Forum » Strojna oprema » Problem po Flashanju biosa-Gericom X5 Force
Problem po Flashanju biosa-Gericom X5 Force
jabba ::
Imam stari prenosni računalnik (cca. 6 let) Gericom X5 Force MSW s procesorjem Intel Pentium4 1800 GHz in diskom 30 GB ter enoto DVD-ROM/CD-RW(SBW-161). Ker imam majhen disk sem ga razdelil na dve particiji, C=12GB, D=16GB. Na prenosniku sem imel nameščen Windows Xp. Računalnik sem uporabljal za brskanje po netu, poslušanje glasbe preko neta ter testiranje raznih programčkov... Tako sem probal naložiti tudi Win7. Sama inštalacija ni stekla preko bootanja DVD-ja, ampak po vstavljanu DVD-ja v diskovni pogon v Widowsih Xp mi je uspelo naložiti Win7 pri čemer sem naložil tudi vse ostale driverje in je na moje veliko presenečenje na prenosniku deloval Win7 brez problemov(razen Aero-a). Nato sem se navdušil nad Win7 in sem z Partition Magic formatiral disk C, ker sem hotel naložit samo Win7 kot "fresh instal" brez XP-jev in ostale programske navlake. Takrat pa nastane problem. Pri inštalaciji z diska mi v biosu non-stop javlja sledeče: "CDBOOT-Cannot boot from CD-Code:5", čeprav sem v biosu določil naj boota s pogona. Malce pobrskam po internetu in tam predlagajo naj Flasham bios. Z uradne strani http://download.gericom.com/NOTEBOOK/X5-Serie/ sem snel prvi bios, saj sem mislil da je ta za 32-bitni, drugi pa za 64-bitni sistem.(KAR NI RES-razložim kasneje). Preko prenosnega Floppy disk-a sflasham bios, ponovno zaženem računalnik in glej ga vraga.... prikaže se temen ekran.
Takrat malce brskam po netu in prepozno ugotovim, da sta oba biosa na uradni strani za 32 MB in 64MB grafiko, ne pa SISTEM.
Tako na koncu ugotovim da sem sflashal narobe bios.Grrrr
Zato sem se odločil, da vprašam na forumu, ali sploh obstaja rešitev da še kako ponovno naložim pravi bios(imam ga na zagonski Floppy disketi)?
Bios čip pa izgleda tako:
Flash čip sem vzel iz računalnika in (pravi) Bios imam na disketi, če kdo ima kakšno idejo se priporočam......., pa prosim za konstruktivne odgovore.
Takrat malce brskam po netu in prepozno ugotovim, da sta oba biosa na uradni strani za 32 MB in 64MB grafiko, ne pa SISTEM.
Tako na koncu ugotovim da sem sflashal narobe bios.Grrrr
Zato sem se odločil, da vprašam na forumu, ali sploh obstaja rešitev da še kako ponovno naložim pravi bios(imam ga na zagonski Floppy disketi)?
Bios čip pa izgleda tako:
Flash čip sem vzel iz računalnika in (pravi) Bios imam na disketi, če kdo ima kakšno idejo se priporočam......., pa prosim za konstruktivne odgovore.
Rock`N` Roll
amigo_no1 ::
1.) Programator.
2.) Hotflash, se pravi rabiš še en delujoč laptop s istim čipom; med samim delovanjem tega prenosnika zamenjaš dober čip s svojim pokvarjenim, ga sflešaš in daš nazaj v svoj prenosnik.
Uporabi tudi forum iskalnik:
Ključne besede: plcc
Kje dobiti HOT FLASH za ABIT NF7-S
Matična se ne zbudi:
MB QDI PlatiniX 2PE/800 BIOS
2.) Hotflash, se pravi rabiš še en delujoč laptop s istim čipom; med samim delovanjem tega prenosnika zamenjaš dober čip s svojim pokvarjenim, ga sflešaš in daš nazaj v svoj prenosnik.
Uporabi tudi forum iskalnik:
Ključne besede: plcc
Kje dobiti HOT FLASH za ABIT NF7-S
Matična se ne zbudi:
MB QDI PlatiniX 2PE/800 BIOS
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Ah, kot kaže ne bo nič iz tega, težko bo, da bi našel še nekoga, kateri ima taki laptop....
Rock`N` Roll
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jabba ()
Dr_M ::
Po vsej verjetnosti ima flash cip prilotan na plati, tako da je se toliko tezje.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Pyr0Beast ::
Zgleda da je to tvoj srečen dan. V soboto flasham isti čip
Je 256k ? Koliko je velika flash datoteka ? Si naredil bios save preden si flashal ?
Je 256k ? Koliko je velika flash datoteka ? Si naredil bios save preden si flashal ?
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Ne vem nobenih podatkov o čipu, razen tistih kar piše na njemu. To sem tudi napisal ob sliki.
Flash datoteko imam na disketi, prilagam sliko:
Nažalost nisem naredil bios save, vendar sem našel originalen bios...
Prosim, če me lahko obvestišĄ, če ti je uspelo sflašat in če vse deluje. To flashaš za istega prenosnika Gericom X5 Force MSW?
Flash datoteko imam na disketi, prilagam sliko:
Nažalost nisem naredil bios save, vendar sem našel originalen bios...
Prosim, če me lahko obvestišĄ, če ti je uspelo sflašat in če vse deluje. To flashaš za istega prenosnika Gericom X5 Force MSW?
Rock`N` Roll
Zgodovina sprememb…
256k. Jep to bo to.
Ne. Za drugo plato (BH-6) a je isti čip.
Ne. Za drugo plato (BH-6) a je isti čip.
Rešili problem ...., to moram objavit:
Najlepša hvala, http://www.vizualshop.si/vizual-doo-trg...
Vizual d.o.o. - Trgovina
PE Murska Sobota (Šavel Center)
Cvetkova ulica 2
9000 Murska Sobota
Najlepša hvala, http://www.vizualshop.si/vizual-doo-trg...
Vizual d.o.o. - Trgovina
PE Murska Sobota (Šavel Center)
Cvetkova ulica 2
9000 Murska Sobota
Rock`N` Roll
Zgodovina sprememb…
Flash čip sem vzel iz računalnika, (pravi) Bios sem naložil iz internetne strani , skopiral na navadno disketo ter odnesel na servis.
Plačal 15EUR.... sestavil notesnika in deluje.... Edino enota mi noče še vedno bootat z DVD-ja.(CD boota)
Plačal 15EUR.... sestavil notesnika in deluje.... Edino enota mi noče še vedno bootat z DVD-ja.(CD boota)
Rock`N` Roll
Zgodovina sprememb…
Lepo.
galex4 ::
ima kdo gonilnike za GERICOM X5?
na njihovi uradni so nekatere vendar ko jih inštaliram, ne delujejo prav.
rabil bi samo gonilnik za vga in wifi
hvala
na njihovi uradni so nekatere vendar ko jih inštaliram, ne delujejo prav.
rabil bi samo gonilnik za vga in wifi
hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Gericom X5Oddelek: Programska oprema | 1608 (1514) | yapka |
» | Core duo gericom (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 12737 (8076) | rokipoki |
» | Problem pri fleshanju biosaOddelek: Pomoč in nasveti | 1208 (1136) | deco16 |
» | Ima kdo tak notebook?Oddelek: Strojna oprema | 1952 (1660) | jobber |
» | Lastniki Gericom Blockbusterja pomoč (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4914 (4007) | snow |