno glasna, s tem mislim na motorček, ki suče plošče. Zadeva oddaja zelo moteč piskajoč glas, disk pa vendarle deluje brezhibno (tud bad sectorjev ni). Ima kdo podobne probleme s tem (ali podobnim) diskom?
perci ::
Milky: imam dva enaka maxtorja in moram reč, da sta top. Dovolj hitra, ne grejeta se, komot laufata 24/7, glasna pa tut nista pretirano, čeprav nista najtišja.
||_^_|| ::
men se od cajta do cajta WD 10,2 izklaplja in vklaplja. Že 2 leti. Pa ni nobenih stranskih učinkov (tok,tok):)
...Po izjavi prijatelja, ki dela v rač firmi baje to izklapljanje in vklapljanje diska ni hardwerske ampak sofwerske narave - alzo - pomaga če nanovo naložiš Windowse... bom probu čez vikend...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
Perci: Tudi jaz sem s svojim maxtorjem zadovoljen, dela v redu, moti me edino zvok motorčka, ki vrti plošče. Zdi se mi nekako piskajoče vse skupaj.
BlackAdder ::
Glede glasnosti se pridružujem mnenju o visokih in piskajočih zvokih (resda ne prav intenzivnih), ki so se pojavili po približno pol leta delovanja.
Moram reči, da sem zaradi tega nad Maxtorjem rahlo razočaran. Bo treba povprašati uvoznika (Izid), kako je s tem.
Morda ima kdo verzijo s "fluidnimi ležaji" - model 6L040L2 - in kakšne so izkušnje z glasnostjo.
Moram reči, da sem zaradi tega nad Maxtorjem rahlo razočaran. Bo treba povprašati uvoznika (Izid), kako je s tem.
Morda ima kdo verzijo s "fluidnimi ležaji" - model 6L040L2 - in kakšne so izkušnje z glasnostjo.
BlackAdder stroke again!
Mene je motilo "le" da se je disk "prostovoljno" izklapljal in vklapljal (recinmo v intervali 10 sek) parkrat zapored.. frugeče ne spušča "ćudnih zvokov" - sedaj je že kak teden mirno....
- "Rozi vidm." "S psom!"
leonius ::
nevem, ce to kaj pomaga...ampak, v nastavitvah winsom obstaja funkcija ki bo dolocenem casu nedelovanja izklaplja diske, monitore, kakor si pac nastavis...
husler - jest sm to opcijo najprej preveril, pa mam naštiman, da se izklaplja samo monitor... vseen hvala...
- "Rozi vidm." "S psom!"
Kriko ::
Imam Maxtorja 80 GB (6L080J4), in moram povedat da sem 110% zadovoljen z njim. Je uzredno tih, praktično neslišen, zame dovolj hoter in deluje res brezihbno. Prej sem imel Ibm 30 in 60 GB, oba sta delala samo mesec dni potem se je začel problem z bad sektorji (vsake tri dni) in kreganje v Mlacomu z katerimi nikakor ne prideš na kraj!
Zanima me samo če mi kdo z istim diskom pove delovno temperaturo. (okrog 45 pri meni)
Zanima me samo če mi kdo z istim diskom pove delovno temperaturo. (okrog 45 pri meni)
Paramedic ::
Js mam tut eno hecno zadevo: mam Maxtorja 60GB 6L06J3, pa mi kdaj pa kdaj, zelo redko se zgodi, kr windows ne prikaže diska. Kot da ni prklopljen. Mam ga na HPT kontrolerju. Pol pa dam restart, pa je vse spet tko kot more bit, da je ta disk D:, kjer je prej blo prazno .
To se mi dogaja samo s tem diskom, z drugim, IBMjem 13,6G, pa nikol.
Tako, da bi se med delovanjem izklapljal, se pa ne dogaja.
To se mi dogaja samo s tem diskom, z drugim, IBMjem 13,6G, pa nikol.
Tako, da bi se med delovanjem izklapljal, se pa ne dogaja.
End transmission.
Mr.B ::
To se je tudi meni dogajalo , enkrat z enim IBM-om , drugič pa z Segate tiskom.
V prvrm primeru IBM ni imel rad Quantuma na istem IDE kanalu.
V drugem primeru pa sem imel Segate disk samostojnega na koncu ATA 100 kabla , pa sem ga potem premaknil na sredino , in mi sedaj ni šklocneil že kake tri mesece.
Poglej če nimaš kaj težav s konektorjem ali karkoli povezanega z kablom.
Imam pa drugo težavo , ki je povezana maxtorjevimi diski. Uporabil sem Amset orodje. Prvotno je bil nastavljen na performance. Sedaj pa ga ne morem nastaviti nazaj na performance , ker kao ne obstaja ta switch.
V prvrm primeru IBM ni imel rad Quantuma na istem IDE kanalu.
V drugem primeru pa sem imel Segate disk samostojnega na koncu ATA 100 kabla , pa sem ga potem premaknil na sredino , in mi sedaj ni šklocneil že kake tri mesece.
Poglej če nimaš kaj težav s konektorjem ali karkoli povezanega z kablom.
Imam pa drugo težavo , ki je povezana maxtorjevimi diski. Uporabil sem Amset orodje. Prvotno je bil nastavljen na performance. Sedaj pa ga ne morem nastaviti nazaj na performance , ker kao ne obstaja ta switch.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Klikanje v disku in zmrzovanjeOddelek: Strojna oprema | 3273 (2302) | e-marko |
» | Disk se vgaša?Oddelek: Strojna oprema | 1256 (1068) | RiNC |
» | Temperatura diskom vendarle ne škoduje (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Diski | 9835 (6875) | MrStein |
» | Kateri disk??Oddelek: Kaj kupiti | 1537 (1118) | iration |
» | Kolikim je umrlo IBM IC7 40Gb diskov? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 11464 (7092) | ChiefThunder |